Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csont nélkül 1x06 - Harmadik típusú találkozások

2013. május 13. 11:00 - Smiley93

Ufós filmek promója teremti meg a hangulatot az aktuális epizódhoz, a sztorit ezúttal is a megbízó vázolja (Aki jé, Hodgins megint a nagytesóból. Úgy tűnik, muszáj ezt a kapcsolatot újra meg újra feleleveníteni, innen javaslom a készítőknek példát venni a magyar kollégákról, akik a frappáns címválasztással egyszer s mindenkorra letudták ezt a kérdést.): két űrpilóta épp visszatért a hazai légkörbe, mikor landolás előtt láttak egy igazi ismeretlen repülő világító objektumot a cgi-űrben. Hiába szólnak a földi kollégáknak, azok nem hisznek nekik, napfoltot láttatok, öcsém. Ezzel el is van intézve az ügy – vagyis nem, most jön a csavar: Hodgins előkapja a tabletét, és Walter arcába nyom egy videót az egyik pilótáról, aki kitálal a világnak, az űrbeli felvétellel alátámasztva állítását, no meg hozzáfűzve: ha ezt látják, halott vagyok.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.18. 211201.bmp.jpg

És tényleg, autóbaleset történt nemrég. A társa meg a kíváncsiskodó kérdésekre épphogy-csaknem kijelentette, hogy azt az izét ő is látta, mire repült az állásából. Ő kereste fel Hodginst, a nagy Szkeptikust, aki felkereste Waltert, a nagy Mindent megtalálót, hogy előkerítse E.T. repcsijét. Walter húzza kicsit a száját, szerinte a zöld idegenek soha nem tennék be a csápjukat a Föld atmoszférájába, de azért csak vállalja a küldetést, amihez inas is jár, Hodgins. Walter Bradshaw ezredesnél kezdené a keresést, aki inkognitóban (esetében ez bármilyen öltözék, ami nem űrhajósruha/NASA egyenruha) van, de a Férfi, Aki Mindent Megtalál, persze rálel. Vegyük ezt bemelegítésnek.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.18. 211536.bmp.jpg

Odahaza Leo és Willa békés olvasgatással múlatják az időt, mikor érkezik Timo, a rossz hír hozója: Shad nagybácsi hívatja magához a jegyeseket, majd amikor neki jó. De izgalmas, végre testet ölt a titokzatos családfő. Eközben Washingtonban a Jefferson intézet szolgál Walterék Világvégéjéül. Bradshaw ezredes mesél egy kicsit arról, hogyan is próbálják tönkretenni, miközben persze szerinte ő a társa gyilkosának No.2. célpontja. Walter meg nyomokat próbál eszkábálni: ki tette fel a videót a netre, ki fogadta a híradást a repülő csészealjról stb., mindeközben legalább egy figyelmes hallgató(zó)ja is akad, gyanús.

Teljes képernyő rögzítése 2013.05.02. 215600.bmp.jpg

Na de nincs megállás, Walter és washingtoni Leoja Minibe pattannak, hogy felkeressék az ufójelenségről szóló híradást „az csak napfolt" felkiáltással lerendező központost. Útközben Walter még a harmadik epizódos ügyfél, Mr. Okostojás alias Ira révén megtudja, hogy az ominózus landoláskor emberi objektumon kívül más nem lépett be (regisztráltan) a Föld légkörébe. Houstonnal az erdőben futnak össze: az illető tagad, de aztán szőrmentén csak kiböki, hogy a napfolt a pofa be űrhajós szleng megfelelője. Ennél többet nem lehet kihúzni belőle, mázli, hogy a hallgatózó Gülüszem ismét felbukkan, ezúttal kutyasétáltatónak álcázza magát. Waltert persze nem verheti át missing ölebek futtatásával, így egykettőre futhat maga is a hősünk elől.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.18. 212644.bmp.jpg

És bár Walter amolyan floridai Usain Bolt, a pasas mégis lerázza, ráadásul mikor Hodgins jelentkezne a kis tacskó megtalálása okán a gazdáknál, a hívott számról Waltert invitálják esti parkolóházas találkára, az ilyesmi nem kellemes csevejt szokott jelenteni, hősünk azért elmegy. Előbb még konzultál a világvégi csapattal, s Willát gyorsan ráállítja az űrvideó netes duplikációi közül az eredeti elővakarására. Az alagsorban aztán megjelenik Gülüszem, és levéve SZTK-szemüvegét, szemmel veri Waltert, aki ettől elájul. Ezután félig-meddig magához térve, egy nő fenyegeti be virágnyelven és körmondatokkal, hogy tessék leállni az ufó-ügyről, vagy vannak olyan eszközök, amikkel rommá teheti Walter életét.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.18. 214333.bmp.jpg

Újabb kiesés, aztán ébredés hazai pályán: Leo ugyanis már hazaszállíttatta Hodgins közreműködésével Waltert, aki kerek három napig volt kiütve a természetfeletti beavatkozás nyomán. Ébredése alkalmából összeül a világvégi kupaktanács: adott Pope, a pszichopata nő, Gülüszem, a szuperhős, no meg a nyomozást némileg hátravető fenyegetés, aminek köszönhetően az a furcsa helyzet áll elő, hogy a Férfi, Aki Mindent Megtalál sztornózna egy projektet. A megfenyegetettek azonmód biztosítják róla, hogy nem félnek Pope-tól, inkább attól, hogy Walter bekattan, ha nem keresgélhet, Hodgins meg bedob egy hatásos beszédet, így a nyomozás végül megmenekül, akkor lépjünk is tovább.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.19. 223458.bmp.jpg

A helyszín megint csak Washington meg az étterem, Bradshaw-val egyeztet Walter és Hodgins. Hamar kiderül azonban, hogy az öreg nem az igazságot akarja kideríteni, hanem az életét visszakapni, és mivel ez nem opció, ezúttal ő mondja le a projektet. A csalódott csapat ezután a legsegítőkészebb illetékesnél kilincsel, aki nem más, mint Houston az erdőből, ez azért sokat elárul a helyzetről. Neki mutogatják a kihalt parkolóban a Willa által előásott, alig manipulált felvételt. Végül a pasas megszánja őket egy napos hasonlattal, amit csak Walter ért, de az pont elég.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.18. 220037.bmp.jpg

Lehet is menni űreseményeket vizsgálni az ufós epizód napján. A nyilvántartásban szemet szúr egy űrszemét által megsérült műhold, csak nem az ufók karcolták meg? Hogy ezt kiderítsék, Walter meg Hodgins egyenruhát ölt, és nemes egyszerűséggel bemasíroznak a biztosítóhoz az ügyről érdeklődni, mondván, ők (a kormánytól, ill. a hadseregtől) okozták a műhold sérülését. Haha. És ily módon meg is kaparintják a jegyzőkönyvet az esetről, innentől már egyszerű matematikai számítások kérdése az egész, meg is lesz a röppálya, s így a becsapódása helye.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.18. 222317.bmp.jpg

Leo ennek nagyon örül meg minden, de jobban leköti a családi gyűlés a'la Shad bácsi: az öreg közli a jegyesekkel, hogy köszöni szépen a gyémántokat, de ideje lenne az eljegyzés folyamatban státuszból a házasba lépni, még ebben az évben. Még Leo megjelenése sem zavarja meg, ajh, micsoda bonyodalmak. Hasonló nehézségekkel kerül szembe a washingtoni duó is, hiszen az ufókat a puerto ricói árok mélyén lokalizálják, ahová élő ember nemigen jut le. Hodgins szerint a földönkívüliek küldték oda a kütyüt, Walter szerint nem, ezen kábé egész úton Floridába elvitatkoznak majd. Aztán még muszáj Gülüszemnek is belepofátlankodnia a jelenetbe, a csészealj röppályáját ábrázoló animációt matatja meg, persze telekinetikus erőkkel, tapsot!

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.18. 222840.bmp.jpg

A Világvégén Walter kiteregeti tervét: egy kígyóhal nevű aranyos állatka lesz az, aki lejut ama bizonyos árokba, és a ráerősített videokamera révén megmutatja, mit látott. Leo meg Isabel próbálja lebeszélni őt a tervről, mikor befut Hodgins az original űrfelvétellel, amit Willának végre sikerült előkotornia. Ezen látható, amint E.T.-ék elhagynak egy kis darabkát a csészealjból, ami egy újabb Hodgins kontra Walter vitán kívül egy újabb interaktív modellezést eredményez, aminek a végén ismét elő lehet húzni a kalapból Irát. A NASA-haver megerősíti az ominózus napon űrszemét elégését, s még azt is megadja, hol ért volna Földet, ha nem ég el.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.18. 213804.bmp.jpg

Ez a pont pedig teljesen spontán és a véletlennek hála egy köpésnyire található a Világvégétől, egy szutykos erdőben, alucsákóban ki is ássák hőseink, mire egyet pisloghatnánk. Hodgins már épp belelátná az ufók rovásírását a fémlap véseteibe, mikor Gülüszemet is csak ideeszi a fene, jött a cuccosért, ha már voltak olyan kedvesek kiásni neki. Hodgins rögtön földönkívülinek mézi, leufóurazza és épphogy kezet nem csókol neki, ám Gülüszem nem egy másik galaxisból, csak egy másik államból érkezett. Azért a szemmel verés még mindig működik – persze csak Hodginson, aki nem volt hajlandó felölteni az alucsákót. És akkor kezdődjön az alkudozás a helyzeti előnyét vesztett Gülüszemmel: Bradshaw-t visszaveszik a közkegybe, és akkor megkapja a fémlapkáját. Némi nyakszorongatás rábírja Gülüt az egyezségre, aki hóna alá csapja a cuccost, és szépen elcammog. A szemmel verésre is fény derül: valójában szuperszonikus repülőkről irányították, ezért védett az alusapka. Leo is hívő lesz, mikor Walter a csákót lekapva Hodginsra ájul.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.19. 224438.bmp.jpg

A Világvégén Willa Timot győzködi, hogy szökjön már el álmai nőjével, és akkor nem kell végre Shad bácsihoz járkálni nagyvizitre, Walter meg Hodginsszal próbálja megértetni, Gülüszem nem a zöld lényeknek, hanem VIP kormánytagoknak meg egyéb pénzzel bélelt embereknek dolgozott, és jé, időközben Bradshaw is visszakerült a közkegybe. Hodgins persze szkeptikus, mindegy, azért csak le van zárva az ügy.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása