Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hannibal 1x08 - Bél

2013. május 30. 10:45 - sixx

Will otthon, a kutyák között szerel valamit, amikor kintről egy eb sírását hallja, hát kimegy megnézni, de persze sehol semmi, mert haluzik állandóan szerencsétlen, az agyára ment a sok szörnyűség hét epizód alatt. Ugrunk Tóbiásra, aki egy kiskölyköt tanít csellózni, de a gyereknek nem megy a dolog sehogyse, illetve nálam jobban játszik, de ez nem nagy truváj azért. A gyerek a húrokra panaszkodik, amikkel nehezebb játszani, mint a régiekkel, és megkérdezi, hogy tényleg macskabélből készültek-e. Nem mindig, mondja Tóbiás, könyörgöm, el ne magyarázd neki, milyen húrokon tolja, mert összehányom magam. Mivel a tévé vizuális médium, inkább megmutatják, ahogy Tóbiás kibelez egy csávót és a belekből húrokat készít. És van neki sok.

Screen Shot 2013-05-30 at 7.31.49.png

Willt csak nem hagyja nyugodni a síró hangon vinnyogó eb, így a mezőn álldogál dokkmunkás sapkában és Alanát várja, aki rendes, és kijön vele egy olyan sebesült kutyát kajtatni, ami csak a kisfickó egyre ziláltabb idegrendszerében és képzeletében létezik. Will bele van zúgva a nőbe, na. Beszélgetnek is erről kicsit, ez mostan randi vagy nem randi, morfondírozik Will, miközben a susnyásban kajtatják az ebet, Alanán magassarkú, egyenesen ilyen kalandokra tervezett csizma. Nesze neked randi.

Screen Shot 2013-05-30 at 7.52.20.png

Hannibal napja sem túl jó, mert Tóbiás "barátja", a szakállas Franklin megy hozzá rinyálni, és persze Tóbiásról van szó, amit már én is unok. Franklin a Hannibal fan club önjelölt elnöke és nagyon szeretne a jó doktor barátja lenni és nem a paciense, ezért Tóbiást kicsit elemezgeti otthon, afféle amatőr psziciáterként, amihez a guglit használta fel, gratula. Rákeresett a pszichopata szóra, és rádöbbent, hogy Tóbiás is az, nahát. Hannibált nem kicsit untatja ez a faszság, de belemegy a dologba, jólvan Franklin, beszélj arról, hogyan látod Tóbiást, én meg kielemzem azt, ahogy te látod. Nehéz kenyér ez.

Screen Shot 2013-05-30 at 7.56.27.png

Willnek közben dolga akad, egy hangversenyteremben van az FBI-csapattal mert egy elmebeteg gyilkos egy harsonást kicsit átalakított, izé, egészen pontosan emberi csellót faragott belőle, a hangszálak lettek a húrok, a testüreg meg a hangszer teste, és megszólaltatta baszki, a látvány gyomorforgató. Jack továbbra is sztoikus nyugalommal viseli az ilyen borzalmakat, Will viszont egyre szarabbul van és már gyógyszert is szed. Na, munkára, mondja Jack, aki konkrétan leszarja Will bajait. Jön a sárga inga és a megfejtés, Will szépen átéli az egész bulit, kiszedi a hangszálakat, megfeszíti a nyakat és eljátssza az Ace of Spades-t a Motörheadtől. Azért Lemmy Rickenbackerje jobban szól, na. Az előadást meg ki figyeli Will képzelgésében? Hát a gyilkos a pilotból.

Screen Shot 2013-05-30 at 8.05.13.png

Hannibál annyira kikészül Franklintől, hogy elmegy nemScully ügynökhöz, és panaszkodik, baszki, ez a szakállas faszkalap a barátom akar lenni, milyen ez már? Így nem tudom kezelni, inkább lepasszolom másnak. NemScully rámutat, hogy ő is elküldte Hannibált, de az nem ment (ezek dugtak?), és szépen megmutatja Lecternek, hogy pontosan úgy viselkedik, mint Franklin. Na ja, csak a szakállasnak ott van egy sorozatgyilkos a szobájában, Hannibálnak meg a fejében lakik. A harsonás boncolása közben kiderül, hogy a gyilkos mindenféle cuccal bekente a hangszálakat, hogy könnyebb legyen játszani az emberi csellón. Fújbazdmeg. Will nagyon szarul néz ki már aludnia kellene. A boncolás konklúziója: képzett zenész a gyilkos, jó a keze és ért a húrkészítéshez. Tóbiás, Tóbiás, szarban vagy.

Screen Shot 2013-05-30 at 8.07.35.png

Hannibál és Will is ezt a gyilkosságot elemezgeti, és elhangzanak olyan mondatok, mint a "minden élet egy zenedarab" és hasonló faszságok. Will azongya, hogy hallotta lelki füleivel, mit játszott a gyilkos a hullán, és arra jutott, hogy csak felvágott, és meg akarta mutatni, milyen jól tolja. Azt persze nem árulja el, hogy állandóan azt a hullát látja, akit még a pilotban teremtett, de mindegy. Ó, Franklin baszki, jön megint Hannibálhoz, és azzal nyit, hogy Tóbiás aszonta neki, hogy szeretné kivágni valakinek a torkából a hangszálakat és játszani rajtuk. Hannibál vérnyomása feljebb megy, nahát, kolléga? Franklin a gyilkosságot hozza fel, lehet Tóbiás volt? És ha igen, akkor jelentenem kell a rendőrségnek? És ha téved, kérdez vissza Hannibál, akkor mi van? És eleve, miért mondta el magának ezt a kivágom a hangszálakat dolgot Tóbiás? Mert tudta, hogy elmondom magának. Hannibál csak néz, ebből vacsora lesz, Tóbiáspörkölt jóasszony módra.

Screen Shot 2013-05-30 at 8.17.52.png

A következő snittben el is megy Tóbiáshoz, muzsikaszó hangjaira lép be az üzletbe, és meglepi egy kicsit. Hannibál mondja neki, hogy szereti a bélhúrokat, mert jobban szólnak, mint a fémhúrok, és ő maga is játszik. Aztán virágnyelven megbeszélik, hogy Tóbiás a gyilkos, majd Hannibál húrokat kér a csembalójához, mert szarul szól. Oszt ennyiben maradnak. Will otthon műlegyezik, amikor a kéményből kapirgálás és zaj hallatszik, mintha egy állat szorult volna bele. Snitt, Will kibontotta a kéményt, Alana meg ott áll, és nézi, ahogy Will kezd tönkremenni. Persze nem ezért jött, hanem smárolni, s lőn. Hannibál eközben Tóbiást eteti, (egyelőre nem a saját testrészeivel) és közben klasszikus zenát hallgatnak, tuti van olyan melegpornó, ami így indul. Hannibál megkérdezi, hogy valóban Tóbiás ölte-e meg a harsonást, mire a másik visszakérdez, hogy ezt most komolyan gondolja-e.

Screen Shot 2013-05-30 at 8.27.29.png

El fognak kapni, Tóbiás, mondja Lecter. Hát hajrá, mondja az, aki szerintem azért lett ilyen fatalista, mert Franklin a barátja, és annál még a sitt is jobb. Tóbiás nem teljesen épeszű (nahát), és aszongya, az FBI nem fogja elkapni, mert hamarosan kinyírja Franklint, és elhúz a picsába innen. Hannibál erre azt kéri, hogy ne nyírja már ki Franklint, van annak elég baja. Tóbiás elvigyorodik, és közli, hogy ő egyébként Hannibált akarta kinyírni, de amikor követte egy este, látta, ahogy lemészárol egy palit, így rájött, hogy kolléga. Hannibál ekkor dönti el, hogy felszabdalja Tóbiást, mert veszélyes rá. Tóbiásnak barát kell, Hannibál viszont nem akar az lenni, sőt, inkább megölné, mint mondja. Aztán csengetnek, jön Will, aki elmeséli, hogy lesmárolta Alanát, és beront az ebédlőbe, ahonnan Tóbiás az ablakon át távozott. Will csodálkozik is, baszki, meg sem ette a vacsit. Miközben Hannibál a desszertet rakja össze, kibeszélik Alanát, ami nem érdekes, az sokkal inkább, hogy Hannibál felnyomja Tóbiást, Franklin infójára hivatkozva.

Screen Shot 2013-05-30 at 8.33.23.png

Lecter másnap nemScullynak mesél Willről, akit barátjának kezd tekinteni. Ó, a kis lelke sérült neki. Will meg pár rendőrrel karöltve elmegy Tóbiáshoz, kihallgatni, és ennek persze mayhem lesz a vége, mert Tóbiás hiába hazudik ügyesen, Will átlát a szitán. A baj csak az, hogy közben folyamatosan hallucinál, síró kutyát, mindent, így kirohan a házból, hogy megnézze - közben Tóbiás kinyírja a két rendőrt. A házba visszaérkező és a gyilkos nyomában járó Will a pincében annyi belet talál, amivel a világ összes zenekarának minden hangszerét fel kell húrozni. Tóbiás is itt figyel viszont, és nekiesik egy húrral (mivel mással), de Will addig vergődik, míg Tóbiás füle mellett el nem süti a fegyvert, az meg elhajít mindent és elrohan.

Screen Shot 2013-05-30 at 10.10.45.png

Egyenesen Hannibálhoz, aki éppen azt magyarázza Franklinnek, hogy ennyi volt a terápiából, keressen más bolondot magának. Annyira ezen Franklin nem csodálkozik, mivel ez már a kilencedik alkalom, hogy elzavarják, talán ideje lenne magába nézni. Tóbiás vérző füllel jön be, és közli, hogy két embert ölt meg éppen most, így ideje lelépnie, de el akart köszönni. Franklin okoskodni kezd, add fel magad a rendőröknek, úgy jobban járunk, de Tóbiást ez csak felbassza. Hannibál szeretné a lúzert megmenteni, és elzavarja, de Tóbiás nem ereszti, így Lecter inkább kitöri Franklin nyakát, mert az olyan elegáns. Tóbiás emiatt ideges lesz, mert ő akarta kinyírni a szakállast, és nekiesik Hannibálnak egy húrral, ebből lesz egy nagy-nagy verekedés, és persze hiába tűnik nyerőnek Tóbiás többször is, a végén Lecter kitöri a kezét, és úgy mellbe vágja, hogy csak hörögni tud, így Hannibál fejbe tudja baszni egy szoborral. Aztán kihívja a rendőröket.

Screen Shot 2013-05-30 at 10.24.48.png

A helyszínre kiérkező Will komolyan aggódik Lecter állapota miatt, Lecter meg attól tartott, hogy Will meghalt. Jack viszont nem aggodalmaskodik, hanem gyanúsnak tartja, hogy Tóbiás egy kettős rendőrgyilkosság után idejött, és Lecterrel emberkedett. Na végre, valakinek van egy kis esze ebben a sorozatban. Lecter a végére elmegy nemScullyhoz, és barátkozni igyekszik vele, hiába.

A Hannibal online itt érhető el.

Hannibal a comment:com-on és az Indexen:

Címkék: hannibal
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zka77 2013.05.30. 11:45:29

Na ez jó rész volt, kezd alakulni a történet.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.30. 11:47:39

a verekedés jelenet zseniális volt, mint két vadállat.

Mocsár 2013.05.30. 12:07:52

Imádtam minden pillanatát. Viszont nekem úgy tűnt, mintha a sok őrület mellett Will mintha kezdenek kiszabadulni az agyának börtönéből. Ahogy Alanáról beszélt Hannibalnak... elég szenvedélyes volt. :)

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.05.30. 12:25:09

Azért az egy igen beteges állat lehet, aki a "szaftos" részeket írta.

Amúgy jó volt, bár nekem a verekedős rész nem annyira jött be.

Erja24 2013.05.30. 12:27:00

@doggfather: Szerintem is a verekedős rész volt a csúcspont. Szegény Franklin, azért hogy kitörte a nyakát Dr. Hannibal. Annyira megnéznék azért egy Dexter-Hannibal párharcot is, nem tudom, mi lenne a vége:-)

nnnnnnnn 2013.05.30. 12:57:55

eddigi legjobb rész volt. viszont előre szólnék hogy a következő részben megint a halál unalmas will féle agónia lesz a középpontban. tudnám mért az a címe hogy Hannibál ha folyton ez a willgyerek a főszereplő...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.30. 12:59:20

@Erja24: nekem is dex ugrott be a bunyó közben.

Az úriember 2013.05.30. 13:00:10

Tényleg remek volt a mostani rész, de Tóbiás magyar hangja valami iszonyat lett. :( Mint valami náthás gyerekhang ! A szinkronrendező ezt így komolyan gondolta ? Belehallgattam az eredeti angol hangú részbe, hogy igazából milyen a orgánuma a néger srácnak.Összehasonlítva a magyarral ég és föld a kettő.Nincs mese...ezután a Trónok harca mellett ezt a sorozatot is eredeti nyelven nézem.

É2I 2013.05.30. 13:14:01

@Az úriember: És erre csak most jöttél rá? :D Csak eredeti hanggal! :D

syllogz 2013.05.30. 13:53:41

Szerintem torkon vagta a Tobiast, azert horgott.

Masreszt a nemScully-val folytatott beszelgetesnek a vegen nagjabol az volt az ertelme, hogy nem Hannibal volt a beteg, hanem nemScully, de Hannibal csak igy tudta megoldani.
Aztan Hannibal a hirtelen jott sajat esetet (megolni valakit a rendeloben) szepen visszairanyitotta nemScully-ra, hogy esetleg igy probalja meg kigyogyitani.
Lehet, hogy az egesz gyilkossagot a rendelojeben elore megtervezte, hogy azt es onmagat allithassa peldanak nemScully fele.

En legalabbis igy ertelmeztem.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.30. 14:18:58

@Az úriember: meg se mertem próbálni szinkronnal a vikingnek olyan jó hangja van, hogy csak nah.

craig 2013.05.30. 17:22:34

Az a jelenet, amikor Hannibalhoz becsönget Will a vacsora közben.. bekíséri, becsukja az ablakot mintha mi sem történt volna és elkezdi összeállítani a desszertet.. priceless!!

Niara 2013.05.31. 10:39:05

A végén amikor a verekedés után Will belép a rendelőbe, és Hannibal látja, hogy ne halt meg, ahogy erre Mads Mikkelsen teljesen mozdulatlan arcát elönti a megkönnyebbülés (hogy hozta ezt össze?), na az valami zseniális volt.

2013.05.31. 13:15:54

egy érdekes hír
screenrant.com/hannibal-season-2-amazon/

berendelték a 2 évadot legalábbis a facsén ez terjed :)

yaksi 2013.05.31. 15:41:30

@Niara: Igen, ezen nekem is tátva maradt a szám. Ez a fickó úgy is tud színészkedni, hogy egyetlen sejtje se mozdul... Hihetetlen! :)

holacsoki 2013.05.31. 23:05:40

Egy embernek nem csak két hangszála van?

Benzoylmethylecgonine 2013.06.01. 15:31:12

@holacsoki: vannak álhangszalagok és egyéb kifeszülő szalagok is a gégében, de szerintem sem túl reális az egész, próbálkozhatott játszani rajta, de annyira kicsik és nehezen megközelíthetőek, nem valószínű, hogy sikeresen komponált rajtuk.

Mikkelsen pedig a létező legjobb választás volt, nem lehet eléggé kihangsúlyozni. Graham pedig mintha mostanában kevésbé lenne idegesítő.
süti beállítások módosítása