Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csont nélkül 1x05 - Tökéletes trükk

2013. május 06. 11:00 - Smiley93

Mitévők legyünk, ha feltörekvő bűvészként egy apró bakit vétve eltüntetjük csinos asszisztensünket? Forduljunk a Férfihoz, Aki Mindent Megtalál, ahogy az aktuális ügyfél Presto Malatesta tette, miután felsült hipertitkos csúcsprodukciójával, a Főnixszel, és bár Angelica, a segítő nem sült meg, de eltűnt. Izgi ügy, vállalva.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.08. 214539.bmp.jpg

Reggel Leoval nyitunk, aki nagyon nevelné Willát, no meg ez a Timo is túl sok időt tölt a csaj lakókocsijában. Isabel meg kiskávéval a kezében emlékezteti a kalapost, ő csak munkaadó. Hűha, szóval ennyire járnak Walterral? Na, de a magánéletről majd később, most kemény meló van, a szenes bárban kezdjük a nyomozást, ahova 1) gond nélkül be lehet menni 2) még senki se takarított. Oké, lépjünk túl ezen, be a rejtett aknába, ahol Angelica meghúzódni volt hivatott, de agyafúrtan fúrt magának egy alagutat a lyukból, ami egészen a széfes irodába juttatta el. Hogy ellopja a pénzt, ugye. Tipliztetik is a recepcióst – a Hamiscipőst két epizóddal korábbról, gyorsan kikerült a sittről vagy nem is került be –, hogy legyen szíves kinyitni, de addigra Presto csípőből megbűvöli a zárat és feltárul az üres teli széf. Zsákutca, na. Ami azt jelenti, hogy unalom van, és lehet kavarni a magánéletet.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.08. 220903.bmp.jpg

Leo diszkréten kérdőre vonja Willát Timo miatt, amiből perverz! felkiáltással kivonuló csaj lesz, Isabel meg a változatosság kedvéért fekete hajú Barbie-val és Kopasz Kennel játszogató Waltert ellenőrzi, hogy a kudarc miatt nem katatón-e. No meg rugózik egy sort a Willa-Timo ügyön, ezek ketten nem is rokonok, náluk az unokatestvér kábé annyit tesz, mint haver, felháborító hazugság. Még mindig nem hiszem el, hogy ez külön történetszál. Szerencsére Waltert megihlette az eset, és visszaugrunk oda, hogy Hamiscipős-széfnyitás, motivációként Isabellel megspékelve. A széf nyílik, a pénz hullik, különös mód mindegyiknek csak hátulja van. Szóval a trükkös tolvaj hagyott bankót az igazi helyett. Hőseinkre hosszas várakozás után a hatóság is figyelmet fordít végre, Hamiscipős és Presto is bilincsben hagyja el a színt, utóbbi csak miután trükkös könyvét Walter gondjaira bízza. Mivel a hatósági személy Walter tenyeréből eszik, miközben Isabel fejére tesz egy nagyot, hősünk egyhamar megtud minden fontos adatot, miközben kiakasztja a csajt. Ennek jegyében zajlik a tanácskozás a Világvégén: Leo elintézi Walternál, hogy Isabelt is bevonja az ügybe, ha az cserébe lefolytat egy csajos csevejt Willával. A Férfi, Aki Mindent Megtalál eközben nyomra bukkant, egy bizonyos Maddox művésztanoncra.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.08. 221358.bmp.jpg

Ki is száll a suliba, ahol a kevéssé lelkes oktatótól megtudja: Maddox már két hete nem dugta be az orrát az órákra, de jobb is, mert nagyjából egy oviséival vetekszenek az alkotásai. Walter mégis elkunyerál egyet, mert az a srác lakásából egy látkép, innen lokalizája a luxusépületet, ahol él. Betörnek a lakásba, és vajh kit találnak ott? Hát Angelicát, meg egy dagadt alsónadrágos hullát, előbbi valahogy elhúzza a kondenzcsíkot a huszadik emeleti erkélyről, utóbbi viszont hőseink nyakán marad, az érkező rendőrök első számú gyanúsítottjai így ők lesznek. Megy is a telefon haza, ahol micsoda mázli, Isabel lebzsel Willával, Leo megbízásából a kötelező szerelem, pasik témájú beszélgetésbe bonyolódott bele szörnyen, titkon biztos örül a hívásnak. A küldetés: Walter titkos trezorjából kell egy gyémántgyűrű, ehhez természetesen jár egy kódnyitó versike is, aztán kéne szállítani a cuccot Maddox műhelyébe, kiszabadítani a párost. Willa is felkapja a fejét a trezor várható feltárulásának okán, becsületkassza ki, a csaj meg lopakodik Isabel után, akinek muszáj fennhangon felidéznie a mondókát, a Willa meg a háttérben szorgalmasan jegyzetel, így kell ezt.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.11. 75906.bmp.jpg

A nyomdába megérkezik a felmentő sereg, Angelica meneküléséről is kiderül, hogy kevésbé misztikus, sokkal inkább akrobatikus, amit már a rendőrök is elhisznek, azaz Walterék Isabellel kiegészülve kiváltják Prestot a dutyiból. Mikor beavatják asszisztense alvilági életébe, a pasas depresszióba esik és elhatározza, ablakoknál bűvészkedik tovább, nem veszt sokat a világ. Mivel a nyomozás érezhetően zsákutcába jutott, jön is egy Walter-epizód, amiben a Férfi, Aki Mindent Megtalál egy ihletet vesztett festő, akinek hiába van három modellje (Hamiscipős, Timo és Presto), nem tud dönteni. Viszont elhangzik pár magvas gondolat, ezekből lehet levonni a következtetéseket: felébredve Walter meg is osztja Isabellel, hogy szerinte hárman voltak a pénzhamisító bandában, a csaja viszont azon a bizonyos kínos beszélgetésen rugózik Willával, a csakazértis megmutatatom, hogy én tudok többet szinten, jól van.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.11. 80730.bmp.jpg

Előbb még nyomozunk egy pöttyet: Isabel, Walter és a belsős nő, aki kábé csorgó nyállal helyesel Walter minden megnyilvánulására a művészeti suliban, Maddox „osztályában" keresi a harmadik bandatagot, aki hősünk szerint az, aki hiányként jelenik meg. Aki ki más lehetne egy elmaradt órán, mint maga a tanár? Odahaza aztán Isabel sort kerít a várva várt beszélgetésre Willával: ő öt éven belül a Fehér Házba készül, azzal a bizonyos épülettel viszont Walter finoman szólva nem kompatibilis. De hát amíg Isabel itt van, semmi akadálya egy kis szórakozásnak, nemde. Mielőtt kínossá válna a dolog Isabel számára (megint), gyorsan Willára támad: hát te meg Timo örök szerelmet fogadtatok. Nem, csak jegyesek vagyunk. Hát jó, ezt a részét Isabel nem vágja, el kell magyarázni: Willa öt éves korában köttetett a jegyesség, a családfő Shad bácsi áldásával, és csak akkor lehet felbontani, ha a házasodni készülők a nemes szándékot anyagilag is elfogadhatóan megtámogatják. Timo valami ilyesmire készül(ne), mert ő másba szerelmes, csak hát ez egy még a szokottnál is csúnyább és illegálisabb dolgot feltételez, aminek a vége könnyen a hűvös lehet. A beszélgetés végén sírós összeborulás, éljen.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.08. 222214.bmp.jpg

A suliban eközben a Waltert (egykor) áhítatos rajongással kezelő nő próbálja egykori imádottját megakadályozni a nyomtatóban ragadt dokumentum elmozdításában, ám Leo érkezésével Walter felbátorodik, és fittyet hányva a nőre megszerzi a nyomot, az Észak-Dakotába szóló buszjegyet. Spuri van, a kocsiban némi agytorna, és már meg is van a valódi úticél, Mexikó, irány a buszállomás. Willa odahaza szorgoskodik tovább: kinyitja trezort, majd lemászva hangosan átkozódik: hát, ezek szerint a pénzt nem ott tárolja Walter.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.11. 82329.bmp.jpg

A buszpályaudvaron kalapban-poncsóban találják a mexikói kiruccanásra felkészült tanárt, ő egyhamar nem utazik sehova. De Angelica még nincs meg, azaz Walter nem nyugodott le. Addig nyaggatja az időközben felfüggesztett és már egyáltalán nem rajongó belsőst, hogy üríttesse ki a kedvéért a mexikói buszt, és kerítse elő tanár bácsi poggyászát. Pipa, de a kis gurulósban semmi hasznos. De az utasok között kell, hogy megbújjon Angelica: és igen! Némi közelharc a harcos amazonnal, aminek a vége, hogy az exasszisztenst a tanár bőröndjébe csomagolják.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.11. 83329.bmp.jpg

A Világvégén Willa lehangoló trezor-jelentést tesz Timonak, a nagy vagyont nem innen fogják leakasztani. Távoztukban azonban Isabel megállítja őket, befut Leo meg Walter is, a csipet-csapat összeállásának örömére Isabel közli a nagy tervet: adományokat gyűjt az ifjú jegyeseknek, hogy kivásárolják magukat az eljegyzésből, az első a tűzpiros sportkocsira gyűjtött pénzből folyik be, tessék megbecsülni. Leo nincs ilyen bőkezű kedvében, hát mekkora összegről is lenne szó? Timoban nem lehet csalódni, 10 ezer dollár helyett csípőből 25-öt vág rá, de Willa beköpi, biztos bánta, hogy ez nem neki jutott eszébe előbb. Végül Walter egy fülbevalóval kiegészíti az Isabel-adományt, happy end.

Teljes képernyő rögzítése 2013.02.08. 225935.bmp.jpg

Willa pedig előkerített a trezorból egy nosztalgikus fotót a Fehér házból a Walter-Obama párosról, na akkor ki nem kompatibilis a Fehér Házzal? Isabel les nagyokat, Walter meg nem is haragszik, de azért új kódot választott. De jó, lesz mit (újra) megfejteni. Ráadásul Presto Malatesta trükkös könyve ígéretesnek tűnik, így marad a bűvészszakmában.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása