Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 5x19 – The Lives of Others

2013. május 09. 11:00 - Zenóbia

Jubilálunk meg minden, remélem már tűkön ültök, hogy mivel rukkol elő a 100. rész, én legalábbis kíváncsian várom a mai hullát. Hopp, már itt is van, két biztonsági őr szeme láttára a fényfejű ember fejbe csapkodja gyanútlan áldozatát egy baseball ütővel a sikátorban, majd a nőt beteszi a kukába. Ezt az ügyet sem Castle fogja megoldani, mint ahogy az előzőt sem, mert már akkor is törött térddel ücsörgött otthon, már amennyire törött térddel ücsörögni lehet. Castle, a síbajnok. Ráadásul a héten van a születésnapja is, amit Bora Borán akartak tölteni Kate-tel, ehelyett a nappalijában fogja tölteni a köntösével meg a csodaszép piros pizsama gatyájával, mert még Martha is lelép gyógyfürdeni. Így cserbenhagyni egy szülinapost, pedig játszhatnának Charlie angyalait, a létszám megvan hozzá. Sorsára hagyják, de előtte még Ryan felfedezi, hogy az asztalon hagyott távcsővel simán ki lehet kukkolni a szomszédos épületben vetkőző nőket, ez nem egy rossz dolog unaloműzésre. Felemlegeti Hitchkock Hátsó ablakát, ebből már sejthető, hogy Castle kap saját hullát, hogy örüljön.

5x19_castle1.jpg

A kukás hulla Clara Dewinter, IRS ügynökként dolgozott, bármi is legyen az. A fényfejű emberre van racionális magyarázat, kár. Infravörös fényt használt, hogy megzavarja a kamerákat. A férjével este hétkor még együtt vacsoráztak, aztán mindketten visszamentek dolgozni. Clara nem volt zaklatott, viszont az IRS a helyi NAV, ahol adócsalók után nyomozott. Ezek után feleslegessé válik az a kérdés, hogy voltak-e ellenségei. Úgy több ezer. Ezekből egy viszont meg is fenyegette egy étteremben pár hete, keressük meg. A főnöke elárulja, hogy Clara azon kevesek közé tartozott, akik tényleg szeretik a munkájukat, így aztán a fenyegetéseket nem nagyon jelentette be, mert azzal rontott volna a teljesítmény értékelésén. A fiúk számára ez nem annyira jó hír, mert így nézhetik át az összes vizsgálati anyagot. Castle miután szarrá töri a játékhelikopterét, kénytelen a távcsőhöz fordulni, ha nincs más, hát nincs más.

Ez nem egy unalmas környék, egyből felfedez egy lopkodós takarítónőt, meg egy egymásnak eső párocskát, a srácnak olyan kockás hasa van, hogy az már túlzás. O-ó, és hazaér a férj, úgyhogy kockás hasú megy az ágy alá, hogy aztán amíg a férj kezet mos, iszonyú gyorsan vágtasson kifelé, félig felhúzott gatyában. Kár, hogy a kalapját otthagyta az ágy mellett. Megint csak o-ó. De azért csak eljutnak az egymás mellett daraboljuk a zöldségeket a vacsorához a konyhában jelenethez, nem hiszem, hogy hasonló esetben úgy döntenék, hogy na akkor dobjunk össze egy jó kis paprikás csirkét drágám, ha már úgyis megtaláltad a pasas kalapját, akivel félrekúrok, majd abból kanalazzuk a szaftot. Castle repesve várja a végkifejletet, de azt azért még ő sem gondolta volna, hogy a férj felkapja a konyhakést, nekünk is pont ilyen van otthon, már nem is mondom, hogy o-ó. Bár én nem tartok kalapokat az ágy mellett, meg aki a mi ágyunk alá befér, azzal eleve nem is érdemes kezdeni.

5x19_castle2.jpg

Na szóval, fogja magát és bemegy a nagykéssel a hálóba, de ott le van húzva a redőny, úgyhogy látszani nem látszik, de azért lehet sejteni, hogy épp belemártogatja a feleségébe, a hűtlen ribancba, aki nem főz többé paprikás csirkét így aztán. Castle egyből hívja Beckettet, a fiúk le is ellenőrzik a férjet és a lakását, de persze sehol a véres feleség, Castle hallucinál unalmában, egyértelmű következtetés. Főleg, hogy bámulás közben azért kiment pisilni, szóval simán lehet, hogy igaz a srác meséje arról, hogy szakítottak, a lány lelépett, még fel is hívja és odaadja Esponak a telefont. A lány pedig megerősíti, hogy valóban nem áll ki a hátából a nagykés, hanem épp úton van az anyjához. Hogy lesz ebből mégis véres halott a szekrényben, Castle-ra vár a feladat megoldása. Nem is pihen, fél éjszaka bámulja a férjet, aki a nappaliban aludt a kanapén, nyilván azért, mert a hálóban egy hulla rohad, én sem aludnék ott. Kate szerint Castle kezd meghülyülni, lesz ez még cifrább is. Addig is megvan Clara fenyegetője, stimmel az autó is, amivel a fényfejű elhajtott a gyilkosság után.

5x19_castle3.jpg

Dan Renner, mosodalánc tulajdonos, de mivel kormányellenes, ezért nem fizetett adót, ezt jól megidealizálta magának. Clara látogatása után viszont le is csukhatják, és még a felesége is elhagyta. Az autóban viszont nem ő ült, mert azt már két hete lefoglalták, ráadásul Clara megölése sem állt érdekében, mert a nő szívességért cserébe visszavonatta volna a vádakat. A szívesség pedig az lett volna, hogy gyártson neki új személyazonosságot, hogy eltűnhessen. De hogy miért, az rejtély. Egyelőre. Castle leadja a vészjelzést Kate-nek, mert a férj ponyvával meg kötelekkel felszerelkezve bevonult a hálóba, és még a véres kezét is lemosta a mosogatóban. Az ő következtetése, hogy épp darabolja a felesége hulláját, Kate következtetése meg az, hogy teljesen meggyárgyult és kitalál dolgokat. A miénk meg az, hogy Castle megsértődik, hogy nem hisz neki, emiatt a továbbiakban nem tart igényt a segítségére. Pedig hajnali háromkor milyen jól jönne, ha Kate ott aludna a hálóban, mert a faszi épp akkor vonszolja át az egész lakáson a szőnyegbe tekert hullát. Castle felvenné videóra, ha nem lenne akkora béna, hogy mire bekapcsolja a kamerát, a férj kiér a látóteréből a perzsával.

5x19_castle4.jpg

Reggel már Alexis-szal együtt kukkolnak, hány távcsövük van ezeknek?! A férjnek sem kevésbé kockás a hasa, mint a csaj szeretőjének volt, ezt Alexis épp kezdené értékelni, amikor a pasi a gatya mellé magára húz egy gumikesztyűt, meg valami gázálarcot, és bevonul a hálóba. Nyilván takarítja a nyomokat. Azért van munka egy ilyen hullával, azt meg kell hagyni, jól gondoljátok meg, hogy hol nyírtok ki valakit, a francnak se lenne kedve még három nap múlva is vikszolni a szekrényt. Beckett őrlődik, mégiscsak másnap van Castle szülinapja, de a srácok elterelik a figyelmét azzal, hogy Clara-nak volt félmillió dollárja egy titkos számlán. Nocsak-nocsak. Ráadásul Tommy Valentino áll az utalások mögött, aki egy bűnbanda vezetője. Clarát lehet mégsem elégítette ki az adóellenőrség. Milyen meglepő. Castle-ék már popcornt is esznek a kukkolás mellé, de nem is hiába ülnek ott, mert a pasas megjelenik két teli zsákkal, meg a feleség tárcájával, amiből szépen ledarálja az iratokat a megsemmisítőn. Ti is tartotok otthon iratmegsemmisítőt? Valamiről lemaradtam, és ez már alaptartozéka egy nappalinak?

5x19_castle5.jpg

Na mindegy is, természetesen Castle mankóra kap, hogy átmenjen és kikukázza a ledarált iratokat, mert azokkal tudja bizonyítani az igazát. Alexis meg majd walkie-talkien értesíti, ha mégis hazajön közben a férj. Akinek ez eddig is szokása volt, hogy rosszkor bukkant fel, és annak is mi lett a vége, csak úgy mondom. Addig Beckett beszélget Valentinoval, aki egy roppant becsületes gengszter, mert Clara volt az adótanácsadója. A pénzt a férje elől duggatta a lány, mert félt tőle és le akart lépni. Három hónapja a pasi kötött egy életbiztosítást Clara nevére, egy millió dollár értékben. Kérdezzük meg, ugyan miért. Castle tök hülye, természetesen nem bírja ki, hogy ne nézzen be a hálószobába, hiába mondja neki Alexis, hogy fogd a fecniket és fuss! A gardróbban talál is vérpöttyöket a falon, ennek annyira megörül, hogy hanyattvágja magát az ágy mellett. Persze a gyilkos férj épp hazaér, Castle beköltözik az ágy alá, népszerű hely az mostanában. De így legalább hallja, ahogy gyilkosférj megbeszéli valakivel telefonon, hogy a hullát egy hajóról akarja véglegesen eltüntetni.

5x19_castle6.jpg

Amíg a pasi a budin van, szerencsésen lelép az aprítógép tartalmával együtt. Még jó, mert Alexis már épp kezdett hiperventillálni. Most már ketten próbálják meggyőzni Beckettet, hogy Castle tényleg nem a gyógyszerek hatására kezd el mindenhol hullákat látni. A kukában talált egy papírt, amiből kiderül, hogy a pasi a gyilkosság éjszakáján hajnali háromkor vett bérbe egy raktárt, a hóna alatt egy kurva nagy szőnyeggel. Ez még mindig nem elég, de szerencsére Alexis tovább kukkol, így láthatják, ahogy megjön a másik kockahas, érdeklődni, hogy hun a lány, de a férj elég durván elhajtja. Beckettet utána zavarják, hogy kérdezze már meg tőle, mi a kedvenc színe. Azt nem tudjuk meg, de azt igen, hogy Emily, na végre van neve is valakinek, szóval hogy Emily napok óta nem reagál az üzeneteire. Felhívják a lány szüleit, de ők sem hallottak róla napok óta. Beckett most már kezd hinni, de ettől még nem kezdhet nyomozni, míg valaki nem tesz hivatalos bejelentést. Castle nem zavartatja magát, majd ő csinál ügyet, irány a raktár, ha ő töri fel és találja meg a hullát, és valaki lesz olyan szíves és szól a rendőrségnek, akkor máris lehet legálisan nyomozni.

5x19_castle7.jpg

A raktárban ott a szőnyeg, innen látom, hogy nincs benne lófasz sem, nemhogy hulla, de azért széttekerik. Se lófasz, se hulla. De legalább lebuknak, úgyhogy lehet a Vaslady színe elé fáradni lebaszásra. Azt megkapják rendesen. A gyilkosférj Emily kérésére bérelte ki a raktárt és vitte oda a cuccait, a lánnyal is beszéltek és jól van, mellesleg a pasi azt üzeni Castle-nak, hogy ha nem hagyja békén, bepereli mint a szar. Na most akkor hogyan tovább? Ryanék közben leellenőrizték, hogy Clara férje tényleg dolgozott a boltban aznap éjjel, amikor a feleségét megölték, de viszont szokatlan módon nem zárkózott be az irodájába, hanem végig szem előtt volt. Alibit gyártott magának a kis görény. Kate gyönyörű, és épp indulnának szülinapi vacsorázni, amikor Castle-nak leesik, hogy a gyilkosférj azért iszik napok óta meleg szódát, mert a hűtőben tárolja Emily hulláját. Brr. Természetesen Castle nem akar elmozdulni a távcsövétől addig, míg nem látja, mi van abban a rohadt hűtőben. Természetesen Kate beidegesedik, hogy mi a fene lesz így az ünnepi vacsival, így fogja magát és átmegy, hogy benézzen abba a hűtőbe, bármi áron. Gyilkosférj beengedi, ilyen szerelésben bárki beengedné, de azt már nem engedi, hogy kinyissa a hűtőt, sőt, lefogja és éppen készülne belemártani a nagykést, de mi azt már nem láthatjuk, mert lekapcsolódik a villany.

5x19_castle8.jpg

Castle hívja Espoékat, és ő is rohan a mankóival, ahogy csak bír velük rohanni. Hogy utálhatja most a törött lábát. Berontanak a tök sötét lakásba, ahol hirtelen felkapcsolódik a villany, és: MEGLEPETÉS! BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! Baszki. A háttérben ott vigyorog a két kockahas és a feldarabolt Emily, akik Martha színitanodájából kerültek ki, előttük meg mindenki aki számít. Castle arcát látva már épp kezdenének kétségbe esni, hogy mégsem ez volt a legjobb ajándék, amit adhattak neki, de aztán szerencsére közli, hogy de igen, ez volt! Mivel a Vaslady nem tudott eljönni, ezért szabad a csók, és ráadásként most Kate az, akinek bevillan a másik ügy megoldása. Mármint egyik nincs is, ugye. Emlékeztek a két biztonsági őrre, akik látták Clara fejbecsapkodását a sikátorban? És arra, hogy az egyikük egy nő? Nem? Azért lehet, mert nem is mondtam. Na szóval, ez a női biztonsági őr, meg Clara férje szeretők voltak, és eljátszották előre ezt a szép kis jelenetet, majd a lány kicserélte a felvételeket, hogy úgy tűnjön, aznap éjjel ölték meg Clarát, közben ő már eleve ott figyelt a kukában holtan. A majdnem tökéletes gyilkosság. Kate és Castle újabb száz gyilkosság közös felderítésére koccintanak. Legyen úgy!        

5x19_castle9.jpg   

Címkék: castle
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xenna 2013.05.13. 16:03:38

Csak egy magjegyzés a de-t meg a viszon-ot nem használjuk úgy, hogy "de viszont" mert mindkettő módosítószó. Amúgy nagyon jól lehogyvoloztad a részt. Tetszett!

Zenóbia 2013.05.14. 10:56:33

Köszi, és örülök, hogy tetszett! :)
süti beállítások módosítása