Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 6x08 - Recon

2013. május 06. 17:00 - Szencsike

A könnyebb áttekinthetőség miatt Sziget és AlterLost részre bontom a 6. évad hogyvoltját, amit onnan folytatunk, ahol sixx abbahagyta.

Sziget: ÁlLocke templomi dúlása utáni reggellel kezdünk, dilis Claire szedett-vedett kis bungalójánál, James/Sawyer  és Yin itt vészelte át az éjszakát. James teával ébreszti a régi társat, Yin azonnal menni akar, nem érheti itt őt se Locke, aki nem Locke, se Claire. Saeyer kijelenti, hogy ő ÁlLocke-kal van, mert kijuttatja erről a rohadt szigetről. Yin Sun nélkül nem megy sehova, Sawyer ígéretet tesz, nélkülük nem indul el. Ekkorra megérkezik ÁlLocke és az oldalára állt templomi túlélők kis csapata, köztük van Kati, a halottaiból feltámadó Arab és Dinka Claire.

pic1.png

Dinka szedi össze a sátrában a vándorláshoz szükséges cuccait, biztos, ami biztos egy vadászkés is a tatyóban landol. Utoljára megsimogatja Áron fia pótlásául szolgáló koponyát viselő, elhullott állat testével rendelkező valamit, Kati őszintén csodálkozik a lányon, hogy ezen a helyen élt, az Áronpótlón pedig még jobban. Dinkának csak ennyi maradt a világból. Kint ÁlLock tart közgyűlést, megérti a népét, hogy fáradtak és traumatikusak, de tovább kell menni. Cindy teszi fel a jó kérdést, mi van azokkal, akik a templomban maradtak? A fekete füst megölte őket, hangzik a kegyetlen válasz, mire a csapat legifjabb tagjai elsírják magukat, ÁlLocke kedves vezetőként megvigasztalja őket. Dinka együttérzően megfogja Kati kezét, Kati inkább elhúzná mellőle a csíkot, de a béke kedvéért marad mellette. ÁlLocke indulást vezényel, Sawyer üdvözli Katit, hát a csapat többi tagja, Doki, Hurley, Miles? Dokiék korábban elmentek, Milesról semmi híre, és egyébként Locke pártján áll? James nem áll senki oldalán.

pic2.png

A kiscsapat mendegél az erdőben, ÁlLocke egy tisztáshoz vezeti őket, ahol pihenhetnek és vizet vehetnek magukhoz, hosszú útra számítsanak. Sawyer erre ugrik, nem arról volt szó, hogy elmennek? ÁlLocke egy négyszemközti beszélgetésre hívja őt. Útközben ÁlLocke bevallja, hogy ő a fekete füst, és a templomban maradtaknak kegyesen felajánlotta, hogy csatlakozzanak Team Locke-hoz, de elutasították, hát meghaltak. A templomosok tőle védték a szigetet, miközben ő csak el akar menni a szigetről. Vagy ők ölik meg ÁlLocke-ot, vagy ő öli meg őket. ÁlLocke pedig nem akar meghalni. Kiérnek a partra, ott egy csónak várja őket, James fog átutazni a Hidra-szigetre, harmadik évadbeli fogságának színhelyére, jelenleg ott van az Ajira járat, meg kell tudni, hogy vannak-e ott mások is, mert veszélyesek lehetnek. ÁlLocke bízik Sawyer hazudozási képességében, mondhat bármit az ottaniaknak, csak jöjjön vissza és mondja el mit látott.

pic3.png

Sawyer átért a Hidrára, útba ejti fogságának a helyszínét is, megvannak még a ketrecek, sőt Kati kis ruhácskája is. A főszigeten a ruha volt tulaja mit sem sejtve ül le a maga elé meredő Arab mellé, téma természetesen ÁlLocke, illetve Sayid hogyléte. Katit egy váratlan támadás éri, Dinka rántja le a földre és a késével vágná el a nyakát. Kati Arabnak kiabál segítségért, aki csak nézi a két nő harcát, és ezen kívül semmi mást sem tesz, hogy Katinak ne essen baja. De jön ÁlLocke és megmenti Katit, Dinkát egy pofon után a tábortűzhöz zavarja. Kati közben megpróbál nem nyilvánosan összeomlani. A Hidrán James megtalálta a gépet, a körülményekhez képest működőképesnek tűnik. Felfedez egy ösvényt, ami a halott utasok összegyűjtött kupacához vezet, bent az erdőben. Néhány méterrel arrébb mozgás van, egy nő rohan ki a bokrok közül. Csak ő maradt a gépről. Zoénak hívják, ő és a többiek remélték, hogy megmentik őket, de hiába. Egy nap elment fát gyűjteni, mikor sikolyt hallott, mire visszatért, már mindenki halott volt. Ő hurcolta a halottakat. Sawyer hiszi is, meg nem is, de segít a nőnek átjutni a másik szigetre, ahol van egy csapat.

pic4.png

Kati eközben egyedül sírdogál a fák között, ÁlLocke jön hozzá bocsánatot kérni. Elmagyarázza a lánynak, hogy Claire miért lett őrült. Ő mondta, hogy a Többiek vitték el a gyereket, hiszen Claire egyedül maradt, miután a csapat lelépett és Kati vitte Áront. Rákente a Többiekre, így Claire őket gyűlölte, de most, hogy kiderült, ez a gyűlölet vetül most Katira. Halotthoz képest egész jókat mond, állapítja meg a lány, ÁlLocke időt kér tőle, és megígéri, hogy biztonságban lesz mindenki. Kati nem válaszol, inkább Sawyer holléte érdekli, Locke elvezeti őt a partra. A Hidrán Sawyer válaszolgat Zoe kérdéseire, hányan vannak, mikor zuhantak le stb. Megérkeznek a csónakhoz, mikor Sawyer megunja a nő hazudozását és fegyvert fog rá. A nő sóhajt egyet, majd a füttyszavára fegyveres társai bukkannak fel a bokor mögül. Sawyer feltétel nélkül megadja magát és a vezetőhöz akar menni. Kati és Locke megérkeznek a partra, ÁlLocke a szomszéd szigetre mutat, ott a pajtásod. Miért nem mondta el ezt korábban, mire volt jó ez a túra, morcos Kati. Így legalább tudnak beszélgetni: mielőtt Locke bőrébe bújt volna, volt egy anyja, aki őrült volt. Ugyanolyan őrült, mint most Claire, így sok problémája volt fiatal korában. Katinak ezzel szembe kell néznie, ha Áron jövőjéről van szó.

pic5.png

Sawyert viszik a vezetőhöz, a sziget egyik pontján a megszálló csapat olyan pilonokat állít fel, amely a fekete füst elriasztására szolgál. Megérkeznek a kikötőhöz, ahol egy tengeralattjáró várja őket, a főnök kész fogadni Sawyert.  A tengeralattjáró folyosóján Sawyer felfedez egy lelakatolt helyiséget, semmi sincsen ott, menjen tovább. Zoe bejelenti Sawyert a főnöknél, aki nem más, mint Charles Widmore. Sawyerben még élénken él a puskás kivégzőcsapat emléke, érthető, hogy nem pacsizik le Widmore-ral. Tárgyra térnek, Sawyert John Locke küldte és Widmore tudja, hogy ez a Locke valójában nem az a Locke. Sawyer átadja neki ÁlLocke-ot, cserébe nem bánthatja Sawyer embereit, és hagyja őket elmenni. Egyikük sem bízik jobban a másikban, de Widmore részéről áll az alku. Kati magányosan sétál vissza a táborhelyre, Claire állítja meg, most bocsánatot akar kérni. Teljesen őszinte, tényleg sajnálja, ami történt, tudja, hogy Kati csak jót akart Áronnak. Claire elsírja magát, átöleli Katit, aki nem tud mit kezdeni a váratlan érzelemáradattól, de visszaöleli a lányt. Úgy tűnik szent a béke. Időközben Sawyer is visszatért, tudja, hogy ÁlLocke valójában Widmore miatt küldte át és beszámol neki, a gépről, fegyveresekről, a pilonokról és a lényeg, hogy ÁlLocke életére kötött alkut Widmore-ral. Harc nélkül ne ússzák meg, de vigye ki a szigetről. ÁlLocke köszöni Sawyer őszinteségét. Beesteledett, Kati a tábortűz mellett üldögél, Sawyer csatlakozik hozzá. Van egy terve: kijátssza egymás ellen Widmore-t és Locke-ot. Ők elintézik egymást, a társaság vár, és ha végeztek egymással mehetnek a szigetről. A jármű a tengeralattjáró lesz.

pic6.png

AlterLost: James „Sawyer” Ford életét ismerhetjük meg, aki micsoda véletlen, egy Ava nevű hölggyel töltött el néhány rendkívül kellemes órát, és egymást múlják felül a teljesítmény értékelésében. Kishölgy a nagy csókcsata közepette ránéz az órára, hát Jimmy nem fog elkésni a találkozóról? Jimmy kipattan az ágyból, gyors öltözés, aktatáska felkap és hoppá, kinyílik. Tele van pénzzel. Mintha Sawyer semmit sem változott volna, ugyanolyan csaló, mint régen, ugyanúgy fűzi be a csajokat a véletlenül kinyíló táskával és a könnyű pénz ígéretével, mint régen. Ava is meghallgatja a sztorit a befektetésről, de csaj nem dől be neki: fegyvert fog Sawyerre, őt aztán ne verje át, ismeri az összes trükköt, amivel pénzt lehet kicsalni, ő aztán nem hülye. De pontosan az, válaszolja a férfi, mert ez az egész kamu, kint rendőrök állnak, akik csak arra várnak, hogy Sawyer behívja őket, kishölgyet meg elvihessék kihallgatni a férjéről. Nohát, nohát, Sawyer átállt a másik oldalra, bűnüldöző lett, üldözött helyett ebben a csodás világban. Sawyer kimondja a varázsszót, LaFleur – mint szigeten a biztonsági főnökként viselt neve- és rendőrök törik be az ajtót, majd viszik a hölgyet. Sawyer társa halottakkal beszélő Miles.

pic7.png

Ford nyomozó bent a rendőrségen dolgozik, a számítógépén Word 2007-es működik, a sorozat idővonala szerint még 2004 van, még az alter világban is. Egy bizonyos Anthony Coopert hív fel, és egy 1976-os alabamai látogatásról érdeklődik tőle, a férfi sose járt arra, így elbúcsúznak egymástól. Nyomozónk kihúzza ezt a Coopert a listájáról, készül hívni a következőt. Miles hozza neki a kávét, telefon letesz, mert titkolózni és hazudozni kell a társ előtt. A hazugság része a sztorinak, hogy AC egy régi haverja, aki ígért neki néhány kosármeccs-jegyet valamint a hétvégén James Palm Springsben járt, és még érzi a koktélok hatását. Sebaj, estig Miles összevakarja őt, ugyanis leszervezett egy randit. A nő az apjával dolgozik a múzeumban és nagyon jó csaj. Jim nem rajong a dologért, de ha ettől Miles békén hagyja, akkor legyen. Békén hagyja, de kér pár meccsjegyet, vagy mondja el az igazat, akármit is titkol előle. James semmit sem titkol.

pic8.png

James megérkezik a randihelyre, egy étterem, felhívja Milest, kit is kell keresnie, egy vörös hajú lesz a célpont. Meg is van a vöröske, aki Charlotte! Gyorsan megtalálják a közös hangot, Charlotte nem kíváncsi James betanult csajozós szövegére, legyen vele őszinte. Így hát a miért lett rendőr kérdésre James elismeri, mikor döntenie kellett, hogy üldöző vagy üldözött lesz, az előbbit választotta. Nem sokkal később már James ágyát próbálják ki. Később James úriemberként innivalót hoz a lánynak, aki egy pólót szeretne felvenni. Szolgálja ki magát nyugodtan és Charlotte már kutat a fiókban egy felsőért. Ott azonban mást is talál, egy „Sawyer” feliratú mappát, benne családi fotóval, és egy családgyilkosságról szóló cikkel és egyéb nyomozati anyagokkal. James pont jókor jön vissza, hogy lássa, amint a lány olvasgatja a kivágást. Charlotte magyarázkodni akar, de James bepipul és elég durván elküldi a lányt.

pic9.png

Másnap reggel a rendőrőrs portáján Charlie tesója, Liam érdeklődik a behozott öcsiről, de senki nem tud neki segíteni. Felbukkan James is, Liam hozzáfordul, de mivel a drogosok nem az ő osztályához tartoznak nem foglalkozik az üggyel. Ehelyett James összetalálkozik Miles-szal, aki igen dühösen löki Jamest az öltözőszekrény ajtajának, tessék szépen őszintének lenni. James azt hiszi, hogy az elszúrt randi miatt dühös a partnere, de nem. Miles rájött, hogy Palm Springs egyenlő Ausztrália, mit keresett ott, miért kellett egyáltalán hazudni? Ez nem Miles dolga, ha nem hát nem, akkor ennyi volt a közös munka, búcsúzik Miles. James dühét a tükör bánja. Este van, James magányosan tér haza a lakásába, kivesz egy doboz sört a hűtőből a mikróba berak valami fagyasztott kaját, agglegényélet… Később, vacsora közben a Farm ahol élünk című klasszikus sorozatot nézi. Laura és apukája, Charles, az el nem múló szeretetről beszélgetnek, ami megihlette Jamest is. Charlotte ajtaján kopogtat, néhány doboz sörrel és egy napraforgóval. Charlotte részéről ez a vonat már elment, James elcseszte, aki azért a napraforgót az ajtó előtt hagyja. Másnap James a rendőrség előtt várja Milest, eljött az igazmondás ideje és beszámol neki Sawyerről. Anthony Cooper neve az egyetlen nyom, most is egy AC-t követett Ausztráliába, ha megvan a megfelelő, megöli. A nagy egymásra találás pillanatait egy becsapódó autó töri ketté, az utasa már szalad is be a mellékutcába. James és Miles utána, James kapja el, na kit? Kati ismét a hatóság kezében van.

Címkék: lost
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása