Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

V 2x09 Devil in Blue Dress

2013. június 05. 17:00 - Szencsike

Egy esős napon kezdünk, a Concordia épületkomplexum (és titokban V leszállóegység) megnyitóján. Ott van Anna, Thomas, Lisa és Tyler. A tapsoló tömegben Era és Kedvenc is feltűnik. Anna csöpögős megnyitóbeszéde szerint nagyon büszke arra, hogy megoszthatja népe tudását az emberekkel, mert ez egy csodás és békés jövő kezdete. Anna beindítja a Kék Energia generátort, az emberek tapsolnak, Era rosszat szimatol. Kedvenc és Kontra Kerry tudósít a megnyitóról, Kedvenc lelkes, Kerry alaposan átgondolná, hogy elfogadjon-e V technikát. Anna Thomasszal szövögeti a kis terveit a pódium széléről, miközben álmosollyal integet az emberek és a kamerák felé, nemsokára érkezhet végre a megszálló hajóhad. Era távozni készül, az ajtójánál állítja meg tékozló fia, Ty. Kicsit esetlenre sikerülnek az első másodpercek, de minden jó ha vége jó, mindketten gondolkodtak és újra kezdik az anya-fiú kapcsolatot, ezt erősítendő Era odaadja Joe régi motoros dzsekijét Tynak. A kibékülés boldog pillanatait Anna is látja a vendégek gyűrűjéből, még a műmosoly is lefagy az arcáról. Annáék és Era is távoznak, Erát Ryan figyeli a távolból.

pic1.png

Az anyahajón Marcus bizonyosodhat meg arról, hogy Diana él, meglátogatja őt a börtönében. A téma természetesen Anna, Marcus kész lenne nála feldobni Di királynőt. Di viszont éles kritikát fogalmaz meg a lányáról: a túlzott büszkesége fogja a faj vesztét okozni, amiért ennyire lebecsüli az embereket és az érzelmeket. Era Sid laborjába érkezik, az egész csapat ott van, Kyle-lal cinkosan összemosolyognak, az előző éjszaka emlékezetes mindkettejük számára. A gyűlés célja Concordia: Sid számolgatott, minden épületben lesz egy Kék Energia reaktor, ami akár egy várost is elláthatna energiával, ez viszont túl sok. Épített egy makettet és rájött arra, amit mi már tudunk. Az épület elrendezése leszállóegységet formáz, pontosan a hajókhoz van méretezve. Ellenállóink is rájöttek, hogy invázió lesz. Főcím.

pic2.png

538 Concordia fog megépülni, vagyis a V hajók már úton vannak. Minden építményt nem tudnak elpusztítani, de annyit megtehetnek, hogy szabotálják az építésüket. A Kék Energiát fogják felhasználni, instabilnak, veszélyesnek kell beállítani az emberek előtt is csak nagyvonalakban ismert energiát. Sidnek kellene az energiából minta, amivel kísérletezhet, Era Lisára bízná ezt, Jacknek Fierroval kell beszélnie, hogy bejuttassa a csapatot az építkezésre. A hajón Joshua kíséri Marcust Annához, üdv újra a csapatban. Hármasban tervezgetnek tovább, szinte minden a tervek szerint halad: Concordia, invázió, az emberek ámítása. Kivéve persze Tylert, aki kibékült az anyjával, illetve a szitokszóként használt emberi érzelmek kiirtása sem halad semerre. Anna gondolkozik, a kicsi Amy V és ember gyermeke, az áldását a kislány V része elfogadja és az emberi oldal is befogadja. Tesztelni kell a gyereken, miért van ez így, de Joshua szerint ezek a tesztek árthatnak a kislánynak. Anna egy pillanatra meginog, Marcus ezt használja ki, nem szabad eltérni a tervtől semmi esetre sem. Anna parancsba adja, hogy kezdjék a vizsgálatokat, Marcus kérdő pillantást vet Annára.

pic3.png

Era és Kyle Lisára várnak egy forgalmas utcán, hogy ne unatkozzanak, átbeszélik az éjjeli kalandot. Erának ez csak búfelejtő szex volt, amivel nagyot üt a férfi büszkeségén, de Era nem akar komolyabbat, mert első a háború. Lisa pont jókor érkezik, mielőtt a kellemetlen beszélgetés még kellemetlenebb lenne. Elhozta a Kék Energia gömböket, Eráéknak sietniük kell az akcióval, mert minél hamarabb vissza kell vinnie, nehogy lebukjon, amiért ellopta. A küldetése folytatásaként ki kell derítenie mindent Anna inváziós terveiről. Eközben Ryan egy közeli épületből figyeli őket. A hajón Joshua szolgál jó hírekkel Annának, a kis Amy valóban képes befogadni Anna áldását, sőt talán még más egyéb képességei is lehetnek, amit még ők sem ismernek elég jól. Annának az a lényeg ebből, hogy képes lehet az embereken is használni az áldását. Elméletileg így van, de kockázatos, tiltakozik Joshua és Marcus, de Anna hajthatatlan. Egy kísérleti alany fekszik a vizsgáló ágyon, az emberi nőn fogja Anna kipróbálni, hogy az elméletből gyakorlat lehet-e. A nő ellenáll, küzd, Anna minden erejét beleadja az áldásba, már vért könnyezik, mire sikerül áttörnie a nő ellenállását. A nő lassan megnyugszik és földöntúli boldogság látszik az arcán. Béke és nyugalom nála, Anna az erőlködéstől összeesik, de sikerült. Tényleg sikerült, mert Anna egy égetőtablettát ad a nőnek, aki kérdés, ellenállás nélkül mosolyogva veszi be a bogyót, majd elég a vizsgálóasztalon. Egy emberen sikerült, így akár tucatnyin is sikerülhet, Joshuának meg kell találnia erre a válaszokat.

pic4.png

Sidnek sikerült a laborjában beüzemelni a Kék Energiát, Jack elintézte a belépőt a reaktorhoz, este támadás. Lisa Nagyit látogatja meg, lesz szíves mesélni Anna terveiről. Nagyi titkolózik, de mikor megtudja, hogy Lisa és emberbarátai Kék Energiával akarják szabotálni Concordiát, figyelmezteti a lányt, ha az energia avatatlan kezekbe kerül, könnyen fegyver válhat belőle és elpusztíthat mindent. Minél hamarabb meg kell állítani a lentieket. A csapat már a reaktornál van, Sid épp a vacsoráját hányja ki, mert ő lesz a küldetés végrehajtója. Era, Jack és Kyle elmondják a bejutási infókat, lesz egy őr, aki a külső ellenőrzésen juttatja át, és egy másik, aki a reaktorblokkhoz kíséri. Onnantól egyedül van, balesetnek kell tűnnie. Sid elindul a végzete felé, közben Ryan figyeli a társaságot, mikor hívást kap Lisától, akadályozza meg az akciót, különben New York elpusztul.

pic5.png

Sid ott áll az első ellenőrzőpontnál, majdnem a rossz őr kezei közé került, de utolsó pillanatban megmenti a fenekét az ellenálló őr és bent van a műveleti területen. Ryan is akcióba lendül, ő egy hátsó, kevésbé őrzött részen jut be a területre, Jackék rajtakapják és utána erednek. Sidet megtalálta a másik őr, irány a reaktorblokk. Ryant Eráék követik kint, Ryan elintéz néhány őrt, Eráék meg őt szeretnék elintézni. Sid bejutott a pulzáló energiamaghoz és előveszi a kis energiagömbjeit, működésbe hozza azokat, mikor megérkezik Ryan. Sid nem akar hinni az árulónak, hogy veszélyes az amit csinál, így élesíti robbanószerkezetet, mikor vérben forgó szemekkel és habzó szájjal, lövésre kész fegyverrel berontanak Eráék és magyarázatot várnak Ryantől. Ő megpróbál mindent, még Lisát is bedobja, de Era nem hajlandó leállítatni, helyette Jack dönt, akció lefújva, tízezernyi halott lehet a vége. Sid nem tudja leállítani a folyamatot, Ryan igen, ismét azon vitáznak, hogy bízhatnak-e az árulóban. Era végül belemegy, abba kell hagyni, amíg lehet. Ryan azonnal beüti a megfelelő parancsokat, a két kis gömb deaktiválódik, így sikerül megakadályozni a nagy katasztrófát, de a főenergia maggal még ők sem tudnak mit kezdeni.

pic6.png

Annyit legalább sikerült elérniük, hogy egész New York sötétségbe borult, amit a saját kísérletében megtört Anna is lát. Marcus és Thomas jelenti neki, hogy a reaktorjukkal történt valami, Kék Energiát használtak a szabotázshoz. Az emberek azt hiszik, hogy a saját rendszerükkel volt gond, de a V-k tudják, hogy ez nem igaz, az ellenállás lehetett, leltárt kell végezni, megvan-e minden energiaforrás. Thomas el, Marcusnak a saját javukra kell fordítani az áramkimaradást, a reaktor segítségével kell visszahozni az áramot a városba. Kedvenc és Kontra Kerry is az áramkimaradással foglalkoznak, a hivatalos álláspont szerint magasfeszültségű vezetékek mentek tönkre, tehát az emberiek hibáztak. De milyen jó, hogy Annáék ilyen jó lelkűek, a Concordia Kék Energiájával újra világosság lett a sosem alvó városban. Sőt mi több, látva, hogy Concordia milyen hatékony, a világ vezetői megsürgetik a többi Concordia építését.

pic7.png

A műsort Eráék is nézik, Era ideges, egy szék látja a kárát a sikertelen akciójuk következményeinek. Fel kellett volna robbantani az egészet, nem pedig új esélyt adni nekik. Jack próbálja meggyőzni, értelmetlen mészárlás lett volna és a csapat is meghalt volna. Kockázatot lehet és kell is vállalni, de nem szabad, hogy mészárlásba fulladjon az akció. Erát ez sem hatja meg, Kyle is próbálkozik, igaz, hogy ő robbantott volna kockázatok és áldozatok ide vagy oda, de pont azért lett Era a vezető, mert neki még számítanak az emberek. Era hajthatatlan, Kyle-lal legközelebb akkor hajlandó beszélni, ha parancsot akar neki adni. Annának új áldozata van, Kontra Kerry. Kedvenc lesz szíves eltávolítani a nőt a műsorból, mert a kishölgy nem úgy táncol, ahogy a V-k fütyülnek. Lisa eközben az energiagömböket csempészi vissza a helyére, Joshua meglátja őt és végre-valahára beugranak az elfeledett emlékek, az ellenállásról, az érzelmek fontosságáról. Az utolsó pillanatban éri el és menekíti ki a lányt, mielőtt Thomas belépne a terembe.

pic8.png

Kedvenc és Kontra Kerry a következő adásra készülnek, a nő érzi, hogy valami nem stimmel az áramszünettel kapcsolatban. Kedvenc helyesel és elmesél egy kamu sztorit, egy informátora szerint a Concordia reaktorával és így a Kék Energiával volt a gond. Hatalmas sztori, Kerrynek egy lehetőség, hogy a karrierjében előrelépjen. Ő ezt nem teheti, hisz nem haraphat bele abba a kézbe, ami eteti. A nő bizonytalannak tűnik, de Kedvenc meggyőzte, Kerry ezzel a sztorival indítja a műsort. Viszlát Kerry, megástad a sírod. A hajón Tyler jelentkezik Annánál egy kis beszélgetésre. Nagyon hálás azért, amit Anna tett érte mióta a hajón van, de úgy érzi, nem veszítheti el az anyját. Szeretne egy kis időt vele tölteni, ha nem gond. Anna nagy kegyesen beleegyezik, de szeretne egy kis ajándékot átadni a srácnak, olyat, amit eddig csak V kapott. Megáldja Tylert, nála is erőlködnie kell, de a srác kevésbé áll ellen, mint az első alany, ám Anna megint kimerül. Ezt viszont Lisa is látja és kihez rohan? A Nagyitól vár válaszokat, aki teljes riadót rendel el, Lisa szóljon mindenkinek, Anna uralma hamarosan véget ér. Era otthon készíti a vacsorát, fiacskáját várja haza. Ty helyett azonban Lisa jön el, aki beszámol Ty agymosásáról. Era megnyugszik, hogy a gyerek jól van, de a háborút feladta, ha Anna tudja az embereket irányítani. Lisa viszont határozottan tudja, hogy nincs veszve semmi.

pic9.png

A hajón Anna a Lisapótló tojást nézegeti, napokon belül kikel. Joshua is vele van, már bizalmatlan Annával, nem az a hű kiskutya, mint rég. Kiáll Lisa mellett, Annának nincsen oka feltételezni, hogy a lánya bajt jelent, de a jó doktor tudja, hogy ez a tojás az ő korábbi hathatós közreműködésével lesz az, ami. Kontra Kerry is megkapta a magáét: ki fogják rúgni. Dühösen vágja Kedvenc fejéhez, hogy kamu hírt hozott le miatta adásban, ezzel vége a karrierjének. Kedvenc egy talán igaz, talán nem dolgot mond Kerrynek. Túl jó riporter, ezzel Kedvenc helyét is veszélyeztette a műsorban, mert ez a műsor csak az övé és nem enged senki mást érvényesülni. Kerry kikerült ugyan Anna látóköréből, de Kedvencnek is okozott egy kis fejfájást. A mólónál Sid kémleli az eget egy infralátcsővel, mikor Kyle és Jack megérkezik. A látcsőt a Kék Energia színképére állította, megkéri Jacket nézze meg az anyahajót. A hajót körbefogják a kékes színű energianyalábok, majd Jack nézzen a csillagos égre. Ott tucatnyi, hasonló kék színű kis pötty bukkan fel. Kyle is átveszi a látcsőt, nagy a baj, az inváziós sereg már itt van.

pic10.png

A hajón Anna pihenget, egy tíz év körüli kislány látogatja meg, aggódik az anyukájáért. A kis Amy szeretné meggyógyítani őt, mert szereti. Anna a váratlan érzelmektől elgyengülve magához öleli kislányát, mindennek Marcus is tanúja lesz, aki megdöbben Anna reakciója láttán. A bázison ismét gyüli lesz, Kedvenc, Sid, Jack, Kyle csoporthoz, Era, Lisa és Ryan csatlakozik. Kyle rögtön lelőné az árulót, Era nem engedi, mert szükség lesz rá, ha nyerni akarnak. Ő sem bízik különösebben Ryanben, de kockázatot kell vállalni, minden segítség jól jön. Lisa előlép, a holovetítője segítségével bemutatja Diana királynőt a társaságnak. Végre megdönthetik Anna hatalmát.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása