Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hannibal 1x07 - Kötözött, vesével egybesütött szív

2013. május 23. 15:00 - sixx

Will a tanteremnek tökéletesen alkalmatlan és iszonyú lehangoló betonkockában, Quanticóban tart előadást a Mészárosról, hármasával gyilkolászik, legutóbb kilenc nap alatt teljesítette a penzumot. És megmutatja az áldozatot képeit, guszta. Másfél év szünet, aztán megint három, után egy nap szünet és jön még kettő. És a harmadik egyelőre hiányzik. A mészáros jól ismeri az emberi testet, vagy sebészi gyakorlattal rendelkezik, vagy nagyon lelkes és ügyes amatőr, aki egy kurva drága anatómiai atlasszal megy vágyait kiélni. És az áldozataiból elvisz dolgokat. Aztán megeszi. Jó kis előadás, az a csoda, hogy Will nem kap sírógörcsöt ott, a színpadon. A végére megemlíti Lass ügynököt, akiből egyelőre a karja van csak meg, és megjelenik Jack is, aki csak hallgat nagyokat.

Screen Shot 2013-05-23 at 5.54.12.png

A következő képen egy operaénekesnő hangszálait látjuk meló közben, belülről, ritka gusztustalan felvétel, na. Egy gálán vagyunk, ahol Hannibal lenyűgözve hallgatja az előadást, őt meg a szakállas betege nézi a széksorokból, mellette egy mereven ülő és beteges tekintetű csávóval, aki le nem veszi a szemét Hannibálról. Tán meleg? Hannibal észre is veszi, hogy nézik, és egy kicsit fészkelődik, de inkább az áriára koncentrál. Nem értünk az operához, de ez fasza vót. A végén taps, vihar, a szakállas haverja azonban nincs lenyűgözve.

Screen Shot 2013-05-23 at 5.55.17.png

Ez, kérem szépen, egy ún, társasági esemény, ha nem derült volna ki, és Hannibalról kiderül, hogy a buli lelke volt eddig, mert főzött, amitől a baltimore-i felső tízezer elalélt rendszeresen. Muhaha, ha tudnák, mit (kit) ettek, nem lennének ennyire odáig a jóemberért, de így igen, egy aszott hatvanas nő meg is feddi Lectert, hogy főzzön már valamit, a legutóbbi is milyen fasza volt. Nincs, ami inspiráljon, mondja Hannibal, de majd lesz, oszt szólok. A szakállas odamegy Hannibalhoz és bemutatja a szótlan haverját, Tóbiást. A múmia mindenről tudni akar, ezek meg kik? Kussnepofázz, mondaná legszívesebben Hannibal, de volt gyerekszobája, hadd legyen ez az én titkom, feleli, mire a szakállas benyögi, hogy a jó doktor betege. Eh. Tóbiás és Hannibal mélyen egymás szemébe néz, ezek ketten itt egymásra találtak.

Screen Shot 2013-05-23 at 6.01.07.png

Jack megy az irodába, és telefoncsörgést hall, ami a hullaházból gyön, ami, meglepő módon az iroda mellett található, miért is ne, a csörgés meg az eltűnt ügynökcsaj telefonjából hallatszik, ami a levágott kezében van éppen, egy tepsin. Fasza álom, mi? Jacket a rendes telefonja ébreszti, BlackBerry 9900-as, faszagyerek. A felesége nincs az ágyban, Gina Torres ezek szerint csak pár részre írt alá, és ha már itt tartunk, mi van az első részben legyilkolt csávó lányával, akit legutóbb begombázva láttunk Hannibal ebédlőjében a negyedik rész magasságában??? A következő jelenetben Jack egy hullához siet a sötétben, mellette a nagyon álmos Will, a testet egy szállodai szoba kádjában leltük, hasi sebek, hiányzó belszervek, a Mészáros lehet. A faszt, mondja Will, aki olyan zseniális, hogy már ennyiből tudja, mi az ábra.

Screen Shot 2013-05-23 at 6.19.23.png

Jack csak annyit akar, hogy Will nézze meg a hullát, oszt mondjon valamit, mert ha a Mészáros az, akkor lesz még két test, és az nem jó. Will szerint az a nem jó, hogy Jack hagyja magát felbaszni, pl. a két éve eltűnt kolléganő karjával, amit a Mészáros csak azért vett elő a fagyasztóból, hogy szórakozzon vele. Jó, de miért csak a karját? Mert nem akarta megalázni, mint a többieket. Oké, de akkor is, ha ezt a csávó tette, mármint a hoteles-kádas témát, akkor itt a naccerű lehetőség elkapni, mert megint elmegy egy éves szünetre. Na, lássuk a hullát. Megműtötték, jelenti az egyik mellékszereplő, aztán meg kiszaggatták a varratokat. Will megnézi a testet, ezt nem itt műtötték meg, és a csávó magának szedte ki a varratokat, kézzel. Biztos a veséjét kereste, amit a tettes elvitt magával. A szívét viszont bent hagyta, bár kicsit megnyomorgatta.

Screen Shot 2013-05-23 at 6.22.33.png

Jack kizavar mindenkit, Will meg fullba nyomja a vudut, sárgás lesz a kép, és látjuk, mi történt, a seb beheged, a vérfoltok eltűnnek, Will visszafele lépdel a nappaliba, ahol a hulla értetlenül nézegeti az oldalát, a keze csurom vér, és Willre (a tettesre) támad, de nyugi, mindez csak Will kis fejiben megy, mint egy szar horrorpornó. A faszi beleájul a kádba, ettől Will megijed, felnyitja a mellkast egy szikével és szívmasszázst alkalmaz, de hiába. Szóval így történt. (Vagy nem, mondja a bennünk lakó kisördög.) Will szól is Jacknek, ez nem a Mészáros, megmenteni akarta a csávót, nem megenni. A mellékszereplők háborognak, de, de ez a Mészáros. Nem, nem az, mondja Will, hiába vannak egyezések ez nem ő. 22 nyom van, ami a Mészárosra utal. Nem érdekel, int, Will és bezárja sz autót. Csak Jack marad bent, neki mondja, hogy ez a gyilkos egy orvostanhallgató lehet, aki elbaszta a műtétet és igyekezett megmenteni a pácienst. Jack ideges lesz, nekem a Mészáros kell, és le fogom lőni. Fasza.

Screen Shot 2013-05-23 at 6.25.27.png

Ugrunk Hannibalra, aki a szakállas csávót fogadja a rendelőjében, és menten a "véletlen" találkozásukról beszélgetnek. Kissé kínos ez a férfiszerelem, legalábbis az, amit a szakállas érez Hannibal iránt, a barátja akarok lenni, mondja, mire a másik lehűti, hogy a pszichiátere vagyok, nem a barátja és nem is leszek az sose. Jaj, de kár, nem akarok fizetni, hogy láthassam, mondja Franklin, a szakállas, aki tegnap este egy Jacko-nótát hallgatva sírva fakadt. Ó, bazdmeg, sose lennék pszichiáter, nem bírnám ezt a sok faszságot hallgatni. Ugrunk megint, Hannibal elmegy Scully ügynökhöz, aki viszont most nem FBI-os, hanem pszichiáter, és Lectert analizálja. Maga nem őszinte velem, nyit NemScully erősen, csak egy Lecter-jelmezzel beszélgetek, egy olyan verzióval, amit maga nekem nagy műgonddal prezentál. A nőnek csak egy betege van, Hannibal, mert már nem praktizál, csak ezt Lecter leszarja. Magányos lehet magénak lenni, mondja a nő, van nekem barátom, mondja Hannibal, maga is az lehet. Muhaha, ez ugyanaz, mint amit Franklin hisztizett.

Screen Shot 2013-05-23 at 6.28.57.png

Will este elmegy Hannibalhoz, aki megkérdezi tőle, hogy most akkor beszélgetnek-e vagy Lecter Will pszichoterapeutája, mire Will igennel felel, most légy okos. Borozgatnak, beszélgetnek, Hannibal elmeséli, hogy azóta jár a kollégához, mióta praktizál, aztán megjegyzi, hogy olvasta a vörös bulvármocsokújságíró cikkét a Mészárosról. Will a fejét rázza, ez nem az a fickó. Nem hát, gondolja Hannibal, csak tudnék róla, ha éjjelente szívmasszázst végeznék mit sem sejtő nyomorultakon, de ezt nem mondja ki hangosan. Talán több Mészáros van, indítványozza inkább, Will szerint nem, bár vannak variánsok az egyes áldozatoknál. A testeket brutálisan megcsonkították, igaz, kérdezősködik Hannibal a saját tetteiről, ja, mondja Will, igen, azért, hogy elfedjék vele a belsőségek alaposan, gondos eltávolítását. Értékes szervek? Azok, mondja Will, és elkezd járni az agya, érdekes elképzelés, szervkereskedőnek dolgozna a Mészáros?

Screen Shot 2013-05-23 at 6.40.08.png

Egy fekete-fehér felvételt látunk, amiben vért vesznek Hannibaltól, egy orvos az, aki a biztosítsa miatt méri fel az állapotát. Ha hazudik, tudni fogom, mondja az orvos, mire Hannibal elkéri tőle a névjegyét, és ugrunk a jelenbe, amikor is Hannibal kikeresi ezt a névjegyet, majd egy receptkönyet nyit ki, és asszem már sejtem, mi lesz ebből, díszvacsora. Az előbb látott orvos hazafelé tart, amikor leáll az autója valami mellékúton, Hannibal meg mögötte a sajátjában, és a következő képen a csávó már két darabban fekszik a hullaházban. Egy buszon leltük, mondja a névtelen mellékszereplő, elvitték a veséjét (közben látjuk, ahogy Hannibal előkészíti a vacsorára) és a szívét (ezt is mutatják), ami valahogy ismerős a hotelben talált csávó miatt. És azt hiszi, most megfejtette az ügyet, de Will csak sóhajt, hülye vagy, Baxli, ez a gyilkos nem az a gyilkos.

Screen Shot 2013-05-23 at 6.43.24.png

A buszos viszont a Mészáros, az már tuti. Miközben a mellékszereplők nem tudják, kinek higgyenek, hannibal szépen összeállítja a menüt. Will magyarázza, hogy a Mészáros elegáns, a másik gyilkos meg nem, de túl sok az egybeesés, nem hisznek neki. Hannibalra ugrunk, aki Alana társaságában főz és saját palackozású sört ad neki, majd egy kicsit flörtölget vele és Willről beszélgetnek. Alana nem akar róla beszélni, inkább flörtölgetnek, mi miért is nem dugtunk? Mert Hannibal mással kúrt. Jack meg azzal az FBI-ügynökkel, akit Hannibal feldarabolt. Oké, ezt sejtettük. Jack, ha már itt tartunk, újabb álmot lát, amiben Will hiányzó karral, a mellkasán Y-vágással ül a hullaházban, fasza. Hannibal meg a névhegykártya-tartójából válogat, ezek szerint kell még alapanyag a Nagy Vacsorához, látjuk a neveket, majd a szerveket, amiket az illetőkből kivesz, máj, tüdő, velő, stb. Ha jól számolom, még kettőt gyilkol le.

Screen Shot 2013-05-23 at 6.52.32.png

Nem jól, öten fekszenek a hullaházban, és mindegyikből más és más szerv hiányzik, lép, hasnyálmirigy, tödő, vese, máj, szív, stb. A egyik mellékszereplő megjegyzi, hogy aktívan figyelik az új szervre várók listáját, de lép például nincs rajta - ezek szerint a Mészárost egy szervkereskedő beszállítójának tartják, kivéve Willt, de vele most nem foglalkozik senki. Az egyik testből a belek hiányoznak, biztos kolbászt készít a Mészáros, viccelődik a szakállas mellékszereplő, és tényleg, mutatják, ahogy Hannibal otthon tölti a beleket, fúj. Lehet külföldre adják el a szerveket, mondja valaki, Jack meg összegez, na jó, hány gyilkos? Kettő. Az egyik a Mészáros? Igen. Jaj, Hannibal megint Franklint fogadja, ez nem érdekel. Sajtról van szó, Franklin nagyon szereti, és látta múlt héten, ahogy Hannibal sajtot vett, de nem szólította meg. Hálistennek. Franklin, maga buzi, kérdezi Hannibal. Nem, nem vagyok az, csak Tóbiást szeretem nagyon. Hazudik. Amikor elmegy, Hannibal Willt várja, de az nem jön, és ettől Hannibal nyugtalan lesz.

Screen Shot 2013-05-23 at 6.55.39.png

Will azért nem ment, mert éppen álmodik, benne a szarvasagancsokra feltűzött áldozat a pilotból és a csaj, akit hiányoltam, de amikot megtudnánk, mire megy ki az álom, megjelenik Hannibal, Will ugyanis a munkahelyén van, az osztályteremben, és ott álmodozik ébren. Maga meg miért nem jött hozzám ma este hatkor? Mér, mennyi az idő? Kilenc. Hú, bocs, elaludtam és közben alvajártam. Will ki van készülve egy kicsit, és egyáltaán nem akar aludni, mert akkor rémeket lát, köszönhetően Hannibal áldozatainak, akikről fotója is van, sok. Ott az asztalon. Kérdezi is Lectert, hogy ezekről mi a véleménye, muhaha. Will a képekre mutatva elemzi a Mészáros munkáját, ami azért vicces valahol, mert az meg ott áll mellette, ugye. Hannibalnak van pofája elővenni az FBI-ügynökcsaj levágott karját ábrázoló fotót a halomból, ez meg mi? Ez Jack tanítványa volt, de őt nem alázta meg a Mészáros.

Screen Shot 2013-05-23 at 6.54.54.png

És elérkeztünk a 35. perchez, azaz a semmiből jöhet a heti ügy megoldása, s lőn, van egy felvétel, amin látszik, hogy a hotelben talált áldozatot egy mentőben vitték el/hozták, és micsoda meglepetés, a mentő beazonosítható. Jack megy is Willhez, és örömmel újságolja, hogy mennek elkapni a Mészárost, Hannibal, jöjjön maga is. Ó, szívesen, mondja az. Jack, Jack, te hülye vagy, baszki. Mennek a mentőautó-garázsba, ahonnan hiányzik az az autó, amit a videóban láttunk, és megtudjuk a nevét is a mentőorvosnak, aki melózik benne, és ami a leggagyibb, jön a "van az autóban gps?" kérdés, ó ne már bazdmeg. De már. Megtalálják a kocsit, benne egy csávóval, amint éppen egy szerencsétlen felsőtestében matat. Jack szól Lecternek, segítsen csak, mit csinál ez a nyomorult? Kiveszi a vesét, de szarul. El tudom állítani a vérzést. Rajta, mondja Jack, s lőn.

Screen Shot 2013-05-23 at 7.21.37.png

A végére maradt a vacsora, egy gyönyörűen megkomponált képsor, amiben Hannibal felszolgálja áldozatait a haverjainak. Will viszont megússza, mert inkább elmegy, de előtte megtudja, hogy Hannibal azért hagyott fel a sebészettel, mert meghalt egy betege. Kedves.

A Hannibal online itt érhető el.

Hannibal a comment:com-on és az Indexen:

Címkék: hannibal
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stipistopi 2013.05.23. 16:14:13

Nos, Gillian Anderson nagyon jól tartja magát.

A menü:
- "csirkemájpástétom"
- "dinsztelt marhamáj"
- "parmezános báránymáj"

Májsütés Vivaldira, priceless!

A disznóvért a hentes hozza.

"Az anatómiai érdekeltségemet átvittem a gasztronómiába."

És a legvégén:
"Élvezzék a bort!"
"Itt semmi sem vegetáriánus."

Következő részben macska- és emberbélből készült hangszer.

Nyílméregbéka 2013.05.23. 16:33:37

Ez is baromi jó rész volt. Egyre inkább a karakterekre helyeződik a hangsúly és a "napi ügyek" vagy elmaradnak, vagy csak háttérként elnagyolva van jelen. Nekem ez tetszik.

@Stipistopi: "itt semmi sem VEGETÁRIUS"! Egy Hannibal Lechter csak is a pontosabb, szabatosabb megnevezést használja!;)

É2I 2013.05.24. 10:26:55

Nagyon jól megírt és kivitelezett sorozat. És legalább nem szemérmeskednek benne. Néha nekem is összeugrik a gyomrom a jól összevágott jelenetektől. Pedig a Walking Dead-t szemrebbenés nélkül néztem végig.

@Stipistopi: A spoelert illik bejelenteni előre, bár nekem nem mondtál újat, mert már én is láttam :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.24. 10:27:57

Zseniális rész volt, ahogy válogatott a "húsból" a receptekhez, meg az egész rész hangulata, eddigi legjobb rész az tuti.

nnnnnnnn 2013.05.24. 11:25:06

a következő rész még sokkal jobb lesz.

Démétér 2013.05.24. 12:18:22

Egyre jobban élvezem, ahogy kevesebb a napi ügy, és több az interakció a szereplők között. Már Alana sem irritál, sőt, kifejezetten megkedveltem. Szakállas köpcöst nem kedvelem, Tóbiás még lesz, valahogy az az érzésem.

Tudja valaki, hogy lesz-e második évad, vagy még mindig lóg a kérdés a levegőben?

Seven of Nine 2013.05.24. 13:08:04

@Démétér:

Sajnos nem lesz második évad.
Már eldőlt.

Seven of Nine 2013.05.24. 13:27:10

@doggfather:

Valamelyik nap adtak ki egy listát a megbukott illetve új évadra berendelt sorozatokról. Azon volt.

nnnnnnnn 2013.05.24. 13:28:26

@Démétér: hát kb a 6dik rész után úgy voltam ha nem tudnak valami értelmeset felmutatni azon kívül hogy minden részben néz ez a will mint egy bagoly a hannibál meg nemcsinál semmit csak kajál akkor befejezem, de szerencsére a 7-8dik rész igen király lett, főleg a 8dik.

sixx · http://comment.blog.hu 2013.05.24. 13:28:58

@Seven of Nine: az a lista a hannibalra nem vonatkozott, egyelőre még nincs döntés.

Démétér 2013.05.24. 14:13:37

@sixx: Huhh. Köszönöm.
@Seven of Nine: Azért neked is :)

Seven of Nine 2013.05.24. 14:15:42

@sixx:

Akkor miért volt odaírva a Hannibal a nem berendelt sorozatok listájára?

sixx · http://comment.blog.hu 2013.05.24. 14:20:04

@Seven of Nine: de hol? akárhol nézem, nem látom.

Erja24 2013.05.24. 14:36:40

@Seven of Nine: Remélem nincs igazad, mert szerintem nagyon jó sorozat. Egyelőre én is úgy tudtam, hogy nincs hír kaszáról. Jó rész volt amúgy nagyon:-)

Az úriember 2013.05.25. 09:51:24

Remélem, Tóbiás ráb@szik és őt is feltálalják majd ! :D

tjunior 2013.05.26. 09:53:11

Több epic jelenet is volt a 7.részben.
1. Ki éhes? mondja Hannibal az elején
2. Gillian Anderson
3. a receptes-névjegykártyás jelenet
4. a vége
Jó irányba indult el a sorozat, csak maradjon is így.
süti beállítások módosítása