Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 5x23 – The Human Factor

2013. június 07. 13:00 - Zenóbia

Van egy csórónak tűnő, enyhén zavart öltönyös faszink, aki gyanakvóan figyeli a fekete parkoló autót az utcán, de nem sokáig, mert ahogy megkönnyebbülten beül a saját kocsijába, az már fel is robban. Ennyit a megkönnyebbülésről. Castle homokozót csinált a nappalijából, ahol tankosat játszik, én már semmin nem lepődök meg. Ők viszont meglepődnek azon, hogy mire odaérnek a helyszínre, az autót már le is foglalták a szövetségiek. Guerrero ügynök nem sokat szarozik, közli velük, hogy letartóztatják őket, ha akadályozzák a nyomozásukat, úgyhogy köszihogyittvoltatok. A fekete parkoló autóban J és K ügynök ücsörög, de bevarrták a szájukat, úgyhogy egyelőre nem tudjuk meg, miért figyelték a szerencsétlen robbantott fickónkat. Most akkor nincs helyszín, nincs szemtanú, nincs hulla, mehetünk fánkot enni?

5x23_castle1.jpg

Van viszont egy újabb öltönyös, aki ott mászkál a kordonon belül és szuggerálja Beckettet, és megvan a hulla igazolványa is, ami a robbanás után tökéletes épségben szálldosott ki a zsebéből egy gyanútlan járókelő lába elé, na persze. Dale Tanner, aki anonim informátorként küzdött az esélytelenekért. Castle ismeri a weboldalát, hát persze, hogy ismeri. A pasi leleplezett már egy pár olyan ügyet, ami miatt számot tartott a kormány élénk érdeklődésére, megpróbálták rávenni, hogy köpje be a forrásait. Emiatt elköltözött otthonról, mert féltette a családját, hát, joggal. Épp roppantul felkavaró doksikat készült közzétenni, meg kéne őket találni. Meg a társát, akiről szintén nem tudunk semmit. A fia szerint mindenesetre a kormány nyírta ki az apját, úgyhogy kapják be. Mivel a szövetségiek szarnak segíteni, ezért magukban kell boldogulniuk, nem újdonság. Tannernek elég sok van a rovásán, csak a múlt évben tett közzé egy csomó olyan infót, amibe belerokkantak vállalatok, kormányzati ügynökségek, politikusok. Bátor ember. Vagy tök hülye.

Lássuk mijük van, amit nem nyúltak le a szövetségiek. Felvétel egy motorosról, aki éjjel egykor hajtott ki Tanner garázsából. Vajon volt-e nála bomba, amikor odaért? Monica Lane biztonsági szakember egy olyan cégnél, akiket szintén besározott már Tanner. Meg is bízták a főnökei, hogy dugassa meg magát a fickóval, és közben lehetőleg szedje ki belőle, hogy ki az informátora. Ebből csak a dugás jött össze, le is buktak a feleség előtt, aki közölte a férjével, hogy ezért kinyírja. Jó-jó, de a feleségek ilyenkor nagykést vesznek elő meg arzént, nem vérprofi bombát, na. Főleg, hogy valójában rakéta. A helyszínelők kitalálták, hogy nem a kocsiban volt bomba, hanem a levegőből lőtték ki Tannert, egy pilóta nélküli légi járműből.  Mifene. A közelben van is egy drón kiképző központ, miért is ne lenne?! Castle és Beckett már ott is vannak Fort Drummondban, ahova azzal a hittel érkeznek, hogy az ő országuk nem tenne ilyet, de nem ezzel a hittel fognak távozni.

5x23_castle2.jpg

Ezért aztán lófasz értelme volt odamenni a kiképzőbázisra, mert semmit nem hajlandóak mondani, de legalább ezek nem hívnak ügyvédet. Viszont ott van a bázison ugyanaz az öltönyös faszi, aki már a robbanás helyszínén is fikszírozta Beckettet. Most már jöhetnek Castle vad elméletei, de az annyira nem is vad, hogy Tanner a katonaságról akart valami szupertitkos doksit közzétenni, ezért ők kiiktatták, most meg úgy tesznek, mintha nem. Közben telefonál Espo, hogy beugrottak a szövetségiek lefoglalni az összes létező anyagukat, ami egyrészt amúgy sem volt sok, másrészt így már a drón támadásra sincs bizonyítékuk. Nyilván. Kénytelenek lesznek az egyetlen maradék nyomon elindulni, azaz megtalálni Tanner társát. Csak aztán nehogy azt is kiiktassa az FBI. Ryan már utána is járt, hogy Tanner jogi órákat adott egy főiskolán, és van egy érdekesnek tűnő diákja, Omar Dixon, aki persze eltűnt, de mivel Sean, Tanner fia is oda jár, ezért neki ismernie kell.

5x23_castle3.jpg

Persze tagadja, de nem túl kitartóan, így összehoz nekik egy találkozót Omarral. Amire Beckett megy el, és már vágtatnak is át a parkon, utánuk meg a szuggerálós öltönyös pasas, akit Kate rövid úton kérdőre von, hogy mégis mi a fenét sétálgat pont arra. Omar nem a társa volt Tannernek, hanem csak a weblapját csinálta, és miközben Kate a fickóval társalog, le is lép ügyesen. A pasinak van hangtompítós pisztolya, meg hamis személyazonossága, meg még öt perce az őrsön, mert aztán telefonál az államügyész, hogy ugyan engedjék már ki. Cserébe Kate kér és kap választ a kérdéseire, a pasi Jared Stack, az Államügyészi Hivatal különleges nyomozója. Mivel Tannerre mindenki pályázott az FBI-tól a Pentagonig, így inkább őt kérték fel, hogy vizsgálja ki az ügyet. Ő meg addig jutott, hogy a drón nem a katonaságtól jött, hanem a Nemzeti Gárdától, akik abban az időben gyakorlatoztak épp, csak hogy nem úgy képzelték a gyakorlatot, hogy közben kinyírnak valakit.

5x23_castle4.jpg

A drónt meghackelték. Na de ki? Már megvan, hogy nagyjából honnan jött a jel, amivel átvették a drón felett az irányítást, úgyhogy mindjárt kiderül. Az egyetlen az univerzumban, aki képes lehetett erre, az a programozólegenda Simon Warburg. A megtalálását már külön utakon kezdik, mert Jared nem játszik velük többet. Warburg tervezett egy operációs rendszert a drónokhoz, amit aztán jól szabotált, aztán meg jól meglépett, mielőtt még elkaphatta volna a sok öltönyös egyike. Castle már látja maga előtt az öntudatra ébredt drónokat, amint egy sötét éjjel átveszik a város felett az uralmat, gaz Warburg kegyetlen kacaja pedig hosszan visszhangzik a házak között. Gaz Warburg szerencsére közzétett egy videót, amiben elmondja, hogy azért baszta szét a rendszert, mert pont, hogy nem akarta, hogy drónok vegyék át az uralmat. Ugyanis szerinte erre törekedett volna a kormány, így inkább ő nyírta ki Tannert egy drónnal, hogy megakadályozza a további felhasználásukat. A pasi a saját könyvespolca előtt vette ezt fel, ami nagy hülyeség volt, mert ebből kiderült, hogy gyűjtő, ezen már el lehet indulni.

5x23_castle5.jpg

Castle arra ébred békés álmából, hogy a gépek valóban öntudatra ébredtek, támad a tank és a helikopter, ő meg baseball ütővel veri szét őket, tök hülye. Beckett két percig bírja, aztán röhögőgörcsöt kap a paplan alatt, kezében a távirányítókkal. A mókakacagásnak az vet véget, hogy Ryan túlórázik, így rájött, hogy melyik könyvesboltból rendelt legutóbb Warburg. Khmm. Ahol Castle könyvei a kiárusítás címszó alatt szerepelnek, de hát oda se neki. Persze személyesen jön a könyvekért, és Mr. Smithnek adta ki magát, hűű, odatette azt a briliáns agyát, amikor kitalálta. De nem autóval, hanem kerékpárral, így nem lakhat túl messze. Oda is érnek egy szép kis szántóföldhöz, aminek a végében áll egy szép kis ház, abban lakik a boszorkány. Magánterület, nem baj, a kapu  nyitva. Sétálgatnak a szántóföldön, amikor természetesen megjelenik egy drón, és lő rájuk mint az állat, de ez egy igen béna drón, mert kurvára nem találja el őket és a végén még hagyja is magát lepuffantani. Már a drónok sem a régiek. Na jó, valójában vaktöltényekkel lőtt, mert Warburg csak riasztónak használta. Nos, ez esetben ez nem jött be. Ilyet is ritkán hallunk, ha már annyira tudni akarják, akkor bevallja, hogy ő ölte meg Tannert.

5x23_castle6.jpg

Még pedig azért, mert tudott róla, hogy egyszer majdnem lelőttek a sivatagban egy autót, amiben elvileg afgán tiszteknek kellett volna ülnie, de a pilóta az utolsó pillanatban észrevette, hogy azok rohadtul nem afgán tisztek, hanem egy ifjú pár úton a nászéjszaka felé. Így aztán mégsem lőtte le őket. De ha nem lett volna pilóta, csak egy drón, aki nem tud gondolkodni, akkor az ifjú pár nem nagyon digidugizott volna az éjjel. Így muszáj volt neki valahogyan megakadályozni, hogy ténylegesen alkalmazzák a drónokat. Az volt a terve, hogy Tanner közzéteszi a weboldalán a Warburg által készített programot, amivel aztán már bárki irányíthatná a légtérben tébláboló drónokat, ezáltal aztán a Pentagon feldughatta volna a seggébe az összes rakétáját. De Tanner visszaküldte, mert fosott, hogy kretének kezébe kerül. Warburg tehát csak közvetve nyírta ki Tannert, valaki más használta fel az ő programját, még mielőtt közzétehették volna. Valaki, aki lemásolta Tanner gépéről, még mielőtt visszaküldte volna. Omarra tippelnek, én meg a fiára, vagy a feleségére, de inkább a fiára. Omar becsomagolt és lelépett, miért, mit vártak?!

5x23_castle7.jpg

Jared is előkerült újra, mert örül, hogy előkerítették neki Warburgot, cserébe segít megkeresni Omart. Ilyen rendes egy ember ez. Omar lelépett Beirutba, de igen hamar vissza is tér, mivel az államügyészi hivatalnak dolgozni azzal az előnnyel jár, hogy simán vissza lehet fordítani egy repülőt félútról. Jared időközben rájött, hogy Beckett kurva jó abban amit csinál, és elkezdte tisztelni, emiatt a kihallgatást is átengedni neki. Castle mindig meglepődik, amikor mások is rájönnek Beckett nagyszerűségére, nem értem miért. Omar szerencsétlen nem érti, miért veri őt az Isten, főleg, hogy nyilván semmi köze a program lemásolásához. De akkor kinek van? Na? Mondom én, hogy a fia nyírta ki Tannert. Éééés tényleg! Zseniális. Az apjának fontosabb volt a világ megmentése az igazságtalanságoktól, mint a családja, így aztán a vége se család, se világmegmentés. Jared tolmácsolja a elnök és az államügyész köszönetét az álompár felé, Beckett felé viszont tolmácsol egy állásajánlatot is Washingtonban, azzal a biztos tudattal, hogy Beckett többre hivatott és többre is akarja vinni. Na de olyan messze?!      

5x23_castle8.jpg

Címkék: castle
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása