Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Őslények kalandorai - 3x02

2013. június 01. 10:00 - FZoli9

A mai epizód egy nem éppen kicsi, de erősen lepusztult házzal veszi kezdetét, ám egyből ugrunk is vissza 14 évet az időben, amikor a ház még nagyon szépen nézett ki. Három tini korú fiú „tör be” (nem nagy kunszt, ha a kulcs a virágcserépben hever…), de nem lopni, hanem a nagy lépcsőn akarnak gördeszkázni. Szól a zene, ketten már az emeletre rohannak, a harmadik, Mason nevű társuk csak rázza a fejét, nem lesz ez így jó. Ő inkább a hűtőben néz szét, mikor mögötte valami elfut a folyosón, majd hamarosan a barátai rémült ordítását hallja. Az emeletről különös morgások hallatszanak, az egyik szobában fény villódzik. A hang gazdája hallhatóan lejön a földszintre, Mason viszont nem látja, riadtan tekintget körbe. Végül a kanapén felfedi magát a lény, ami leginkább a Szörnyecskék második formája és a Harry Potter Dobbyja közti átmenetnek tűnik. Egy biztos, álcázási képességei még egy kaméleont is lepipálnak.

vlcsnap-2013-05-29-22h11m20s61.jpg

Újra a jelenben, Nick épp megérkezik az ARC-ba, Sarah egyből le is támadja, próbált rájönni az unikornis eredetére. Conorral kiegészülve Nick laborjába vonulnak. A professzor láthatóan elkezdett három dimenzióban gondolkodni, aminek eredménye egy jókora hálószerű modell. A betoppanó Jenny a modellt látva egyből annak értelmét keresi, amit Connor árul el: a történelemben eddig megjelent összes anomáliát mutatja. Az alapjául a mitológia lényekről szóló mondák szolgáltak és a modell segítségével előre meg tudják majd mondani, hol nyílnak anomáliák. Nick nem tétlenkedik, Jennyi felvilágosítása közben elkészül az első előrejelzéssel.

vlcsnap-2013-05-29-22h11m43s41.jpg

A központban a teljes csapattal ismerteti a felfedezést. A hely ismert, már csak az a kérdés mikor nyílik meg. Mindenesetre szükség van némi helyszíni szemlére, Jenny, Abby és Connor mennek. Sarah is csatlakozna, de őt nem engedi a prof., rá neki van szüksége. A trió megérkezik a házhoz, Connor felteszi a logikus kérdést: most mi lesz? Várnak, amíg megjelenik az anomália? Jenny igennel válaszol, majd megközelítik a házat. Jenny csenget és az ajtó üvegén próbál bekukucskálni, amikor azt belülről feltárja Connor, frászt hozva a lányokra. Nyitva volt az ablak, sehol senki. Abby elcsodálkozik, egy milliókat érő ház hogyan állhat üresen? Connor egyből válaszol, talán a szag miatt? Ezt mindhárman érzik, csatornabűzre, dohra majd Abby állatokra tippel. Connor kérdőn tekint rá, mégis milyen állat, görény?

vlcsnap-2013-05-29-22h12m14s94.jpg

A lányok felmennek az emeletre, kutakodás közben Jenny és Cutter kapcsolata kerül terítékre. Végül Abby egy jó tanácsot ad Jennynek: ha érdekli őt valaki, akkor tegye meg az első lépést, mert hamarabb őszül meg, minthogy történjen valami. Ő maga még gondolkodik e tanács betartásán. Míg Connor a hűtőben matat, Jenny az emeleten egy bűntény helyszínt jelző sárga szalagot talál. Abby eközben megtalálja a nagyszobát, melynek kandallójába korom hullik a kéményből nem sokkal a belépése után. A lány közelebb megy és betekint a kéménybe. Connort a telefonján keresik, ám ekkor Abby kiáltja a nevét. A nagyszoba üres, ismét korom hullik a kéményből, Connor óvatosan elkezdi megközelíteni a kandallót, mire hátulról Abby veti magát a nyakába. Ő jót nevet a gyerekes tréfán, majd zavartan tekintenek egymásra. Connor azt hitte bajban van, hát jött megmenti. Abby egy puszival hálálja meg. A fiatalok elhagyják a szobát, közben a kéményben a lény (az egyszerűség kedvéért a továbbiakban kobold) morog maga elé.

vlcsnap-2013-05-29-22h13m45s217.jpg

Sarah a múzeumból hozza el a cuccait, mikor Helen belefut és kiveri azokat a kezéből. Bocsánatkérések közepette segít neki összeszedni a dolgait, az egyszarvú rajzát látva még elmélkedik is egy sort, közben pedig kiemeli Sarah belépőkártyáját a zsebéből, majd továbbáll. A házból kilépve triónkat Danny Quinn nyomozó fogadja. Betörőknek nézi őket, de mivel nem érné meg a papírmunkával vesződni, most elmehetnek. Connor még visszakérdez, hogy érti, nem érné meg, majd dicsérni kezdi a rendőrség munkáját, ám Quinnt láthatóan ez nem hatja meg, Abby pedig elráncigálja a fiút.

vlcsnap-2013-05-29-22h14m08s207.jpg

A távozó triót egy piros kabátos kislány figyeli. Jenny sejti, hogy valami nem stimmel a házzal, így Abby ottmarad figyelni, míg ő Conorral válaszokat keres. Abby a kislány irányába néz, ám az visszahúzódik egy fa mögé. Az ARC-nál Helen az egyik Takarítójának tart eligazítást, tartsa lehajtva a fejét, egyedül Cuttertől kell tartania, más nem ismerheti fel, majd kezébe nyom egy pisztolyt. A Takarító Sarah kártyájával könnyedén bejut, Helen kamerán keresztül látja, épp merre jár. Nick elmélyülten dolgozik a modelljén, így a Takarítónak tőle nem kell tartani. A bejáratnál Sarah keresi a kártyáját, Becker kioktatja, anélkül nem jöhet be. Takarító célhoz ér, ám a kapunál álló őr ekkor jelenti, hogy Sarah kártyájával negyed órával ezelőtt már bejött valaki. Egyből megszólal a riadó az egész épületben. A Takarító Nick szekrényét töri fel és kiemeli a kabátját, ám Becker rajtakapja. Határozott figyelmeztetése ellenére sem dobja el a pisztolyt, sőt rászegezi, így Becker lelövi. Az érkező Nick nem hisz a szemének, hisz látta amint egymillió évvel ezelőtt ez a férfi meghalt.

vlcsnap-2013-05-29-22h15m11s81.jpg

Danny a felettesével a lőtéren gyakorol, majd nekiszegezi a kérdést: újra nyitották a ház ügyét? A három személy ugyan ingatlanosoknak mondta magát, de a kocsik rendszámából látszott, hogy kormányügynökök. Főnök szerint Danny kezd beleőrülni ebbe az esetbe, őt nem érdekli, Danny szerint pedig igenis kéne. Főnök egyedül azért nézi el ezt a hangnemet, mert tudja mi történt a házban.

vlcsnap-2013-05-29-22h15m30s29.jpg

Abby a verandán hintázik, meredten tekintve az anomáliadetektorra, közben őt egy darabig a piros kabátos kislány figyeli. A házban kobold elérkezettnek látja az időt, hogy kimásszon, majd megpróbálja elkapni a hintázó Abbyt az ablakon keresztül, ám dörögni kezd az ég, így a lány odébb áll a háztól és felfigyel a piros kabátos lányra, aki egy kutyát vezet pórázon és őt bámulja.

vlcsnap-2013-05-29-22h15m49s163.jpg

Jenny és Connor egy ingatlanostól érdeklődnek a ház felől, miért nincs még eladva? Kis puhatolózás után az ügynök kinyögi, biztos a kölykök miatt. 14 évvel ezelőtt 3 fiú balhéból betért, de egyedül Ryan Mason tért vissza közülük, a másik kettő felszívódott. Egyesek szerint a ház kísértetjárta hely, sikolyok, különös hangok hallatszanak. A páros kezébe nyom egy névjegykártyát, ha valóban érdekli őket, keressék meg. Meg van tehát a következő célpont, Jenny egyből elkezdi lenyomozni Masont.

vlcsnap-2013-05-29-22h16m25s55.jpg

Abby visszatér a házhoz és észreveszi, amint az emeleten mozog a függöny. Több se kell neki, berohan az épületbe, ám kérdéseire nem jön válasz, így felmegy az emeletre. Egy a falnak támasztott matrac mögül jönnek a morgások, így Abby átbújik a matrac mögött lévő ajtón. Elkezdeni feltárni a szobát, miközben a kobold az árnyékokból figyeli. A morgásokat hallva Abby jobbnak látja kereket oldani, a kobold követni kezdi és a lépcsőn éri utol, ahol megijeszti a lányt, aki erre legurul a lépcsőn és a fejét beverve eszméletét veszti.

vlcsnap-2013-05-29-22h19m03s113.jpg

Eközben Jenny és Connor megtalálják Ryan Masont egy vidámpark alkalmazottjaként, emberünk nem túl beszédes. Végül sikerül meggyőzni, ők tudják, hogy nem gyilkos. Ryan végre beszélni kezd, felidézi emlékeit, a sikolyról, amit hallott, a különös, világító fényről, az állati hangokról. Végső elkeseredésében hamut szórt a megjelenő koboldra, így sikerült elmenekülnie, de a barátait nem látta többé. A munkahelyén nem tudnak semmit az esetről, arra kéri a párost, ezt ne hozzák elő, akik természetesen megértőnek bizonyulnak. Ryan ezerszer visszament már a házhoz, ám egyszer sem mert bemenni, de egyszer befog. Jenny és Connor visszatérnek a házhoz, ahol megtalálják Abbyt a lépcsőfordulóban. A lány hamar észhez tér, az utolsó emléke, hogy felment az emeletre, többre nem emlékszik. Jenny úgy dönt, orvoshoz viszi a lányt, míg Connornak kívülről kell figyelnie a házat.

vlcsnap-2013-05-29-22h19m46s18.jpg

Az ARC-ban Nick, Becker és Sarah tanakodnak, hogy ki lehetett az elvileg halott fickó (Becker szerint az ikertestvére), másrészt mit akart Cutter ruhájával (újfent Becker ötlete, hogy így akart bosszút állni, ezt persze ő sem gondolja komolyan). Nick szerint Helen áll a dolgok mögött, és ismerteti a két új taggal az első számú szabályt: Ha valami különös történik, valószínűleg Helen áll mögötte. Cutter leszűri a „tanulságot”: drága neje visszatért.
vlcsnap-2013-05-29-22h20m30s199.jpg

Connor a hídon bámészkodik, amikor megjelenik a piros ruhás lány. A köszönésére nem reagál, mire Connor a telefonját kezdi keresni, ám az kiesett a zsebéből, mikor Abby a nyakába ugrott. Connor épp indulna a házba, amikor a kislány utána kiált, nem mehet oda be. Connor megnyugtatja, nem mondják el senkinek, majd továbbmegy. Bent épphogy keresni kezdené a telefont, mikor Danny elkapja, megbilincseli és elvezeti. Connor annak rendje és módja szerint dutyiba kerül. A korábban látott ingatlanügynök egy „Eladó” táblát helyez ki a házhoz, majd be is megy, piros kabátos lányka szótlanul figyeli.

vlcsnap-2013-05-29-22h21m05s46.jpg

Connor Dannyt próbálja győzködni, hogy engedje őt ki, ám a jogaival sincs tisztában. Végül egy telefonálási lehetőséget sikerül kialkudnia. Jenny nem hisz a fülének, azonnal indul a fiúért, újfent Abby lesz a házőrző. Szép lassan beesteledik, Cutter tovább építgeti a modelljét, Danny a válaszokra, Connor Jennyre vár, Abby pedig a kocsiban zenehallgatással üti el az időt. Hirtelen csengőszóra figyel fel, piros kabátos lányka teker el tőle nem messze, rendszeres időközönként csengetve egyet. A kislányt a kobold követi, de úgy tűnik, ezzel ő tisztában van. Abby követi őt, ám csak az üres bicajt, illetve a tőle nem messze falatozó koboldot találja, így gyorsan behúzódik egy bokor mögé. Az elé táruló látvány meglepi: piros kabátos lányka a fa tetejéről dobál le kaját a koboldnak. Sajna az meghallja Abbyt és rejtő színt felvéve elrohan.

vlcsnap-2013-05-29-22h21m43s169.jpg

A visszaúton piros kabátos Emily felvilágosítja Abbyt: szerinte a kobold nem árt senkinek, ő eteti, így nem eszi meg Alfie-t, a kutyáját, vagy más háziállatot. Mindenki úgy tesz, mintha a kobold nem létezne, de az ott van, és ő nem hagyhatja, hogy rosszat tegyen. Ez az ő munkája. Abby megnyugtatja, át veszik a munkáját. Connort kiengedik a zárkából, hálája jeléül egyből átöleli Jennyt. Quinn nyomozó persze nem örül a fejleményeknek, ám Jenny odadobja a telefonját, Dannyt maga a belügyminiszter utasítja. Rendőrünket persze ez sem tántorítja el, ha még egyszer a ház közelébe merészkednek, semmilyen telefonhívás nem menti meg őket. Pechjére az ügy a kormányzat kezébe került, így most már Danny vagy az emberei követnének el törvénysértést, ha a házba mennének.

vlcsnap-2013-05-29-22h22m08s164.jpg

Abby ismerteti Jennyvel a kobold álcázási képességeit. Jenny szól Beckernek, Abbynek eszébe ne jusson bemenni a házba. Sajnos Ryan Masonnek pont most jut eszébe bemenni, Abby hiába kiabál neki. A lány gyorsan felfegyverkezik, közli Jennyvel a tényállást, majd behatol a házba. A kobold morgása hallatszik, ám nem kerül Abby szeme elé (szépen elslisszol a háta mögött), hanem Ryann. Abby gyorsan karon ragadja, el kell tűnniük innét. Kobold ekkor lendül támadásba, akadályokat gördít az ajtó elé és dobálni kezdi őket azzal, ami épp a keze ügyébe kerül. Koboldunk össze-vissza ugrál, így Abby lövése mellémegy. A lépcsőkorláton cserkészné be őket, amikor Connor és Jenny törnek be az ajtón, így ismét eltűnik, valószínűleg az emeleten van. Connoré a lehetőség, hogy előremenjen, a két lány követi, Abby parancsára Ryan a földszinten marad.

vlcsnap-2013-05-29-22h22m48s42.jpg

Az emeleten a fürdőkád gyanús lesz a triónak, ám csak az ingatlanügynököt találják meg, aki egyből segítségért kiabál, így Connor gyorsan befogja a száját. Jenny biztosítja, ki tudják innét vinni, de maradjon csöndben. Fószerünk bólogat, ám amikor Connor elemeli a kezét, segítségért kiabálva elrohan. A trió utána, ám már elkésnek, kobold elkapja és végez vele, majd elszelel. Az érkező Danny Ryant fogja kérdőre, nyomatékul pisztolyt is szegez rá: mit tett a srácokkal, mit tett az öccsével? Jenny és Connor hiába beszélnek neki, Danny Ryant az öccse gyilkosának hiszi, ám végül leengedi a fegyvert. A kobold ekkor veti rá magát és csépelni kezdi, majd újfent ugrabugrálni kezd, így nem tudják lelőni.

vlcsnap-2013-05-29-22h23m52s166.jpg

Ekkor nyílik meg a nagyszobában az anomália, kobold elbűvölve nézi. Connornak itt végre sikerül becéloznia, ám Abby arra kéri, várjon, a lény évekig várt az anomáliára, haza akar menni. Valóban, kobold morog egyet nekik, majd átmegy az anomálián. Miközben Jenny közelebbről megnézni az anomáliát, Abby megjegyzi, hogy Cutternek igaza volt, az anomália visszajött. Akárcsak Ryan „Elment?” kérdésére a kobold, ami elől Jenny épphogy félre tud ugrani. Ám megérkezik a lovasság is, Danny megsorozza a lényt a pisztolyával és az visszaesik az anomáliába. Abby és Connor „Te nem haltál meg?” tekintetét látva megmutatja a golyóálló mellényét, ami a sztenderd zsarufelszerelés része. Connornak is kell egy. Danny sejti, hogy válaszokat ezúttal sem fog kapni.

vlcsnap-2013-05-29-22h24m16s159.jpg

Kicsivel később Becker katonái barikádozzák el a házat, Ryan szomorkásan nézi őket, majd elfordul. A házból kiérkező Danny bevallja, ő Ryant hitte a bűnösnek és elnézését kéri. Abby mosolyogva tekint a nem messze Alfie-val játszó Emilyt, integetnek egymásnak. Danny vált még pár szót Jennyvel. Az öccse holtteste soha nem került elő, talán nem kapta el a lény. Jenny szerint viszont hosszú idő telt már el, lehet el kéne engednie. Danny igazat ad neki, majd tovább áll. A házból ekkor érkezik Connor, épp Cutterrel tudatta, hogy helyes volt az előrejelzése, ami a professzort különösebben nem lepte meg.

vlcsnap-2013-05-29-22h24m50s252.jpg

A lőtéren Danny közli a főnökével, hogy kilép, még kitalálja, mit fog ezután csinálni. Az ARC-ban Cutter befejezi a modelljét, kedves felesége pedig ekkor tör be a házába. Egy fésűről egy hajszálat tesz el, illetve egy pohárról is mintát vesz. Nick ekkor ér haza, valami zavarja a házban, ám Helent pont elkerüli, akinek így sikerül meglépnie.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása