Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 5x20 – The Fast and the Furriest

2013. május 16. 15:00 - Zenóbia

Éjszaka a kórház előtt kihajítanak egy nőt egy autóból, az arcán olyan karmolásnyom, ami tuti nem emberi kéztől származik, Castle örülni fog. Amíg nem értesül erről, addig viszont azt próbálja kinyomozni, hogy hová tűnik a kaja a hűtőből, ha se Martha, se Alexis nem az a dézsmálós-zugevős fajta. A lányt nem sikerült megmenteni, és még a sokat látott Beckett is elzöldül a karomnyomok láttán. Perlmutter, akinek mindig örömmel tölt el a látványa, közli, hogy kb. hat órával a halála előtt marta meg a szörnyek-szörnye, remek halál, amikor még órákig fetrenghetsz üvöltve a fájdalomtól. Anne Cardinal egy rezervátumban nőtt fel, rokonok nincsenek, az evolúciós biológia doktoriját írta, míg hagyták. Emellett a kiszuperált főemlősök menedékházában is dolgozott, akkor a szörnyek-szörnye lehet, hogy egy csimpánz. Mindig utáltam a majmokat, szerintem sunyik, nem így van ezzel Ryan.

5x20_castle1.jpg

Míg Beckett elbeszélget a menedék dolgozóival, akik szerint az állatok sosem bántanának senkit, addig Castle egy gorillával barátkozik, aki először rávicsorog, majd letépi egy játékbaba fejét. Csak úgy jelzésértékűen, hogy mi történne, ha nem lenne köztük az üveg. Előző nap Anne veszekedett valakivel a parkolóban, mindjárt lesz róla rajzunk is. A kocsi, amiből kilökték a kórház előtt Eddie-é, aki nyolc évet ült kettős gyilkosságért, de úgy tűnik nem volt elég a nyolc év, hogy lejöjjön a szerről. Ráadásul van egy pitbullja is, annak meg karmai. De túl egyszerű lenne, ő csak felvette a lányt, akit egy sikátorban talált szétmarcangolva. A sikátor megvan, benne több liter vér, és nem hiszitek el, akkora lábnyomok, mint a fejem kétszer. A szörnyek-szörnye mégis létezik, ollé. Castle szerint konkrétan a Nagylábúval van dolgunk, Perlmutter szerint meg, aki hisz a Nagylábúban, az egy segg. Imádom ezt az embert.

Szerencsére van egy másik lábnyomunk is a helyszínen, egy 48 és feles lábnyom, hát az sem egy törptől származik, az holtbiztos. Ryan mindig is szívesen hitt Castle elméleteiben, így ő jön a hírrel, hogy amúgy az utóbbi időben egy csomó Nagylábú észlelés volt a városban, Castle arcán ott van a naugyehogyugye. Amit Espo egyből igyekszik letörölni a hírrel, hogy ez csak azért van, mert egy tévéműsor egy csomó pénzt ajánlott annak, aki bizonyítja a Nagylábú létezését. Elpingpongoznak egymással, mert most meg Ryan közli, hogy de Anne felhívta Darrell Meekset, aki a ma élő legnagyobb Nagylábú szakértő. Ha ebből pénzt is csinál, akkor a ma élő legnagyobb életművész címet is begyűjthetné. Perlmutter kicsit csalódott, hogy nem hervaszthatja le Castle arcáról a reményt, hogy tényleg a szörnyek-szörnye nyuvasztotta ki Anne-t, be kell érnie a fiúkkal. A halál oka valójában az, hogy Anne-t fejbe vágták egy csővel, amiről van egy üvegszilánkunk a sebben, illetve van egy medálunk is, amit akkor nyelt le, amikor megtámadta a Nagylábú.

5x20_castle2.jpg

Hát, Dr. Meeksből nem lesz életművész úgy látom, de legalább boldog a maga kis világában. Nagyláb poszterrel van kidekorálva a nappalija, mivel mással is lehetne. Anne azért hívta fel, hogy Nagyláb vajon boldogulna-e a vadon helyett egy nagyvárosban is, hát persze, nézzük csak King-Kong is milyen jól boldogult. Hohó, Anne is Nagyláb szakértő volt, sőt, Nagylábra vadászott, még egy jeti ujjat is adományozott Dr. Meeks-nek, Castle azzal hadonászik bőszen, Kate meg mindjárt megfullad a röhögéstől. Anne még gyerekként látta a rezervátumban Mr. Nagylábat, akire ők úgy tekintettek, mint egy jó tündérre, ha sikerül megvakargatni a talpát, akkor kívánhatsz hármat. Mindenesetre a találkozás után a kutatásának szentelte az életét, ezért is a biosz szak. Dr. Meeksnek van felesége is, beszarok, ráadásul a nő teljesen hülyének nézi, nagyon vicces életük lehet. Anne-nak lehettek a szörnyek-szörnyén kívül is ellenségei, ugyanis a hülye tévéműsor miatt egy csomó kretén gondolta úgy, hogy hátha majd ő tényleg elvezeti őket az igazi Nagylábhoz, akit majd jól levadászhatnak, Anne-t félrelökve, vagy esetleg fejbe vágva egy csővel vagy akármivel.

5x20_castle3.jpg

Felismerik a pasast a fantomképen, akivel a nő veszekedett a halála napján, ő pedig nem más, mint Chase Diggins, aki egy modern Indiana Jones, nagyvadakra vadászik, jelen esetben a nagyvad természetesen Mr. Nagyláb. Mennyi hülye van a világban, elképesztő. A faszi egy Nagyláb támadás során elvesztette a karját, így egy kampó van a helyén, nyilván. Ezzel esetleg felszánthatta Anne arcát, hmm? Egy raktárépületben él, kitömött tigrisek között, medvebőrön alszik, kobrahúst reggelizik. Nyersen. És bosszúra szomjas a letépett karja miatt. Azzal próbálkozik, hogy ő egész éjjel egy lőtéren gyakorolt, de akkor mégis hogy került a lába nyoma Anne hullája mellé a sikátorban? Úgy, hogy előző nap követte a lányt, aki épp hamis Nagylábú nyomokat gyártott a porba. Ezen Indiana Jones mélységesen felháborodott és kérdőre vonta a lányt, mert nyilván csak el akarta terelni a figyelmet az igazi Nagylábról, akit a pincéjében rejtegetett, de végül az csak felszántotta az arcát a kis ribancnak, mondja boldogan Diggins. Ajjajj, és hány ilyen járkál szabadon, anélkül, hogy rá lenne írva a homlokára, hogy kretén vagyok, ne gyere a közelembe.

5x20_castle4.jpg

A fejsérülésben talált üvegszilánk egy kamerából származik, a medál pedig eredetileg egy Justine nevű lányé volt, aki Anne szobatársa volt még régebben, és mit ad Isten, egy éve kinyírták. Reggelig várnunk kell a hogyanra, addig is megtudjuk, amit már eddig is tudtunk, hogy Castle nem tud olyan dolgot mondani, amiben nem hisz, de miben hisz akkor Kate? A mindennapok varázsában, és bennük, de mielőtt még nagyon belemerülhetnénk a romantikába, működésbe lép Castle csapdája, amit azért helyezett el, hogy rájöjjön, ki lopja a kaját a hűtőből. Szerencsétlen Alexis kékre festett arccal menekül a lakásból, ijedtében még a zsákmányt is otthagyja. Nesze Castle, egy hétköznapi rejtély, miért lop a saját lányod kaját tőled, amikor nem valószínű, hogy amúgy nincs mit ennie. Justine-t megfojtották, vélhetően Kurt Wilson, az akkori focista barátja, akitől megpróbált megszabadulni, de valószínűleg nem ilyen formában szerette volna ezt elérni. Justine még a suliból is ki akart lépni annak ellenére, hogy ő volt az egyik legjobb tanuló. Kurt meglógott, azóta sem találták meg, de mi van ha Anne mégis megtalálta?

5x20_castle5.jpg

A kamera, amiből az üvegszilánk származik nincs meg, de megvan a felvétel, amit csinált vele Anne a halálakor a sikátorban, mert hozzákapcsolódott vele a virtuális fiókjához. Vagy mi. Annyi kiderül, hogy valójában egy erdőben nyírták ki, és onnan vitték a városba a hulláját. De hol az az erdő? Espoék kiviszik Kurt fényképét a lány munkahelyére, és úgy tűnik, hogy Kurt hajléktalannak öltözve kukkolta Anne-t a parkolóból. Amikor éppen nem hajléktalannak álcázta magát, addig meg az erdőben bujkált, akkor most tulajdonképpen tényleg hajléktalan volt, nem? Castle és Kate erdei túrára indul, mivel sikerült nagyjából behatárolni a gyilkosság helyszínét a vadonban, Castle talán még sosem nézett ki ilyen viccesen, a terepmintás overalljában, ami alá felvett egy neon narancssárga puleszt, csak hogy kicsit ellensúlyozza ezt a beolvadás a dzsungelbe dolgot. Mr. Nagyláb ugyan nem lepi meg őket, de a neki állított csapda igen, amibe simán belezuhannak. Lássuk, mit rejt Castle csoda túlélőkészlete, amivel kijuthatnának a rohadt mély gödörből. Ööö. Semmit.

5x20_castle6.jpg

Így aztán bakot tart Kate-nek, aki elmegy a kocsihoz kötélért, addig is Castle összefoshatja magát Nagylábtól, vagy Kurt-től a bujkáló gyilkostól, vagy bármitől, amit csak el tud képzelni, és ő aztán el tud képzelni dolgokat. Kate kicsit kárörvend, te csapdát állítottál a lányodnak, valaki más meg neked, így jártál, egyél csokit ha nem jönnék vissza három napon belül. Kurt-től nem kell tartania, mert őt épp elkapták a fiúk, amint Anne lakásába próbált bejutni, de megszólalni nem hajlandó. Castle épp villával vés magának lépcsőfokokat a földbe, mondhatni kevés sikerrel, amikor nem hiszitek el, egyszer csak megjelenik maga a Nagylábú, teljes életnagyságban, nagy és szőrös és szigorúan néz a bozontja mögül. Castle kiabál, Kate rohan, majd ráfogja Nagylábra a fegyverét, aki ijedtében bezuhan a gödörbe Castle mellé. Nagyláb lekapja a fejét, alatta meg Dr. Meeks feje van, micsoda meglepetés. Mókásan néz ki egy megbilincselt szőrös-szörny. Még szarvas szarral is bekente magát, hogy közelebb csalogatssa Nagylábat. Egyszerűen csak lőjétek le, egy gonddal kevesebb a világnak.

5x20_castle7.jpg

Még Nagyláb vackát is megtalálta, kajamaradékkal meg véres ütővel. Na, legalább megvan a gyilkos fegyver, amit le is basznak nemes egyszerűséggel a néma Kurt elé, aki ezt már nem hagyhatja szó nélkül. Anne valójában segíteni járt ki hozzá az erdőbe, mert Kurt megkereste, hogy segítsen neki bebizonyítani az ártatlanságát. Justine-nal szerették egymást, de azt sosem árulta el neki a lány, hogy miért akarja otthagyni az iskolát. Nyilván félt valakitől, és nyilván Anne rájött, hogy kitől, aki így őt is kinyírta. A medál a bizonyíték, mert azt anno Justine gyilkosa magával vitte, most meg ugye Anne hasában találták meg. Ahova Devlin professzor juttatta, aki zaklatta Justine-t az egyetemen, most meg nála gyakornokoskodott Anne, a gorillák menhelyén. Justine anno épp a dékánnal akart beszélni az aberrált tanáráról, de az inkább megfojtotta és elvitte szuvenírnek a medált. Tisztára megérte. Kurt boldogan távozik, azzal a határozott céllal, hogy folytatja Anne munkáját, mert amíg az erdőben lakott, nem volt egyedül. Juhéj. Alexisnek elfogyott a zsebpénze, de nem azért mert eldorbézolta, hanem azért, mert ő meg a világmegváltó emberekben hisz, akik bambuszerdőt akarnak telepíteni a felhőkarcolók tetejére. És ti miben hisztek?  

5x20_castle8.jpg

Címkék: castle
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása