Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

V 2x07 Birth Pangs

2013. május 23. 11:00 - Szencsike

Az anyahajón kezdünk, eltelt néhány nap Joe halála óta, Tyler a hajón él, már javában készül a pilótaságra. Anna is a támogatásáról biztosítja a srácot, nem hagyja egyedül a gyászában. Emellett nagyon örül, hogy ilyen jól megy a képzése is. Mielőtt igazi pilóta lehetne, egy utolsó felmérésre is szükség lesz, a pilótakülső eléréséhez első lépésként lenyírják Ty haját. Az alagsori búvóhelyre új lakó költözik be, Jack, akit a V-ellenes prédikációi miatt az egyház kidobott a köreiből és a paplakból is mennie kellett, így ideiglenesen szobatársak lesznek Kyle-lal. Era is megérkezik, reméli, hogy a srácok nem ölik meg egymást. Jack lelkizne egy kicsit Erával Joe haláláról és Ty költözéséről, de Era a klasszikus módszert választotta a felejtésre, a munkaterápiát. Megérkezik az új szövetséges is, John Fierro, Cohn embere. Néhány megbízható egységparancsnok Bangkokban kezdett tárgyalni Cohn halála után, Erának őket kell meggyőznie, hogy alkalmas a vezetésre, irány Bangkok!

pic1.png

A hajón Ty vizsgálata zajlik, sajnos Anna számára elkeserítő eredménnyel: Tyler foszfor szintje nem elégséges a szaporodáshoz, a teste nem alkalmazkodik elég gyorsan a változásokhoz. Növelni kell az adagot, de ha még így sem lenne sikeres a kísérlet, vannak más jelöltek is a helyére, például egy bizonyos Rafael, Barcelonából. Ő és Lisa találkozni fognak, mert Anna azzal pároztatja a lányát, akivel csak akarja. Anna Tylernek persze csupa jó hírt mond, készen áll a repülésre, sőt, Thomas-szal megteheti az első éjszakai útját is. Ty nagyon lelkes, nem fog Annának csalódást okozni. Ty el, Anna Joshuával beadatja a nagyobb foszfor adagot a srácnak, és el kell hívni Rafaelt, amíg Tyler nem lesz a hajón. Ha még így sem válnának be a Tyhoz fűződő remények, akkor elbúcsúzunk a fiútól. Főcím.

pic2.png

Ugrás Bangkokra, Era, Kyle és Fierro a csapatvezetőkkel tárgyalnak, akik elutasítják Era kinevezését. Ők már készülnek egy választámadással, de ezt Era vétózza meg, az öngyilkos merényletek ideje lejárt, Anna a fő célpont. A hajón Eráéknak olyan kapcsolatai vannak, ami Cohnnak sose voltak, velük ki lehet deríteni, mik Anna tervei. Fierro kiáll Era mellett, az egységvezetők bizonyítékot kérnek Erától, hogy képes elvezetni az ellenállást, addig nem döntenek. Az anyahajón Anna ráparancsol Lisára, tessék szórakoztatni az új udvarlót, azzal meg ne törődjön, hogy mi lesz Tylerrel. Bangkokban Era és saját csapata (Jack, Kyle, Sid, Kedvenc) videó konferenciát tartanak, elgondolkodnak, hogy miért is vannak itt a V-k. Arra már rájöttek, hogy a szaporodáshoz kellenek az emberek és ehhez kulcsfontosságú volt az emberek hajókra költöztetése, sőt, már az utolsó meghívottak mennek fel az új lakhelyükre. Era Lisát javasolja Kedvencnek, vele beszéljen erről, Chad maga is meglepődik, hogy Lisa az ő oldalukon állhat. Sid felvette egy tudóscsoporttal a kapcsolatot, máshol is előfordultak hiányzó DNS-sel rendelkező csecsemők, de ők elég korán meghaltak, ki kell deríteni miért.

pic3.png

Este Era, Kyle és Fierro Cohnról tárgyal, az ő kisfián is kísérleteztek. Fierro kiderítette, hogy 18 évvel korábban sok csecsemő halt meg, az ok hirtelen csecsemőhalál. Ez még nem elég, mert az édesanyákban van a közös pont, mindegyiküket magas vérnyomással kezelték a terhesség alatt, a kezelőorvosuk Dr. Veena Rai volt. Erát is ő kezelte, kereste a nőt, de nem találta meg. Fierro Cohn kapcsolataival viszont igen, vélhetően Hong Kongban él, irány oda. New York-ban Anna Joshuát bízza meg egy titkos feladattal, gyanakszik Lisára, talán emberi érzések fertőzték meg a lányát. Joshua beszéljen a lánnyal, mondja azt, hogy visszajöttek az emlékei, legyen a bizalmasa és bármit is tesz Lisa, jelentsen Annának. Lisa eközben a Nagyit látogatja meg, nem bízik benne 100%-osan, de tőle megerősítést kap, nem szabad kimutatnia Anna felé, hogy érzései vannak, mert ő is száműzött lenne, mint Di királynő.

pic4.png

Kedvenc is megérkezik a hajóra, összefut az arra sétáló Lisával, bemutatkoznak egymásnak, Kedvenc ötlete szerint egy interjút készítene a lánnyal, ha Anna beleegyezik. Lisa azt teszi, amit Anna mond, majd távozik, Kedvenc utána indul a lényegről beszélni. Bedobja Era nevét és, hogy Lisa volt az, aki segített Erának Anna katonáit tojáskorukban elpusztítani, így Lisa nem tud tagadni semmit. Mindketten meg akarják állítani Annát, segítsen. Lisa segít, az orvosi szobában fájlokat néz át, Joshua rajtakapja, de nem jelzi a lánynak, hogy figyeli őt. Lisa végzett, miután kiért a kapun, Joshua, mintha csak véletlenül keveregne arra, szeretne vele beszélni. Mikor lelőtték, elvesztette az emlékeit, de úgy véli, néhány dolog kezd visszatérni, köztük az ellenállás, sőt mintha érzései is lennének. Azért akar Lisával beszélni, mert vele korábban beszélt erről. Lisa tagad, Joshua rosszul emlékszik, a férfi látszólag zavarban távozik.

pic5.png

Hong Kongban megvan Fierro embere, egy helyi rendőrnyomozó, aki megtalálta a doktornőt. A nő viszont egy jól őrzött házban él, Erának és Kyle-nak csak 15 perce lesz az akcióra. Fierro meghackeli a biztonsági rendszert, az épület őrei semmi gyanúsat nem látnak a videóképeken. Kyle elkapja az egyik járőröző biztonságit, felveszi az egyenruháját és indulnak a doktornőért. Kyle kopogtat a nőnél, mondván tűzveszélyt jelentettek az alsóbb emeletekről, így átvilágítás zajlik a lakásokban, a nő gyanútlanul kinyitja az ajtót, amelyen Era ront be. A nőnek fogalma sincsen, hogy mit akarnak tőle, Era az asztalra löki, egy kis vágást ejt a nő füle mögött. Nem meglepetés, egy V. Era egy komoly nyúzást helyez kilátásba, ha hazudni merészel és a titkos széf rejtekhelyét akarja tudni. A nő a hálószobai gardróbjához vezeti őket, a széfhez viszont kombináció kell. Era egy pillanatra elbizonytalanodik, ezt kihasználja a nő és keresztülszáguld a lakáson, majd kiugrik az erkélyről. Zuhanás közben van annyi ideje, hogy az öngyilkos tablettát még bevegye, Eráék csak tehetetlenül nézik a nő elégését.

pic6.png

Nincsen sok idejük keseregni, kell a széf tartalma, és a rendőrség is közelít. Kyle szerszámokat hozat a gardróbba, és az óraszíjába rejtett gyújtózsinórral pluszba egy kis detonátort készít. Széfajtó kirobbantva, cuccok megszerezve, lehet menekülni. Az utolsó előtti pillanatban érnek ki a lépcsőházba, mielőtt lebuknának, de nyomozónk már bent van, eltereli a biztonságiak figyelmét, Eráék megúszták. Eközben egy nyugodt New York-i délutánon Jack sétálgat, de egy rég nem látott jóbarát megzavarja: Ryan. Jack dühösen kifakad, amiért a gyíkember hazudott nekik és elárulta őket, Ryan az "Anna elrabolta a kislányát, nem tehetett semmit" lemezzel jön, de Jack már nem akar neki hinni. Vissza Hong Kongba, ideje átnézni a doktornő cuccait. A holovetítőből rájönnek, hogy azért van a 29 város felett V hajó, mert mindegyik helyen van egy kiválasztott fiú. Tyler is a listán van, tehát ahogy 28 másik fiú, ugyanúgy Ty is cserélhető, ez sokkolja Erát. Kyle próbálja nyugtatni Era megtépázott idegeit, de a nyomozó felfigyel valamire. A cuccok között egy vitaminos doboz is van, Era is szedte ezt, mikor terhes volt. Miért volt egyáltalán a széfben, csodálkoznak a többiek, Kyle kiszed egy pirulát, elsőre semmi különös, másodikra szétvágja a pirulát, amiből ezernyi kis nanorobot szabadul el.

pic7.png

Jack berendezkedett új lakhelyén, nehéz megszabadulni a régi szokásoktól, egy-két kereszt felbukkan a kis lakrészében. Békésen olvasgatja a Bibliát, mikor Kyle hazatér, rögtön be is számol a távol-keleti útjukról. Jacket telefonon keresik, Era, találkozó van. Kedvenc a stúdióban készül a műsorra, mikor őt Lisa hívja, megvannak a kért infók, átküldi őket. Eráék Sid laborjában vannak, a tudóssrác átvizsgálta a robotokat, arra programozták őket, hogy csak Y kromoszómát keressenek és vágjanak ki részeket a DNS-láncból. Kedvenc is megérkezik  Lisa anyagával, minden ember, aki fent él az anyahajón, genetikailag különleges: hosszú életűek, betegségekkel szembeni ellenállás stb. A fent élőkön kísérleteztek, mindenkitől kivonták a megfelelő DNS-t, ami a V-knek kellhetett. Sid rettentő lelkes, mármint nem azért, mert embereket bántottak, hanem mint tudós, mert valamit felfedezett és ez lehet a megoldás. Megmutatja a társaknak Alfa (az ásatáson talált V csontváz) DNS-ét, és Malik DNS-ét. Szembeötlő a különbség, Malikét mintha feldúsították volna. A saját evolúciójukat gyorsítják a begyűjtött DNS-ekkel.

pic8.png

A hajón Joshua jelent Annának, Lisának talán nincsenek érzelmei, de különös, hogy nézegette az orvosi fájlokat. Eközben Lisa randizni készül a genetikailag módosított, szaporodóképes Rafaellel. A srác le van nyűgözve a hajótól, Lisa jól teljesíti a kötelességeit, meg is csókolja a srácot, Anna nagy örömére, aki figyeli a fiatalokat. De valami nem kerek, Lisa megijed, elküldi a fiút, Anna dühös. Később Lisa Ty fotóját nézegeti egyedül és szomorúan, mikor Anna megérkezik hozzá. Tudni akarja, hogy miért küldte el a srácot, miért nem tette, amit parancsolt neki. Lisa dühösen visszavág, hogy elege van az utasításokból, tudni akarja Anna terveit. Anna taktikát vált, a lánya ellene akar fordulni? Tegye nyugodtan és pofon vágja őt. Lisa visszaüt, akkorát, hogy anyja vére is elered. Lisa megijedt, sajnálja amit tett, Anna finoman elmagyarázza, hogy csak az ivarérettsége miatt ennyire erőszakos. Mindez ahhoz kell, hogy királynő legyen, de amíg Anna a királynő, addig Lisa lesz szíves azt tenni, amit mond, különben megjárja. Anna ezek után Joshuához tart, nagyobb a baj, mint amire számított. Elviszi Josuhát egy titkos szobába, a férfit meglepetésként éri, hogy ott Annának van egy ki nem kelt, ám egészséges tojása. Lisát fogja helyettesíteni az utód, ha ő nem válna be, minél hamarabb szaporodóképessé kell tenni. A növekedésgyorsító eljárásaik még kezdetlegesek, de Joshuának bevillan, hogy a hibrid gyerek a megoldás, igaz, ebbe belehalhat a kicsi. Ha így lesz, akkor a királynőjét szolgálva hal meg, mosolyog Anna.

pic10.png

Eráék eközben az egységvezetőkkel tárgyalnak, ismertetik a V-k céljait: az univerzumon keresztül utazva összegyűjtötték a fajok DNS-ét, most az emberek vannak soron. A 29 srác egy kísérlethez kell nekik. Az egységvezetőket meggyőzte Era hatékonysága és határozottsága, ő a vezető, így megkezdik a következő lépés kidolgozását. A hajón Thomas dicséri Tylert, Anna reménykedik, hogy jól haladnak vele a dolgok, de Rafael tartalékban lesz. A növekedésgyorsítás is sikerrel járt, tájékoztat Joshua, igaz, a kislány immunrendszere megerősödött, meggyógyította magát betegségéből, így Ryan-t sem lehet sakkban tartani. Ryan a hajón van, a kislányához jött, úgy tudja, hogy neki egy év körüli kislánya van, ehelyett a lányka már három évesnek néz ki. Ryan meghatódik a kislánya szépségétől, a kicsi mosolyog és elindul felé, de a betérő Annához rohan, mama kiáltással. Az összetört Ryan együtt lehet néhány órát a lányával, mert segített eltörölni az ellenállást. Anna átadja a kicsit és távozik, az előtérben várakozó Joshuát megdicséri a jól végzett munka miatt, Thomas feladata lesz, hogy Ryant elintézze, hisz már nincs szükség a munkájára.

pic12.png

Az újdonsült pilóta, Tyler tér vissza a gyakorlókörről a hajóra, Lisa üdvözli őt. Ty vele is másképp viselkedik, már csak a repülés érdekli. Lisa próbálja vele megértetni, hogy az apja halála miatt érez így, de Ty már egyáltalán nem akar semmit se érezni, ő csak pilóta akar lenni, a múltat elfelejtve. Lisa utolsó reménye ismét a Nagyi lesz, végre hisz neki, és elismeri, fontos neki Tyler. Di királynő felajánlja neki, hogy segíti őt, amiben csak tudja. Lisa fél, hogy elveszíti Tylert, fél, mert Anna rájöhet, hogy küzd ellene. Di titoktartásra kéri őt, rajta kívül senkiben ne bízzon és senkinek ne szóljon, hogy ő él. Meg akarja ölelni az unokát, de Lisa elhúzódik tőle. Di megérteti vele, hogy az ölelés jó dolog, így Lisa hagyja magát és nyugodtabb lesz miután Di megölelte őt. Új reményekkel telve átadja neki a kis kommunikátorgömböt, majd távozik. Di magabizos mosollyal nézegeti a kis gömböt.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása