Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Észlelés 1x04 - Rejtjel

2013. június 04. 11:00 - nyauuuuu

Pierce és Lewicki reggeliznek, az asszisztens felolvasással szórakoztatja mesterét. Egy olyan cikket talált, ami elég rendesen tükrözi a doki paranoid gondolatait. Daniel viszont egy cseppet sem kíváncsi rá, rejtvényt fejt, és papayát eszik. Max meg is sértődik rendesen, és közli, hogy ő mostantól sztrájkba lép. A doki azt hiszi, több pénzt akar, de Lewicki csak azt szeretné, ha udvariasabb lenne vele. Daniel, hogy jóvátegye a bunkóságát, nekiáll a cikk olvasásának, de az asztalnál hirtelen ott ül egy második világháborús egyenruhát viselő tiszt, és bőszen telegrafál. Az új hallucináció nem kicsit lekezelő módon közli, hogy az ő segítsége szükséges lesz a kód megfejtéséhez, és nehogy már a doki ne vegye észre, hogy a szóban forgó cikk mennyire nyakatekert módon van megfogalmazva.

01.jpg

Vágás után a prof már Moretti ügynöknek adja elő, hogy a cikk szteganográfia, rejtett üzenet. Minden tízedik szót összeolvasva: „Büszke leszel rám. Holnap címlap-sztori. Egy megvan, még négy van hátra. A mészáros mondta meg, hogy hol kezdjem.” A doki nagy lelkesen magyarázza, hogy a francia ellenállás üzent így a brit hírszerzésnek a második világháborúban, az újságban, ahol akárki láthatta. Robert beszól és távozik, úgyhogy Kate-tel beszélget tovább, aki finoman próbál arra utalni, hogy esetleg a betegsége miatt talál olyan összefüggéseket, amik nem is léteznek. Elvitatkozgatnak még egy kicsit, de végül csörög a telefon: a rendőrség segítséget kér egy terrorista-támadás ügyében. Egy ügyvéd felbontott egy csomagot, ami szarint spriccelt az arcába, mire a mentők megérkeztek, meghalt. A doki reakciója: hát persze, ügyvéd! Mert Shakespeare VI. Henrikjének második felvonásában a mészáros szerint az ügyvédeket kell elsőként megölni. Kate rákontráz: a szarintámadás címlap-sztori.

A titkárnő könnyek között meséli, hogy az ügyvéd úr leveleit többnyire ő szokta kibontani, de ez sk. volt. Dr. Pierce nyugtatgatja, hogy semmit sem tehetett, a szarin a ciánnál is mérgezőbb. A titkárnő szerint Tom rendes volt, de mint tárgyaló ügyvéd, sok ellenséget szerzett magának a megnyert ügyekben. A csomag tiszta, nyom nincs rajta, úgyhogy az ügynökök nekiállnak átnyálazni az ügyeit. A doki ki is szúr egy növényvédő szerekkel foglalkozó céget, hiszen a szarin eredetileg rovarirtó volt, nekik megvan minden szükséges összetevő, ráadásul az ügyvédnek hála másfél millás kártérítést voltak kénytelenek fizetni. A tulaj máris a kihallgatóban van, nem is titkolja, mennyire gyűlöli az elhunyt ügyvédet. A vállalkozását a semmiből építette fel szép naggyá, pedig még érettségije sincs. Egy iskolában poloskát irtottak, csak balszerencséjükre egy Mexikóból importált rovarirtóval, és egyetlen gyerek beteg lett. A szülei megfogadták Tomot, szegény vállalkozó meg földönfutó lett. Kate az orra alá dugja a rejtjeles cikket, hogy olvassa el, de a fickó közli, hogy nincs nála a szemüvege. Danielnek megindul a vezérhangyája, beront a kihallgatóba, felajánlva a saját szemüvegét, majd mikor az ürge nem fogadja el, megállapítja, hogy valójában diszlexiás, vagyis ártatlan, mert sosem tudna ilyen rejtjelet írni. Vagyis keresgélhetik újra a tűt a szénakazalban Kate szerint. Danielnek viszont támadt egy ötlete: válaszol az elkövetőnek, az úgyis biztatásra vágyik, ráadásul rokonlélek is, hátha akkor ő fogja megkeresni őket.

02.jpg

Elkészül az iromány, ez is rejtjelezett, a valós üzenetben gratulál, és rákérdez, miért éppen ez az ügyvéd az áldozat, művét Rokonlélekként írja alá. A doki retro-beállítódása kicsit megütközést kelt, ő azt szeretné, ha Kate azonnal elküldené, hogy a másnapi újságban lejöhessen a levele. Ezzel szemben a 21. századnak megfelelően inkább az online felületen megjelent levélhez kommentelik be az üzenetét, elvégre a gyilkos azt valószínűleg ugyanúgy figyeli. Várnak, közben Robert beszólásaival múlatják az időt. Persze, mire a doki levezeti, mennyire alkalmatlan az internet bármire is, már jön is a válasz. A gyilkos közli, hogy választ holnap fog kapni a kérdésére, de ha olyan ügyes, mint ahogy gondolja, akkor rá is jöhet, ki lesz a másnapi áldozat. És egy hosszú kódsor van az üzenet végén. A doki gőzerővel nekiáll, hogy a rendelkezésre álló rövid idő alatt megfejthesse a helyszínt. Érkezik a hallucináció, aki szerint a fennmaradó hat óra nem biztos, hogy elég lesz erre.

03.jpg

Daniel ezerrel próbálkozik, sok-sok összegyűrt papírdarab őrzi a kizárt lehetőségek nyomát. Az IP cím lenyomozhatatlan Kate szerint, és a nemzetbiztonságiak sem találtak semmit, szóval nagy a nyomás, csak a prof előzheti meg az újabb gyilkosságot. Be is rohan egy kihallgatóba, nyugalmat keresve, ahol végre elbeszélgethet a jó kis képzelt hírszerző tisztjével. Az meg rámutat, hogy kell legyen a kódban kulcs is a megfejtéshez. Innentől már gyorsan megy, meg is van, hogy a First Monument Bank-ba kellene mennie – de elkésett, a bank elnöke tíz perccel azelőtt bontott fel egy csomagot, szarin robbant az arcába, állapota válságos. (Ki jön rá, mi az érdekes a képen?)

04.jpg

Daniel magát ostorozza a lassúságáért. Jön a kezelőorvos, közölni, hogy az áldozat kómába esett. Dr. Pierce szerint viszont így is ki lehet hallgatni, úgyhogy megy az ürge az MRI-be. A módszer egyszerű: a feltett kérdésekre ha igent akar válaszolni, gondoljon arra, hogy baseball-labdát hajít, ha nemet akar mondani, képzelje, hogy a boldog születésnapot énekli. Mivel ez a két tevékenység két teljesen más agyterületet aktivál, az MRI képén látniuk kell a különbséget. És – természetesen – működik is. Az áldozat ismeri a meggyilkolt ügyvédet, de nem barátok. Viszont tudja, mi lehet az összefüggés kettejük között, úgyhogy Daniel lebetűzteti vele. A válasz egy név: Dafoe. Mielőtt tovább tudakozódhatnának, szegény sokkos állapotba kerül, és meghal.

05.jpg

Másnap Kate és Daniel már Mr. Dafoe-t hallgatja meg. Az úr eléggé tenyérbe mászóan arrogáns, egy globális mezőgazdasági konglomerátum vezetője. A két áldozattal üzleti kapcsolatban állt, sok közös akciójuk volt. A kérdésre, hogy melyik adhat ezek közül okot a gyilkosságra, azt mondja, hogy talán a cége tőzsdei bevezetése, mert ennek kapcsán tizenhárom vezető és kétszázötven alacsonyabb beosztású munkatársuknak kellett felmondaniuk. A doki kicsit beszólogat a mágnásnak, aki nem hagyja magát, visszaválaszolgat. Kate kéri az összes elbocsátott dolgozó nevét – vagyis újabb tűt keresnek egy újabb szénakazalban. Daniel megint üzenetet akar küldeni, hátha ezúttal sikerül hamarabb megfejteni a kapott kódot. Most nem bajlódik a kódolással, csak annyit írat Kate-tel, hogy az elkövető úgy építi le a rohadékokat, ahogy azok építették le őt. A válasz másodperceken belül megérkezik: nem olyan okos, ahogy hitte, nem ért semmit, az elkövető végzett vele, több üzenet nem lesz. Zsákutca, megint.

06.jpg

Daniel Natalie-val vitatkozik az otthonában, mert az FBI-nál nem bírt koncentrálni. Amúgy is vele akart beszélni, és gyorsan összefoglalja neki, mi történt eddig, és hogy más lehet az indíték, nem a leépítés. Dühöngései közepette hangos szirénaszó hallatszik, Natalie szerint mintha a szomszédból jönne. És tényleg: az egyik egyetemi épület előtt csoportosulnak, ahol a bejövő csomagok közül az egyiket véletlenül elejtették. Ugyanolyan szarin volt benne, mint a másik kettőben. Egy részmunkaidős diáklány az áldozat, aki a tanszék postázójában dolgozott. Azt viszont nem tudják, kinek címezték eredetileg a csomagot, az ide vonatkozó rész megsemmisült a robbanásban. Robert érkezik, szerinte Daniel a célpont, mivel egy újság névtelen forrásra hivatkozva megírta, hogy Dr. Pierce segít az FBI-nak az ügy felderítésében. A doki szerint ez marhaság, egy ennyire módszeres gyilkos nem fogja késleltetni a terveit azért, mert megtudta, hogy a rokonlélek mégsem a barátja. Kate viszont félti a profot, úgyhogy hazakísérteti és házi őrizetét rendeli el. Daniel nem akar egy vadidegent a házában látni – tehát megkapja Robertet, a nagy kedvencét.

07.jpg

A doki megint Natalie-val beszélget arról, hogy a csomagot nem neki szánták. A nő szerint azért nem hajlandó ezt elfogadni, mert akkor vállalnia kellene a felelősséget azért, ami a lánnyal történt. Mielőtt kifejthetné, miért nincs Natalie-nak igaza, Robert érkezik, és mustárt óhajt. Daniel Lewicki-ért ordít, aki kicsit keménykedik azon, hogy ő most sztrájkol, és kérje szépen, de aztán csak elmegy a mustárért, mert ő rendes. Így tovább beszélgethet láthatatlan segítőjével, azon agyalnak, kinek mehetett mégis a csomag. Olyan embert keresnek, aki kötődhet a Dafoe-bankelnök-ügyvéd vonalhoz. Ettől a dokinak isteni szikrája támad, és már rohan is a tanszéki névsorért. Rögtön talál is egy professzort, aki éppen Dafoe-nak köszönheti a géntechnológiai professzorságát. Szalad Robertért, milyen jó, ha épp kéznél van egy ügynök ilyenkor. És ugyan elkísérteti magát vele a profhoz, de rögtön ki is csukja, mert a kettejük beszélgetése bizalmas. Ügyesen sarokba szorítja a másikat, így sikerül megtudnia: Dafoe olyan GMO kukoricát fejlesztetett vele, ami domináns a többivel szemben, így ha valahová elvetik, akkor a szomszédos kukoricaföldeken kiirtja az eredeti kukoricát, és elszaporodik. A génmódosított magot viszont levédette, így sorra tudta beperelni a földjei környékén gazdálkodókat, hogy lopják az ő szabadalmát. A professzor már a fejlesztés során tudott a magja ilyen hatásáról, és meg is akarta azt javítani, hogy ne irtsa ki a többi fajt, de Dafoe konkrétan megtiltotta neki – hát hogyne, hiszen így nagyon zsíros hasznot kaszált. A gazdáknak gőzük sem lehetett, hogy Dafoe szabadalmaztatott kukoricáját árulják, így tudtukon kívül kerültek olyan helyzetbe, hogy sokuk földjét a szabadalomsértés miatt zárolták – Dafoe meg olcsón felvásárolta őket. Daniel még jól beolvas a professzor-társának, amiért elfogadta a professzori állást meg az alapítványi támogatást, miközben a gazdák földönfutókká váltak, aztán távozik.

08.jpg

Dafoe-t nem érdeklik a gazdák, konkrétan tudni sem akar róluk. Moretti ügynök a fejére olvassa: a halott ügyvéd intézte a bírósági kereseteket, a bankvezér meg felgyorsította az árverezéseket, hogy fillérekért megszerezhessék a földeket. Dafoe szerint ez jó üzlet – Kate és az ügyészség szerint bűnszervezetben elkövetett csalás. Dafoe ügyvédet akar, Kate viszont annak a farmernek a nevét, aki a szarinos gyilkosságok mögött állhat. Saját jól felfogott érdekében a tenyérbe mászó ürge kinyögi, hogy volt egy incidens a közgyűlésen, egy feldühödött ember fenyegetőzött, úgy kellett kivezettetni. Persze a nevét nem tudja, mi köze neki ahhoz – viszont védelmet akar, garanciát, hogy ő biztonságban lesz. Kate garantálja számára a rendőri védelmet – hiszen nem akarják, hogy valami baja essen, mielőtt megkezdi a büntetése letöltését.

09.jpg

A fenyegetőző farmer már három hónapja a tíz éves börtönbüntetését tölti, jelenti Robert, szóval nem nyert. Daniel szerint viszont tudhatja, hogy ki lehet az elkövető, ez megmagyarázná azt is, hogy az első rejtjelezett szöveg miért az újságban jelent meg – hiszen a börtönpostát ellenőrzik. És már a börtönben is vagyunk, az elítélt farmer mesél szomorú sorsáról. Generációk óta a családjáé volt a föld. A per elvesztése után próbált talpon maradni, de nem sikerült. Ezért kirabolt egy bankot, hogy eltarthassa a családját – de elkapták. A felesége nem bírt megbirkózni a csapásokkal, kilenc héttel ezelőtt felkötötte magát. Van egy fia, Eddie, a farmer is tudja, hogy ő küldte a kódolt üzenetet az újságban. Próbálta felhívni, mikor olvasta az ügyvéd halálát, de a telefonja ki volt kapcsolva. A rendőrséget pedig azért nem értesítette, mert mégiscsak a fia, képtelen ártani neki. A fiúcska amúgy egy zseni, három év alatt végezte el a gimit, és már a PhD-re készült – de a farm elvesztése ezt is tönkretette, nem maradt pénz a tanulmányaira, így egy középiskolában tanított matekot. Kate már tudja, hogy egy hónapja nem látták sem a suliban, sem a lakásán. Meg kell találniuk, mielőtt még valaki meghalna – és apának van is ötlete. Van egy hely a régi farmjuk mögött, ahová nagyon szeretett eljárni.

10.jpg

A kedvenc helyen az ügynököket egy üzenet várja, Pierce-nek címezve. Természetesen az olvasható szövegen kívül egy halom kódot tartalmaz, és arra kéri Danielt, nézzen az elméjébe, hogy tényleg meg akarja-e állítani. A prof arra tippel, hogy az egyetemistát nem akarta megölni az elkövető, ezért bűntudata van, és valahol arra vágyik, hogy elkapják, ezért adott újabb kulcsot magához. Arra gyorsan rájön a doki, hogy a számok egy bizonyos könyv oldalszámai, az adott oldalon a sor és a sorban lévő szavak sorszámai, de azt, hogy melyik ez a könyv, az ebben a részben soros hírszerző-hallucináció segít megfejteni. Szokás szerint nagyon lekezelő, de azért megerősíti, hogy Daniel mindent tud, amit tudnia kell, és nézzen az elméjébe a megfejtésért. És ettől a doki rájön, hogy a keresett könyvet ő írta, és az az címe, hogy Az elme. Abba kell belenézni a megfejtésért. Kate segítségével villámgyorsan ki is keresgélik az üzenetet: ma úgy semmisítem meg a gonoszt, ahogy a gonosz semmisítette meg a családom. Nekiállnak agyalni azon, hogy ezt hogy érthette. Megjelenik a nagyképű hallucináció is, azt sugallva, hogy a kód rejt még egy kódot, és kezdjen el azon gondolkozni – de szerencsére jön Natalie a saját józan eszével, és arra biztatja a dokit, töprengjen azon, hogy Eddie mit veszített el, mert ez lehet a valódi mondanivaló. A hírszerző erre eltűnik, Daniel pedig bejelenti az ügynököknek, akik a gyárakat, földeket próbálnák védeni, hogy a fiú célpontját Dafoe szülei jelentik.

11.jpg

A szülők háza előtt már ott a terrorelhárító akciócsoport, a fiú túszul ejtette a szülőket, de még nem lépett semmit. Daniel szerint arra vár, hogy vele beszéljen – és persze odasétál, és szálegyedül bemegy. Azért van rajta mikrofon, és tudja, hogy ha a fiú bármelyik ablakhoz odalép, a mesterlövészek lelövik. Eddie helyes fiúcska, bombakioldóval a kezében. Daniel próbálja meggyőzni, hogy van még kiút számára is, de a fiú nem azért hívta ide az üzeneteivel, hogy megmentse őt, hanem hogy együtt haljanak meg, mert eleinte hinni akarta, hogy a rokonlélek tényleg megérti őt, de keserűen csalódott, hogy Dr. Pierce végig a rendőröknek dolgozott. Kate ezen bepánikol, mindenképpen szeretné kimenteni szíve professzorát, de a parancsnok szerint most nem törhetnek rá, mert akkor megnyomja a gombot, a dokinak ki kell dumálnia magát a helyzetből. Győzködi is szorgalmasan, minden oldalról hatni akar a fiú szívére, aztán kicsapja az adu ászt: Dafoe börtönbe fog kerülni azért, amit Eddie és a többiek családjával tett. A farmerek egy része visszakaphatja a földjét, a fiú pedig lehet még együtt az apjával – megígéri, hogy elintézi a főügyésszel, hogy Eddie ugyanabba a börtönbe kerülhessen. Ez még nem lenne elég a kis zseninek, de óvatlanul odaáll az ablak elé – mire a doki megmenti az érkező lövedéktől. Ez már meggyőzi Eddie-t, hogy több embernek tényleg nem kell meghalnia. Békésen kivonulnak a ház elé, Eddie-t megfektetik és megbilincselik, a profot az aggódó Kate azzal a mondattal várja, hogy tudta, hogy őrült, de azt nem, hogy ennyire.

12.jpg

Zárásként megint egy kis előadás, a lelkiismeretről, közben peregnek a happy end képei: apa és fia a szép narancssárga kezeslábasban ölelkeznek egymással, Dafoe-t megbilincselve rendőrök vezetik el, a doki pedig papayát vág össze egy tányérra, és szó nélkül a tüntetőleg újságot olvasó Lewicki elé helyezi. Persze, miközben a tanítványainak szépeket mond, ő elcsen egy darab gyümölcsöt az asszisztensétől.

40 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.06.04. 11:54:22

Na ezt a részt még megnéztem tegnap éjjel. Nagyon bejött, hogy most jó dokink ment egy esettel Kate-hez.
Meg aranyos volt, ahogy Lewicki megküzdött egy kis figyelemért és kedvességért.
Szóval jó rész volt ez is.

Mondjuk az MRI-s jelenet nem tudom mennyire elképzelhető a valóságban, mármint hogy a kómással így kommunikáljanak, de szerintem ez kamu.

Ja, és a Dafoe-t alakító színészt nagyon bírom. Most a neve hirtelen nem ugrik be, majd utána nézek. Neki is van egy szuggesztív tekintete, az biztos :)

A képen mi az érdekes? Hát az, hogy a tükörben csak a doki látszik, míg a tegnapi részben a tükörben ott volt Natalie is. Jó megfejtés?

nyauuuuu 2013.06.04. 14:33:45

@Dogla: Csak annyi volt a furcsa, hogy itt nem látszik a tiszt. Nekem végtelenül megtetszett ez a beállítás, bocsi. A tegnapi részben azért látja Natalie-t is a tükörben, mert magát is csak hallucinálja oda.
Az MRI-nek mindjárt utánanézek (mármint estére), szerintem valami hasonlót már próbáltak ellenőrzött, nem sci-fi körülmények között is, de nem akarok hülyeséget beszélni, szólok, ha meglesz hozzá a szakirodalom.
A Dafoe-t alakító színészt? Hú. Nekem ő nagyon... szögletes.
Az Eddie-t alakító fiúcska viszont szép példája a pszichopata tekintetnek, nehezen vettem rá magam, hogy ne azt a képet rakjam be, ahol közelről, csak ő meg a szép szeme látszik :).

W.Jack. 2013.06.04. 20:11:33

@Dogla: Neal McDonough játszotta Dafoe-t, elég sok filmből és sorozatból lehet ismerős (Traveler, Desperate Housewives, Medical Investigation, sőt még X akták is :))

2013.06.04. 20:21:48

@nughop: Igen, köszi. Lusta voltam kiguglizni :)

nyauuuuu 2013.06.04. 20:41:46

@nughop: Ezt is nézed-olvasod? :) Most már tényleg kell egy Grimm-tali, mindjárt írok is neked privit.

W.Jack. 2013.06.04. 20:47:46

@nyauuuuu: Amíg ilyen botrányos az időjárás, és nem lehet fallsgut-zni, addig olvasok és nézek :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.06.04. 21:30:27

@nyauuuuu: a visat6 ma kezdi adni elejétől a Grimmet. for info :)

nyauuuuu 2013.06.04. 21:32:36

@nughop: Botrányos, tudom, de nem értem az anya- (vagy apa-?) nyelvedet. Szóval, ha nem vagyok indiszkrét: mi az az fallsgut?

nyauuuuu 2013.06.04. 21:33:38

@aggyistenbiri: Tudom. És? :) Én már láttam, háromszor is minden részt, van, amit négyszer. A viasat6-on egyébként is sok a reklám.

W.Jack. 2013.06.04. 21:54:05

@nyauuuuu: Jajj, hát ez az én - nem létező humorom - ami a nyelvekhez kötődik, van ennek nálam számtalan szinonimája is: a wenngut, ifgood, sibon, sebuono, azaz: hajó:)

nyauuuuu 2013.06.04. 21:58:07

@nughop: Mit hajózol? Hol hajózol? Jaj, erről mesélj már, légy szíves!

W.Jack. 2013.06.04. 22:22:11

@nyauuuuu: Semmi különös :) A Balatonnál tenném, de relatív kicsi rá momentán az igény. Nem is értem miért :)

nyauuuuu 2013.06.04. 22:56:36

@nughop: Ezt én sem értem :). Nem baj, legalább van időd jó sok sorozatot megnézni, ahogy nézem a korábbi hozzászólásaidat, igen széles skáláról válogatsz :). A Célszemélyt még feltétlenül ajánlom, ha még nem barátkoztál meg vele :).

2013.06.05. 14:54:08

@nughop: @nyauuuuu: Igen, a Célszemélyt én is ajánlom!! Ugye :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.06.05. 19:19:39

@nyauuuuu: valami gáz van a levelezőrendszeremmel, nem tudok válaszolni neked (sem), és most nincs hozzá hangulatom megreparálni (nem téged, a progit).
addig is leírom ide röviden és nyilvánosan égetem magam: nem megyek :(
azért remélem nincs harag, mert nekem továbbra is a szívem csücske vagy :)
puszi (szabad?)

nyauuuuu 2013.06.05. 19:56:37

@aggyistenbiri: Jaj, dehogy van harag! Igyekeztem már az invitáló levelet is úgy fogalmazni, hogy érezd: teljesen megértőek vagyunk. Fájón hiányozni fogsz, de ennek ellenére mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy legalább egy kicsit jól tudjuk magunkat érezni :).

Sajnálom, de megértem.

Puszi nincs, de nem haragból, hanem mert nem vagyok az a puszizkodós fajta :).

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.06.05. 20:04:30

@nyauuuuu: érthető az ellenérzésed, de egy vitriolos Biri kínálta fel ezt a puszit, az smafu??? Ritka ajándék, kevesen részesülnek benne.
Kapsz és kész. Bosszúból pedig kettőt is.
(ne csak nekem legyen kellemetlen a szituáció, hanem neked is)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.06.05. 20:57:56

@Pácsó Ármándó: Vitriolból? hogyne. tele vele a spájz. Rendelsz belőle? Küldhetek.

nyauuuuu 2013.06.05. 21:04:12

@aggyistenbiri: Én annál sokkal gyorsabban szaladok :).

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.06.05. 21:08:11

@nyauuuuu: gyorsabban,lehet. de kitartóbban-e, vajon.

Pácsó Ármándó 2013.06.05. 21:11:59

@aggyistenbiri: A másikból kell a pusziból! Különben csak azért nem mész Grimm-talira, hogy engem utánozz! :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.06.05. 21:17:50

@Pácsó Ármándó: az utánozás az új szokásom, most tanultam el ezt a sztárallűrt a mesteremtől, biztos ismered te is. Puszit az kap, aki a elég gyorsan fut előlem, de nem túl kitartóan. Először lemérem nyauuuuu teljesítményét, majd megosztom a végeredményt a nyilvánossággal mintegy viszonyítási alapként.

nyauuuuu 2013.06.05. 21:23:17

@aggyistenbiri: Ha puszival üldöznek, a világ végéig és az idők végezetéig vagyok képes szaladni. Akarj megütni, és rögtön megállok bevárni téged :).

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.06.05. 21:37:09

@nyauuuuu: valami szépen megkoreografált közelharc? hmmm? De belépőt szedünk!

nyauuuuu 2013.06.05. 21:43:38

@aggyistenbiri: Én olyant nem tudok. Amit én tanultam, az az, hogy kettő ütéssel és/vagy rúgással földre vinni és ártalmatlanná tenni a támadót. De ezt tudom szépen is csinálni :). Meg főleg gyorsan.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.06.05. 21:50:29

@nyauuuuu: ahhh. semmi finomság nem szorult beléd, csak fecsérelem veled az időmet. :D jó, hagylak futni. menj.

Pácsó Ármándó 2013.06.05. 22:01:50

@aggyistenbiri: @nyauuuuu: Teljesen szétoffoljátok ezt a remek topikot erről a hogyishívják sorozatról! :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.06.05. 22:10:38

@Pácsó Ármándó: Én hibám, és észrevettem magam, innentől kussban vagyok! és elnézést kérek, már sunnyogok is el a szőnyeg alatt. (suttogva mondom: bocsika) Lábujjhegy, osonás.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.06.05. 22:11:29

@Pácsó Ármándó: Én hibám, és észrevettem magam, innentől kussban vagyok! és elnézést kérek, már sunnyogok is el a szőnyeg alatt. (suttogva mondom: bocsika) Lábujjhegy, osonás.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.06.05. 22:14:58

opppsz, duplázás. nem sikerült mindig lábujjal kihátrálni, odakoppant a cipőm sarka, ez lett belőle. Kértem már bocsit? Igen, akkor jó. :(

2013.06.05. 22:29:18

@aggyistenbiri: Azonnal gyere vissza offolni!!! :)
Mi újság?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.06.05. 22:46:25

@Dogla: igenis! itt vagyok már!
(tököm tele a szakadozó mobilnettel, de már elindultak a szakik rácsomózni a rendes netre)
velem minden a legnagyobb rendben, kicsit gyávább lettem, mint voltam, kihátráltam egy bunyóból. hagytam h nyauuuuu lenyomjon. (múló dicsőség ez számára, mert vissza fogok csapni) Nálad mizu, szivi?

2013.06.05. 22:53:28

@aggyistenbiri: Én elvagyok, most nem állok épp a helyzet magaslatán, de volt már rosszabb is, és lesz jobb.
De szívből sajnálom, hogy nem jössz, jó lett volna kicsit beszélgetni.

Hogy ne csak offoljunk: a sorozatot nézed? Mármint az Észlelést? Én nagyon bírom, egészen berántott :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.06.05. 22:57:58

@Dogla: még nem, de ha lesz rendes NETEM, végre a zuristenit, akkor fogom.

nyauuuuu 2013.06.05. 23:06:52

@aggyistenbiri: Tényleg? Akkor még a puszit is megengedem! :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.06.05. 23:11:01

@nyauuuuu: azt már buktad, nincs puszi. csak olvasni foglak, minden komment nélkül. túl sokáig kéretted magad.

W.Jack. 2013.06.06. 12:34:23

@nyauuuuu: @Dogla: Köszi szépen, most betelt a listám, ugyanis elkezdtem nézni a "Robog az úthengert" is, az pedig olyan döbbenetesen tetszetős, és annyit bírok derülni rajta, hogy most azt nézem, amikor éppen van időm :) Valamint mivel a másmilyen jellegű idő meg kicsit jobbra fordult, már a vízre is ki lehet szabadulni, így csökkent a filmnézésre fordítható kapacitásom :)
De megjegyzem, ha majd nem lesz más néznivaló, akkor jöhet a Célszemély is :)

W.Jack. 2013.06.13. 10:52:47

Csak álmodtam, hogy láttam tegnap egy hv-t a 6. részről? :)
süti beállítások módosítása