Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Őslények kalandorai 2x07 (évadzáró)

2013. május 14. 11:00 - FZoli9

Jenny és Cutter el vannak zárva, a nő azon filozofál, vajon mi lehet Leek és Helen terve, mit akarnak a sok lénnyel? Cutter tippelhetne, de mi értelme volna? Jenny nyugodjon le, Helent ő nem érdekli. Jenny szerint Cutternek jobban az irányítása alatt kellett volna tartania a nejét. A prof. jót mosolyog ezen, reméli, Jenny vőlegénye tudja, hogy a leendő arája ilyen régimódi. Ettől nem kell félni, mert már nincs vőlegény. Jött ez a munka, ex-vőlegény azt hitte, Jenny mással találkozgat, de mégsem mondhatta meg neki, hogy az a másik egy valamiszaurusz. Egyébként is megváltoztak az érzései az utóbbi időben, de talán máskor kéne erről beszélniük, van fontosabb is, mint pl. a hamarosan bekövetkező haláluk. Cutter szerint nem kell aggódni, a neje sok minden, de nem gyilkos. Jenny kételkedik Cutterné főnökségében, de Nick szerint Leeknek nincs annyi gógyija, hogy mindezt összehozza.

vlcsnap-2013-05-13-22h13m56s117.jpg

A párost mindeközben Helen figyeli egy kamerán keresztül, Nick becsmérlő szavait hallva a beviharzó Leek kikapcsolja a hangszórókat, majd mérgelődik egy sort, látták mit csinált, még mindig nem veszik komolyan. Helen szerint ezt magának köszönheti, túl jól játszotta a jelentéktelen szerepét, majd emlékezteti az alkujukra: Nicknek nem eshet bántódása. Az egyik katona Caroline-t kíséri be, a lány szeretne hazamenni és kimaradni az egészből. Oliver csak gúnyosan vigyorog. A lány ugyan nem megy haza, helyette szépen berakják Abby és Connor mellé egy zárkába. Connor azt hiszi Caroline-nak semmi köze az egészhez, de Leek felvilágosítja: ő fizette le a lányt, a magukfajták ugyanis nem kaphatják meg a csinos lányokat, ők a kockák, a vesztesek, a nem klasszak. Connor reakciója aranyos: a maga nevében beszéljen, ő bizony sikeres a lányoknál… csak egy kicsit válogatós. Abby Rex-ről faggatja Caroline-t, de a lány magasról tesz a gyíkra. A két csajszi keményen egymásnak esik, mivel Leek nem állítja meg őket, így Connor lép közbe. Meg is lesz az eredménye, jól orrba vágják, így inkább visszavonulót fúj, ám ez nem tart túl sokáig, második próbálkozásakor sikerül Abbyt elrángatnia. Caroline köszönetet mond neki, ám Connor nem érte tette.

vlcsnap-2013-05-13-22h14m29s217.jpg

Az ARC-ban Lester idegeskedik, semmi hír a csapatról, nem érnek el senkit. Leek tervez valamit, tudni akarja, hogy mit. Nos, hamarosan megtudhatja, ugyanis egy fürdőzőkkel és játszadozó emberekkel teli tengerparton egy Szilurkorabeli skorpiót eresztenek ki egy furgonból, mely azonnal beássa magát a homokba, hogy munkához láthasson… Nick a cellában Jennynek taglalja, hogy szerinte drága nejének megvan a maga saját terve, majd meg is védi az asszonyt Jenny előtt: nem bántotta őket, az Leek volt. Jenny el van képedve, úgy hangzik, Cutter még szerelmes a nejébe. Nick ezt nem is tagadja, szoros kapocs van köztük, ami ellen nem küzdhet. Mindezt persze Helen is hallja és látja a kamerán keresztül.

vlcsnap-2013-05-13-22h15m56s62.jpg

A strandon két kisgyerek nyakig eltemeti az apukáját, majd otthagyják a homokban. Pár tini megkéri a közelben napozó öreget, tekerje kicsit lejjebb a rádiót. Az ifjú titánok egyik tagja reklamálni kezd, ha az öreg nem csavarja le, majd ő megteszi, ám ekkor a homok alól kitör a skorpió és bekebelezi a faszit. Az emberek sikoltozva menekülnek, a tengerpart kiürül, leszámítva a homokba temetett férfit, ám hamarosan ő is a skorpió bendőjében végzi. Lester riasztja Stephent, hagyja a duzzogást, szükség van a segítségére. A férfi végül rábólint a dologra, de nem akar segítséget, ha csak egy kormányzatit is meglát a helyszínen, kiszáll.

vlcsnap-2013-05-13-22h18m08s140.jpg

Az egyik fegyveres őr Helen elé vezeti Nicket és Jennyt. Helen elfilózik rajta, mennyire hasonlít Jenny Claudiára, bár talán egy picit agresszívabb. Jennyt az őr elvezeti a többiekhez, ám nincs nyugtuk, Leek kivezeti őket a lények közé. Nick Helennel tart. Cutterné az idővonal megváltozásán morfondírozik, az anomáliák okozták, ha egyszer sikerült, újra meg lehet tenni, hát nem izgalmas? Cutter nincs elragadtatva, ő így elégedett a világgal. Helen szerint nem elrontják, csak megváltoztatják, szavai nyomatékosításául az irányított jövőbeli ragadozók egyike dugja ki ocsmány kobakját az árnyékokból. Nem kell félni, a műidegsejttel a fején nem öl, amíg Leek parancsot nem ad rá. Cuttert nem ejtették a fejére, könnyen kisakkozza, hogy ezt a technológiát Helen hozta a jövőből. A kis bemutató után Leekhez vezeti férjét.

vlcsnap-2013-05-13-22h19m52s22.jpg

Caroline könyörögni kezd Olivernek, engedje őt haza, nem mond senkinek semmit. Abbyt meglepi, hogy a lány nem tudott semmiről. Leek szerint épp vacsorára értek ide, a piros gombot megnyomva nyers hús hull a lények ketreceibe. Abby az egyik ketrecben Rexre bukkan. Eközben Nick győzködi Helent, engedje el a barátait, ám Cutterné továbbra is a kísérletről löki a szöveget: legutoljára véletlen volt, de biztonságos kísérlet keretei közt meg tudnák ismételni. Mi lesz, ha eközben elpusztul az emberiség? Helen csak nevet, hát visszahozzuk! Caroline a látottak hatása alatt van, próbálja elhitetni magával, hogy mindez csak egy rémálom. Jennyt kezdi már idegesíteni, Abby meg leszűri, nem százas a csaj. Nem is érti, Connornak hogyan nem tűnhetett fel, hogy csupán színlel, hisz még csók sem volt. De volt, csak nem előtte. No, erre Abby drága elhallgat.

vlcsnap-2013-05-13-22h20m29s6.jpg

Helen és Nick továbbra is a beavatkozni - nem beavatkozni témán lovagolnak, Nick szerint veszélybe kerülne az élet, Helen szerint nem és mindjárt kiderül az igaza. Leek fut be egyik katonájával az oldalán, kicsit meglepődik Nick jelenlétén, de úgyis meg akarta hívni. Figyelmezteti Nicket, nehogy elárulja a helyzetüket, majd kapcsolatba lép Lesterrel. A Szilur-korbeli skorpió csak a kezdet, egy tucat lény van még elhelyezve hasonló helyeken. Lester szálljon ki, vagy egyenként elengedi őket. Jamest Leek valódi célja érdekli, na és persze mi lesz a skorpióval? Leek csak mosolyog, az legyen a maga gondja és megszakítja a kapcsolatot. James egyből kiadja a parancsot: minden rendelkezésre álló ember keresse a lényeket, ha Stephen segítséget kér, azonnal cselekedni kell.

vlcsnap-2013-05-13-22h20m51s211.jpg

Emlegetett személy megérkezik a strandra, egy szigonypuskával fegyverkezik fel. Betrappol a strand közepére, majd egy vascsővel ütni kezdi a móló talapzatát. A hatás nem marad el, a skorpió előmászik rejtekéből. Stephen becsalja a móló alá, ahol némi kergetőzés után eltűnik a szeme elől. A skorpió a háta mögül, a móló tetejéről próbál támadni, ám Stephen számít a támadásra és a szigonnyal a mólóhoz szögezi a skorpiót, majd értesíti Lestert a sikeres vadászatról. A skorpió eközben lepottyan a mólóról, ám messzire nem jut, a szigony miatt kvázi pórázra van kötve, így csak dühösen csapkodhat.

vlcsnap-2013-05-13-22h21m39s165.jpg

Nick Helent és Leeket ostorozza, pénzre megy ki az egész? Ám Oliver nem kispályázik, az anomáliák száma csak szaporodni fog, a jövőben a tudás és a hatalom fog számítani, ő pedig nagyon-nagyon erős hatalmat akar magának. Nick bosszúsan fordul a nejéhez, tudott mindenről, mégis segített neki. Helen csak vállat von, alkalmas hely kellett a kísérlethez. Oliver a billentyűzeten mókol valamit, Connorék cellájában megszólalnak a szirénák. Nick beismeri, alábecsülte Leeket, hogyan jött rá az anomália detektor átállítására? Nyilvánvaló volt, hogy megtalálják a kémprogramját, ezek után már csak egy módosítást kellet feltölteni a laptopjáról. Nick erre nem is gondolt. Hát persze, hogy nem, de hiába is dicséri Leeket, a barátain ez már nem segít. Oliver újra a billentyűzethez fordul és hamarosan a kardfogú tigris sétál be Connorék cellájába. Abby együtt tartja a csapatot, a macska a különválókra csapna le először. Connor közben nyugtatja őket, Cutter megmenti őket, Jenny szerint jó lesz, ha siet. Nick Helenhez fordul, állítsa ezt le. Cutterné utasítja is Leeket, megvolt a gonosz kis tréfa, elég ennyi. Ki beszélt itt tréfáról? Oliver bekeményít, neki senki nem parancsolgathat.

vlcsnap-2013-05-13-22h22m29s158.jpg

Abby szép lassan kihátrál a többiek közül a kardfogú orra elé. Ráismer a macskára, ez falta fel Valerie-t, Leek állítása, mely szerint meghalt, hazugság volt. Nick leönti Leek billentyűzetét egy pohár vízzel. Oliver persze jót nevet, kár a gőzért, hisz elég csatlakoztatni a laptopját. Pechjére ezzel aktiválja Connor vírusát, melyet a hackelése folyamán szedett le, a rendszer pár percen belül össze fog omlani. Cutter kihasználva a zűrzavart leüti az őrét és elveszi annak fegyverét. A liftajtó Connorék cellájában kinyílik, Abbynek pedig sikerül félreugornia a támadó kardfogú elől, ami így egy kapcsolótáblában landol. A tigrisnek nem nyeri el a tetszését a felvillanyozó élmény és elfut. A csapat a liftbe menekül, fel kell jutniuk a földszintre. Nick a kamerán keresztül figyeli őket, Leek eközben kereket old. A biztonsági rácsok lekapcsolnak, a lények elszabadulnak. Helen leüti az ébredező őrt, majd büszkén Nick elé áll, milyen jó csapatot alkotnak még mindig. Cutter hamar elszomorítja: nincs semmiféle csapat, át fogja őt adni Lesternek. Helen nem hisz neki, hiszen hallotta hogyan beszélt róla a cellában. Ja, az csupán rögtönzés volt, Nick tudta, hogy lehallgatják őket, így azt mondta, amit drága neje hallani akart. Szavai megerősítéseképp rászegezi a fegyvert és befelé terelgeti. Az őr újra észhez tér, amíg Nick újfent ártalmatlanná teszi, Helen meglép. Akárcsak a lények a központi teremből.

vlcsnap-2013-05-13-22h23m22s176.jpg

Az ARC-ban a detektor külső hálózatra csatlakozik, ám ezúttal nem kémkedésről van szó, az adatok befelé áramlanak. A raktárban Nick kis híján belefut az egyik raptorba, míg Abbyék egy békés Scutosaurus-szal találkoznak. Leek két katonája közel sem ilyen békés, így a kis csapat ütlegelni kezdi a Scutosaurust. Végül Jenny magassarkújának szúrását már nem viseli el és átgázol a két katonán. A csapat követi az állatot, közben Jenny magához veszi az egyik katona gépfegyverét. Helen bujkál, míg a korábban példaképp mutogatott ragadozója megindul és Nicket szemeli ki célpontul. A sötétség a lény javára játszik, ám a professzor bekeményít. Megfékezi hevesen zakatoló szívét, majd véletlenszerűen lövöldözni kezd és így halad tovább. Mindennek kedves neje a fültanúja, aki felhívja Stephent és beadja neki a legnagyobb kamu sztorit: Lester elrabolta őt, de sikerült megszöknie, ám Stephennek meg kell őt mentenie, Nickék pedig halottak, Lester ölette meg őket. Megmondja neki a címet, ahova jönnie kell és utasítja a telefonja eldobására, nehogy bemérjék. Stephen mérgesen így is tesz, majd a kocsijához rohan.

vlcsnap-2013-05-13-22h24m03s44.jpg

A Jenny vezette csapat elágazáshoz érkezik, az egyik oldalról érkező morgások meggyőzik őket, hogy a másik irányba kéne menni, ám onnét is zajok hallatszanak. Hamarosan felbukkan az okozójuk: Rex! A szárnyas gyík a felszíni szellőzőhöz vezeti a kis csapatot, ám újabb Leek-katona bukkan fel. A lövése elhibázza Jennyt, aki viszont sikeresen lepuffantja őt. Míg a barátnői lovagolni jártak, ő agyaggalambot lőni. Már csak Caroline és Connor vannak lent, mikor előbbinek feltűnik, hogy a katona lövése nem ment teljesen mellé, Rex megsérült, így karjai közt viszi fel a felszínre, ahol átadja Abbynek. Jenny a felszínen kiadja a parancsot: el kell érni Lestert!

vlcsnap-2013-05-13-22h24m56s99.jpg

Nick megérkezik abba a terembe, ahol Leek korábban a csapatra eresztette a kardfogú tigrist. Nem kell sokat várnia az őt követő ragadozóra sem. Cutter nyugton marad, így a lény csak szagolgatja őt, majd eltereli a figyelmét a Nick tenyeréből csöpögő vér. A professzor csak erre várt, kitépi a műidegsejtet a lény fejéből, mire az holtan rogy össze. A felbukkanó Leek megtapsolja Cutter produkcióját, tervezési hiba, majd a többieken kijavítja. Cutter nem érti Oliver milyen többiekre céloz, ám ekkor a terem teteje megtelik jövőbeli ragadozókkal. Nick ne is gondoljon a szökésre, Leek „személyi testőrei” könnyedén széttépnék őt. Cutter figyelmeztetései a ragadozók veszélyességét illetően süket fülekre találnak. Oliver közli vele a tényeket: a vírus hamarosan kiirtódik a rendszerből, Lester valószínűleg megtalálja ezt a helyet, a barátai sajnos sikeresen megszöktek, de őt nem bántják a ragadozók. Nick erre nem venne mérget.

vlcsnap-2013-05-13-22h25m33s209.jpg

Helen búvóhelyét az egyik lény próbálja megostromolni, ám Stephen elzavarja. Helen szemtől szembe is hazudik Stephennek, Nick halott, a saját szemével látta. Stephen szembe akar szállni Lesterrel, bármennyire is próbálja Helen erről lebeszélni. Emlegetett úriember épp ekkor veszi fel a kapcsolatot Leekkel. A vírus mindenféle finom adatot küldött át, többek közt a tizenkét lény helyzetét is. Jenny nemrég telefonált, pár perc múlva megérkezik az erősítés, ha megbocsát, átkapcsolna másik csatornára, épp snookert adnak. Leeket azonban nem lehet ilyen könnyen elintézni, Cutter életével kezdi zsarolni Lestert és el kezd visszaszámolni. Nick nem ül a babérjain, a még mindig a kezében szorongatott idegsejtet a kapcsolótáblába nyomja. A szerkezet a nagy feszültség hatására lekapcsol, és így tesz a többi idegsejt is a ragadozók fején. Na, ez már tényleg tervezési hiba. Nick kirohan a teremből, míg a ragadozók körbeveszik és megtámadják Leeket. Lester pár másodperc után utasítja kollégáját, hogy kapcsolja ki az adást.

vlcsnap-2013-05-13-22h26m50s181.jpg

A lények továbbra is szabadon csatangolnak, Stephen még mindig Lestert akarja elkapni, amikor is észreveszi a lépcsőn üldögélő Cuttert. Pistának végre leesik a tantusz, Helen bizony hazudott neki, de ez még nem igazolja Nicket. A professzor kiosztja egykori jobbkezét: bent egy falkányi ragadozó van, ha annyira segíteni akar az embereken, akkor először ezeket kéne megállítani. Ez után Helenhez fordul: ő hozta őket ide, hát mondja meg, hogy állítsák meg őket? Cutterné a szirénát javasolja, a lények azt az etetéssel társítják. Megszületik a terv: szirénát bekapcsolni, az érkező lényeket bezárni, aztán azok majd kölcsönösen megölik egymást. A trió aktiválja a szirénát, a terv működni is látszik, így ideje pucolni, ám Helen megpróbálja bezárni az ajtót, ám ekkor az egyik raptor elkapja a lábát. Míg Stephen lelövi a dinoszauruszt, Nick sikeresen áthúzza nejét az ajtón, ám közben szétrúgja annak kinti vezérlőjét, így azt már csak a benti gombbal lehet lezárni. Valakinek tehát be kell menni, bár az illető ezzel halálra ítéli magát. Nick magára vállalja a feladatot, ám Stephen leüti és ő zárja be bentről az ajtót. Nick hiába könyörög neki, hogy nyissa ki azt, Stephen elhátrál az ajtótól. Abbynek és Connornak üzeni, vigyázzanak magukra. A lények körbeveszik Stephent, Cutter végül tehetetlenül térdre rogy és siratja barátját. Helen jó szokása szerint szótlanul lelép.

vlcsnap-2013-05-13-22h27m59s133.jpg

Stephen temetésén az ARC nagy része, még Lester is jelen van, ám őt hamarosan egyik embere hívja félre, a központból keresik. A temetés után Caroline bocsánatot kér Connortól, ha esetleg beszélni szeretne vele, akkor tudja a telefonszámát. A fiú némán sétál tovább, nem reagál arra sem, amikor Abby megpróbálja megfogni a kezét. Jenny Cuttert invitálja egy italra, de végül más időpontban egyeznek meg. A páros társalgását Lester kénytelen félbeszakítani: új anomália, induljanak és bocs. Nick még hátra marad, széttépi az őt és Claudia Brownt ábrázoló fényképet, majd a többiekkel együtt bepattannak a terepjárójukba és maguk mögött hagyják a temetőt.

vlcsnap-2013-05-13-22h29m21s191.jpgvlcsnap-2013-05-13-22h29m50s237.jpg

Stephen sírjára Helen helyez egy megkövesedett csigaházat és türelemre inti őt. (Mintha nem lenne hulla, mindegy…) Cutternét egy kisebb hadseregnyi Takarító veszi körül, úgy tűnik, az őrült nőszemély a jövőben a klónozást is elsajátította…

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása