Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

V 2x04 Unholy Alliance

2013. május 01. 11:00 - Szencsike

Erának mozgalmas reggele van, a Béke Nagykövetségnél három, lábuknál felakasztott és meggyilkolt követet találtak. Ty vajon köztük lehet? Nem, a gyerek ezúttal is megúszott egy támadást, amit az ellenállás ismét magára vállalt. Ty mit sem sejtve érkezik a helyszínre, anyja megígéri neki, hogy elkapja a tetteseket, de Ty dühösen elrohan. Ryan az anyahajón tölthette az éjszakát a kislányával, mert hasznos infókkal szolgált Annának. De hát az új nap új problémákat hozott, tessék dolgozni, különben a kislány nagyon megjárja. Ryan bedobja Eli Cohn nevét, így ő lesz a kijelölt célpont. Az alagsori bázison Era rossz hírekkel szolgál: Malik eltűnése és a sorozatos merényletek miatt új társat kap. Kyle és Jack atya sem örül a hírnek, a bajt súlyosbítja, hogy a megnyúzott Malik holttestét még nem dobták ki. Ryan is visszatér közéjük, el kell kapni Eli Cohnt és probléma megoldva. Abban mindenki egyetért, hogy Eli Cohn is legalább annyira veszélyes, mint Anna, de ha őt kiiktatják, oda egy nagyobb bázis felépítése. Era dühös, mert Ty is meghalhatott volna ma reggel, Cohnt le kell kapcsolni. Jack atya dobja be az ötletet, hogy néhány hívője Cohn csapatát erősíti, beszélhetne velük és találkozhatna Cohnnal.

pic1.png

Era visszatért az irodába, megismerheti régi-új társát, Chris Bollingot. Még az akadémiáról ismerik egymást, hogy milyen közös balhékban vettek részt, azt nem árulják el. Chris nyomban bele is vágott a nyomozásba, átnézte az aktákat, hát nem belefutott egy bizonyos Jack Landry atyába? A verekedős videóját meg is mutatja Erának, beszélni kellene vele. Kedvenc is beszámol a fellógatott követekről. Az új hírek szerint a támadások miatt sok vallási vezető felszólalt, de nem állnak a V-k mellé és nem is fordulnak ellenük. Egy vatikáni bíboros neve is elhangzik, Janus Wolichek, Anna a híreket látva a Vatikánba tervez egy látogatást. Természetesen Kedvenc is az utaslistán van, de Anna nem árulta el neki, hova mennek, hadd legyen meglepetés. Nemcsak Kedvencnek, de a vatikáni embereknek is meglepetés Anna látogatása, ám lelkesen fogadják Anna és küldöttsége látogatását. Főcím.

pic2.png

Kedvenc élőben tudósít és beszámol Anna terveiről: Emberi hittérítők mehetnek fel a hajókra, hogy a V-knek prédikáljanak a különböző vallásokról, ennek a részleteit dolgozzák ki Wolichek bíborossal. Eközben Jackatya végzett az aktuális misével, néhány hívő kifejezetten örül, hogy ilyen szókimondó beszédet hallott, lehetséges, hogy rokonszenvez az ellenállókkal? Jackatya egyetért a nézetükkel, tenni kell valamit választ adja, a hívők vállon veregetik és elmennek. Era és Chris úton vannak Landry atyához, közben Chris finoman kérdezgeti a két régi társról, remélhetőleg ő nem fog eltűnni. Megérkeztek a templomhoz, Era beszámol Landry atyáról, csak a szája nagy, ártalmatlan, utoljára néhány hete beszéltek. Jackatya bent egy üzenetet talál Cohn csapatától. Az adakozó urna egy levágott V fejét és egy CD-t rejt. Izgatottságát sikerül elrejtenie a belépő Era-Chris páros elől. Chris nem jópofizik, belevág a közepébe, mit tud Eli Cohnról? Semmit, ha semmit, akkor miért merül fel állandóan az ő neve? Talán azért, mert őszinte ember, de sosem buzdítana senkit nyílt erőszakra. Sehova nem vezet a beszélgetés, Eráék lépnek, de Chris úgy érzi, valamit titkol a pap.

pic4.png

Anna és a bíboros kötelezően hízelegnek egymásnak, mennyire megtisztelő a találkozás, micsoda kiváló lehetőség a V-k és a vallás összehozása. Annának azonban sokkal fontosabb mondanivalója van: beszámol a robbantásos merényletről, mert a merénylő egy paptól merített ihletet, aki a V-k ellen prédikál. Nem lehetne-e kizáratni azokat a papokat, akik a V-k ellen beszélnek? Ha ők még a rend tagjai, az veszélyes lehet a készülő együttműködésükre is. Anna beveti a legbájosabb és legártatlanabb mosolyát, a bíboros viszont nem dönt azonnal. Egyik tanácsadója a fülébe suttog, majd a javaslat átgondolást közli Annával és távozik. Anna nem a döntésen akad fenn, hanem a tanácsadó ismerős gyűrűjén, Marcus fogja kivizsgálni a dolgot. Ellenállóink Eli Cohn üzenetét nézik, megadja Jackatyának a találka helyét is idejét. A csapat tudja, hogy Cohn nem hagyja, hogy bárki kövesse őt, kivéve, ha a nyomkövető nem emberi: V nyomkövetőt fognak használni. A tévében Kedvenc adása megy, sikeres vatikáni útról számol be. A csapat ennek nem örül, ha már a katolikusok is a V-k mellé állnak, mi lesz még? Cohnt minél hamarabb el kell kapni.

pic5.png

Anna összetalálkozik a tanácsadóval, a férfi egy kissé zavartan viselkedik vele. A műalkotásokat nézegetik, Anna meglát egy Poklot ábrázoló festményt, amin a Sátán a bukottak lelkeivel van körülvéve. Anna ismét filozofálgatni kezd a lélekről, tényleg túléli a halált?  Bizony, sőt, lélek nélkül az ember nem lenne több egy állatnál. Anna ezen elgondolkodik. Az óceán túloldalán Ty Lisa előtt játssza a kemény legényt, Jack Landry és a hozzá hasonlók okozzák a legnagyobb károkat, tenni kell ellenük valamit. Lisa kiszakítaná a makacs srácot a zűrös gondolatiból, menjenek el valahova, kapcsolódjanak ki. Ty-nak ebből csak annyi esik le, hogy valamit tenni kell. Szedi is a cuccát és megy bosszút állni Landry atyán. Az alagsorban Ryan már készíti a nyomkövetőt, Era még mindig bizonytalan, de Jack menni akar. Kyle is begyűjtötte a fegyvereket, indulhatnak.

pic6.png

A találka helyszínére a két hívő érkezik Jackatyáért, Ryan Era kocsijában aktiválja a nyomkövetőt, majd Jackatya után hajtanak. A templomban Ty és néhány haverja zúzza szét a berendezést, Lisa is ott van, őszintén megdöbben Ty erőszakosságán és elmegy. A lökött gyerek egy videofelvételt is készít a pusztításról, mikor megérkezik Travis atya, de őt Ty fellöki, a srác telója beesik egy szekrény alá, majd a banda elrohan. Marcus kiderítette a tanácsadó személyazonosságát, egy V ügynök, de nem fedte fel magát Anna előtt, amit furcsállnak mindketten. Még az előző királynő küldhette a Földre, az emberi érzéseket kellett tanulmányoznia. A hazaúton már ő is velük lesz. Kedvenc is érkezik, megszületett a döntés, a bíboros elutasítja Anna kérését, nem zárnak ki senkit, bármilyen őszintén szólalnak fel a papjaik. Anna ismét előveszi a legbájosabb énjét és kőkeményen manipulálni kezd. Mi van, ha az ő adományaikat tekintik csodának az emberek és elfordulnak a földi vallásoktól? Nem kellene rossz döntést hozni, főleg akkor, ha nekik sokkal erősebb érveik vannak, mint a vallásba fektetett puszta hit. Anna előszedi a Kék energiát, ez bármilyen csodánál erősebb lehet. A kiszabaduló energia közrefogja az egyik szobrot, amitől az könnyezni kezd. Át kéne gondolni a dolgokat.

pic7.png

Kedvenc indulás előtt sikerről számolhat be: a V-k csatlakozhatnak a katolikus egyházhoz, sőt a V ellenes prédikációkat is elítélik. Anna látogatást tesz a többi vallási vezetőnél is, hasonló eredményekben bízva. Az adás végén Kedvenc a bíborostól kérdi meg a tanácsadója nevét, ő is kiszúrta, hogy Anna kiszúrta a tanácsadót. Moreau atya önként jelentkezett hittérítőnek a V anyahajóra, utazik ő is. Eközben nem messze a zajos New Yorktól, az erdőben egy kis házikónál zajlanak az események. A csapat idáig követte Jackatya nyomát, és a házra figyelő őröket hatástalanítja Kyle és Ryan. Eközben Jackatya bent megismerheti Eli Cohnt, igaz vele csak a köszönésig jutott el, mert Kyle-ék betörnek a házba. Kiiktatják a benti őröket, addigra Cohn már Jackatyára szegezi a fegyvereket. Készült ő is a csapatból, mert felismeri Erát. Ellenségnek tekint mindenkit, aki a V-kkel bármilyen baráti viszonyt ápol, a másik csapat viszont nem kíván ártatlanokat ölni, függetlenül attól, hogy milyen  a viszonyuk az áldozatoknak a V-khez. Cohn szerint ez mindegy, a V-k mindenkit használni akarnak, hogy szaporodjanak. Ez utolsó szót Erával együtt mondja ki, neki a felesége halt meg a terhesség után a pár hónapos kisfiával. Kinyomozta, hogy miért történt, és a V-k álltak az ügy hátterében. A két fél megkezdheti a tárgyalásokat.

pic8.png

Vatikánban Kedvencnek indulás előtt még sikerül elkapnia Moreau atyát, elég bizalmatlan vele a férfi, bár azt ő is érzi, hogy Kedvencnek sem tetszik a Vatikán behódoltatása. Az atya arra biztatja Kedvencet, higgyen magában, ha Annáról van szó, és harcoljon, amíg lehet. Kedvenc segíteni akarna rajta, de az atya sorsa már eldőlt. Búcsúzóul kezet fognak, ám Anna meglátta őket, menni kell. Kedvenc megkapta az atya gyűrűjét. Újra otthon, Moreau atyát már az emlékkamrában vizsgálják, de a V pap ellenáll, Anna nem tud meg semmit. Kézbe veszi az ügyet, ám a papnak megparancsolták, hogy csak a királynőjének jelenthet, az viszont nem Anna. Diana királynő viszont a többi kárhozottal a pokolban van. Eli Cohn házikójában még mindig nincs egyetértés az ártatlanok megölésének ügyében, viszont Malik kivégzését rá tudják kenni Cohnra. Ezt Cohn viszont megegyezésnek tekinti, ő ad két embert, akire ráhúzhatják Malik megölését és ugyanők elviszik az akasztásos balhét is. Áldozathozatal mindkét fél részéről.

pic9.png

Az Anna által létrehozott pokolban Moreau találkozhat a királynőjével és jelentést tehet. Az atya örül a viszontlátásnak, hisz ő is úgy tudta, hogy Diana meghalt. Anna csak a lélekről akar hallani, az érzelgősséget nem tűri. Az atya beszél, a lélek áldás lenne a népüknek, nem kell elzárkózni előle. Di királynő is ugyanebben reménykedett már 15 hosszú éve, mióta itt él elzárva. Anna hallani sem akar erről, sőt az atya megnyúzásos kínvallatását tervezi, hogy további infókat szerezzen. Moreau büszkén várja a halált, Di lesz az, aki megkíméli lányától. Megköszönve hűséges szolgája munkáját, átharapja a torkát. Anna majd megveszik, hogy anyja megölte egyetlen használható infóforrását, Di szerint ez volt a férfinak a legkíméletesebb halálnem hűsége jutalmául. Ellenállóink visszatértek az alagsori búvóhelyre, Jack atya még mindig nem bízik Cohnban, a többiek sem, de kényszerűségből meg kellett vele egyezni. Se Malik ügyét, se az akasztásos nyomozást nem lehet sokáig húzni, valakinek felelnie kell ezekért. Ez volt a legkönnyebb út.

pic10.png

Jackatya visszatér a templomba, ahol Travis atya takarítja el a pusztítás romjait. Dühösen Jacket hibáztatja a támadásokért, az ő ellenséges prédikációi miatt történt minden, majd magában fortyogva elmegy. Jack atya megrendülten álldogál a szoba közepén, mikor telefoncsörgést hall. Megtalálja az elejtett mobilt, Lisa hívja Ty-t. Era is visszatért az irodába, Chris úgy tudja, hogy Tylerrel volt és reméli rendben van a gyerek. Jó barátok, Chris mindig segít neki, nem kell aggódnia. A nyomozásra terelődik a szó, Landry atya ellen megfigyelési parancsot kért Chris, pár nap és meglesz az engedély. Era is talált valamit, egy számsort, ami az adatbázis szerint egy kék furgon azonosítója, pont olyané, amit az Akasztás-ügy szemtanúi is láttak. Megvan a cím is, egy ház az erdőben. Az FBI kivonul, Ryan és Kyle az utolsó pillanatban kerülik el őket és egy nagyobb, üres zsákot cipelnek magukkal. A házikóban békésen kártyázgat két ember, mikor Eráék betörik az ajtót és lekapcsolják őket. Malik megnyúzott holttestének maradványai is előkerülnek.

pic11.png

Ryan is megérkezik Annához, elhozta Malik lenyúzott fejét és Eli Cohnnal is közeli barátságba került, Anna meggyógyíthatja a kislányát. Erre még nem kerül sor, Anna parancsba adja, hogy továbbra is Eli Cohn mellett kell maradnia, így mindenkit figyelhet és ha eljön az idő, Anna elpusztíthat mindenkit. A templomi irodát már Jackatya takarítja, Era ugrik be hozzá és megdöbben a látványtól. További okuk is van a döbbenetre, Kedvenc az esti műsorában foglalja össze a vatikáni látogatás eredményét: a vallási vezetők elítélnek minden V ellenes prédikációt, illetve minden lázítás komoly büntetést von maga után. Jackatya senki kedvéért nem fog mást mondani. Átadja Erának Ty telefonját, amin rajta van a randalírozás felvétele. Era őszintén sajnálja, ő nem ezt a gyereket nevelte fel, egyedül nem tud megbirkózni vele. Az FBI irodában Chris és Paul meglepő párbeszéde zajlik. Chrisnek Erát kell figyelnie, és máris kiderített valamit. Jack Landry megfigyelésére az engedély már rég megérkezett, egy utcai kamera felvételen látszik, ahogy Era és ő barátságosan elbeszélgetnek egymással, a felvétel pár napja készült. Chris Paul kémje.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Globetrotter2014 2013.05.02. 16:12:57

ööö, bár az eredetit szerettem ez egy két rész alatt ellaposdott.

De ha annyi maradt már csak benne hogy mindössze poltikai agymosásra legyen jó akkor nem sokat veszítek vele... :)
süti beállítások módosítása