Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Őslények kalandorai 2x06

2013. május 10. 15:00 - FZoli9

Az M25-ös autópályán egy Dina nevű anyuka sietne Jake nevű fiával a repülőn érkező apuka elé, ha nem lenne baromi nagy dugó. Hirtelen különös trombitálás hallatszik, és az emberek sikoltozva rohanni kezdenek a másik irányba, anyuka csak értetlenül bámul a kocsiból. Hamarosan az embereket repülő autók követik, Dina a legjobban reagál: sikoltozik az autóban. Szép sorban eltűnnek a kocsija előtt álló autók és megpillanthatja az azokat röppályára állító mamutot, aki elég rossz hangulatban van, így aztán anyu kocsijával sem kivételezik.

vlcsnap-2013-05-06-21h53m57s104.jpg

Az ARC-ban Abby keményen súlyzózik, miközben Connor próbálja meggyőzni, nem kéne még Cutternek elmondani, hogy Caroline lenyúlta Rexet. Igaz, utálta a gyíkot, de lehet annyira őrülten szerelmes még bele, hogy túszként tartva így akarja újraindítani a kapcsolatukat. Abby „Tényleg?” kérdésére aztán belátja, hogy ez azért elég meredek elképzelés. Befut Stephen, mégis miről fog szólni a titkos találkozó? Na, ez jó kérdés, Connor sem tudja, de elvégre ezért titkos a dolog. A megjelenő Cutter akarta, hogy olyan helyen legyen, ahol nem hallgatják ki őket, ennek értelmében jól feltekeri a zenét, majd ismerteti a csapattal a megfigyeléseit: valaki ellenük dolgozik, valaki, akinek hozzáférése lehet a detektorhoz és ez a valaki lophatta el a Szilur korból visszahozott éjjellátót is. Feltételezi, hogy mindenkinek megvan a maga tippje, de most biztosan elkapják az illetőt. Stephent hiába érdekelné a dolog, megszólal a riadó, menni kell.

vlcsnap-2013-05-06-21h55m17s166.jpg

Az M25-ösön Dina ébredezik a légzsákon fia kiabálására, autójukat szemmel láthatóan egy kicsit megtaposta a mamut. Egy Ed nevű srác érkezik felmérni a helyzetet, anyu lába beszorult, de nem gond, Ed kocsijában van egy feszítővas, mindjárt hozza. Pár másodperc múlva Ed holtan repül vissza a kocsi motorháztetőjére. Lester a helyzetet „legrosszabb rémálmom egy mondatban”-ként összegzi. Cutter közli vele a fajtát, kolumbiai mamut, Lesternek ugyan hót’ mindegy. Leek azért még okoskodik, a kolumbiai mamut szőrtelen. Jamest az sem érdekli, ha borotválja a lábát és a bikini vonalát viasszal szedi le, fényes nappal egy autópályán van, ez számít! Cutter megállapítja, hogy a fegyverzetük nem elégséges, nagyobb puskára lesz szükség, Stephen el is indul érte a kocsijához, ahol jó szokásához híven hirtelen Helen bukkan fel.

vlcsnap-2013-05-06-21h56m56s97.jpg

Stephen gyorsan leszereli a távozó csapatot, majd elárulja Helennek, hogy Cutter tud az összeesküvésről. Cutterné győzködi Stephent, tartson vele, minden másodperc késlekedés csak Lester pozícióját erősíti. Stephen végül rábólint a dologra. De nagy marha vagy… Cutter és kis csapata megérkeznek az M25-re, ahol Jenny röviden informálja őket: az autópálya két lehajtóig lezárva, mobilhálózat lelőve, repülési tilalom a zóna felett és a szemtanúkat pedig kikérdezik. Cutter humorizálva megjegyzi, hogy mindezt harisnyába tűrt szoknyával, ám Jenny valahogy nincs tréfás kedvében és utat mutat nekik. A mamut továbbra is az autókat rongálja, Cutter rövid történelemórát tart Abbynek és Connornak, miközben az állatban gyönyörködnek. Abby megjegyzi, hogy csordaállat és nem érzi a fajtársait, ám a konklúzió leszűrése elmarad, mert Dina vadul elkezd dudálni, sikeresen felhívva magukra mind a csapat, mind a mamut figyelmét. A nőt és a gyereket ki kell menteni, de ha közelebb mennek, csak még jobban megrémítik a zavarodott mamutot. Cutter utasítja Connort, hívja fel Jennyt, érje el az Autópálya Felügyeletet, egy sürgős üzenetet kell kiírniuk. Abby eközben hozza a puskát, de ennél nagyobb tűzerőre lesz szükségük, hol a pokolban van már Stephen?

vlcsnap-2013-05-06-21h57m46s84.jpg

Nos, ő továbbra is Helennel konspirál, mi mindenre lesz szükségük, ha fel akarják fedni az egész anomália műveletet, ill. Cutternek is adniuk kell egy választási lehetőséget. Helen persze kétli, hogy férje meghallgatja őket, de Stephen bizakodó. Az autópálya kijelzőjén megjelenő „SHUT UP!” üzenet elhallgatatja végre anyut. A trió gyorsan az autóhoz nyomul és a kis srácot Abbynek és Connornak sikerül a kocsiból kimenteni és biztos távolba vinni, igaz utóbbit a művelet közben a mamut kis híján fejbe vágja. Abby aztán Connor gondjaira bízza Jake-t, neki van egy ötlete. Beugrik a pályán veszteglő Lotusba és elhajt. Cutter egy emelő segítségével megpróbálja Dinát kiszabadítani. Előre figyelmezteti, hogy egy kicsit fájni fog a művelet, de maradjon csendben. Anyu viszont nem sokáig bírja cérnával és sikítozni kezd, amire persze Dumbo is felfigyel és megrohamozza az autót. Az agyarai segítségével megemeli a kocsit, majd fejjel lefelé a földre dobja. Cutter a nehézségek ellenére is igyekszik kiszabadítani a sikoltozó nő lábát, a mamut pedig elkezdeni taposni a romos járgányt. A T-Rex a Jurassic Parkból csak tanuló lehet mellette.

vlcsnap-2013-05-06-21h58m15s147.jpg

Eközben Connor Jake-kel bepattan egy kamionba. Míg Connor a kulcsokat keresi, a kissrác elkezd a dudával játszani, magukra vonva a mamut figyelmét, így végre Cutternek sikerül kiszabadítani anyuka lábát. Míg Jake tovább játszik a kamion gombjaival – köztük a rámpavezérlővel -, Cutter útbaigazítja anyut. Abby visszatér egy adagnyi nőstény elefántvizelettel, Cutter egyből spriccel belőle az anomália elé. A mamut felfigyel a szagra, ám az anomália ekkor bezáródik. Na, most mi legyen? Még jó, hogy Connorék ott vannak a kamionban és lenyitották a rámpát, így Cutternek sikerül becsalnia a mamutot a raktérbe, míg Jake és Connor végigzongorázva az összes gombot rácsukják a rámpát. Öröm, boldogság, fogtunk egy mamutot! Dina egy Mick Harper nevű riporternek mesél a hatalmas elefántról és a különös fényről, de Jenny leszereli a fickót, aki megesküszik, hogy így vagy úgy, de kideríti az igazságot. Végre megérkezik Stephen is Helennel az oldalán. Nick meg sem hallgatja őket, meg is hallhattunk volna, ki vagy rúgva!

vlcsnap-2013-05-06-22h00m21s113.jpg

Az ARC-ban Abby eteti a mamutot és az ormányáról áradozik Lesternek, akinek inkább az agyarak tetszenek. A mamut némi fújással és rácszörgetéssel fejezi ki nemtetszését mire Abby megjegyzi, hogy a ragadozókra támad, ha veszélyes. James csendben eloldalog, helyét Stephen veszi át, ám nem sokáig gyönyörködhet az állatban, Abby becsukja a ketrec kapuit. Stephen próbál bocsánatot kérni, majd faggatni kezdi a lányt, szerinte helyes-e, hogy titokban tartják mindezt? Abbyből persze az állatvédő szól, nap, mint nap fajok tűnnek el, mit tennének az emberek olyan lényekkel, amiket nem értenek? Egyébként is ő Cutterrel tart, bárhogy is döntsön. Stephen következőnek nevezett professzorhoz vonul, akinél szintén süket fülekre talán. Szerinte Nick túl arrogáns, csak az ő szava számít. Nem csoda, hogy Helen inkább hozzá fordult. No, ez az utolsó megjegyzés lehet nem kellett volna, Nick ugyanis egy jókora jobbhoroggal fejezi ki véleményt.

vlcsnap-2013-05-06-22h01m01s237.jpg

Connor Nick felügyelete alatt a detektorra tölt fel egy programot, közben a Stephen dologról kérdi Cuttert, csak a barátunk nem? A professzor tekintetéből leolvassa, hogy nem az ő dolga, de legalább Abbynek mondhatja, ő megpróbálta. A programfeltöltés közben sikerrel befejeződik, a távolból Leek figyeli a párost. Helen jót nevet Nick ütésén, úgy látszik a férje még mindig féltékeny. Stephent zavarja a dolog, erre ment ki az egész? Helen erre beveti a csáberejét, dehogyis, a tervünk a lényeg. A páros végül heves csókban forr össze. Az ARC központi csarnokában egy kis furgont parkolnak le, az átvételi papírokat Leek írja alá, majd otthagyja a kocsit, melynek rakománya nem más, mint a jövőbeli ragadozók egyike, fején egy különös, pirosan világító szerkezettel.

vlcsnap-2013-05-06-22h01m47s194.jpg

Cutter, Connor és Abby egy templomban ücsörögnek az első padsor mögött, Connor úgy gondolta, hogy egy drámai helyszín helyénvaló az áruló leleplezésére. Nick élcelődve megjegyzi, tán isteni beavatkozásban reménykedik? Abby is odaszúr egyet Connornak, imádkozzon, hogy Caroline ne bántsa Rexet. Nick természetesen értetlenkedve néz, ám a felvilágosítás után sem lesz okosabb: milyen lány lopna el egy gyíkot, amikor szakítanak vele? A dolgokon ez nem változtat, szerezze vissza Rexet! Abby a tervről kér némi felvilágosítást. Connor egy hamis riadót nyomott ki 15 perce az anomália detektoron. De hát nem is volt riadó, értetlenkedik a lány. Nem, mert előbb ahhoz az emberhez jutott el, aki szabotálta a detektort. Hamarosan ideérnek, aki belép az ajtón, az az áruló.

vlcsnap-2013-05-06-22h02m50s76.jpg

Leek egy nagy köteg pénzt át Caroline-nak az eddigi munkájáért. A lány Connor felől érdeklődik, ugye nem lesz baja? Leek kineveti, csak nem törődik vele, majd megszemléli Rexet. Kiszámíthatatlan, de jól szolgálja majd a céljukat. Caroline-t érdekli, mi is ez a cél? Ha annyira látni akarja, megmutathatja neki, ajánlja fel Leek. A templomban Abby és Connor egyházi énekeket dalolnak egy zsoltároskönyvből, amikor végre befut az ARC kommandós csapata, élükön Jennyvel. Cutter megrohanja Jennyt, aki az anomáliát keresi. Nincs anomália, az egész egy csapda volt, válaszokat akar, méghozzá tíz másodpercen belül. Nyomatékul pisztolyt szegez a nőre, nem különösebben zavarják a rászegezett gépfegyverek sem. Jenny nem érti az egészet, neki azt mondták, szedjen össze minél több embert és jöjjön ide, végül kiböki ki adta az utasítást: Leek. Cutter kiadja az ukázt, azonnal vissza kell menniük az ARC-ba.

vlcsnap-2013-05-06-22h03m17s88.jpg

Ott Lester elmélyülten végzi a papírmunkát, mikor feltűnik neki, hogy túlságosan csend van. Kisétálva az irodájából aztán távoli zörejeket hall, az egyik lámpa pedig nyikorogva himbálózik. A zörejek egyre erősödnek, ám a lent parkoló autó raktere üres, Lester „Van ott valaki?” kérdése pedig nem talál válaszra. Nem is csoda, az egyik iroda asztalán egy szemüveg hever – némi vér kíséretében. Az anomália detektor monitorai aktivizálódnak és megjelenik rajtuk Leek nagy kobakja. Természetesen egyből elkezdi osztani az észt, miszerint James egyedül van, most neki kell felnézni a főnökre. Lester hiába is kiabál a biztonságiakért, aki nem ment el Cutter kis vadászatára, az már halott. A gyilkos pedig nem más, mint a ragadozó. Lester menekülőre fogja a dolgot, miközben a lámpák sorban lekapcsolnak, Leek pedig vadászni engedi a ragadozóját. James aktiválja a vészvilágítást, ám a lény megsebzi. Sikerül bemenekülnie a konditerembe, ahol bekapcsolja a csapat zenelejátszóját. Az ordító muzsika persze nem nyeri el a ragadozó tetszését, ami így vakon csapkod maga körül, végül leütve a lejátszót. Ám eddigre Lester átvetődik a szomszédos fegyverraktárba, majd némi ólommal kínálja meg üldözőjét. A tár hamar kiürül, James pedig visszafut a központi terembe, ahol kézbe veszi a mamut ketrecének vezérlőjét, majd megmondja Leeknek, hogy ő bizony nem fog az életéért könyörögni, fejezzék be itt és most. Végül még odaszúrja Leeknek, hogy igencsak fárasztó kis ember és megnyomja a nyitógombot. A ragadozó már Lesterre vetné magát, ám az utolsó pillanatban felnyársalja a ketrecéből kisétáló mamut agyara. James megkönnyebbülten felsóhajt, majd megdicséri a mamutot. Még az sem zavarja, hogy a mamut a ragadozó testét himbálva a fél termet beteríti annak teteméből szivárgó trutyival. Azt hiszem, ez egy csodás barátság kezdete.

vlcsnap-2013-05-06-22h04m10s107.jpg

A csapatok visszatérnek az ARC-ba, Lester sebeit gyorsan ellátják. Cutter szerint James meggyilkolása valószínűleg csak a jéghegy csúcsa lett volna, itt valami nagyobb van folyamatban. Lester ezek után megbántva érzi magát, először árulónak hiszik, utána meg jelentéktelennek tartják. Nick szerint a gyilkosságot egyszerűbben is el lehetett volna intézni, de Leek megoldotta a jövőbeli ragadozók irányítását, ez nem kisszerű bosszú, viszont továbbra is jó kérdés, mi a terve? A páros közben beér az ARC központi termébe, a mamut trombitálását hallva James elmereng, a gyerekei már régóta nyaggatják háziállatért, ha Nickék nem találnak neki, otthont akkor… A gondolatot nem fejezi be, megy a dolgára, helyét Jenny veszi át, aki még némileg pipa Cutterre, csak egy pisztolyt szegezett a fejének. Drágaság, belesétáltál egy csapdába, megdönthetetlen bizonyíték állt rendelkezésre – még ha hamis is, nem sérült meg senki és a terv kicsit körülményesen, de bevált, hol itt a gond? Jenny nem igazán tud ellenérvet felhozni, így szótlanul elsétál.

vlcsnap-2013-05-06-22h05m32s153.jpg

Az anomália detektornál Connor ténykedik, Abby kérdésére elmondja, hogy Leeket próbálja lenyomozni, épp a kódjait próbálja feltörni engedéllyel, a lány el se hinné, mennyit fizet ezért Lester. Abby próbaképp rákérdez a középső nevére, mire Connor egyből rávágja, hogy Sarah. Pár másodperc múlva kapcsol, most bizony elszólta magát. Abby figyelmezteti, tartsa magát távol a személyes adataitól. A kínos helyzetet feloldandó Connornak sikerül elérnie Leek fájlját, már csak a jelszó kellene. Végül az anomália nyerőnek bizonyul, ám ezzel egy időben aktiválódik egy időzített bomba a még mindig ott parkoló furgon alján. Szerencsére Cutternek időben feltűnt a kocsi alól kiszűrődő vörös fény, így a számláló indulásakor egyből kiadja a menekülési parancsot, Connort kivéve.

vlcsnap-2013-05-06-22h06m04s228.jpg

Meg kell állítani a bombát, különben az egész ARC, minden kutatási eredmény odavész. Cutter bemászik a kocsi alá, melyik drótot vágja el? Connor szerint a pirosat, mindig a pirosat kell, majd ő is bemászik a kocsi alá, ahol szembesül a piros drótok magas számával. Ez bizony nem jött be. Nick kiugrik a kocsi alól és a motorházban kezd el szerelni, míg Connor visszaszámol. Az utolsó pillanatban sikerül a kocsi akksiját kiemelni, a bomba nem robban fel.

vlcsnap-2013-05-06-22h06m23s180.jpg

Helent telefonon értesíti Leek a bombáról, a nő szerint Nick csak még elszántabban fogja keresni a férfit. Az ARC-ban a csapat a ragadozó fejéből kioperált szerkezetet vizsgálja. Egyfajta idegi kapocs, ami a központi idegrendszerre csatlakozik, és távirányítással működtethető. Leek ezzel viszont hibát követett el, a detektorral vissza tudják követni a jelet, Connor rajta is van az ügyön egyből. Abby rákérdez Nicknél, hívják-e Stephent, de a professzor szerint az ágyat nyomja, hagyják pihenni. Helen épp befejezi a Leekkel folytatott társalgását, mikor betoppan Stephen. A nő persze kimagyarázza magát, csupán egy újságíró, régi ismerőse, vele fog találkozni. Stephen furcsállja a dolgot, elvégre Helent halottnak hitték és el akarja őt kísérni, de Cutterné inkább egyedül megy. Jó kifogásnak bizonyul, hogy így egyszerűbben el tudja magyarázni a dolgokat.

vlcsnap-2013-05-06-22h06m51s188.jpg

A detektor segítségével sikerül megtalálni a ragadozót irányító jel forrását, ám Lester nem engedi el Nick csapatát, hanem személyesen vonul oda a katonákkal. A csapat jobb híján bent ücsörög, Jenny próbálja jobb kedvre deríteni Cuttert, itt legalább biztonságban van. Connornak ekkor mentő ötlete támad: vissza akarják szerezni Rexet, hát lenyomozza Caroline számát a detektor segítségével. A két ifjú titán egyből elindul kedvenc szárnyas gyíkjáért, Cutter követi őket, nehogy megint elhagyják, végül jobb híján Jenny is velük tart.

vlcsnap-2013-05-06-22h07m20s222.jpg

Lester és különítménye megérkeznek a célhoz, a katonák elkezdik bekeríteni az épületet. Eközben Nick és társai egy igencsak lepusztult környéken nézelődnek, nem épp olyan környéknek tűnik, ahol Caroline ellakna. A katonák behatolnak az épületbe és szintről szintre haladnak felfelé. Leek a saját fegyveresivel várja az érkezőket. Nickék egy elhagyott raktárban megtalálják Caroline táskáját benne a telefonnal. A két csapat egyszerre nyit ajtót, ám egyikőjük sem azt találja, amit várt. Nickék Leekbe és négy fegyveresébe botlanak. Az áruló remélte, hogy ők érnek oda, hálaképp az egyik embere leüti Nicket a fegyvere tusával. Lester csapata csupán egy üres szobát talál, közepén egy jelzavaróval és egy „rossz szerencse” feliratú cetlivel.

vlcsnap-2013-05-06-22h08m10s181.jpg

Nicket egy vörösen megvilágított helyen Helen ébreszti egy csókkal. A romantikának hamar vége szakad, előbújik Leek, így végre Nick is megvilágosodik, ezek ketten bizony összedolgoztak. Ő ugyan drága nejét hiszi az értelmi szerzőnek, amit persze Leek kikér magának. Nick körbetekintve meglátja csapata tagjait, majd végre felkapcsolják a világítást. A professzor kimeredt szemmel tekint a teremre, melynek lézerekkel határolt kalitkái ős- és jövőbéli állatokkal – köztük a korábban halottnak nyilvánított kardfogú tigrissel – vannak tele.

vlcsnap-2013-05-06-22h09m10s19.jpg

Folytatása következik…

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása