Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dallas 2.0 2x07 - Halálos iramban

2013. május 29. 11:00 - Chat Géza

Valami iszonyat kemény, rommá torzított gitártémával indítjuk az epizódot, ami kezdésnek eléggé odaver, de a drámázás úgyis szétcseszi a sorozatban fellelhető minden keménységet. Az igazgatói ülés jön, ahol Johnny annyira nyeregben érzi magát, hogy egy minutum alatt le is szédül a nagy magasságtól. Erre rátesz egy kicsit, hogy Bobby és Christopher ezennel alanyi jogon beszűntetik, hogy Southforkon olajt fúrjanak. Na, de majd Pamela2 megoldja a dolgot. Peeersze. Christopher kirángatja a Nascar pályára, hogy megmutassa, mekkora kenő van a suttyók népsportjában, de csak akkor, ha a hétvégi versenyt megnyeri a Ewing istálló.

1.png

Bejelentkezik Bobby öreg haverja, Gary, hogy Jockey pofájába röhögjön, de hiába, mert az Abu Dhabiban köt. Üzletet. Oda se neki, mert amúgy kis pénzért is esedezik Bobby lába előtt. Lesz pénz, de nem most. Sejtjük, hogy az öreg hamar meg lesz találva egy vastagon kibélelt borítékkal Johnny részéről. Johnny és Pamela2 privátban beszélgetnek, hogy kinek mennyire lesz szopó, ha a Nascar balhé nem jön be és ha már ennél a bonyolult sportnál vagyunk, szabadjon megjegyeznem, hogy Jockey magánkopója pont talált Christopher autószerelő csapatában egy lóverseny mániás szerencsétlen balfaszt, akit azonnal meg lehet keresni jóféle megvesztegetés témakörben.

2.png

Kis tölteléksztori: Elena zuhany alatt kesereg, amiért kisemmizték a cégből, de jön Christopher, aki megvigasztalja, hogy majd minden megint fasza lesz. Oszt, akkor itt van nekünk Emma sztorija. Ryland bejelenti, hogy holnap húznak vissza Londonba, amitől persze kissé kiborul. Suttyomban elmegy Annhez lovagolni, addig otthon feszeng Ryland és a muter, hogy akkor másként kell érzelmileg zsarolni ezt a lányt. A Ewing Energiavállalat székházában Samantha és Gary, a két antialkesz jót pofáznak a kissé kihűlt irodai zaccos kávé felett, hogy mi lesz a metánnal és mi nem.

3.png

Christopher meghúz egy csavart a Nascar autón, majd büszkül, hogy ezzel sikerült elosztani a súlyt és megnövelni a leszorító erőt. Pont úgy faszikám. Kár, hogy zárás után a műhelyben sunnyog a lefizetett szerelő. Eközben Ryland kicsit begyógyszerezi Emmát, mert ennél a családnál már csak így megy a gyereknevelés. Elena és Drew közben amúgy csináltak egy 3D-s szeizmikus vizsgálatot faterjuk régi telkén, és az eredmények olyanok, hogy a két tesó agya helyben eldurran és azon lesznek, hogy megvegyék a Ewingoktól a területet.

4.png

A benzinnek esélye sincs a METÁL ellen. Fura az a Nascar verseny, ahol egy deka néző sincs, de ez már tínyleg kurvamindegy. (Tudom, ez egy privát verseny volt, amin a Ewingok megmutathatták, hogy mulat az úri nép.) Start! Eleinte minden nagyon tüchtig, a benzinesek máris tankolnak, de a metál még bírja, amíg a gázpedál nem kezd akadozni. Minden oké? – kérdezi a sofőr. Persze, hógyne. – mondja Christopher miközben pirosan villog a képébe a monitor. Mindegy, kövi kiállásnál kivesznek valami szabályzót és az estig tartó hót unalmas 150 körös versenyt végül csak sikerül megnyerni. A Dallasi Közlekedésfelügyelet napirend előtti pontban fogja tárgyalni, hogy átállnak a metánra, Johnny meg csak kamillázik, hogy mi a tosz.

5.png

Emma közben megszökik, amitől a nagymuter kicsit megborul, Ryland fejéhez vág mindent aljasságot, mert alap, hogy Ryland is anyuci csicskása, ami most lesz végleg megelégelve. Ryland bekúrja a sarokba a mutert, hogy hallgasson már el, mert speciel pont azért szerette Annt, hogy őt ne kelljen. Anya csak egy van, de az ilyen basáskodó irányításmániásokból az is bőven sok.

6.png

És végül egy drámai jelenet. Johnny magába roskadva ül az irodájában az éj leple alatt, természetesen dönti magába a fasza whiskyt. Jockey hívja telefonon, hogy a fejleményekről kérdezze. A dolgok elég fosul állnak, de még mielőtt letolnál fater, már így is elég szarul érzem magam, szóval ha lehetne mellőzni a fejmosást az igen Pazar lenne. Nem is akartalak lebaszni, sőt büszke vagyok rád, mondja Jockey, lesz ez még így se, sőt. Mostantól nem kell másnak felelnie az ő hülyeségeiért, ez lesz az ő remekműve. Ekkor Abu Dhabiban valaki belép Jockey szobájába és lelövi őt… Gyász. De most őszintén.

10.png

Címkék: dallas
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mocskosmacska 2013.05.29. 21:25:35

Még mindig az a trend, mint az első évfolyamban, hogy epizódonként legalább kétszer valaki a szürke verebecske Elena arcába suttogja áhítatosan, hogy: Te olyan szép vagy és okos, miközben az rezegteti a pilláit?

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2013.05.30. 17:46:38

@mocskosmacska: már nem. Pláne innentől, ahogy hallottam - mert én a magyar vetítést követem - Jockey halála lesz közös erővel megbosszulva. De gondolom lesz pár dupla csavar.

mocskosmacska 2013.05.31. 15:34:42

@Chat Géza: Én csak facebookon megnéztem a dallas oldalt, onnantól vannak sejtéseim, hogy mi nagyjából mi lesz az évadban és nagyon meglepett
.
.
.
.
.
SPOILER
.
.
.
.
.
.

.
.
.

.
.
.

.
hogy nem mindenki Elenában szerelmes halálosan mindhalálig, pedig az első évadban ez volt az alap. Meg a Ewing unokafivérek wife swap-ja is megdöbbentett.
süti beállítások módosítása