Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 5x21 – The Squab and the Quail

2013. május 22. 13:00 - Zenóbia

A város egyik menő éttermében üzleti vacsi folyik, amit Arthur nem él túl, mert valaki ráspricnizett egy kis arzént a fenséges sült húsára. Castle videó játékozik, ahelyett, hogy Kate vetkőzőszámát értékelné, vannak még hülyék a világban. A vége sértődés, mert ha már Castle nem hajítja el egyből a joystickot a mindjárt pucér Kate láttán, ott valami nem stimmel. És mivel is dobhatnánk fel jobban a megszokást, mint egy kis féltékenységgel, Castle meg fog hülyülni, ebből kifolyólag én is, alig várom, asszem iszom valamit már most. A kiváltó ok pedig a hulla vacsoravendége, Eric Vaughn, a billiárdos feltaláló és újító, aki szerepel Castle utolsó vacsora listáján, Beckett viszont nem, lehet-e ezt még tovább fokozni? Eric elküldte a gépét Arthur családjáért, milyen rendes ember ez. Kate pillantásai Eric felé már Castle-nak is feltűnnek, ajjajj, kezdődik. A helyszínelők találtak egy pincérmellényt az egyik kukában, úgy tűnik, külsős gyilkosunk van. Arthur rivális cégek bekebelezéséből szerezte a vagyonát, pár hete bezáratott egy gyárat, emberek maradtak állás nélkül, akkor tán ne firtassuk, hogy voltak-e ellenségei.

5x21_castle1.jpg

A méreg bénító hatású, Eric pedig Lanie listáján is ott van, a lányok áradoznak kicsit, amit Castle két mondat erejéig bír elviselni, koncentráljunk inkább a nyomozásra lányok. A koncentrálás oda vezet, hogy kiderül, Arthur rossz kaját kapott, mert ő valójában méregmentes galambot rendelt, ehelyett kapott egy mérgezett fürjet. Oó. És ki rendelte a fürjet valójában? Na ki? Hát persze, hogy a mi csudálatos Ericünk. Aki amellett, hogy jól néz ki, bár nekem ő se nem elég nagydarab, se nem elég kopasz, de hát nem vagyok egy Kate Beckett sem, ezen mondjuk éjszakánként zokogok, na szóval még tényleg totálisan jó fej és rendes is. Kate, el vagy veszve. Persze neki is óhatatlan, hogy legyenek ellenségei, de konkrétan nem tud egyről sem, aki a kapujában várná egy mordállyal esténként.

Kate javasolja neki az egyenruhásokon kívül a külön biztonsági szolgálat felvételét, míg el nem kapják a gyilkost, és mi már láthatjuk is megvillanni az ötletet Eric fejében. Castle szivecskés capuccinot gyárt, és hál istennek nem hazudja le a csillagokat az égről, hanem bevallja, hogy rohadtul féltékeny. Aztán már el is bassza, amikor Kate megnyugtatására, hogy de hát nem is érdeklődik irántam, rávágja, hogy persze, azt tudom. Hülye. Jön is a cáfolat egyből, a Vaslady képében, aki közli Beckettel, hogy Eric őt akarja személyi testőrnek, és ha ő akar valamit, akkor meg is kapja. A srácok persze húzzák az agyát, nem is hatástalanul, Castle ráveti magát az ügyre, hiszen minél hamarabb megoldják, annál hamarabb szakíthatja ki Kate-et Eric hatósugarából. Van egy hajléktalanjuk a sikátorból, ahol megtalálták a pincérmellényt, de amíg ki nem józanodik, addig esélytelen kihallgatni. Castle esetleg tölthetne bele sós kávét, vagy mit szoktak ilyenkor. Ő még csak a kávéig jutott gondolatban, de azt már főzi is. Erictől elhangzik a mondat, amitől minden nő elalél, azaz, hogy Kate nincs tudatában annak, hogy mennyire figyelemreméltó személyiség.

5x21_castle2.jpg

Lanie telefonál, hogy a méreg valami felturbózott saxitoxin, amihez kellett egy igencsak jól felszerelt labor, ami nincs minden sarkon, mint kínai kajálda. Lanie irtó cuki, ahogy odavan a fasziért. Eric cége kapcsolatban áll egy egyetemi laborral, a vezető kutatója pedig Cindy Paralti, totálisan odáig volt érte és üldözte a szerelmével, és nem viselte túl méltóságteljesen a visszautasítást. Azóta is együtt dolgoznak, mert miért is kéne ezért kirúgnia, a szív néha tévedhet, miket mond ez. A nő ellen három pasi is kért távoltartási végzést, éljen a büszkeség. Castle annyi kávét ivott a hajléktalanjával, hogy egy egészen kicsi fel van pörögve, erre az a megoldás, hogy iszik is inkább még egyet. A csöves legalább rábökött az étterem egyik pincértanoncának képére, akkor mégsem külsős besurranó volt a bűnös spricnis? Szerencsétlen srác ajtaja alól fújja ki a huzat a párnacihát, amin keresztül átlőtték a fejét. Ryan allergiás a libatollra, kínos. A gyilkos egyértelműen profi, párnán keresztül is pontosan a homloka közepét találta el a srácnak, és mindent lefertőtlenített maga után. Valahol Cory Harrison életében ott kell lennie egy nyomnak, hogy ki bérelte fel a fürj megmérgezésére.

5x21_castle3.jpg

Amíg ezt a fiúk keresgélik, addig Beckett mehet egy hotel elnöki lakosztályába Eric-kel, addig legalábbis, míg le nem zárul az ügy. Castle nem boldog. De azon kívül, hogy nem boldog, még a sértődött gyereket is eljátssza, amit viszont már nem kéne, mert ezzel csak ráerősít, hogy mennyire nem bízik meg Kate-ben, aki meg ezen sértődik meg, jól elvagyunk, na. Eric abszolút tudatában van a vonzerejének, amit gyakorol is Kate-en, aki meg folyton zavarba jön, mi meg elkezdünk gondolkodni, hogy nem-e mégis túlzottan tenyérbemászó ez a faszi. Nehéz eldönteni, mert ugyan Kate nem engedi be a kaját, de a pezsgőt igen, erre a pasi simán szemenlövi magát a dugóval, tök hülye. A jeges borogatás összehozza az embereket, jönnek a tipikus hogyan lettél rendőr, én sem lettem volna feltaláló, ha nem hal meg a húgom szívelégtelenségben, de így kénytelen voltam feltalálni egy újfajta szívbillentyűt. Na ne már. A történet azonban hat, mert Kate elfogad egy pohár pezsgőt, még ha közben azon is jár az agya, hogy ha Castle ezt látná, szálanként tépné ki a saját haját.

5x21_castle4.jpg

A séf csak azért nem rúgta ki aznap Cory-t a késése miatt, mert látszott, hogy valami irtózatos fos történt a sráccal aznap, és ezért kivételesen megkönyörült rajta. Nem kellett volna. Cory a megszokott buszát elengedte, csak hogy tárgyalhasson a megállóban egy fickóval, emiatt el is késett a munkahelyéről, mutatja az utcai kamera. A felvételen látszik, hogy Cory átveszi a mérget, de a fickó csak hátulról látszik, így meg nem ismeri fel Eric. De legalább Castle kezdheti tépni a haját az áruló pezsgőspoharak miatt. Nagy kegyesen megengedi Kate-nek, hogy továbbra is egyedül vigyázzon Ericre, de irtó nagy tuskó valójában. Valaki látta viszont a pasit Cory lányának iskolájánál, szóval úgy tűnik a lányán keresztül vették rá a mérgezésre szerencsétlent. Castle úgy vagdossa otthon az almát, mintha Eric lábujjait vagdosná lefelé. Alexis nyugtató teát itat vele, aminek a hatása semmivé foszlik, amikor Martha közli, hogy amíg nincs gyűrű Beckett ujján, addig tulajdonképpen nincs is annyira elkötelezve. A ballisztika kimutatja, hogy a gyilkos fegyvernek négy másik gyilkossághoz is köze volt már, és felmerült egy bérgyilkos neve, Thomas Barberé. Körözés, ha meglesz, meglesz a megbízója is.

5x21_castle5.jpg

Addig is Eric kiszedi Kate-ből, hogy együtt vannak Castle-val, de arra a kérdésre, hogy komoly-e, már nem kap annyira határozott választ, az ilyenek meg egyből lecsapnak a bizonytalankodókra. Mert aki Kate esetében nem tudja egyből, hogy mit is akar tőle hosszú távra, az egy bolond, mert ő már két perc után tudta. A csók viszont nem történik meg, és nem csak azért mert Kate az utolsó, de tényleg a legeslegutolsó pillanatban eltolja magától, hanem azért sem, mert elkezd valaki lőni rájuk az ablakon át. Irány a padló. Castle is befut a hírre, és nagyon boldog, hogy Kate-nek nem esett baja, egészen addig, míg ki nem derül, hogy egy gombostű sem fért volna közéjük amikor rájuk lőttek. Kate először azzal próbálkozik, hogy Ericet azért nem találta el a mesterlövészek mesterlövésze, mert megbotlott, de mivel ez nem jön be, marad az igazság. Van olyan pillanat az életben amikor az igazság a nyerő, bár ritkán, de azért van. Ez most ilyen, mert Castle kénytelen elhinni, hogy Eric azért nem halt meg, mert Kate eltolta magától. A lelke mélyén egy kicsit lehet, hogy szeretné, ha nem tolta volna el, egy gonddal kevesebb lenne.

5x21_castle6.jpg

A szemben lévő hotelből valóban Thomas Barber lőtt, akinek a híváslistáján szerepel Cindy Paralti, a férfiak rendületlen hajszolója. Nocsak. Ő adta el a mérget jó pénzért, mert nem gondolta, hogy azért kell, hogy bántsanak vele valakit. Na ja. A számla amiről a pénzt utalták neki, visszakövethető egy mexikói energiavállalatig, ami tulajdonképpen Ericé, és az utalás engedélyezője is éppen ő. A cég meg valójában már nem is létezik, hónapokkal ezelőtt bezárták a gyárat. Most akkor mi van?! Castle megmagyarázza boldogan, hogy az van, hogy Eric egy csaló. Azt azért nem írom, hogy egy közönséges csaló, de azért az. Arra használta a céget, hogy átvágja a befektetőit. De mivel Arthur meg akarta látogatni a gyárat, rájött volna, hogy az egész egy rohadt nagy kamu, így maradt a mérgezős megoldás. Hát, Castle csak percekig maradhat önelégült, mert Ericnek fel sem tűnt, hogy egy olyan céget igazgat, ami már régen nem is létezik. De ki az, aki meg tud csinálni vele egy ekkora átvágást? Az ügyvédje, naná. A bérgyilkost is elkapták a határnál, úgyhogy vége a házi őrizetnek, Eric mégsem örül, mert így Kate-től is megfosztják, a nagyon különleges nőtől, akiről reméli Castle is tudja, hogy milyen különleges. Tudja, és ezt egy gyertyás-romantikus-masszázsos estével bizonyítja, kár, hogy Kate valójában nem erre vágyik.  

5x21_castle7.jpg

Címkék: castle
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása