Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Barátok közt 6529-6530. rész

2013. június 03. 15:00 - nyuszi01

Néhány kórházas jelenetet hagytunk a hátunk mögött, ami Zsófi még mindig Kristen Stewartos arcát és Zsolt Vészhelyzetes szerkóját jelenti. Apropó Zsolt: Andi jött és lerombolta, amit még tudott, vagyis eltiltotta Barthától a kis bucifejű Bölcs Oszit, szóval Zsolt most már végképp a padlóra került. Enikő még mindig játsza a szűzet, az istennek se akarja belátni, hogy New Barthát még az ég is neki szánta. Linda leköltözött muterhoz és Novákhoz, és még nem tudja, hogy ez utóbbi micsoda merényletet tervez ellene: magához akarja venni. Non-Stop Ádira pedig rácuppant egy bige, akit előző este szedett fel New Barthával egy jó kis piálás közben. Ez még a kisebbik baj lenne, a nagyobbik az, hogy a csaj nem tágít. Na innen folytatjuk.

bk524.jpg

Nórával és a ronda ingatlanossal kezdünk, ez utóbbi konkrétan egy baltával állít be az ügyvédnőhöz. Ennek a funkciója elég kérdéses, mivel az ember csak úgy nem hadonászik egy baltával a hétköznapokban. Az ajándék az új házhoz dukál, amit Nóra vett, és most már le lett okézva a tulaj által is, szóval a balta a kandallóba való fa vágásához kell majd. Nóra szerint ez a legszebb ajándék, amit valaha kapott. Más nő mondjuk egy gyémántra mondaná ugyanezt, de gondolom, Nórának alacsonyabb az ingerküszöbe. Egy kis sírás is van azért, mert hát el akar költözni, de azért annyira mégsem, és legfőképp Miklóst sajnálja itt hagyni, gondolom.

bk525.jpg

Andi ront ki a Bartha-lakból, mögötte Zsolt, magyarázza a bizonyítványt, a gyereket soha nem bántaná. Andit nem érdekli, soha nem jöhet ide többet a gyerek, oszt kész. Bartha még egy kis agresszióval is bepróbálkozik, elkapja Andi karját, csak épp kár, hogy pont emiatt nem jöhet többet a gyerek. Andi megfenyegeti, hogy a pasija rendőr, és mint tudjuk, lelőtte az még a Nagysanyit is, szóval jobb lesz, ha Bartha meghúzza magát, különben elég hamar a sitten találja magát megint. A jelenetben egyedül Zsolt gusztustalan dzsigoló pólója említésre méltó, ami olyan aranymintával büntet, amilyet utoljára Gáspár Győző lakásában láttunk.

bk526.jpg

Claudia és Non-Stop a Zsófiról készült sztárfotókat nézegetik, itt egy mokesz, ott egy seb, tényleg jól sikerült képek. Enikő is ott rontja a levegőt, mint ápoló, de gyorsan elhúz, mert neki dolgoznia kell. Non-Stop vigasztalgatja Zsófit, meg bocsánatot kér, amiért Alizzal semmit nem segítettek, de már tökmindegy. Non-Stop erősködne, hogy fel kéne nyomni Barthát a zsaruknak, Zsófi nem akarja, szóval Non-Stop gyorsan lelép. Ahogy ismerjük, tuti, hogy magánakcióban beköpi Barthát a rendőrségen, és a feljelentéshez mellékeli a Zsófiról készült képeket is.

A gangon Miklós fut bele a csúnyácska ingatlanosba, aki épp Nórától robog ki, és már a príma kis gázsiján jár az esze, amiért ismét sikerült eladnia egy házat. Miklósnak semmilyen felvilágosítást nem ad Nóra lakását illetően, szóval ez megint egy teljesen felesleges jelenet volt. Ezalatt Bartha csönget a Novák-lak ajtaján, meg is jelenik a ház ura, teljes szélességében eltakarva a bejáratot. Zsolt Lindával akarna beszélni, de Novák elküldi a vérbe. Úgy látszik, ez a rész erről fog szólni, ki hogy szól be Zsoltnak.

bk527.jpg

Nóra pakolászik otthon, készül a költözésre. Timike ér haza éppen, és egyből a baltát találja meg, reméljük, nem fog vér folyni, főleg, hogy Timikének szerelmi bánata van. Ezért jobban örül a költözésnek is, már amennyire a bánatos ábrázatával ki tudja ezt fejezni. Tetszik neki a Botond, akinek a tesója egyébként tök ugyanúgy néz ki, de nem baj, neki a Botond tetszik. És a Luca elcsábította, az a céda, bezzeg a muter meg a fater ennyi idősen már smároltak a nevelőotthonban.

bk528.jpg

Hanna látogatja meg Balázst az irodában, a kis ficsúr meg neki is eldicsekszik azzal a 350 rugóval, amit megtakarított a legutóbbi kétes üzletével, kár, hogy Hanna már kábé az ötvenedik ember, akinek ezt elmondja abban a reményben, hogy végre valakit érdekelni fog. Ezúttal se nyert hangszórót, Hanna is leszarja, el is húzna, annyira nem izgatja Balázska üzleti élete, de a kis seggfejbe szorult még annyi érzelem, hogy lesmárolja a nőt, és az ajtó kulcsra zárásával még egy íróasztalon való dugásra is felkészül.

A szomszédban Nóra még mindig pakol, csöngetnek, és mivel Timike baszik kinyitni az ajtót, ezért ő megy. Miklós az, jött szétnézni, hogy Nóra költözik-e. Hát igen. Nóra még nem csomagol, csak selejtezik, de Miklóst nem ez érdekli, hanem az, hogy Vácra költöznek, ami messze van. Elég hamar kizökken a hangulatból, amikor Nóra közli vele, hogy a jegygyűrűjét is leselejtezte, de még Miklós elviheti a következő szerencsés kiválasztottnak. Szomorú zene, Miklós el. Lesz még itt sírás.

bk529.jpg

Timike és Luca a gangon, Timike osztja Lucát rendesen: ne csináljon úgy, mintha sajnálná, hogy ő elmegy, így legalább nyugodtan enyeleghet a Botonddal. Luca azért sajnálja és tagadja, hogy tetszene neki a kis bajkeverő, de ez már senkit nem érdekel. Andi érkezik Claudiához, elmeséli, hogy szólt be a Barthának, Claudia meg is dicséri. Zsófi is pont ekkor jön ki a szobából, meglátja Andit, és egyből tudja, hogy Claudia megint beledumált az életébe.

Atikám és Juli otthon, Máté szülinapi zsúrba készül, már jelmezben van, akkor ez lehet, hogy farsang lesz? Miklós üti fel a fejét náluk, és máris árulkodik, hogy Nóra költözik. Atikám és Máté el, úgyhogy Juli és Miklós megint susmusolhatnak tovább. Miklós picsog egy sort, hogy sajnálja, amiért Nóra és Timike elmennek, olyan jó volt, hogy itt voltak ilyen közel.

bk530.jpg

Ismét Andi és Zsófi, Andi ápolja Zsófit, biztatja, hogy menjen el vásárolni. Ilyen sebes arccal? Zsófi elkezd kiabálni, hogy ő a hibás, amiért Zsolt megverte, mert megcsalta és a többi. Andi jól leteremti, hogy szedje már össze magát, gondoljon arra, aki régen volt, majd odatart neki egy tükröt, hogy most már ideje lenne belenéznie. Próbálja a régi Zsófit látni benne, és ez olyannyira jól sikerül, hogy még a sminkesek is lefelejtették a sebeket róla.

bk531.jpg

Kocsmában járunk, Aliz fel van pörögve, osztogatja a parancsokat. Most, hogy Non-Stop felmondott, ő lett a kisfőnök, legalábbis a saját kicsi fejében. Érkezik Bartha, próbál jópofizni, de nincs rá túl sok vevő. Aliz őt is leosztja, odaadja Non-Stop felmondólevelét, majd elmondja a saját véleményét is, szerinte maradjanak csak a sima főnök-beosztott felállásnál, mert a Zsófi-ügy miatt itt sincsenek már barátai.

bk532.jpg

Andi és Claudia tárgyalja ki éppen Zsófit az éppen operamentes villában, milyen jó, hogy Andi beszélt vele, úgy tűnik, használt. Andi ebben megnyugodva el is húz, Zsófi veszi át a helyét, szerinte menjenek moziba. Mondjuk, törött bordával ez annyira nem nyerő ötlet, úgyhogy legyen inkább otthoni mozi Claudiával. Nevetni nem akar, mert fáj az oldala, sírni pláne nem akar, az akciófilmeket utálja, romantikához nincs kedve, szóval marad egy jó kis rajzfilm. Vagy vegyék kölcsön Hanna manga DVD-it, az is megfelel a célra. Claudia szerint operát is nézhetnének, erre Zsófi szabályos röhögőgörcsöt kap. Azt még hallgatni is fáj néha, nem hogy még nézni is.

Luca és Bözsi mama kertészkednek az erkélyen a muskátlis ládában, közben Bözsi mama ad okos tanácsokat Lucának, például ilyeneket, hogy a Timike igazából azért volt vele bunkó, mert nem akar tőle elszakadni. Véletlenül se azért, mert egy elkényezetett kis picsa, akinek mindent a kis segge alá toltak, és azt se tudja jó dolgában, hogy mit csináljon. Máris Hanna és Balázs smárpartiját látjuk, de Hanna már rohan is, mert vigyázni kell a Zsófira. Balázs kérdezősködik egy kicsit, hogy feljelentették-e már a Barthát, de igazából a saját kis agyszüleményét akarja tálalni, mégpedig azt, hogy ő totál megérti a Zsoltot, amiért szétütötte a Zsófit, mert az egy ribanc. Hanna persze totál kiakad, majd nagy üvöltözések közepette elrobog, közben meg majd feldönti Miklóst és Julit.

bk533.jpg

Bartha tántorog otthon egy pohár whisky-vel, nézelődik, elmélkedik, már várom, mikor vágja hozzá a szekrényhez a poharat, amilyen szar hangulatban van és amilyen DRÁMAI zene szól. De csak saját magát nézegeti a tükörben, mekkora mocsadék. Ezzel párhuzamosan Zsófit mutatják, aki szintén magát nézi a tükörben, de ő már egy jó nőt lát, aki most fogja összeszedni magát. Zsolt le is önti a tükörképét piával, de többre ment volna egy emberes köpéssel.

Luca és Timike romantikázik a szomszédban, Luca barátság-karkötőt ad Timikének, aminek láttán nosztalgikus élmények törnek rám. Ezzel minden pasiügy meg van bocsátva, egymás nyakába borul a két kis porbafingó, de szép is ez és hepi az end.

bk534.jpg

Nóra még mindig pakol, de ismét egy expasi zavarja meg, ezúttal Atikám töri rá az ajtót halvány szürke öltönyben és piros ingben, uram irgalmazz. Mondtam, hogy még lesz funkciója a baltának, pontosítva Atikám lábába állva fogja végezni. Atikám jött gratulálni az új házhoz meg a szart ragozni, de Nóra nem kíváncsi rá, szóval örülök, hogy jöttél, Atikám, de most már kívül tágasabb. Olyannyira sikerül kizárnia Atikámat a folyosóra, és ezáltal képletesen az életéből is, hogy még a kulcsot is beletöri a zárba. És itt megkezdődik a pénteki epizód LEGDRÁMAIBB jelenete, amiben Nórára rátör a pánik és a klausztrofóbia, előjönnek a Nagysanyis emlékek, amikor vállukra vetve vitték be a pincébe és zárták be oda. És itt kerül elő ismét a balta, kicsit megkésve, de még épp időben. Nóra belevágja azt a falba, amivel pont az irodába sikerül utat vágnia magának, és kis híján Juli fejébe állítva azt az iratszekrény jótékony homályában. Gondolom, nem lesz költözés ezek után.

Címkék: barátok közt
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hannamontanna 2013.06.03. 16:28:00

Ahogy látom, nincs nagy lelkesedés errefelé. Érthető. A szerzők belevesznek a túl sok cselekménybe, mégis unalmas. Pl. mikor dől le a fal, amiből kihagyatta okosbalázs a cementet....? Vagy mi van azzal, hogy Miki pisztolyt fogott egy rendőrre...? Vagy egyáltalán mi ez az egész...? :-))))

hannamontanna 2013.06.03. 16:30:40

Amúgy, hogy ez a búval bélelt értetlen Enikő minek kellett a sorozatba, azt végképp nem indokolja semmi..... és hogy pont ő tetszene a Krisztián-féléknek, azt is kétlem.

julcsi29 2013.06.03. 21:46:56

Folytatva az előző gondolatmeneteket,mikor láthatjuk a szomszédban létrehozott gyönyörű kertet??? Valóban erőltetett az egész,nincs cselekmény,csak úgy tűnik.

Krisztiánnak is eléggé búval izélt feje van. :) De egyébként egyetértek,illetve én se értem,minek Enikő,és hogy sikerült ilyen pocsék "színésznőt" választani????
Lehet,hogy az volt a szereplőválogatás mottója : "múld alul Linda színészi teljesítményét!"

Amúgy Zsolt furcsa pólója nálam is ütött. :D

A poszt meg jó lett,köszi!

Ja,ahogy ezt a PTSD szindrómát erőltetik,Nóránál,az nagyon gáz.....

mézescsók 2013.06.04. 11:59:27

@hannamontanna: Hát, ez az! A fal!
Alkalmaint nézek lakberendezős műsorokat és elámulok, hogy az amcsiknál a házak ugyan miből készülnek? Csak a külső falaknál divat a homok-cement-mész kombó? Merthogy a beltérieknél elég egyetlen nagyobb csapás a kalapáccsal és esik szét minden, ami általában bútorlap, funérlemez némi béléssel vagy valami ahhoz hasonló. Aztán most itt is!
Miki nem a rendőrre fogott fegyvert, hanem Nagysanyira, aki elrabolta Nórát Timike aranyvirággal együtt. A Nagysanyi meg vice versa. A rendőr előbb mindkettőre pisztolyt fogott, majd a rosszabb fiú nyert. Legalábbis én így emlékszem, de mérget nem veszek rá.

A sorozat hemzseg a pocsék szinészektől, mint pl. Linda, NewBarta, Balázs, Szabó ikrek (na, ők is vajh minek kellettek?)a kínai fiú, és meg merem kockáztatni még Attilát és Zsófit is.

hannamontanna 2013.06.04. 12:06:27

@mézescsók: Na igen a legjobb a hívő kínai fiú...ez még kellett. Nekem az új Barta szimpi, akár ki is lehetne hozni belőle valamit, de azért a vízszerelő fiút még mindig hiányolom, aki randira hívta Kingát...:-) Az ikrek mehetnének a levesbe...vigyék Timikét is. Akit érdekes módon Miki nem tud megnevelni.

mézescsók 2013.06.04. 13:06:56

@hannamontanna: Új Barta szereplőként akkor vesztette el a rokonszenvemet, amikor rámozdult Enikőre, aki egyrészt totál felesleges a sorozatban (mondjuk erről nem tehet), másrészt roppant merev és iskolásszinten játszik. NewBartától eddig jóformán csak eskedlő kutyaszemeket láttam, ezért nem tetszik.
Timike és Linda - rá nem tudok jönni, hogy miért nem ülnek le a castingosok a forgatókönyvírókkal egy percre, mielőtt behoznak egy új figurát, illetve inkább cserélik le a régit.
Na, mire is gondolok: amikor Linda bekerült a sorozatba, akkor egy termetre ugyan apró, de nagyon dögös kis szőkét láttunk, aki ugyan nem tudom, hány éves lehetett, de 15-nél nem több. Ennek ellenére vad kufircba keveredett Botonddal. Helyette jött egy barna (ez nem baj) babaarcú, szelid barnaszemű figura, akihez borzasztómód nem illett a szerepe. Felváltotta egy szőke halovány semmiség, akit inkább zárdanövendékként tudnék elképzelni.
Timike egy picit ugyan akaratos, de alapvetően ártalmatlan szereplő volt, ehelyett a nézők kaptak egy fúriát.
A vízvezetékszerelő talán azért maradt ki, mert Kingát, is kiírták, ami megint csak egy érthetetlen, motiválatlan lépés volt. (Mármint nem az, hogy kiírták, hanem az, hogy hogyan.)

A sztori alakításában meg igyekszenek aktuálisan lenni. Hívő ugye eddig nem volt a sorozatban, illetve Magdi anyus, de Ő már régen ment. A másik divatos téma manapság a családon belüli erőszak, amit szintén megkaptak a nézők. Jöhet a vak komondor.

hannamontanna 2013.06.04. 13:38:04

@mézescsók: :-)))))) Még valakinek lehetne hitele is, hogy a törlesztésekből is kiokosodjunk. Egy kis árfolyamgát, mobilgát.... De valóban, ha valaki el akar távozni egy időre a sorozatból, nem kellene okvetlen új szereplő. Időnként visszajön az illető, mint Bandika, Nóra, Andi, meg ahogy Kinga is majd visszajön gondolom, már Magdi anyus is visszajött kísérteni, várom Andrást is. De szegény, ő nagyon megszívta. Sajnálom is.....

mézescsók 2013.06.04. 16:07:42

@hannamontanna: Ez az: egy devizahiteles, vagy mondjuk a Duna, de nem arrafelé folyik...
Van egy viccem, nem tudom, hol olvastam:
Két angol lord üldögél a szalonban és pipázik. Jön a komornyik:
- Uraim, a Temze kiöntött a medréből!

Semmi reakció, a két főúr továbbra is csinálja a semmit. Ismét jön a komornyik:
- Uraim, a Temze elöntötte az alsó rakpartot!

Ismét nem történik semmi, majd megjelenik a komornyik:
- Uraim! A Temze!

Nem állítom, hogy fantasztikusan nagy vicc volt, de mocsadék egy idő van!

Legyen szép napod!

hannamontanna 2013.06.05. 08:21:04

@mézescsók: :-)))))) ez jó... köszi.
Hát azt nem lehet mondani, hogy nem szórakoztatjuk magunkat!
... de ha végre kisüt a nap, akkor ennyit sem ülünk a gép előtt. ..És a tv előtt. Nem is irigylem azt, akinek muszáj nézni.

mézescsók 2013.06.05. 10:09:34

@hannamontanna: Ja, az előbb - még tegnap - írtál valamit a visszatérő szereplőkről, de sürgős ügyem támadt, aztán elfelejtettem. Na, most.
Azt írtad, hogy ha valaki eltávozik a sorozatból, nem feltétlenül kellene valaki helyette, mert hátha visszajön.
Egy átlagos, nem tv-sorozatbeli, család úgy müködik, hogy akik éppen nincsenek velünk, időnként szóba kerülnek. Pl. az unokahúgom évek óta Kaliforniában él. Évente egyszer hazalátogat, de emellett skype-on, e-mailen tartjuk a kapcsolatot napi szinten, a távolság ellenére az életünkben van. A Bk-ban, ha valaki elmegy, az olyan, mintha nem is létezett volna. Eltünt pl. Mónika (Brüsszel?), Vili bá sosem mondja, hogy mondjuk írt, férjhez ment, stb. a lánya, pedig akad még ott néhány lakó, aki ismerte (Barta, Laci, Nóra, Miki, Claudia) és akinek említhetné a gyerekét. Majdnem ugyanez volt András gyerekeivel, Katáról szinte semmit sem lehet tudni, Emma is csak a temetés miatt került elő. Vagy Imre. Szóba sem kerül Éva, stb.
Nem hiányoznak nekem a sorozatból és kellenek is az új szereplők, különben túl belterjes lenne az egész, de szerintem a való élet - amihez ugye hűek igyekeznek maradni - nem így működik, mert barátok, családtagok között időnként szóba szoktak kerülni a közös ismerősök, stb.

Az András-Juli páros tegnap is nagyot alakított, amikor közösen vigasztalgatták egymást András halála miatt (drága, jó András - valami ilyesmit motyogott Juli), mintha nem miattuk halt volna meg a nyomorult. Szóval, ha András reinkarnálódik vagy szellemként visszatér, szívlapáttal vagy baseball-ütővel tegye!!(Amúgy van rá egy fogadásom, hogy a varrógépet nem András vette!)

hannamontanna 2013.06.05. 11:19:31

@mézescsók: :-)) ..ne keressünk logikát, vagy az élethez való hasonlóságot. Ez egy fikció. Mint az éjjel-nappal Bp. is. Ennyi erővel feldolgozhatnák egy szvinger klub életét inkább. Na de legalább ért meglepetés: ennyire gyorsan nem vártam, hogy Alíz és újBarta összemelegedik..:-)))

mézescsók 2013.06.05. 11:59:12

@hannamontanna: Persze, hogy fikció. Csak pont arról beszélgettünk, hogy helyenként igyekszik némi aktualításra. Ezen az alapon életszerűbb is lehetne, de nem csinálok belőle kardinális kérdést.
Ami azt illeti, én inkább ifjabb Bartán lepődtem meg. Alíz annyira lehetetlen figura, hogy bármit el tudok képzelni róla.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.06.05. 13:38:41

Én az óta az epizód óta nem néztem bele (1 fél percre se!), amikor Nórát elrabolták és a család gyűjtésbe kezdett a váltságdíjért.
Nem bírtam a feszültséget.

Az azóta született hv-kat elolvastam, de annyi új arc és szereplő van, hogy olyan érzésem van, mintha egy másik sorozatról lenne szó.
Egyszer, majd ha lesz sok időm, a Moston visszanézem azegészet. Egymás után, sorba'.

És ezzel letudok egy egész évi penitenciát a vétkeimért.

mézescsók 2013.06.05. 15:28:47

@pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin): Nem vesztesz az égegyadta világon semmit, ha nem nézed. Amikor indult a Bk. vagy két évig azt sem tudtam, hogy van. Aztán a mama (anyós) "jóvoltából" belekeveredtem, akkor követtem 1-2 szériát, aztán megint nélkülöztük egymást. Mostanában megint belepillantgatok, de csak a sorozat miatt nem ülök a tv elé. Egy-egy új szereplő annyira nem kavar be a történetbe, hogy hamarosan ne lenne képben a néző. Na, hallod..., ha még az én kvalításaimmal is sikerül követni a történetet, akkor másnak sem okoz gondot. Sőt!
(Honnan jött a gyilkos ukrán harcidelfin?)
süti beállítások módosítása