Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

V 2x08 - Uneasy Lies the Head

2013. május 28. 17:00 - Szencsike

Egy teljesen átlagos napon, Pekingben kezdünk. Turisták tömege a Tiltott Városban, közöttük egy fiatal, nagyjából 18 év körüli Béke-követ srác osztogatja a szórólapokat. Egy váratlan pillanatban a srác arca püffedni kezd és minden testnyílásából folyni kezd a vére, majd összeesik. Mindeközben a New York-i anyahajón egy fiatal nőn kísérleteznek, hangos sikolyai közepette Anna örül az újabb különleges génállománynak, amivel a fajukat erősíthetik. Az utolsó felköltözők egy napon belül érkeznek, az utolsó adagokat belőlük fogják kinyerni. Az ellenállás már nincsen a képben, végre minden a tervek szerint haladhat tovább. A nőből kinyert plazmát egy gén-turmixgéphez viszik, ami beintegrálja az újabb adagot.

pic1.png

Eközben az ellenállás épp videokonferenciát tart, Era hivatalosan is átvette a vezetést, szerte a világon várják a parancsait. A következőket beszélik meg az egységparancsnokokkal: A V-k terve a génállományuk kibővítése, tökéletesítése. Ezt fogják kihasználni az utolsó csapattal, aki a 29 hajóra költözik. Kedvenc megszerzi a költözők teljes listáját, amit eljuttat az egységekhez, hogy mindenki akcióba léphessen. Sid szerint létezik egy olyan vírus, amit ha bejuttatnak a szervezetbe, az babrálni kezd a normál DNS-sel, károsítja azt. Ha a károsított DNS-sel rendelkezőn kezdenek a V-k kísérletezni és az ő DNS-ét bedobják a közösbe, a nagy turmix megsemmisül. Mind a 29 hajón ez fog történni, hála a biofegyvereknek. A csapatvezetők úgy búcsúznak Eráéktól, hogy bíznak abban, hogy Era tudja kezelni a rá nehezedő terhet, ha a terv sikerrel jár. A kiscsapat is megbeszéli a részleteket: Lopni fognak egy ilyen vírust egy kutatólaboratóriumból. Kyle-nak nagyon bejön Era határozottsága, amivel a helyzetet kezeli, a nő kész bármire, hogy a terv sikerüljön. Jack viszont kételkedik, hogy valóban a helyes úton járnak-e.

pic2.png

A hajón Joshua tájékoztatja Annát a pekingi fiú halálról, de nem ő az egyetlen. Johannesburgban is van egy áldozat, aki szerencsére a hajón halt meg, kikutathatják a betegség okát. Eddig sem Tyler, sem a többi jelölt nem mutatott betegségre utaló tüneteket. Anna a saját céljait is félti, Lisa Tylerrel vagy Rafaellel, de mindenképp párosodni fog. Ha nem, ott a B terv, a kikeltésre váró királynőtojás, és Lisától elbúcsúzunk. Főcím után Anna Lisát oktatja ki a helyes viselkedésről, megmutatja neki, ahogy lelépett Rafaeltől: nem hagyjuk ott a lehetséges párzótársat, különben nagy baj lesz. Lisa jó kislány, legközelebb másképp viselkedik. Szerencsére Thomas érkezése megszakítja a kioktatást, így Lisa szabadul. Thomas szerint egy önkéntes felköltözővel gondok vannak. Az önkéntes egy 5 év körüli kislány lenne, a V-knek az immunrendszere miatt kellene. A hajóra az édesanyját is meghívták, de anyuka fél és Annával akar beszélni. Anna rááll a találkozóra, hisz egy anyát csak egy másik anya érthet meg.

pic3.png

A bázison Eráék beszélik át a labor kirablásának a tervét, gyorsan kell dolgozni, Sid a buktatók miatt aggódik. Era és Kyle szerint gyorsan végeznek, Jack óvatosságra inti őket, ők emberek, nem tehetnek kárt bennük. A labort három őr őrzi, könnyen bejuthatnak, Sid is a csapat tagja lesz, bármennyire nem akar jönni, de ő tudja, hogy mit kell keresni. Jack nem vinné, hisz fél, de Era határozottan rendreutasítja eddigi jóbarátját, Sid jön és kész, vita nincsen. Jack nem hisz a fülének, az eddig jó fej Era átváltozott egy könyörtelen hadvezérré, már a Tyler kártya sem téríti őt észhez. Tylert Anna vette el tőle, és ha vissza akarja szerezni a gonosz gyík karmaiból a fiát, semmilyen eszköztől nem riad vissza. A hajón Jennifer és édesanyja várják Annát, a kislány önfeledten szaladgál Anna érkezéséig, de megijed a nőtől, és riadtan anyukájához bújik. Melissa, a kislány anyukája, úgy tudja, ő a szerencsés kiválasztott, nem a kislánya, neki kellene felköltözni és lent kéne hagyni a gyereket. Anna mosolyog, ezért jönne vele a kislány is, milyen nagylelkű tőle. Melissa még mindig aggódik, a kicsi egyedül lenne, kivel játszana ezen a hajón. Anna mosolyog, neki is van egy kislánya, aki nem más, mint a Ryantől elrabolt leányka, Amy. Ugyanannyi idős, mint Jennifer, nagyon jó barátnők lesznek.

pic4.png

Eközben a kicsi Amy apukájával játszik, mert épp apás órák vannak. A felhőtlen játékot váratlanul őrök szakítják meg, vége a mókának, ennyi volt mára. Egyikük felkapja a kislányt és viszi is el, a másikuk fegyvert fog Ryanre, aki néhány ütés után megszerzi a fegyvert és lelövi a tisztet. Ryan útja Joshuához vezet, aki a johannesburgi halott srácot boncolja. Ryan azt akarja, hogy az orvos gyógyítsa meg a lányát, ám ezt nem lehet. Ryan emlékezteti őt, hogy régen társak voltak, Joshua is ismeri az érzelmek jó oldalát, reméli, hogy emlékezni fog rá. Majd leüti a férfit és menekül. Era és rablócsapata megérkezett a laborhoz, sokkolóval kiiktatják az első őrt, az igazolványával bejutnak a lezárt területre. Ott Kyle üti le a második őrt, irány a labor. Jack kint marad őrködni, ő figyel a harmadik őrre. Era, Sid és Kyle a laborba mennek, Sid keresheti a vírust. Kint Jack felfigyel a harmadik őrre, aki pont Eráék felé veszi az irányt. Az őr besétál a laborba, itt rablást követnek el, Kyle kap is egy golyót tőle. Jack érkezik, ledönti az őrt, de Era a fedezékből két lövést ereszt az őr mellkasába. Jack az őrért aggódik, de mázli, nem halott, volt rajta golyóálló mellény, így túlélte. Eráék indulhatnak.

pic5.png

A bázison Sid már készíti a vírus másolatait, Jack Kyle vállsebét kezeli, Era morcos. Sietni kéne a vírussal, nincsen sok idő. Jack megnyugtatja a sérültjét, és megdicséri Erát a pontos lövéseiért. Valójában haragszik a nőre, hiába tudta Era, hogy mellény van rajta, mégis lelőtte. Erának a küldetés lebegett a szeme előtt, nem kockáztat. Jack lesz a morcos és figyeli, ahogy Era segít Kyle-nak felvenni az ingét. Hobbes és Era sem közömbös egymás közelsége iránt, de a nő ellép tőle. Chad a stúdióban pakolja az utaslistát, a küldetés indulhat. A hajón Thomas jelent Annának, Ryan eltűnt, tovább kutatnak utána. A kis Amyre terelődik a szó, Anna az egyetlen anya, akit ismer, ő etette, segített neki a bajban. Lisa Rafaellel randevúzik, ezúttal tényleg minden rendben megy, még csókolóznak is, igaz Tyler pont ezt a pillanatot választja, hogy benézzen a barátnőjéhez. Rögtön Rafael torkának ugrik, de a verekedés folytatását Rafael váratlan vérzéses ájulása töri meg.

pic6.png

A bázisra Kedvenc hozza a New York-i költözők listáját, azt kell kiválasztani, akit a legkönnyebben megtalálnak. Sid is visszatért, reméli, hogy a vírus stabil marad az út során. Jack erre felkapja a fejét, Era ismét elhallgatott előle infókat. Sid magyarázza el: nem végeztek ellenőrző teszteket a kiküldött vírussal, akár halálesettel is végződhet az akció. Jack dühös, Era hazudott neki, nem ártatlanok árán kellene legyőzni a V-ket. Era nem szól semmit, Kyle lesz aki befagyasztja a vitájukat, minél hamarabb találni kell egy kiválasztottat, aki felviszi a vírust. Kedvencnek is kezd meleg lenni a helyzet, a kiválasztott bele is hallhat. Jack ismét a jó Erára alapoz, a normális Era nem áldozna fel senkit. Era hangnemet vált, Jacknek el kell fogadnia Era parancsait és pofa be. Másnap reggel, már az áldozatukat várják, Will Lerner, a különleges génekkel rendelkező egyszerű átlagember, épp kávézni készül egy kis étteremben. Jack még mindig Era jó szívére apellál, de a nő könyörtelenül végrehajtja a tervet: Era ideiglenesen felcsap kiszolgálónak, ő lesz az, aki a vírust Will kávéjába önti. Ezt a kávét a mit sem sejtő férfi meg is issza…

pic7.png

A hajón Joshua jelent Annának, Rafael még él, ugyanaz a vírus támadta meg őt, mint a két halott srácot, a DNS-ük összeesik. Azzal a DNS-sel tudná Joshua megmenteni őt, amit épp készítenek, de csak akkor tud hozzáférni, ha minden alanyból, így az utolsó transzport utasaiból is kinyerték a szükséges plazmát, így viszont Rafael és az esetleges további betegek, meghalhatnak. Rafaelre Lisa vigyáz, Ty érkezik bűnbánatosan bocsánatot kérni. Lisa kioktatja a srácot, nem kellene így viselkednie, ha nem akar nagyobb bajt. Ty túlságosan törődni akar mindenkivel, ezért viselkedik úgy ahogy, de Lisa mérges rá, inkább menjen el. A bázison az egységparancsnokok jelentik, hogy minden vírus célba ért, hordozókat is találtak, kisebb zökkenőkkel, de sikerült egy-egy önkéntes szervezetébe juttatni azt. A New York-i hajóra már megérkeztek az önkéntesek, Anna üdvözli Melissát és Jennifert. A kislány már alig várja, hogy láthassa Amy-t, Anna mosolyog, az ő kislánya is lelkes. Elbúcsúznak, Thomasnak már adja is az utasítást, hogy meg kell szerezni a kislány DNS-ét. Mögöttük a mit sem sejtő Will álmélkodik a hatalmas hajón és a becsekkolásra vár. Ám váratlanul megszédül, és mikor hivatalosan is a hajón üdvözölnék, összeesik.

pic8.png

A beteg férfi Joshuához került, még él, de baj van a DNS-ével, fertőzött. Anna és Thomas is tudja, hogyha a férfi plazmája a génturmixba jutott volna, azzal tönkretették volna az eddigi művüket. Anna utasítja őket, hogy találják meg a többi hajón a vírushordozókat, semlegesítsék a vírust, aki hordozó meg kell ölni és akitől még lehet, attól vegyék le a DNS-t. A támadás az ellenállás visszatérését jelenti, be kell ismerni a nyilvánosság előtt is, nincs más lehetőség. Lisánál egy váratlan látogató bukkan fel, Ryan. Segítsen neki megszökni, mert Lisa nem olyan, mint Anna. Az előző királynő is több lehetőséget adott a népnek, mint a jelenlegi. Lisa tud valakit, aki segíthet. Ez a valaki pedig az előző királynő, Diana lesz. Ryan alaposan meglepődik, hogy ő él, hiszen halottnak hitte a régi királynőjét. Di királynő a segítségért csupán egy jövőbeni szívességet kér, amit Ryannek teljesítenie kell. Elárulja Anna titkos mentőhajójának a helyszínét, azzal kijuthat a hajóról. Ryan nem egyedül akar menni, a lányát is vinné, akit Anna betegített meg. Ez viszont Di királynőt lepi meg, a hibrid gyermek lehet a fajuk mentőöve, és ő is segíthet enyhíteni a kislány fájdalmait. Ryan hivatalosan is szövetségesként tartja számon.

pic10.png

Kedvenc a stúdióban készül a műsorra, az utolsó simításokat végzik rajta, mikor a friss híreket kapja. Már adásban számolhat be arról, hogy az ellenállás újabb támadást kísérelt meg, mind a 29 anyahajón. Az adást Eráék is nézik, az egységparancsnokokkal videokonferenciát tartanak. Ők úgy gondolják, a támadás kudarc volt, de Era másképp látja. Lehet, hogy elbukták, de Anna kénytelen volt beismerni, hogy az ellenállás újjáéledt. Minden erejükkel azon kell dolgozniuk, hogy Annát megállítsák. A megbeszélés után Jack és Era négyszemközt beszélnek, a férfi továbbra sem ért egyet Era új módszereivel. Era nem fog bocsánatot kérni, háború van, a támadás az egyetlen lehetőségük. Ryan a vezérlőben megtalálta Anna mentőhajóját, sikerült lebukás nélkül kijutnia a hajóról. A kis Jessica viszont már sosem jut le a hajóról, megszerezték a DNS-ét és a turmixba helyezték. Joshua jelenti, hogy ezzel a felturbózott DNS kész, a jelölteket, Tylerrel kezdve be kell oltani vele. Thomas és Anna az újjászületett ellenségről tárgyal, ki kell deríteni ki az új vezető, mert sokkal többet tudnak a tervükről, mint Anna gondolta.

pic9.png

Diana a börtönében feldúltan járkál, Lisa jelenti neki, hogy Ryan megszökött. Di tudja, hogy azok akik éreznek és elfogadják, sokkal erősebbek, mint azok, akik tagadják. Ilyen lenne Anna is, ez a gyengesége, hogy nem is meri el az érzései létezését. Di egy üzenetet küld Lisával egy nagyon fontos személynek. Ő nem más, mint Marcus, aki teljesen felépült a támadás során szerzett sérüléseiből. Régen Marcus Di királynő bizalmasa volt, tudnia kell, hogy él. Eközben otthon Era a családi képeket nézegeti, és előbújnak belőle az érzelmek, felhívja Jacket. Aki azonban nem akarja felvenni a telefont, így Era egy békülő üzenetet hagy neki. Viszont valaki érkezett hozzá, Kyle tisztelte meg a látogatással. A férfi egy ajándék piát hozott neki, hisz vezetőként nem lehet egyszerű az élete, lazítson egy kicsit. Végszóképp megdicséri a csapatvezetőjét és menni készül, de Era behívja. Iszogatnak, a családról beszélgetnek, mindkettejüknek volt valaki az életében, akivel törődhettek, de ezek az idők elmúltak sajnos. Korábban is látszott, hogy izzik köztük a levegő, de most, hogy mindketten ennyire az ital, a felfokozott érzelmek hatása alá kerültek, hol máshol folytatódjon az este, mint az ágyban. Amíg Era Kyle karjaiban felejt, addig édes kicsi fiacskája megkapja a DNS-mixet, hivatalosan a csillagközi repüléshez szükséges óvintézkedés címén adnak neki egy injekciót. Tylert az a megtiszteltetés éri, hogy maga Anna szúrja meg, hiszen ez ember és V, valamint az ő kapcsolatukban is fontos pillanat.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása