Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Zöld íjász (Arrow) 1x15 - A Cselező

2013. május 18. 10:00 - Kham

A kezdőképen egy akkora vörös karbunkulust látunk, amiért megvehetnéd egész Balmazújvárost. Egy tojásfejű ír őr hevesen izzad a tárló előtt, úgy sejtem, rablás következik. Az izzadós fejbe veri a néger őrtársat, zakóba vágja a rubint, félrevezeti a múzeumgárdát, majd egy oszlop mögött átnyújtja a zsákmányt egy borostás embernek. A borostás cserébe lekapcsol egy nyakörvet a nyomi őrről, ami felrobbant volna, ha nem érkezik meg időben. Az igazi angol úriember, még egy írrel szemben is tartja az ígéretét, azért a biztonság kedvéért kiüti egy sokkolóbottal. Szerintem a villámbotos lesz Svindler, az epizódgonosz. Bár cím alapján focistát vártam, mégis ismerős ábrázatú, ő volt a Battlestar Galactica-ban a bolond doki, akinek egy szőke androidtyúk lakott a fejében.

arrow15_1.png

Felicity a Nyiladék mélyén átesik a „miért csak szentlista és a felső-osztály” szindrómán, ez megtörtén már Diggle testőrrel is, de a szőkeség rossz percet választ a kétkedésre. Olivér éppen spannoltra edzi magát, gorombán elhessenti az igazságosztás útjából. Felicity bevágja a durcát és felmond. Persze másnap kora reggel a képregényhősi páros már a Queen művek IT osztályán toporog bocsánatért és titoktartásért esedezve. „Hát izé adrenalinra gyúrtam, meg szigeti paraszt vagyok.”-  kesereg Olivér és megnyugtatja a lányt, hogy a főrészvényes visszautalta a lopott pénzt, ezért békében hazaért a puruttyákhoz meg a TV-macihoz. Felicity monitorján bekapcsol a Híradófigyelő api, éppen McKenna hadnagynő, az ibér rendőrlány nyilatkozik a nyakrobbantós ékszertolvaj kapcsán, remek alkalom, hogy Olivér egy verekedéssel két nőszemélyt is kiengeszteljen. Megígéri Felicitynek, hogy ma félrerakja a Halál-listát és ha segít neki, akkor társadalmi munkában elkapja a tússzal-raboltatót.

arrow15_2.png

Úgy tűnik, Svindlernek nincs szüksége mezővárosra, a zafírt elpasszolná a helyi orgazdának, némi pénzért cserébe. A kapzsi orgazda beszerzési ár alatt szeretné megszerezni a cuccot, három fegyveres testőr segít neki az alkudozásban. Rövid bemutatót láthatunk angol hidegvérből, a felkészült tolvaj elnéző mosollyal és elegáns villámbot pörgetéssel rövidre zárja a gorillákat, az utolsó pisztolyával meg homlokon lövi a cselvető zugárust. Ez jó figyelmeztetés lesz a többi csencser számára.

A Csuklyás trió polgári ruhában nyomoz, Diggle ex-sógornő hamburgerdéjében. Pajkos a hangulat, először Diggle-t húzzák a béna csajozás miatt, pedig ő még a rakoncátlankodó gyerekvendégek nyakát is kitörné a nőért. A testőr ügyesen riposztozik, majd akkor hívja randizni a sógornét, amikor Olivér a rendőrhadnagynőt, pedig a latina „nem iiis tetszik” a főhősnek. Diggle a férfi a csapatban, ugyan a sógorina táltosbarna szemétől elakad a szava, de Carly érti a célzást, még ma este randizni mennek. Most már Olivér sem engedheti alább, persze nem a csávósság miatt, Felicity felajánlja, hogy összeüt egy csinos poloskát a nyomozónő mobiljára. Olivér általában csuklya alól hörgéssel szerzi az infót, de ma „szőkenők napja” van, beleegyezik Felicity tervébe.

arrow15_3.png

Ó, kacér délvidéki lányok! McKenna rendőr ugyan villogó fogsoráig elfoglalt a Svindlernyomozás miatt, de a régi időkre emlékezve, elfogadja Olivér randiját. Még ma este. Korai még a készülődéshez, addig a Nyiladékban Csuklyásék hallgatják a rendőrségi adót. Cass Derenick orgazda cége becsődölt, a tulaj elhunyta miatt. Olivér rájön, hogy a találhatatlan angol helyett, inkább az új orgazdát kell megkeresni. Ez eltarthat egy darabig, még jó, hogy Starlingban a szőke csajok egész éjjel ráérnek magánnyomozni.

Mások is nyomozásba kezdenek, Thea és Lauren ügynöke elintézte: a lányokkal minden részben kell valami történnie. A Jogsegély Iroda üdvöskéi Glades városrész szemetes utcáin hotdoggal járőröznek az elesettek érdekében. Egy kapucnis szegénylegény meglátja bennük az alkalmat, elragadja Thea aranyláncos retiküljét, aztán átszökken egy magas rácskerítésen. A tolvaj balszerencséjére övének ékessége fennakad a kerítés szálán: egy fekete nyolcas billiárd golyó. Thea nem engedheti meg magának a vesztességet, no meg fess volt a legény, ezért kutatásba kezd az interneten. Végighívja az összes boltot a slapec-vagyok.com-ról, végül megéri a fáradozása. Nem túl kiterjedt a vevőkör, a piros kapucniról úgy felismerik, hogy még a nevét is megmondják. „Remélem, apád még mindig szeret bilincselni.” árulkodik Laurennek a kiskirálynő. Lance nyomozó ragaszkodik a hobbijához, Roy Harper Junior hamarosan béklyóban üldögél a tükrös szobában. Rutinos fogdajáró, bevallja, hogy alapállásból jó indíttatású, csak hát anyu rákapott a vertigora, aztán bitang drága a medicina, a szükség vitte a rossz útra. A csajok a tükör túloldalán könnyekig hatódnak, főleg a vertigoval megjárt.

arrow15_4.png

Kezdődnek a párhuzamos randik. Diggle amorozzo a Lampionfüzér-ligetben sétál Carly sógornőbe karolva, még a szökőkútból is meghittség csobog. A testőr a gépkarabélyon kívül még az emberi kapcsolatokhoz is igen ért, de most seggbe rúgja az ígéretes csókolózást. Sztorizni kezd a halott bátyóról, ráadásul az első randiját idézi a sógornőnek. Így jár, akinek nincs története szentjánosbogarakról, Carly könnyek között távozik, Diggle csak a saját száját haraphatja. Ha rám hallgattok, inkább parkban randiztok, mint olyan étteremben, ahol nagy tányérra, pont középre apró kaját raknak. Bár az is igaz, hogy egy közparkban nehéz összehozni olyan visongást, amilyet Hall hadnagynő produkál a desszerttől. Ezen a randin is előkerül a közös múlt, de McKenna inkább a szigetes élményekről kíváncsiskodik, rendőri alapossággal. Olivér aprókat csukylásvillámozik a tejszínhab felett, nem is csoda, hogy gorombán elzárkózik el a folytatástól. A kínos helyzetet a rendőri riadó menti meg, újabb nyomra bukkantak Svindler-ügyben.

arrow15_5.png

Svindler talált egy új orgazdaasszonyt, aki általában nem őrök gyűrűjében közlekedik, de Derenick kolléga balsorsa gyorsan hírhedt lett a városban. Ezúttal is meghiúsul az adás-vétel Hall rendőr vezetésével kiszáll a karhatalom. A „Rendőrség! Eldobni a fegyvereket!” felszólításra kitör az általános lövöldözés, törik az antik ripityomra, mint amikor öreganyámnál port törölgettem, főleg a nagyméretű agyagvázákkal bánnak el kegyetetlenül. A menekülő orgazdát személyesen a harcos latina veti a földre, de Svindlernek sikerül kisurrannia az épületből, mivel egy szélvédő és egy olajfestmény feláldozza érte az életét. Szaladna neki az éjszakának, de pattan az íj és pofán súrolja egy vessző. Persze, nem Zöld Íjász tévesztett, a humánus napok miatt inkább börtönbe vinné a tolvajt. A tolvaj megfelelő udvariassággal visszautasítja az ajánlatot, majd csak felsőtestből félrehajol a halálos vessző elől és fedezékbe ugrik. Drága a nyílvessző, az Íjász leugrál az emeletről, hogy öklözzenek egyet, de Svindler belátja, hogy az elektromos sétapálca nem állítja meg, ezért egy azonnal robbanó nyakravalót hajít az irányába. Lehet az Íjász hengerpárnára számított vagy apróbb detonációra, mindenesetre alaposan meglepődik, amíg összeszedi magát a földről, a rabló eltűnik a sötétben.

Még a híradóban is bemondják, hogy felsült az Íjász, ráadásul a páros randi is dupla beégés volt, hiába Felicity örökös jókedve, a hőspáros búsabban lógatja a fejét, mint Füles a mélázóhelyen. Új terv kell, Svindlernek se pénze, se ékszere nem maradt, csak az egyedi ízlésvilága a Ferdinánd kori csecsebecsék iránt, egy olyasmivel fogják lépre csalni a Rákellenes Liga adományozó estélyén. Felicity szerint  a tolvaj egyből kiszúrná a hamisítványt, Diggle megnyugtatja, szó sincs ilyesmiről, vesznek egy igazit, mert Queenék még Natural History múzeum kék bálnájánál is jobban ki vannak tömve.

arrow15_6.png

 A Rákellenes Liga estélyén az adományozók közé nemcsak a Csuklyás Hármas, de a rendőrség tagjai is bőven vegyülnek. Felicity álcája a legjobb, aligruhás bombázónak öltözött, természetesen a Halványkék Nyakékre nyomkövetőt tett. Hiába erős a figyelőszolgálat, a Svindler váratlan trükköt húz elő a tarsolyból, saját maga lép a tárolóhoz, egyszerűen kinyitja, mint csontváz a biológia szertárt és zsebre vágja a felbecsülhetetlen értéket. Biztos kivárta a pillanatot, amíg mindenki félrenézett, szerencsére Felicity épp a telefont bizergálta. Egyből kiszúrja, hogy a Nyakék a férfislozi felé indul és úgy érzi, egymaga is meg tudja állítani a robbantóst. Persze nem tudja, kap egy epoxit-gallért, a távirányítós fajtából, zaklatott állapotban siet a mentőcsapathoz. Diggle csavarhúzót kap, hogy kinyissa a nyakörv zárát, de Olivérnek jobb ötlete támad: a nyomkövető még adja  jelet, inkább Felicity távirányításával üldözőbe veszi  a távirányítót. Svindler autóval menekül, Olivér odalép a Rákellenes Liga rocker-motorosához és a Terminátorból idéz egy nagybecsű egysorost. Szerencsére a bőrnadrágra nem volt szüksége, felbőgeti a kölcsönmotort, ilyen sem volt még a sorozatban, autósüldözés következik. Felicity nyakán pulzál a vörös led, remegő hangon navigátorkodik Olivérnek, jobb kettes kanyar következik a plázán keresztül. A menekülő tolvaj kiszúrja a visszapillantóban, rálép a gázra. Megtesznek mindent, ami szükséges egy nívós autósüldözéshez: rámpán ugratás, szlalom az alagútban, satufékező egyéb sofőr, sőt még egy sor piros csíkos bóját is fellöknek. Olivér végül egy abroncsbontó dobónyilat hajít a Svindler hátsó kerekébe, az autó megpattan egy parkoló járműn és a tetejére borul. Svindler távirányítóval a kezében kúszik elő a roncsból, hüvelykje a gombon, ha Olivér közelebb lép, egyből megnyomja. Hősünk egy dobónyilat hajít a rabló csuklójába: „Na, most aztán nyomkodhatod, mint éhes malac a tápadagolót, elvágtam a középideget.” Svindler nem érti mi szükség volt erre, hiszen ő is csak a gazdagoktól lop, mint a zöldruhás nyilas. „Lófasz ez, nem a Sherwoodi erdő!” haragszik meg Olivér a Robin Hoodhoz hasonlítás miatt és saját sokkoló pálcájával zárja rövidre az Angliából importált gonosztevőt. Ez elég könnyen ment, Felicityn zöldre váltanak a ledek és leold a zár, lehet hazamenni.

arrow15_7.png

Természetesen, nem maradnak lezáratlanul a romantikák sem. Diggle bocsánatot kér Carly-tól a béna randi témák miatt, majd csókolóznak egy alaposat. Úgy tűnik, a a nyolcasgolyó srácot annyira megsajnálták a rendőrségen, hogy még a szajrét is megtarthatta. Thea saját maga megy visszakérni a kistáskáját Glades kerületbe, visszakapja. A piros kapucnis persze kamázott, nincs is vertigo áldozat anyja, így nyelvek helyett itt csak szavak csattognak. Olivér a rendőrségen kéri az elnézést McKenna hadnagylánytól, akit épp most vettek be a Csuklyás Igazságosztó nyomozásba. Olivér mit tehetne, megint előrántja a „Szigeten annyi szörnyű dolog történt, hogy elfelejtettem élvezni az életet” kártyát. Ezúttal is bejön, smaciznak.

arrow15_8.png

Lian-Yu szigetén valóban szörnyű dolgokat élt meg Olivér, nem csoda, hogy folyton ráncolódik tőle a szemöldöke. Kiderül, hogy Eduard von Fliegen annyira gonosz náci, hogy még a lövedéket is mérgezi, a múltkor megsebesült Slade kommandós emiatt igen izzad és minden eddiginél karcosabb a hangja. Olivérnek eszébe jut a Mindenrejó fű Yoda barlangjában, elsiet érte. A barlangba váratlan albérlő költözött: egy nagy mokeszos, hátra kötött kezű cserediák. Sírdogál, mint Twist Olivér a gyóntatónak: magányos hajótörött ő is, csúnya katonák verték össze, elmenekült tőlük, de nem tudja elrágni a béklyót, ha esetleg Olivér elvágná a szíjat, az tök jó lenne. Olivér majdnem megteszi, de aztán eszébe jut, amit jól megtanult a westernfilmekből: „Akármennyire adja az árvát, összevert pofájú mexikói banditoban sose bízzál!” Szerintem nem is olyan nehéz döntés otthagyni, de azért Olivért láthatóan megviseli. Sebaj, Wilson pajtás békében lehúzhatja a hamutál ízű teát, remélhetőleg meggyógyul a következő részre és kezdődik a zúzás megint.

Címkék: arrow
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyemakisszíved 2013.05.19. 09:36:26

Ha Olivér kioldozza a rosszarcú csókát a barlangban, vajon tényleg kupán vágta volna, amint hátat fordít neki? Vagy csak azért volt ilyen kevéssé bizalomgerjesztő képe, hogy megkönnyítsék számunkra Oliver felmentését, hogy nem segített rajta, hanem a sorsára hagyta? Úgy tűnik, nemcsak Starling Cityben félti az életét időnként, akár bárki a helyében.

egyemakisszíved 2013.07.01. 10:24:56

Hahó! Beomlott a bánya? Vajon Kham meghalt vagy csak nem bír a felszínre jönni? Van itt valaki, aki nem most nézte először ezt a sorozatot, és van ötlete, hogy ki lehet fekete parancsnok főnöke, aki meg akarja gyengíteni a kínai gazdaságot? Én csak annyit láttam, hogy nő, jó lába van, szeret magas sarkú cipőben járni. Lehet, vett valami bóvlit a kínai piacon és azóta bosszút forral, vagy valami komolyabb oka van rá…
süti beállítások módosítása