Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

V 2x05 Concordia

2013. május 08. 16:00 - Szencsike

Az anyahajón kezdünk, Anna a legújabb projektjét mutatja be Kedvencnek, illetve a nagyközönségnek. Concordia egy épületkomplexum, amelyet az emberek és a V-k közösen fognak felépíteni és működtetni. Világszerte több ezer ilyen komplexum fog épülni, ezernyi munkahelyet teremtve az építkezés során és utána is. A hivatalos bejelentés egy estélyen lesz, de a televíziós közvetítéssel már mindenki megtudta az új infókat, így Era is otthon nézte, egyáltalán nem rajong az új projektért. Igaz, bosszúsága nagy részét még Ty templomi dúlására pazarolja, végső elkeseredettségében felhívja exférjét, Joe-t, hogy segítsen. Nagy nap ez a mai Ty-nak is, születésnapja van. Era nem fedi fel, hogy tud fia balhéjáról, inkább odaadja a tortáját, a srácnak egy család hiányzik a teljes boldogsághoz, ezzel lőttek is a szülinapi hangulatnak. Ty apu szülinapi hívását hiányolja, Era szerint nincsen baj, hosszú még a nap, inkább egyen tortát. Az ifjú felnőtt viszont siet a Békekövetségre, anyu aggódik, hisz fia élete ott veszélyben van. Ty már felnőtt, ő bizony nem aggódik, ha ő nem, akkor Era sem, csak viselje a következményeket, de hozzá mindig fordulhat.

pic1.png

Az anyahajón Anna Marcus-szal és a Concordia-projekt főmérnökével beszéli meg, hogy mindennek a tervek szerint kell haladni. A leszállóegységnek készen kell lennie, mire megérkezik a flotta. Concordia valójában egy leszálló egység, ki gondolta volna… Marcus a gálaest miatt aggódik, az ellenállás támadhat, Anna Ryanre bízta az ügyet, semmi gond nem lesz este. Ryan eközben Eli Cohnnal tárgyal, a csapat nem tud semmit. Ryan beszámol Cohnnak a lányáról, akit Anna fogva tart. Vissza akarja szerezni a kicsit, ehhez kellene Cohn segítsége. Az izraeli tudja, hogy Evans ügynök és csapata nem kíván vele együttműködni, ám Ryan kész lenne összekötőként dolgozni Cohn és Evans csapat között. Cohn elfogadja az ajánlatot, ma este a gálaesten támadás Anna ellen. Főcím.

pic2.png

Az FBI irodában Era és Bolling váratlan feladatot kap, ők felelnek Anna biztonságáért az estélyen. Erának látogatója jött, az exférje. Era minden mocskos részletet bevall Joe-nak a V-kről, a terhesség alatti kísérletezésről, a gyerek hiányzó DNS-láncáról. Joe-nak fel kell dolgozni az infókat, de Era biztos abban, hogy Anna nem tud Ty-nak igazi családot adni. Az anyahajón Lisa csomagolja Tyler ajándékát, Anna ismét megkéri Lisát, hogy teljesítse a kötelességeit, mert Tyler már nem áll a szülei befolyása alatt, ő egy jövőt akar neki adni. Kedvenc visszatér a stúdióba, ahol főszerkesztője átalakítaná Chad műsorát. Mikor a V-k megérkeztek, minden jó és szép volt, de most, hogy egyre nagyobb velük az elégedetlenség, a műsornak is változnia kell. Kedvenc kap egy műsorvezető társat, egyikük a V-k mellett, ez lesz Kedvenc, a másik a V-k ellen fog érvelni. Nemsokára érkeznek az új kollégák, kezdheti a próbafelvételeket. A Követség előtt Ty osztogatja a röplapokat, mikor jön Lisa és átadja az ajándékot: egy nagyon klassz fotó kettejükről. Lisa már felemlegetné a templomi dúlást, mikor megjön Era a legjobb ajándékkal, Joe-val. Szuperapu és szuperanyu kitalálták, hogy Ty elmehet egy néhány hetes motoros túrára, hogy összeszedje magát és kitalálja mit is szeretne az élettől.

pic3.png

Természetesen ezt a párbeszédet Anna és Marcus is látja a hajón. Megtesznek mindent, hogy ez a motoros „szedd össze magad” túra ne történjen meg, hisz Anna még nem adta oda az ajándékát. Era és a csapat az alagsori irodájukban beszélik meg a terveket, Ryan bedobja Anna kiiktatásának ötletét, csak be kell vállalni Eli Cohn ötletét. Az izraeli bombát robbantana, és ha a kiscsapat összeállna a nagyokkal, minimális lenne az ártatlan áldozatok száma. A csapat két részre bomlik: Kyle Ryannel a támadás mellett érvel, hiszen mikor lesz még egy ilyen kiváló lehetőségük, addig Jack atya Era mellett, túl sok emberélet forog kockán, így a nem-re szavaznak. Ryan Era döntésétől függetlenül véghez viszi a tervet, Era kész lesz őt lelőni, ha a helyzet úgy kívánja. Jack atya és Era eljöttek a pincéből, már az utcán beszélik át a helyzetet, kitartanak a döntésük mellett, de Jack atya hezitálni látszik. A pap el sem kezdheti a mondandóját, mert Erát Joe hívja, Ty most kapja meg Anna ajándékát.

pic4.png

Era is megérkezett az anyahajóra, annyira örül, hogy az ajándékozást az egész család láthatja, mert apu, Joe is itt van. Bizony, Anna ajándéka übereli a motorozást: Anna bemutatja a társaságnak Thomast, a főmérnököt, aki a hajót tervezte és Concordiát tervezi. Tylerből siklópilótát faragnak, földi iskola ide vagy oda, mert Annának erre is lesz gondja. Tyler természetesen majd kiugrik a bőréből, egy puszit nyom Anna arcára köszönetképpen, majd Thomas elviszi őt az egyik siklóhoz. Era nem tehet mást, csak megköszöni Annának az ajándékot, Anna is örül, hogy része lehet Ty életében, majd távozik. Lisának is mennie kell, de annyit még súg a szülőknek, hogy ő nem tudja, miért nyomul ennyire az anyja. Erának és Joe-nak sürgősen ki kell valamit találniuk, ha nem akarják elveszíteni a gyereket. Eközben Kedvenc már javában vitázik az egyik jelölttel a próbafelvételen, a csinos Kerry kiválóan képviseli a kontra oldalt, így megkapja a melót.

pic5.png

Era az FBI irodában már javában készül az estére, Bolling udvariasságból rákérdez Ty-ra és Joe-ra, Era udvariasan válaszol, de inkább dolgozni kéne. Paul, Marcus jelenlétében elkezdi az eligazítást: fokozott készültség van érvényben. Mielőtt Paul rátérhetne a lényegi részre, Marcus kapcsolja Annát, aki hálásan köszöni a védelmet. Szívesen, válaszolja Era, aki a pincében már Eli Cohnnal tárgyalja meg a lehetséges támadást. Anna bekeményített Tylerrel, hát ő sem fog késlekedni. Párhuzamosan látjuk az irodát és a pincét, Era az irodában a biztonsági kérdésekről tárgyal, a pincében a támadásról. Nem lesz bomba, helyette egy ügyes elterelő tüntetés, amit Jack atya fog vezetni, Era bejuttatja Kyle-t az épületbe. Hobbes mesterlövész képességeit megcsillogtatva lelőheti Annát, így elkerülhetik a felesleges áldozatokat. Ryan nem lesz ott, Kedvencnek sem kell tudnia a támadásról, így biztonságosabb. Mindegyikük kap egy mobilt, azon tárgyalhatnak az akció közben. Az FBI irodában Marcus szerint kitűnő tervet állított össze Era, a biztonságuk jó kezekben van.

pic6.png

Az anyahajón Anna és Thomas beszéli át ismét Concordia valódi küldetését. A vörös eső hatása hamarosan kibontakozik, az emberi nők fogamzóképesek lesznek, megszülhetik a kis gyíkokat. Concordia épületei egy leszállóegységet képeznek, amelyre az érkező flotta hajói leszállhatnak és indulhat az invázió. Otthon, Eránál Joe nézegeti a családi fotóalbumot, Era már a gálaestre készül, hány FBI ügynök néz ki ilyen jól estélyi ruhában? Utolsó vigyázz magadra után, Era felajánlja, hogy aludjon náluk, ráér reggel hazatérni, majd ő is elindul a munkába. Az anyahajón Ryan a kislányával van, Anna is gyönyörűen néz ki a vörös estélyi ruhájában, de ezt a ruhát vajon tönkreteszi egy támadás? Ryan nem tud támadásról, igaz nincs még tűz közelben, hogy ilyenekről tudjon. Akkor dolgozzon ezen jobban, ha nem akarja, hogy a kislánya szenvedjen, aki már nagyon sír. Anna meggyógyítja az áldásával, egy ideig jobban lesz, addig Ryan végezze jobban a dolgát.

pic7.png

Az estély már javában zajlik, minden résztvevőt alaposan megvizsgálnak, kiválóan végzik a munkájukat a biztonsági emberek. Anna büszkén aratja le a házigazdának járó dicsőséget, a tömegből Kedvenc figyeli sikerének elindítóját. Új kolléganője, Kerry is itt van, örülne ő is egy bemutatásnak Annával. Kint Kyle és Cohn is megérkezett, Jack atya már a tüntetőivel készülődik. Bent Kerry feltehette a kérdését Annának, mit akarnak valójában az emberektől, de természetesen nem kap rá igaz választ. Era indítja Jack atyát és a tüntetőit, akik elindulnak az egyik bejárat felé. Era is megkapja a figyelmeztetést róluk, kivezényel néhány biztonságit Bolling vezetésével. Kyle és Cohn is jöhetnek, akik sikerrel bejutnak az épületbe és elfoglalják a lövőhelyüket. Ryan otthonról nézi a tévében az eseményeket, de az eszében csak a kislánya jár. Anna már a pódiumhoz közelít, mögötte Marcus az egyik V biztonságitól kap híreket, amit rögvest el is mond Annának: Ryan beköpte az ellenállást, Anna célpont, Marcus lesz az, aki beszélni fog, Annát testőrei veszik körül. Eza zavar feltűnik Erának és a lövészeknek is, valami készül.

pi8.png

Marcus a pódiumnál, ügyesen kimenti Annát, lövészeink készek lelőni Marcust, Era engedélyezi, de Marcus olyan bejelentést tesz, ami érinti Erát: Tyler a díszvendég, mint az első ember, aki V siklót vezethet. Ty a színpadon, akció mégsincs lefújva, Era előbb lehozza gyereket, aztán lehet lőni. Sajnos Marcus Erát is a színpadra hívja, így Marcus teljes takarásban van a két ember mellett. Era nagyon örül fia sikerének, így kissé eltolja a gyereket, hogy megölelje, így Marcus kikerül kettejük közül, Kyle céloz és Marcus elterül a földön, egy lövéssel a mellkasában. A tömeg pánikol, Kyle és Cohn leléphetnek, Annát és Marcust már viszik a siklójukhoz. Era is kijutott Tylerrel, de pillantása összeakad Annáéval, amely semmi jót sem ígér. Anna a hajón nem kap jó híreket Marcusról: Thomas szerint a sérülése végzetes lehet. Annát első látásra nem rázza meg a hír, a Concordiának mennie kell tovább, és Marcus helyébe Thomas lép. Sajnos Tyler is lemondott a csatlakozásról, de ez sem ejt sebet Annán: igaz, hogy Lisa őt választotta, de vannak más jelöltek.

pic9.png

Otthon apu és Ty kihasználják a frissen jött szabadságot és beszélgetnek. Ty-t megrázta a támadás, nem akarja a szüleit elveszíteni, ezért lépett ki, végre egy józan döntés a gyerektől. Era hozza a születésnapi tortát, együtt a család. Az FBI-nál Paul dühöng, Bolling és Era még nincsen kirúgva. Bolling viszont elgondolkodott az estéről, és a következőkre jutott: átad egy fotót, amin Era Landry atyával beszélget, ma reggel, mikor a fiával kellett volna lennie. Landry tüntetése sem véletlen, egy elterelés volt. Valaki nagyobb áll a dolgok mögött, így Bolling kért egy kivizsgálási döntést Era ellen, mert ha sokáig húzzák nagy bajban lesznek. A templomban Jack atya imádkozik a lelkéért, Travis atya közli vele a kegyetlen ítéletet, vége a papi karriernek. Ennek vége, de a hitét senki nem veheti el. Ryan a hajón van, kislánya egyre csak sír, mikor Anna dühödten berobog és számon kéri tőle a támadás eltitkolását. Ryan megbánt mindent, a lánya legfontosabb, többet nem fog ilyen előfordulni, királynőm. A pincében Cohn és Kyle Kedvenc tudósítását nézik, Marcus állapotáról semmi hír. A két exkatona kitalálta a besúgó személyét: Ryan.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2013.05.14. 14:29:45

Ha minden második résznél kimarad a címke akkor utólag elég nehéz megtalálni az "elveszett" részeket.
süti beállítások módosítása