Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hannibal 1x04 - Véres hurka

2013. május 02. 09:00 - sixx

Kérem szépen, ritkán van az úgy, hogy mi, magyarok járunk jobban egy sorozatot tekintve, és nem az amerikaiak - nos, ez most pont az a helyzet, mert a Hannibal negyedik részét az amerikaiak csak egy webes, csonkított verzióban kapták meg a bostoni merénylet miatt. Hogy miért, azt talán a hogyvolt végére megtudjuk.

Screen Shot 2013-04-28 at 11.15.07.png

Ott indítunk, hogy Will még mindig rémeket álmodik Hobbs miatt, tetszik tudni, ez az a fickó, akit az első részben kinyírt, miután a csávó vagy nyolc csajt ölt meg, dolgozott fel aprólékosan és etetett meg a családjával. Hannibal igyekszik kianalizálni a gyilkosságot Willből, de kevés sikerrel, a kisfickó teljesen a bőrébe bújt a gyilkosnak. Hannibal rá is kérdez, olyan az élmény, mintha maga lenne Hobbs? Will ettől kicsit bepipul, faszomat vagyok én egy sorozatgyilkos. Ugorgyunk. Egy rothadó, férgekjárta húsdarabra zoomol rá a kamera készségesen, kösz bazdmeg, ebéd előtt volnék éppen. A hús azért zöldült el, mert nem volt, aki megegye - az asztal mellett ülő négytagú család halottabb már nem is lehetne.

Screen Shot 2013-04-28 at 11.20.39.png

A falon vérnyomok, a szobában az FBI rögzít nyomot, Will agyában meg beindul a sárga inga, és szépen visszamegyünk arra a pontra, amikor még mindenki él és mosolyog, a kaja meg féregrágta. Will összefoglal, terített asztal, bejön egy valaki, akit nem hívott meg senki, én meg előveszem a pisztolyt és mindenki fejbe lövök. Nagyszerű. Az anyukát lőtték le utoljára, mondja Will, majd magához tér, és Crawfordnak mondja, hogy családi értékeket lát. Ugrunk Will házára, ahová Hannibal érkezik, és kolbásszal eteti a kutyákat, és ha már itt van, körbenéz, majd egy műlegyet csinál meg rendesen, mert Will ezek szerint idétlen, és még ennyit sem lehet rábízni. Remélem lesz egy olyan epizód, amiben ezek ketten elmennek horgászni.

Screen Shot 2013-04-28 at 11.28.50.png

Vissza a családi horrorra, kiderül, hogy volt még egy gyerek is, de őt egy éve elrabolták, egy kis szemöveges srác volt, Jesse néven. A gyilkos nem tört be, azaz beengedték, a lövések alulról felfelé jöttek, szóval vagy leguggolt a csávó, vagy nagyon alacsony volt. Tessék találgatni, mi amellett vagyunk, hogy a hiányzó kölyök tette. Ugrunk a bolondokházára, ahol Abigail Hobbs vizslatja a nyakát, elég randa a seb, amit apu kése okozott. Jön Alana, és dumálnak, hogy vagy, szarul baszki, van, aki azt kérdezi, hogy megvan-e a véres ruhám, a perverz állatja. Ja, az szar lehet, mondja Alana. Abigail szeretne hazamenni, de nincs hová, egyelőre viszont az tenne neki jót, ha maradna és beszélgetne a többi bolonddal. Nahiszen.

Screen Shot 2013-04-28 at 11.36.00.png

Alana elmegy Hannibalhoz, hogy megvitassa vele Abigailt, depis a csaj, mondja, jaja, tudom, válaszolja Lecter, ideje lenne kihozni a dilisek közül. Ezen Alana felbassza magát, frászt, az lenne a halála a kis lelkinek, mondja, de Hannibal nem ért vele egyet, ki kell lépnie a világba, és ott majd magához tér. Én meg majd vigyázok rá. Alana szerint ez faszság. Ezek ketten dugni fognak? Ugrunk a hullaházra, ahol az FBI-ügynökök elmondják a nekik kötelezően járó 4-5 sort, így már joggal veszik fel a fizetésüket, de a lényeg akkor is Willen és Crawfordon van, a meggyilkolt anyáról meg kiderül, hogy nem is próbált védekezni, meg megbocsátott a gyilkosnak, Aki ezek szerint a gyereke lesz. Kicsit bakugrásnak tűnik ez a levezetés, de hagyjuk, nem ezért nézzük a sorozatot, hanem mert szép, és Hannibal embert eszik benne.

Screen Shot 2013-04-28 at 11.37.53.png

Will megint Hannibalnál van, és az anyjáról beszél, nem ismertem, mondja. Hannibal is árván nőtt fel, itt a kapcsolódási pont Abigail Hobbshoz. Will kóbor kutyákból gründolt magának családot, Hannibal viszont inkább megeszi azt, aki nem tetszik neki. És ha már itt tartunk, Hannibal és Crawford vacsorál, mit eszünk, kérdi éhesen az FBI-főnök, hát nyulat, mondja Hannibal, mire bevillan egy kép, amin Hannibal üldöz valakit, aki nagyot esik, majd egy serpenyőben végzi, nesze neked hurka. A kaja jó, de Will nem százas, mondja Crawford, Hannibal meg horgonyt emleget, amire Willnek szüksége van, kezdem unni ezt a pszichoblablát, de kurvára. Az FBI közben az ujjlenyomatok elemzése közben talál három olyat, aminek nincs keresnivalója a házban, megvan a gyerekgyilkos. Crawford rohan is Will előadására és elzavarja a hallgatókat a picsába - nyomon vagyunk, Will, csipkedd magad, oszt menjünk.

Screen Shot 2013-04-28 at 11.50.30.png

Újabb ház, újabb halott család a karácsonyi ajándékosztás közepén, ez az a család, aminek sarja kinyírta az előző családot. A kandallóban egy összeégett hulla, akit külön lőttek le, na, ő lesz az első gyilkos. És azárt lőtték le, mert nem tudta kinyírni a saját anyját, mondja Crawford, és ez kezd kibaszott zavaros lenni, valahogy megértem, hogy az NBC inkább nem adta le ezt a részt. És máris látjuk a halálkommandót, három kisgyerek és egy láthatóan idegbeteg nő, aki elrabolta őket és most azt magyarázza lelkesen, hogy a családba nem születünk, hanem megalkotjuk, és most ezek így négyen családot alkotnak. És gyilkolnak, a gyerekek igazi családjait. Mert csak. És most készülnek egy Christopher nevű gyerek családját kinyírni. Közben Will dolgozna, de az ázsiai FBI-ügynökcsaj nem hagyja, mert igencsak szeretne összebújni vele. Willt az ilyesmi nem érdekli. A csaj feladja, és közli, az egyik gyilkosság során használt fegyvert azonosították, egy éve nyírtak ki vele egy teljes családot.

Screen Shot 2013-04-28 at 11.55.11.png

Kezdenek a helyére kerülni a puzzle darabjai, három kisfiú van, mondja Crawford, a vezetőjük egy 13 éves gyerek. Közben látjuk, hogy Christopher összehugyozza magát egy üzletben, ahol éppen valamit vesz neki az őt elrabló őrült nő. Will megint elmegy Hannibalhoz, van nála egy ajándék, amit Abigailnek szán, de nem akar odaadni. Will ideges, mert nem tud segíteni a fiúkon, Hannibal meg erre azt mondja, hogy Abigail is elveszett, és nekik kell segíteni rajta. És ezzel ugrunk is a csajra, akit Hannibal kivisz a diliházból, mert ki tudja milyen tervei vannak vele, lehet, felhizlalja, és majd megeszi. Egyelőre ott tartunk, hogy Hannibal csak estig tartja magánál, de Abigail nem akar estére visszajönni. Kezdem magam egy kicsit kényelmetlenül érezni.

Screen Shot 2013-04-28 at 11.57.44.png

A következő snittben Hannibal főz, és úgy beszél Abigaillel, mint a lányával, melyik egyetemre mennél? Hát, nemigen tudom, apám minden környékbeli iskolából szedett áldozatot, inkább mennék az FBI-hoz melózni. Hannibal ennek megörül, ez de fasza lenne, hoznád az infókat. Ezek ketten egyre furcsább viszonyba kerülnek, és még hol a vége: Hannibal azt javasolja a csajnak, hogy igyon meg egy gombafőzetet, ami módosítja a tudtaállapotát, és beszakadva elmúlnak a rémálmai. Abigail bólint, yeah, ingyen betépés, királyság, és megissza a teát. Az FBI közben húz egy vonalat a térképre, és megtippelik, hol lesz a következő gyilkosság, amit nem mellesleg egy felnőtt tervez ki, mondja Will, Stockholm-szindróma, helló.

Screen Shot 2013-04-28 at 12.14.51.png

Hannibal egyre csak főz, Abigail be van szakadva, és eszébe jut a legyilkolt őz és a vörüs hajú nyikhaj, és szarul van. Ne drogozz, jön át az üzenet, hasba szúrt fiúkat látsz majd és összehányod a nappalit, vettük. Hannibal egyfajta új faterszerepben tetszeleg, nem lesz ennek jó vége. Az események a másik szálon is zajlanak, az FBI rálel arra a családra, amit következőnek nyírnak majd ki, futás. Közben Christopher hazaér, az arca szenvtelen, kezében fegyver. Az FBI rohamoz (mert baszki, 1000 mérföld megtétele öt perc), és épp jókor érkezik, Chris még senkit nem nyírt ki, sőt, nem is ő lőne, hanem CJ, akit szépen vállon lőnek, és így nem is tudja lelőni Chris anyját. A kisfiú rohan, Will utoléri, a kisfiú fegyvert ránt, előjön az őrült nő, az ázsiai ügynökcsaj meg lelövi. Ennél fosabb történetet még nem láttam.

Screen Shot 2013-04-28 at 12.17.21.png

Alana kiborul és üvölt Hanniballal, hogy a faszba merted elvinni az én betegemet a diliházból? Hannibal sajnálja. Abigail az ebédlőben van, mondja, de be van kábulva, mert adtam neki egy fél Váliumot. Muhaha, hazudós geci. Abigail tényleg el van szállva, és miután Alana és Hannibal is leül az asztalhoz, a szüleit látja bennük. Nagyszerű. A zárójelenetben Crawford és a felesége fekszik egymás mellett, nem akarsz gyereket, kérdi a faszi, nem, mondja a nő. Ez milyen szar rész volt, hihetetlen.

A Hannibal online itt érhető el.

Hannibal a comment:com-on és az Indexen:

Címkék: hannibal
25 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reeku4 2013.05.02. 11:25:37

Ahha, akkor értem, miért csak 22 perces verziók voltak a torrenteken...
Akkor mégis kénytelen vagyok megnézni a szinkronizált verziót... Érdemes egyáltalán?

Nyílméregbéka 2013.05.02. 13:43:43

- Mit is teszek a számba?
- Nyulat
- Akkor ez a nyúl sem ugrott akkor elég nagyot!
- Nem volt elég gyors (közben bevillanó kép egy erőben menekülő emberről)
Már ezért a jelenetért érdemes volt végigszenvedni ezt a részt. Meg persze a sok zseniális képért, eszméletlenül szépen van fényképezve ez a sorozat, kár hogy a sztori egyelőre nem tud felnőni hozzá.

Azt meg nem értem, az USA-ban miért nem kerülhetett ez adásba. Semmi olyat nem láttam benne??!

baggins21 2013.05.02. 13:51:27

Még mindig nem értem mi köze ennek a résznek a Bostoni robbantáshoz..

Ejoy 2013.05.02. 14:16:41

A "mellék történet" nagyon elfuserált volt. Lehet, hogy csak én érzem így, de ennél sokkal több kellett volna az ügy megoldásához. Annyira mellékesen van kezelve gyakorlatilag minden ilyen betét bűntény, hogy nem is hoznak ki belőle semmit sem. Megtörténik valami, majd pár perc múlva elkapják a gyilkost. Ez nagyon elrontja, ZS kategóriába tolja a sorozatot. A fő szálban továbbra is Hannibál ér valamit, Will pedig továbbra is egy tehetetlen idegroncs...

2013.05.02. 14:17:31

én azt hittem, azzal, hogy a legnehezebbet, Hannibal karakterét játszó színészt megtalálták, kilőttek mindent, amin elbukhat egy sorozat, hát nem. Fel nem foghatom, ilyen remek anyagból hogyan lehet ilyen összecsapott szar történeteket rittyenteni. Meddig viszi ezt a sorozatot Mikkelsen, meg a szép képek?

2013.05.02. 14:27:49

@Ejoy: na ez a másik, Graham! Az egy dolog, hogy a könyvek alapján teljesen másképp képzeltem el, ők meg ilyennek, legyen! De hogy az érzékenységet kizárólag ideggyenge picsogással hozza, azon nem tudok túllépni.

_mesüge 2013.05.02. 14:45:36

@beebeer: azon szoktam törni a fejem, hogy hogyan fog összejönni ilyen állapotban a leendő nejével a vörös sárkány idejére: )) Bár gondolom, biztos rendbejön, miután otthagyja az FBI-t, de, na.

2013.05.02. 14:56:22

@_mesüge: jaj, én is a vörös sárkányhoz viszonyítok! :)))
Már a könyvhöz, mert próbálok nem elfogult lenni Edward Nortonnal, aki a Vörös sárkányban játssza Grahamet, köztünk legyen szólva elég halványan. De még mindig jobb, sokkal jobb.

2013.05.02. 14:58:17

@_mesüge: na igen, a könyvben szó sem volt róla, hogy Graham felesége ápolónő vagy pszichológus lett volna. :)
Én is a Vörös sárkányhoz viszonyítok, már a könyvhöz, mert Edward Nortonnal elfogult vagyok, pedig igen halvány volt ő abban filmben, mint Graham.

2013.05.02. 14:58:51

Bocs a dupláért, a blogmotor ma nagyon vicces!!!

_mesüge 2013.05.02. 15:13:07

@beebeer: Sajnos nem olvastam a könyveket, de mostmár nagy hiányát érzem, úgyhogy neki kell látnom. : )
Ezt a részt sajnos még nem is láttam, mert nem tudtam mire vélni azt a 22 perces dolgot, meg az imdb-n is fel volt cserélve az ötössel, ezért azzal folytattam(hülye vagyok, na), de nincs több önuralmam, elolvasom a hogyvoltot. De az ötödik részben is(nem írok semmi részletet) úgy elnagyolták az "aznapi" nyomoznivalót, pedig szerintem egy érdekes eset volt az is, helyette volt sok lelkizés. Ettől függetlenül mondjuk eszembe sem jutna abbahagyni egyelőre.

_mesüge 2013.05.02. 15:29:59

Jaj aranyanyám, így olvasva tényleg elég szenvedősnek tűnik ez az epizód, és még mindig nem tudom, hogy Abigail mit csinált és mit nem. Grr.
Viszont ma olvastam(biztos sokan tudják, de nekem új info), hogy az egyik gyanúsítottat a salemi boszorkány-ügyben Abigail Hobbsnak hívták.

2013.05.02. 16:04:01

@_mesüge: NEM OL-VAS-TAD?????? Hűű, gyorsan pótolni!!! :DD
Tényleg nagyon jók a könyvek, filmben talán csak a Hannibal közelíti meg.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2013.05.02. 16:07:40

A Hannibalt játszó színész istenkirály de hiába mert ilyen szar rendezést még ő sem bír elvinni a hátán.

Jobb lenne ha CSAK Hannibalról szólna az egész kihagynánk a az egész "minden napra egy gyilkos" szálat és az ő élete és a rendőrséggel játszott macska-egér játékok lennének a középpontban.

2013.05.02. 19:02:41

Kezdtem azt hinni, hogy ez a sztori majd áthúzódik a következő részbe, erre: látták az egyik gyereket Lafayette-ben, vagy hol, indulás. És lám, tényleg ott voltak a gyilkosok és tényleg nem küldte ki az FBI a helyi hatóságokat, hogy intézkedjenek. Inkább megvárták, hogy a kertben felsorakozott családtagokat pisztollyal fenyegessék, de így személyesen mehettek akciózni.
A film jól van fényképezve, Hannibal és Abigail kettőse kezd érdekessé válni, de ez a "nyomozás" kritikán aluli volt. Meg a gombás is. Meg az agancsos is. Hm... volt egyáltalán jó rész ebben a sorozatban?

kistekergő 2013.05.02. 20:29:03

Nekem tetszik a sorozat, Mads és Hugh tökéletes választás volt. A forgatókönyvvel van a gond, belepaszírozzák a 42 percbe a heti gyilkost, és mellé csepegtetik a jeleneteket Will-el, Hanniballal-al és Abigail-el. (Ami kezd eléggé érdekessé fajulni a gombás tea után.) Ez a sorozat simán megélne heti gyilkos nélkül is, és akkor nem tűnne összecsapottnak, mint így.

holacsoki 2013.05.02. 23:00:07

Miért van az utolsó képen 5 gyerek, amikor csak 3 lenne? Mert a 4. ugyebár a kandallóban végezte.

Démétér 2013.05.03. 00:12:15

Alanát kiírhatnák vagy megehetnék, nem bírom... Egyébként nem világos így forgatókönyvileg, hogy tényleg el kellene hinnem, hogy egy pszichiáter (Alana) nem ismeri fel a különbséget egy fél adag nyugtató és a hallucinogén főzet hatása között Abigailen? Másmilyen van nekik. A lány pedig nem szedált, lassú, álmoskás és kásás beszédű, hanem lebeg, be van tépve és képzeleg. Mindegy.

Több Hannibált és Abigailt kérek, Graham maradhat, ha épp elviselhető az aktuális nyomozás, a többit főzzük meg.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2013.05.03. 11:39:37

Hátha majd az évadzárót egy igazi ínycsiklandó többfogásos vacsorával ünnepli a jó doktor így megoldva az idegesítő szükségtelen mellékszereplők problémáját.

yaksi 2013.05.04. 10:04:55

Aztat mondták állítólag, hogy ennek a résznek van szerepe a továbbiak megértésében. Akkor vajon ámerikában hogyan fogják ezt megoldani?

tjunior 2013.05.04. 10:17:20

Az eddigi 4 részből 1 istenkirály volt, 3 szódával elmegy, mit tesz isten pont az a rész volt messze a legjobb ahol nem erőltettek bele még egy sorozatgyilkost.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.05. 11:18:38

Tudja valaki, ki játszotta Beteg-Gyerekgyűjtő-Anyut? Olyan gyors a stáblista, nem tudtam kifigyelni. És már másban is játszott, és jól, és halovány emlékeim szerint nem pozitív szereplőt. Tudom, Gugli.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.05.05. 12:44:44

@sixx: Igen! a Kath és Kimben volt az anya. Köszi.
süti beállítások módosítása