Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Danny Blue - A Tudatfeletti

2013. május 16. 13:00 - Chat Géza

Danny Blue a magyar low budget Dynamo. Mitől búcsús ez a megoldás, hát abban, hogy nem a Discovery pénzeli súlyos összegekkel a produkciót, a hatalmas kamufaktorra később térnék ki. Az is igaz, hogy Danny Blue nem bűvész, szóval „telefont a sörösüvegbe” varázslatra ne is nagyon számítsunk.

Danny Blue.png

Valami kiállításon vagyunk – kicsit késve csatlakoztam, bocs – ahol két művészi és szépérzékkel megáldott nyugdíjast – talán művészurakat – sikerül Danny-nek bevakítania. Mentalistának, aki amúgy kiköpött Éjjel-Nappal Budapest Lali, mellényzsebből előránt egy rubik kockát, hogy az urak asszociáljanak már valamire, amit majd háromig elszámolva közösen ki is mondanak, és úgy is lesz, jézus, majd a szokásos rajzoljunk közösen varázslás következik. Marhajó, ez is hibátlan volt. Annyira szarrá vannak darabolva a jelenetek, hogy nincs az a pénz, hogy elhiggyem EZ MIND ÍGY TÖRTÉNT. De van az a pénz, de így per pillanat azon a véleményen vagyok, hogy ez nagyon rosszul leplezett, vágómunkába csomagolt bullshit.

Na, az utcai fiataloknak is meg lesz mutatva a tudatfeletti tudomány, Danny 50 forintért el is adja a gondolatolvasás ősi mesterségét az utcán. Egy csajszit, meg egy csávót meg isállít, de a háttérben már gyűlik a tömeg a forgatásszagra. És akkor most azt mondja a lánynak, hogy gondoljon egy hozzá közel eső személyre, annak becenevére, majd képzelje maga elé, majd elmondja a fickónak, hogy hogyan tud rá hangolódni a hölgyemény gondolataira, de ezt ügyesen kivágják, nehogy az asszony fejébe látás képességét instant megkaphassuk, így már csak azt kapjuk, hogy a csávó megmondja, hogy csak nem Timi a te kedves barátnőd kisangyalom? De az. A megrökönyödés mértéke szavakban leírhatatlan, tán még a kezdeti Barátok köztös időket is porig alázva, nem beszélve az Éjjel-Nappalos színjátszásról. Ezt még egyszer megcsinálja, de már édes hármasba tolva a gondolatolvasást, meg amolyan ország-város jelleggel.

Danny Blue golfpályára megy, de a helyett, hogy szitává lövetné magát, vagy kiszarna egy golflabdát egy másik ember segge lyukán át, csak egy matekos feladvány jön. Itt egy váza, abban van x labda, mindenki írja le a tippjét. Jó megvan, valaki eltalálja, aki ki is cammog foghúzósan, mire felolvassa a borítékot, hogy aki eltalálja a helyes számot, azon ilyen meg olyan gúnya lesz és még Jánosnak is fogják hívni. Na, beszarsz behugyozol, pont egy narancssárga mellényes, barna gatyás, kockás ingás János találta el a golflabdák számát. Itt is csak milló jelet adhattak le a spontán leszólított embereknek, de még a borítékot is átírhatták párszor.

Na, most ikreket, egypetéjű ikreket nyektet Danny Blue. Óraátállítást játszanak, az egyik gondol egy időre, mire a másik számlappal lefelé tekergeti a mutatót, majd persze, hogy ugyanaz lesz az óralapon, amire a másik gondolt, de ez annyira, de annyira hihető, hogy ejha. Na, akkor most jöjjön egy fotó, az egyik tesó megérinti a fotón a másikat, mire az feláll a pár méterre lévő székben és ugyanezt megcsinálja50-100 méteres távolságban, de úgy baszod, hogy most Danny érinti meg az egyiket, mire a másik, a tetőn ücsörgő iker feláll. Ennyi volt. Komolyan. Ennél több nem történt a műsorban. Ha van rá igény, akkor lesz még hogyvolt.  De inkább ne, mert a bazári majmokat megörvendeztető műsorra Danny rezignálatlan, enyhén nazális narrálása teszi fel a koronát.

13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alfdam · http://alpha.blog.hu 2013.05.16. 13:31:05

:D Dynamo ugyanezeket a szar szétvágott trükköket nyomatja, csak ott a pénzből némi CGI is bejön néha, de ANNYIRA nem király sajnos, hogy ne vedd észre.
nincs szánalmasabb a tévés "bűvészkedésnél"

Is 2013.05.16. 13:47:31

Az a legszebb, hogy az egypetéjű ikrek között valóban létezik egy tudományosan megmagyarázhatatlan kapcsolat. De hogy az nem ennem a mű-mentalistának köszönhető, az nyilvánvaló...

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2013.05.16. 13:49:49

@Alfdam: Nem azt mondom, hogy azt egy az egybe benyalom, amit a Dynamo leművel, csak ő "bűvészkedik" és az sokkal látványosabb, mint a gondolatolvasás. Ahogy az Uri Geller utódot keres műsort is meg kellett támogatni némi rongyrázással.

Alfdam · http://alpha.blog.hu 2013.05.16. 15:12:56

@Chat Géza: Ez mondjuk igaz, legalább veszik a fáradtságot, hogy egy üvegbe mobilt tegyenek. Gondolatolvasáshoz ez se kell.

Nyílméregbéka 2013.05.16. 16:10:53

Nem tudom miért mindenki Dynamot hozza párhuzamba, mikor ez egy az egyben a Disciovery féle "Keith Barry trükkjei" műsor lenyúlása.
Dynamo egy utcai bűvész, teljesen más tészta.
Amúgy Keith Barry mentalista trükkjein legalább az ember elcsodálkozik és próbál agyalni hogyan csinálhatja, sőt, sok dolgot meg is magyaráz, de ez a Danny fiú teljesen érdektelen.

Nyílméregbéka 2013.05.16. 16:14:42

@Alfdam: Aha, tehát ha te nem érted hogy csinálja, akkor az biztos filmtrükk/CGI. Értem.

Alfdam · http://alpha.blog.hu 2013.05.16. 16:18:04

@Nyíméregbéka: Ööö, ja, tényleg filmtrükk, meg CGI. Vagy szerinted a tudatával teleportálja el magát a gyerek egy csomó néző közül egy másik ház tetejére? :D Vagy szedi le a moziplakát betűit?
Ez is egy trükk, csak tévében szar.

Nyílméregbéka 2013.05.16. 17:21:55

@Alfdam: Ezek évtizedes/évszázados bűvésztrükkök, csak a mai kornak tovább fejlesztve, látványosabbra alakítva, amiket utcán és színpadon is előadnak a bűvészek, közönség előtt. Attól, hogy te nem jössz rá mi benne a trükk, hogyan csinálja, nem jelenti azt, hogy akkor ezek filmes CGI trükkök lennének, ez kicsit szegényes fantáziára vall...

Fée verte · www.malacful.blog.hu 2013.05.16. 21:20:35

Nekem úgy tűnt, hogy Kökény művészúr pikket tippelt, a lap meg kis piros szívecskéket tartalmazott.
Lesz hogyvót? Simán verné a "sót".

2013.05.18. 23:39:39

Én is várom a hasonlóan részletes, értelmes kritikákat!!! :-)

Onebottle 2013.05.19. 08:02:07

Egyébként a neve tudjátok honnan jön?

www.imdb.com/character/ch0056559/?ref_=tt_cl_t1 Mert én ezt a karaktert ismerem, aki egy kisstílű szélhámosból lett jó szélhámos :)

2013.05.19. 17:27:24

Légyszi, szerintem is legyen még hogyvót! Már ha bírod idegekkel :)
süti beállítások módosítása