Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csont nélkül 1x07 - A vihar szeme

2013. június 09. 10:00 - Smiley93

Hurrikán van készülőben Floridában, így Walter erősítgeti a Világvége védelmét, akármit is jelentsen ez, miközben Willára is lesújt egy természeti csapás: a pártfogótisztje, aki szerencsésen nem veszi észre a lakókocsiban sunnyogó Timot, viszont az érkező ítéletidőben a bárban ragad. Igen mókásnak ígérkezik így ez a vihar, csak Isabel mondja le a programot. Walter ezen búslakodik egy sort, de csak míg a hírekben nem hall egy eltűnt lányról, és bingó, rá is tört a keresési láz, innen nincs megállás.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.21. 214812.bmp.jpg

Főcím után gyorsan össze is rittyent egy makettet tésztából, szerecsendióból meg miegymásból, ezen így az évad közepe táján már csak a pártfogótiszt van meglepődve. Némi vihar-imitációval levonja a következtetést: Melissa nem hazafelé tartott, mikor eltűnt, azaz rossz helyen fogják keresni, ami annyit tesz, hogy ő a csaj új reménysége. Most kéne gyorsan keríteni valakit, aki véletlenül tudja, merre indult lány igazából, mire Walter hopp, ki is szúr egy csajt a tévés élő közvetítés hátterében, aki sokat tud, de keveset beszél. Már megy is a hívás az expedíció mobil tagjának, Isabelnek, aki az isten tudja miért, de épp' a kocsijában ülve semmit tesz, hogy kérdezze ki a kiscsajt.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.21. 220725.bmp.jpg

A narkós csaj hasznos infóforrásnak bizonyul, hiszen látta a minap jókislány Melissát egy öreg furgonos pasival beszélgetni suli után, és mit ad isten, ma is ott parkírozott a járgány a sulinál. Történelmi mérföldkő a nyomozásban: Walter Willa szóbeli instrukciói nyomán (mert ugye neteltiltása van) keres egy közösségi portálon hurrikános képeket, rajtuk pózoló kék furgonokkal. A végére még a pártfogót is elkapja a keresési láz, mire meglesz a furgon, meglesz Melissa is, akit mintha elnyelt volna a kocsi. Szóval nem is a vihar vitte el, hanem az emberrabló, cool.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.25. 213815.bmp.jpg

Isabel ezek után Melissa anyját is kikérdezi kicsit: nem hallotta-e esetleg két doga között az enyhén túlkoros pasijáról csevegni lányát? Hát nem, mert ő nem ilyen, csak éppen elcsent laza 300 dollárt a minap, a véletlenek fura egybeesése. A bárban a másik, kék furgonos vonalon halad a nyomozás: egy panorámafotón jól látható, hogy a járgányt tetszetős kígyós minta dobja fel, és miután az orvost meg a kisállatkereskedőt kizárták, a vízvezetékszerelős vonalon továbbhaladva Isabel a suliban tőrbe is csalja a pasast (aki pedig hurrikán idején is kijött a helyszínre, ez azért becsülendő, nem?). Rövid és értelmetlen faggatózás: a fickó tagad, aztán meg ügyvédet kér, még Walter asszociációs játékába se száll be, hát milyen ember az ilyen? Hát rosszban sántikáló, nyilván, még akkor is, ha a furgonja üres. Walter szerint akkor is vaj van a füle mögött, Isabel kérje csak szépen el tőle a tárcáját, amiben lám, ott figyel 300 dollár reggelről. Melissa pénze, amiért ő cserébe pisztolyt kapott.

Isabel éppen ecseteli Walternak, hogy anyuci nem túl hatékony segítség: kvázi semmit se tud saját lányáról, mikor befut az emlegetett, ráront a fegyvereladóra, de tényleg semmi hasznosat nem tud. A Világvégén a Walter által netről kinyomtatott kitudjahányezer oldalas közösségi hálón folytatják a kutakodást, hogy Willa tutira ne szegje meg a neteltiltást (még egyszer). Pedig a pártfogótisztje jó hangulatban van, nem csak hogy segédkezik a kutatásban, de még a feldőlt lakókocsiból a bárba menekülő Timo korábbi vécében bujkálása felett is szemet huny.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.25. 214729.bmp.jpg

Az össznépi kutakodás eredményeképpen Walterék találnak egy videót, amiben Melissát jól helybenhagyja egy kedves ismerőse, akit jé, Willa pártfogótisztje felismerni vél egyik legnehezebb priuszosaként. Épp rákeresne a priuszadatbázisban,Walter meg már Isabelt csörgeti az infóval, mikor huss, úgy elmegy az áram, hogy az epizód végéig vissza se jön már! Generátorok nem működnek, még a Walter-féle homemade sem, így hát nincs mit tenni, Walter asszociációs csoportot verbuvál. A kis csipetcsapat egykettőre összerakja, hogy Melissa egy gyalogos aluljárónál lehet, ami mellett templom és hamburgerező van. Remek, Walter-Leo duó lódul is telefonálni Isabelnek, amit úgy kell érteni, hogy Walter telefonál, míg Leo egy nála nagyságrendekkel kisebb szobabiciklin izzadva generál hozzá áramot. Isabel ki is ruccan a megadott helyszínre, ahol vért meg Melissa pisztolyába illő töltényhüvelyt talál, de mást nem. Na, most ebből kéne összedobni a sztorit, hogy hová ment a két csaj, miután az egyik meglőtte a másikat.

Teljes képernyő rögzítése 2013.05.02. 222753.bmp.jpg

A világvégi társaság arra tippel, hogy akárki is a tettes, tutira a mocsár felé furikázott a hullával, Walter azonban isteni szikrát kap: ez a Melissa jó lány, még akkor is, ha fegyvert fog a kínzójára, ezer százalék, hogy utána kórházba viszi áldozatát. Isabel ki is robog a kórház felé vezető útra és lám, hát nem ott figyel a vérző kínzóját pátyolgató Melissa? De bizony, csak sajnos a villanyvezeték-kocsi kombó áldozatául estek, így szükséges némi Walter-féle alternatív megoldás, aztán mindenki biztonságban is, igazi happy end.

Vihar után békés reggeli életképek a Világvégén: a pártfogótiszt engedélyezi Willának a maradást, sőt a nethasználatot is, majd Melissa érkezik köszönetet mondani a kríziscsapatnak. Aztán mehet mindenki romeltakarítani.

Címkék: csont nélkül
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása