Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 6x11 - Happily Ever After

2013. május 27. 11:00 - Szencsike

A mai részben Widmore csomagjával, Desmonddal foglalkozunk. A szigeten egy orvosi szobában Zoe ébresztgeti őt, három napig volt kába, ideje magához térni. Desmond utolsó emléke egy kórház, Pennyt is hiányolja, de a nagyfőnök, az após végre közbeszól. Nem fog Pennyvel találkozni, mert ő nincsen jelen. Após nagyon sajnálja, de kénytelen volt az emberrabláshoz folyamodni, másképp Des nem jött volna vele vissza. Vissza a szigetre, régi szenvedéseinek helyszínére. Ez Desnél vészes arcizomrángásokat okoz, majd az infúziós állvánnyal ütlegelni kezdi Widmore-t. Az öreg fogdmegjei azonnal leszedik Dest, nem akart ő ide visszajönni. Widmore el, Yin Zoéval kint várakozik, ő sem érti, hogy mit keres itt a férfi. Widmore egy áramfejlesztőhöz küldi Yint Zoéval, ő Desmonddal marad a tesztekig. Zoe zavart, a tesztekkel egy napot még várniuk kellene, de a nagyfőnök változtatott.

pic1.png

Az áramfejlesztő felé tartva, Yin a rengeteg kábelt és egy kocka alakú tákolmányra figyeli, de mennie kell tovább. A fejlesztőnél technikusok tucatjai dolgoznak, őket is váratlanul éri a sietős kezdés, még nem állnak készen. Elektromágneses mezőt akarnak generálni, nincs mese, a melót kezdeni kell, beindítják a berendezést, de valami nem működik jól. Az egyik mérnök kimegy ellenőrizni a szerkezetet a kockában, közben bent egy másik megtalálta a hibát, a biztosíték ment ki. A kinti mérnök még nem végzett az ellenőrzéssel, a Zoe utasítása ellenére a benti technikus visszakapcsolja a biztosítékot, amitől a szerkezet beindul, a mérnöknek biztos, hogy annyi. Zoe és a többiek rohannak a generátorhoz, ahol a mérnök holtan fekszik. Ekkor ér ide Widmore Desmonddal, reméli készen állnak a kísérletre.

pic2.png

Összeégett hulla ki, Desmond be, lekötözik a székhez, így már ellenállni sem tud. Widmore megtartja a szokásos hegyi beszédet az áldozathozatalról, Desnek elképelése nincsen, hogy Widmore milyen áldozatokat hozhatott meg az életében. Meghalt a fia, a lánya utálja, sosem látta az unokáját, csupán ennyi, de ha Des most nem segít, Pennyvel együtt mindenkinek vége lesz. Widmore ki, Des egyedül marad, a vezérlőben a kamerák mutatják, ahogy Des kitartóan próbál kiszabadulni a börtönéből. Widmore-t Yin állítja meg, mihez kell neki Des? A férfi túlélt egy elektromágneses kisülést, kipróbálják megy-e még egyszer. Widmore indítja el a gépezetet, mert a főmérnök túl gyáva volt a kar meghúzáshoz. Desmond küzd, nagyon küzd, a Gauss-mérő kiakad, villanás és…

pic3.png

Alter világban Desmond a reptéren ácsorog, az Oceanic járatok kiírásait figyeli, Duci robog el mellette, felismerte, hogy egy gépen utaztak, úgy véli Des a csomagokat várja, gyorsan leinformálja, hogy melyik szalag dobja ki a 815-ös járat bőröndjeit. Des már a csomagoknál, Claire próbálja kiszedni a sajátját, ám túl nehéz, így Des segít neki. A kisbabáról beszélgetnek, akit Claire vár, ő még nem tudja, hogy fiú vagy lány lesz a jövevény. Megvan Des csomagja is, indulhatnak, őt várni fogják, szívesen elviszi Claire-t. Claire azt hitte, jönnek elé, de majd fog egy taxit, ha mégsem. Elbúcsúznak, Des szerint kisfiú lesz. Dest a sofőrje várja, az irodába hajtanak, a sofőr George Minkowski (a hajós Minkowski, aki meghalt az időugrások miatt), csevegős kedvében van, szívesen elintéz Desnek bármit: kaja, pia, nők, csak kérnie kell. Des köszöni, de nem kéri, dolgozni jött. Minkowski érti, hogy miért Des dolgozhat a főnöknek.

pic4.png

Az, akinek Des dolgozik, mint a főnök közvetlen jobbkeze, aki bármit elintéz a vezérének, nem más, mint egy bizonyos Charles Widmore. Nagyon jó pajtások az Alter világban, mosolyogva, férfias öleléssel üdvözlik egymást. Sajnos a fővezér nagyon ideges, telefonon beszél valakivel, akinek ki kellene hozni egy illetőt a börtönből. Telefon lecsap, Widmore Desnek panaszkodik: a felesége egy jótékonysági estet rendez, amire a fia kitalálta, hogy a klasszikus és könnyűzenét összepárosítja. Ehhez kellene egy rockbanda is, a Drive Shaft, de a gitáros drogos és a reptéren letartóztatták. Ha nem lesznek jelen az esti partin, Mrs. Widmore dühét Mr. Widmore-nak kell elviselnie. Desnek kellene a zenészt kihozni és estig vigyázni rá. Des részéről a munka máris teljesítve van, Widmore, hogy megmutassa, mennyire becsüli jobbkezét, egy nagyon különleges itallal kínálja: 60 éves McCutcheon whisky-t tölt.

pic5.png

Des útja a rendőrségre vezet, Charlie-t Widmore ügyvédje sikerrel kihozta a börtönből, Des pesztrálhatja tovább. Charlie magasról tojik az ügyvédre, a szárazdajkájára Des személyében, meg se köszönve, el se köszönve elindul a vakvilágba, Desnek utána kell menni. Charlie egy Jax nevű kocsmába megy inni egyet, Des is csatlakozik, bár látszik rajta, hogy lenne jobb dolga egy őrült Rocker őrzése helyett. Rocker nagyon filozofikus kedvében van, volt-e már Des igazán szerelmes, mert ő a Sydney – L.A. járaton ismerte meg a nagy szerelmét. Ezt a véletlent, hát nem egy géppel jöttek, lehet látta a hölgyet. Rocker biztosra veszi, hogy nem látta. Rocker előtt két sorral ült egy hosszú barna hajú bilincses nő, mellette egy rendőrbíróval. A rendőr sejthette, hogy Rockernél anyag van, így Rocker kiment a mosdóba, hogy lenyelje a heroint. Jött a légörvény, egy zacskó anyag akadt a torkán. Azt hitte vége lesz, de mégsem. Látott egy gyönyörű szőke lányt, egész lelkével érezte, hogy összetartoznak, úgy mintha egész életükben összetartoztak volna. Sajnos azonban nem tartott túl sokáig, mert felébredt, valaki visszahozta, így az érzés elillant. Dest különösebben nem hatotta meg, inkább a realitásoknál marad: ha Rocker tovább iszogat, akkor a karrierjének vége, ha vele tart Charles Widmore fogja őt segíteni, csak válasszon.

pic6.png

Rocker választott, Desmonddal tart, L. A. kikötője mentén haladnak. Útközben a Drive Shaft egyetlen slágerét hallgatják, Des elég közömbös az együttes iránt. Rocker ismét filozófus lesz, szerinte Des nem boldog. Lehet, hogy sok pénze van, jó munkája, de az igazi boldogságot nem ismeri. Alkut ajánl, megmutatja neki, hogy miről beszél vagy szálljon ki az autóból. Des nem érti, miért szálljon ki az autóból, erre Rocker magához ragadja a kormányt, és egyenesen a kikötő vizébe vezeti a járművet. Az autó azonnal megtelik vízzel, Desmondnak sikerül kiszabadítania magát a biztonsági öv fogságából, és az eszméletlen Rockert menti. Rángatja az utasoldali ajtót, mire Charlie kinyitja a szemét, kezét az ablakra teszi, Desmondnak beugrik valami. Nem Penny hajója. Vissza a jelenbe, Charlie kezén semmi sincs, sőt továbbra is eszméletlen, de végre sikerül őt kihúzni a kocsiból és a felszínre hozni.

pic7.png

A kórházban egy doktornő Dest vizsgálja, se fejfájás, se émelygés, a hallucinációra hősünk elbizonytalanodik, de nincsen semmi ilyesmi. A doktornő további vizsgálatokat akar, Des viszont sietne, meg kell találni az utastársát, mert dolguk van. Ebből nem lesz semmi, Des az MR vizsgálatra vár, az ápoló kikérdezi, nincs-e nála fémtárgy, kit lehet értesíteni, csodálkozik, mikor Mr. Widmore esik a választás, majd átadja a pánik gombot, ha Des vizsgálat közben félne, és abba akarja hagyni. Igaz utána ismét elölről kellene kezdeni. Végül betolja Dest a gépbe, és kezdi a vizsgálatot. A zúgások, kattogások közepette, Desnek ismét bevillan Charlie és a nem Penny hajója kép. Látja magát Pennyt is, ahogy megszületik a kisfiúk. Des bepánikol, nyomja gombot ezerrel, az ápoló kiszedi a gépből, Des meg akarja találni azt a férfit, akivel behozták és el akar menni. Az adminisztrációnál sajnos Desre is érvényesek a szabályok, ha nem rokon, akkor nincsen infó. Pont ekkor sétál be oda, Dr. Jack Shepard, Des rögtön hozzá fordul segítségért. Dokinak is fura, hogy mindhárman egy gépen utaztak, most meg itt vannak a kórházban, de ekkor a kórházi pizsamás Rocker száguld el mellettük, Des rögtön utána veti magát. Rövid üldözés után utoléri a srácot, Rockeren már nem segíthet senki. Des mérges, tudni akarja, hogy miért akarta megölnie őt, Charlie másképp gondolja, szerinte Des igenis látott valamit. Des Charlie tenyerét akarja látni, egyiken sincsen semmi, de akkor ki az a Penny? Rocker sokatmondóan mosolyog, most már Desmond is érti, de ő bizony nem fog semmilyen koncertre menni. Az már nem számít semmit, Rocker a maga dolgát akarja elintézni, Des keresse inkább Pennyt. Des kénytelen jelenteni az őrült zenész szökését, Widmore nem örül ennek a fejleménynek, Desre testálja a feladatot, számoljon be erről Mrs. Widmore-nak.

pic8.png

Dest Minkowski szállítja a Widmore estély színhelyére, a sofőr sokat tudhat a hölgyről, mert aggódó arccal kíván sok szerencsét az utasának. És igen, Mrs. Eloise Widmore épp egy szerencsétlen felszolgálót oktat ki az asztali etikett szabályairól, mindennek tökéletesnek kell lennie! Mrs. Widmore az asztalt rendezgeti, mikor Des felbukkan, bemutatkoznak egymásnak. Túlesnek az udvariassági körökön, Des a keresztnevén szólíthatja a hölgyet, micsoda előrelépés. Des rátér a lényegre: szánja-bánja, de a Widmore fiú ma nem zenélhet a DS-sel. Eloise meglepetésre nem vált sárkány üzemmódba, mosolyogva vállat von, ez van ha rocksztárrokkal kíván valaki együttműködni, váratlan dolgok mindig ilyenkor történnek. Desról leesik a kő, az álla a földet veri, hogy Eloise nem haragszik, sőt nagyon kedvesen búcsúzik tőle a hölgy, aki tovább rendezgeti az asztalokat, Desmond sietve eliszkol. Ám a személyzet a vendéglistát egyezteti, meghall egy Penny Milton nevet. Meg akarja nézi a listát, de pechje van, Mrs. Widmoreból most bújt ki a sárkány. Négyszemközti beszélgetésre hívja, akármit is akar megtalálni, akárkivel is beszélt erről, azonnal hagyja abba, amit csinál. Megvan mindene, Mr. Widmore megbecsülésével együtt, ne keressen semmit. Erre nem áll készen!

pic9.png

Des szárnyaszegetten távozik, csak piát kér a sofőrjétől és mindegy hova mennek. Az indulás elhalasztva egy kalapos hipszter, Daniel Widmore, korábbi nevén Faraday, miatt. Des azt hiszi, hogy Dannek a kútba esett DS koncert miatt kell magyarázkodnia, de nem. Dan a szerelemről kezd szónokolni, ő egy fiatal, kék szemű, vörös hajú, múzeumban dolgozó hölgyet választott vágyai tárgyának. Az ismeretlen érzés az agyára ment, néhány órával később kvantummechanikai képleteket vésett a füzetébe, pedig ő csak egy egyszerű faék zenészgyerek. Egy matekos haverjának megmutatta, szerinte csak olyan írhatta ezeket, aki egész életében ezzel foglalkozott. Nagy bajok lehetnek ebből, mert a képletek egy atombomba robbanásáról szólnak. Dan nem akar robbantani, ő talán már megtette. Úgy hiszi, hogy ez az élet, amiben most vannak, az nem az igazi életük. Des nem akar hinni neki, Dan bedobja az ászt: Penny. Des is látott, érzett valamit, csak tagadja. Penny igenis valóságos, ő Dan féltestvére, tudja, hogy hol van.

pic10.png

Des abba a stadionba megy, ahol Dokival ismerkedtek meg, most Penny futja a Tour de Stade-t. Des is látja, hogy ez a valóság, Penny létezik, mikor szünetet tart, összeszedi a bátorságát és megszólítja. Bemutatkozik neki, a nő nem is érti, hogy mit szeretne tőle, de kezet fog Desmonddal. Des szemei tágra nyílnak, nincsen villanás, helyette visszatérünk a Szigetre, ahol Des kisebb-nagyobb égéséi sérülésekkel, de megúszta a kísérletet. A mérnököket és Zoét teljesen meglepte, hogy a férfi még él, Widmore-t nem. Des csupán pár másodpercig volt eszméletlen. Widmore megint bocsánatot kér, és magyarázkodna, hogy mennyire fontos Des a küldetés miatt, de Des leállítja, érti miről van szó. Widmore nem, Des készen áll a feladatra, bármi legyen is az, apóspajtás végre elégedetten mosolyog.

pic11.png

Később Zoéval sétálnak visszafelé, a nő nem is érti, hogy röpke húsz perc alatt, tehát mióta felkelt és meg akarta verni Widmore-t, majd bedugták egy elektromágneses kamrába, ott majdnem meghalt, hirtelen kezes bárány lesz. Des mosolyog, húsz perc sok idő. Hosszabb magyarázkodásra nincs idő, mert felbukkan kommandós Sayid, elnyisszantja az egyik kísérőjük nyakát, Zoéra fegyvert fog, fusson ha félti az életét, így Zoe elrohan. Sayid azért jött, hogy magával vigye Desmondot, igaz nincsen ideje magyarázkodni. Des bármilyen kérdés, ellenvetés nélkül Sayiddal tart. Visszaugrunk Altervilágba, Des összeesett a stadionban. Kezet ráztak Pennyvel és elájult. Des összeszedi magát és elhívja a lányt randizni. Penny ajánl egy helyet, ott találkoznak. Des nagy büszkén megy vissza kocsijához, irány a kávézó! Minkowski is örül, hogy Des megtalálta, amiért jött, Des kihasználja a férfi ajánlatát: szerezze meg az O815-ös járat utaslistáját. Szeretne valamit mutatni az utastársaknak.

Címkék: lost
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása