Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Zöld íjász (Arrow) 1x14 - Családi bűnök

2013. május 06. 13:00 - Kham

Elnézést mindenkitől de a kapitalizmus és a napsütés miatt, kimarad egy résznyi hogyvolt. Ez történt az előző részben: Olivér ismertebb sorozatok szereplőivel találkozott. Az epizód gonosz túlélte, pedig gonoszabban tolta, mint Hősökben. Szerintem találkozunk még vele, majd akkor bővebben. Lian-Yu szigeten a Túlélés térképfelirat alatt Manu Benett lakott, aki túlélte a  negyedik évad Spartacust is. Következik a legjobb rész evör, ahogy mondani szokás. Olivér ideje javát a Nyiladék mélyén fogja tölteni félhalottként, ezalatt sűrűn idézi szigetes napjait. A hozzáértés miatt Felicity rengeteget szerepel, az inkognitó okán Lauren meg alig.

arrow14_1.png

A Zöld Íjász végül látogatásra szánja el magát Olivér összeesküvő édesanyjánál. A Queen művekben üvegcsörömpölés szakítja meg az esti értekezletet, suhanás veri le a villanyt, a testőrség kidől, Moira Queen szívét nyílvessző veszi célba. “Elárultad a várost! Hol van férjed, az a Walter nevű?” dörög a basszus. Szegény asszony tényleg nem tudja, ezért kegyelemért könyörög. Nekiszegez a Csuklyásnak egy mosolyalbumot a purdékról, úgy rimánkodik. Ezen még az Íjász idege is megereszkedik. A pókasszony persze kihasználja az alkalmat, pisztolyt ránt a széfből és fedezékből pufogtat mindenféle. A meghatott hőst vérzékeny helyen éri egy kóbor golyó, alig tud elvánszorognia Felicity hátsó üléséig, pedig csak a helyi mélygarázsban parkol. A gyűrött Íjász nem tud frappánsat mondani az informatikának, hát hátradobja az árnyékvetőt . Megint oda a körmönfont kettős élet, cserébe Felicity a közkórház helyett a Nyiladék felé gyors hajt. Míg Diggle testőr és a szőke lány nyomókötést alkalmaz és saját vér átömleszt, Olivér már a dzsungelködben lebeg.

arrow14_2.png

Slade Wilsonnak az Ausztrál Titkosszolgálattól, vinnie kell magával még egy embert a repülőtér elfoglaláshoz. Jobb híján Olivért próbálja felkészíteni a feladatra pár nap alatt. Még csak az egyes szintű akciófilmes kiképzésnél tartanak, a hajótöröttet sokat verik, ököllel és bottal. Egy szilajabb ütéstől felháborodik, nem érti mi szükség a bambuszbotra a lőfegyverek korában. Slade harcos könnyű bemutatót tart lefegyverzésből. Olivér megígéri, hogy nem lázad tovább a tanterv ellen, mielőtt még feltörnének tanárából az emlékek és C.X. monogramot hasítana az osztály hátába egy tompa bambusszal. Gyorsan telnek a gyakorlás napjai, eljön az akció előestéje, Slade beavatja a fiút a tervbe. Amíg ő külső őrséget mesterlövészkedi a szekundásnak el kell vágni az irányítótorony golyóálló üvege mögött vigyázkodó ember torkát, mielőtt az riadózna a rádión. Fifikás, nem mondom, Olivér is úgy érzi, hogy menni fog a dolog. Elalvás előtt mégis Lauren fotóját bámulja, kap is tőle egy frankó rémálmot az álomban.

arrow14_3.png

A kialvatlanságnak meg lesz az eredménye, alig indulnak el reggel a reptér irányába Olivér máris egy régi világháborús aknára lép. Nem jut idő a tűzszerészkedésre, az avarban máris Fekete Fegyveresek zörögnek. Slade eltűnik az aljnövényzetben, Olivér nem léphet le, felhúzza hát a lopott símaszkot. Sokáig nem kell alakoskodnia, alig veszi körbe az őrjárat, egy üvöltős ausztrál bokorugrás után meglátjuk, mire jó a bambuszbot, ha elég vasat raknak a végére. Slade egy levágott fekete ruhást gördít Olivér helyett az aknára, Dr. Jones legjobb pillanatait idézi. Haladnak tovább napszálltáig, hősünk neander módon próbál tábortüzet gyújtani. A tréfás tanbá’ végül megunja meg a Discovery élő adását és előránt egy zippot. Szalonna nincs, kénytelenek sztorizással elütni az időt. Kiderül a Monokróm Pantomista valódi neve: Billy Wintergreen. Hajdan, Slade társaságában érkezett a szigetre Yao-Fei mestert szabadítani, de von Fliegen ledurrantotta a gépüket az égből, mindketten fogságba estek. A neonáci olajozott hajával és egy konzerv szardíniával megtörte az ausztrál kitartást, Billy meghasonlott, azóta Szadista Pantomista néven lép fel sziget szerte, szabadidejében Eduard mellett hűségeskedik. Így már érthetőbb Slade folyton zordon arca. Lehet, hogy az ausztrál kommandósokban könnyen fordul a pál, viszont a hangtompítóssal mindig célba találnak, mint Clint Eastwood a majálisi céllövöldében. Megérkeznek a reptérre, Olivér árnyékból árnyékba szökell, a kaszkadőrség pukkanva hullik körülötte. A toronybéli őr nem neszel fel, pedig az egyik halott őr a vaslépcsőn is legurul, Olivér sikeresen a háta mögé lopózik. Persze nem sikerül a torokvágás, lökdösődni kezdenek. Kiképzett Olivér kifejt némi ellenállást, de a végeredmény várhatóbb, mint a második Barcelona-München meccsen. A toronyőr olyan elszántan szegezi rá a pisztolyt a srácra, hogy annak majdnem megáll a szíve.

arrow14_4.png

Visszakapcsolunk Starling Citybe, ahol tényleg megáll Olivér szíve. Diggle a bikázógéphez pattan, hősünkre helyezi a tappancsokat, kattint, de nem történik semmi. A Testőr szemei guvadnak, de a szőke segéderő nem esik pánikba, a töltés zizegett, bizonyára a kábelekkel van gond. Villámgyorsan helyrebogozza, Diggle most nem felejti a “Hátra!” figyelmeztetést, kattint és hősünk befeszül, mint békacomb az ívhegesztőben. Még kettő ugyanilyen és Olivér EKG vonala ismét jojózni kezd. Ezt megúszta, akárcsak a szigeti toronyőr verekedést. A szerencsétlen statisztának majdnem sikerült leadni a vészjelzést, de elakadt a szava egy hátulról nyársaló kommandós halefben. “Legközelebb cserkészlányokat hívok.” morog Slade. Lehet, hogy ők jobban torok metélnek, de a vonalas telefonra, Olivérhez hasonlóan, rácsapnának a legelső privát alkalommal. A “szevaszszivi szombateste?” hívásnak és Lauren szereplésének a morcos harcos kábel kitépéssel vet véget. Romantikázni majd menekülés után kell, különben is lehallgathatják.
A rádión keresztül bejelentkezik ellátó repülőgép, alig háromórányi távolságban vannak. A Símaszkos Bandában gondoltak minden eshetőségre, a gép pilótái egy találós kérdésre várják a helyes választ. Úgy tűnik az ASISnál, akárcsak az agrárgép-kezelő képzésnél,  érintőlegesen veszik az ókori irodalmat, ezúttal Slade pislog ütődötten. Szerencsére, mind a playboy, mind pilóta iskolában kitértek rá, Olivért mégis megérte elcipelni idáig, helyesen felel az Odüsszeia idézetre.

arrow14_5.png

Kiderül, miért nincs Homérosz kötet az Ausztrál Titkosszolgálat raktárában, nem fért el az atombomba mellett. Most, hogy közeledik a menekülés, Slade ügynök úgy dönt, légicsapást kér a szigetre, bár nem tudja miben ügyködik von Fliegen, de ajánlatosabb az egészet gombafelhővé pusztítani. Olivérben megszólal a lelkiismeret, nem szeretné ha Yoda mestere is megpusztulna idő előtt. Slade szerint ez magányügy, Olivér szerint tartozás, így egyedül indul a mentőakcióra. Csak három órája maradt a becsekkolásig, annyira gyorsan fut, hogy Starling Cityben újra megáll a szíve.

Diggle megmarkolja a defibrillátort, megint Felicity marad józan a vészben, csak a drót lazult meg, nem a szívritmus, nem kell sokkolni a munkaadót. A szusszanásnyi pihenőben Felicity tárlatnéz a rejtekhelyen, míg Diggle katonatörténetekkel szórakoztatja. Egyszer éppen helyi hadúrt életét védték politikai okokból, egy tűzharcban kilőtt egy tinédzser afgán lázadót, ettől megingott a pozitív önképe. De a Zöld Íjász mellett helyreállt a rend, rájött hogy a háború áldozatokkal jár, főleg testőrszerepben.

arrow14_6.png

Nem könnyebb hajótöröttként sem az élet, Olivér elér a Keleti Táborba. Egy IFA árnyékából észreveszi Yoda mestert, aki rettenet fogságában saját puskával és sátorral tengődik. A tanítvány belopózik menteni, de Yao Fei megmakacsolja magát, nem menekül. Oli nem érti a csökönyösség miértjét. “Nem miért, hanem kiért.” feleli a kínai és orrba vágja hősünket. Olivérnek semmi sem világos, tekintete előtt elsötétül a Legijesztőbb Szigeti Trió. A kivégző-edzőkörben ébred, a Pantomista önként jelentkezett hóhérkodni. Olivér megpróbál kivégzője egykori ausztrál honfiságára hatni, de úgy tűnik Billyvel nem érdemes nosztalgiázni kenguru-földről. Himnusz éneklés helyett, inkább mindkét oldalról üt, mint a metróajtó, sőt kardot ránt lefejezéshez, hirtelen robbanások zavarják meg a mutatványt. Helyesen tették akik arra tettek, hogy Slade Wilson sziklakülseje aranyszívet rejt, bár az is igaz neki is maradt egy elintézetlen magánügye. Erdőzöldje és Vágási ausztrál hagyományoknak megfelelően karddal simítják el a titkosszolgálati ellentéteket. Olyan vagdalkozásba kezdenek, amint nem láttam az aréna homokja óta, bár kevesebb a lassított közelképes bélontás a megszokottnál, az végeredmény éppoly kegyetlen. Slade legyűri Billy bajtársat és keresztülszúrja pengéjét az ausztrál bevetési maszk szemnyílásán. Egy pantomistával szegényebb lett a művészvilág, de neonáci tisztből még mindig maradt, von Fliegen fedezékből karon lövi a túlélő kommandós, Olivérnek kell kicipelnie az általános káoszból.

arrow14_6b.png

Willson mosolya kétértelmű, bár a szekundás tökéletesen hajtja végre a lefegyverző fogást egy kóbor feketén, a menekülésnek lőttek. A négy légcsavaros gép a fejük felett húz el a szárazföld felé, három hónap múlva érkezik legközelebb, addig az ASIS roncsban kell bunkerezni. Sebaj, a nagy robbantgatás talán kétségeket ébreszt Eduard von Fliegen megbízójában, ugyanis a neonáci egy zsoldos, szóval az is van neki. A megbízó egyelőre csak egy erősen parancsoló hang a rádióban, de a zsoldos nem ijedős, a megfelelő embereket gyűjtötte maga köré. Egyből itt van, például Yao-Fe lánya, kiderül hogy kivel tartja pórázon az öreg mestert. Az Olivér leütésért cserébe a szűkszavú atya kap öt perc beszélgetést Shado nevű túszlányával. A sírdogáló lányt mandarin nyelven nyugtatja, nem sokára véget ér minden, remélem nem valami kamikaze akciót fontolgat.

arrow14_7.png

Starling Cityben Olivér magához tér a műtőasztalon, a segítőtársak visszafogottan örülnek. A szorgos Felicity az eltelt időben lecserélte Olivér A-HA képernyővédőjét a hasonló korú számítógép parkkal együtt és már be is tört a rendőrségi adatbázisba, kukába dobatta a tetthelyen talált Íjász vérnyomokat. Olivér nagyon hálás a lánynak minden segítségért, tiszteletbeli csapattagból előléptetné állandó szereplővé, még a főcímbe is bekerülne a neve, meg minden. Felicity nem akar keresztes vitézkedni, viszont Walter kedves volt vele, szeretné megtalálni. Ideiglenesen elfogadja az ajánlatot, de csak míg fellelik a hiányzó mostohát. Eltávozik a vécé felé, az eredeti Csuklyás Csapat kettesben marad. Olivér elmondja Digglenek, hogy a meghatottsága miatt kapott golyót, már több mint tucat rész óta rakja a rendet a városban, de az édesanyja volt az első, aki a gyerekeit sorsát a sajátja elé helyezte. Meg különben is itt az Anyák napja, megtiltja a hűséges testőrnek hogy Moira Queen után nyomozzon. Diggle arca megkeseredik, de közel sem annyira mint Olivéré, akit hazaérve szorosan vállseben ölel az esti Íjász-látogatás miatt zaklatott mamája. Olivér megígéri, hogy a Csuklyás Igazságosztó nem fogja többé zaklatni. Ámen.

Címkék: arrow
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fekete Panna 2013.05.06. 17:53:33

Szia Kham!

Nagyon tetszenek az írásaid, ezért ha esetleg diktatúra lesz (?) és árnyék, mindképpen pótold kérlek a 13. részt.

Élvezettel olvasom írásaid! :-)

További jó munkát!

Fekete Panna 2013.05.06. 17:56:38

akartam írni mindENképpen...

egyemakisszíved 2013.05.06. 18:26:14

Disznóság, hogy az egyetlen nőt, akit eddig láttunk a szigeten, fogoly szerepbe rakták! Miért van Olivernek és Yao-Fei lányának közös tetoválása? Mindenki kap egy sárkányfejes tetoválást, ha a tápláléklánc aljára jut, hogy a sárkánygyíknak jobban tetsszen? Vagy ez a Yao-Fei családjának ősi címere, őt is családtaggá fogadják?
süti beállítások módosítása