Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Éjjel-nappal Budapest 1x53 - Az ördög maga

2013. április 30. 08:05 - tedy

Sok rendező használja ki azt a kiskaput egy film készítése során, hogy kreativitás és megfelelően képzett színészek hiányában egy-egy fő karakter egyetlen jellegzetessége és egyben fő jellemvonása az lesz, hogy például szexi (Megan Fox – Transformers), irreálisan menő (Bruce Willis minden filmjében). Ne értsetek félre, én mindkét filmet nagyon bírom, de azért lássuk be, nagy jellemfejlődés nem szokott végbemenni a szereplőkön a film végére. Mégis, valamiért ezek a jellegzetességek annyira maradandóvá tesznek számunka bizonyos jeleneteket, akár egész filmeket, hogy megbocsájtjuk ezt az aprócska hibát, mert hát ettől függetlenül azért ezek meglehetősen karaj filmek. Egy dolog felett azonban nem tudok elsiklani, és az bizony kedvenc sorozatunk, az Éjjel-nappal Budapest Kristófjának botrányosan hanyagul kidolgozott és megmunkált, sablonos, felszínes, nagyon nagy idézőjelbe tett „karaktere”. Ő lenne a fő gonosz? Akit hát mindenki utál, mert bunkó és nagyképű és... Nem, nincs és! Ennyi, bunkó és nagyképű, ezek bármilyen permutációját felsorolva sem lesz más szegmense a jellemének. Ez a karakter egy nagy szar, minden mondata egy még nagyobb, bűzölgő szar, és minden mozdulata, ennek a szartortának a tetején lévő szarmeggyen ücsörgő szaros köpő légy lábára ragadt… SZHAR. A pénteki részben pedig szerencsére rohadt sokat fog szerepelni.

10.jpg

Először azonban ismét egy idilli reggeli kép tárulkozik elénk a villából. Én már komolyan hiányolnám, ha valamelyik reggel valaki ne üvöltene a másikkal. Emlékezzünk, a pénteki részben Balázs és Zsófi smároltak, bár Lófej szerint ő nem hibás, hiszen Balu kapta le, ő csak ártatlan elszenvedője volt az eseményeknek. Vivien persze ordít, amikor a csalfa lakótárs venni akar a közös müzliből, Dzsó teszi őket helyre azzal, hogy kiborítja középre az összes kis zabpelyhet, felezzétek meg, majd takarítsátok föl felkiáltással. Nagyon elmés, hasznos és konstruktív pedagógiát alkalmazott a lányoknál, akik ezek után csendben majszolják tovább az ételt, de jelzésértékkel azért mindkettő oda-odabasz egy félbarna pirított kenyeret a tányérjába, érzékeltetve ezzel pszichés frusztrációjuk mértékét. Hát hol nem fosom én ezt le, de komolyan, annyira rossz volt ez a jelenet is. Kell minden reggelre valami konfliktus, ami miatt lehet hupákolni a többieknek, és amire Dzsó ellőheti az „ezt nem megbeszéltük már” bejáratott szövegét. Minden hupákolásnak van egy skálája, ami a „miért nem mosogattál el” konfliktustól egészen a „miért vertél meg egy lányt”-ig is terjedhet. Ez a konfliktus a Hupák-skálán (ami tegyük fel 1-10-ig terjed) alapesetben egy 8 pontot érhetne el, de figyelembe véve, hogy ZsóFika úgy sétált ki reggel, mintha mi sem történt volna előző este, arccal szaladt bele a helyzetbe, így csak egy gyenge hármas érdemel.

1.jpg

A reggeli közben azonban arra is fény derül, hogy Reddzsi lelépett Egerbe, mi tudjuk, hogy elmenekült a Dia-Dzsó szerelmi háromszögből, de a többieknek Rita azt a frenetikus magyarázatot adja a lány távozására, hogy az unokatestvérének koraszülése van. Értem én, hogy család meg minden, én is rohadtul aggódnék, de ki a picsa mászna haza azért Egerbe, hogy végig nézzen egy olyan helyzetet, amiben nem tud segíteni, egy olyan embernél, akiről még sose hallottunk. Mindegy. Ancsa azonban átlát a szitán, és faggatni kezdi Ritát a történtekről, majd jobbnál jobb olyan megoldási javaslatokat vet fel, amelyeknek alapvető eleme az, hogy két olyan ember dolgozzon együtt egy harmadikért, akik szívük legmélyéről gyűlölik egymást. Rita ennek hangot is ad, még a „de hát mindkettőnknek fontos Regina” kezdetű, klisés, elcsépelt beszéd sem enyhíti meg a Vas Lady-t.

2.jpg

És jön az első Kristófos szál, yeeeey! Szandikának már a töke kivan azzal, hogy Tudjukki élősködik rajta, elküldi hát munkáért a tékozló fiút. Hát persze, hogy a Symbolba vezet Tudjukki első útja, és a szokásos depofánbasználak stílusban elő is adja magát a főnököknek. Ő a legjobb mixer kerek e világon, senkinek sem szabadna kihagyni ezt a lehetőséget, ő igazából csak segíteni akar a főnöknek, szóval jobban jár, ha beveszi őt, hiszen HATTTALMAS forgalmat fog neki csinálni. Ez lássuk be, jól is fog jönni a Symbolnak, eléggé lepukkant és kihalt a hely mostanában. Gyökér. A főnök persze elhajtja, ezzel az attitűddel max. kisegítő lehet, aki mások hányását takarítja a földről. Tudjukki arcára ez a munka sajnos nem férne fel, szóval inkább ott hagyja az egész kócerájt. Amire rá is baszik rendesen, mert Szandika bizony nem ad neki ételt, amíg nem látja, hogy dolgozna. A kis kanca megmakacsolja magát, majd szentenciájában kifejti, mennyire büszke volt magára, és ez biztos a kis pamutbugyinak volt köszönhető, ami éppen akkor volt rajta, és amit Tudjukki előtte lefikázott. Que?

3.jpg

Enikő és Gábor csúnya szétválása óta sem javult a helyzet, a lány Gábor szüleinél húzza meg magát, de már nem sokáig, szeretne visszamenni Erdélybe, hiszen ez a Gabi, ez egy patkány, hogy így kibabrált vele, mikor éppen NEM éltek párkapcsolatban, NEM volt semmi közük egymáshoz és NEM szólhattak bele egymás magánéletébe. Továbbra is szörnyen logikusnak tartom ezt a szálat. Lali azonban nem bír megülni a seggén, elmegy Encihez, és ráveszi, adjon ennek még egy esélyt, csábítsa vissza Gábort, hiszen ők egymásnak vannak teremtve, ez egy égben írt szerelem. Enikő beadja a derekát, és Pumuklival karöltve megszervezik, hogy Laller elcsalja Gabit egy hajóra, ahol aztán egy kellemes vacsora közben Enikő előállhat a nagy bejelentésével és még nagyobb tervével – szerelmes Gáborba, házasodjanak össze. Kvázi megkéri Gábor kezét. Gabi feje azért meglehetősen leírhatatlan, mikor meghallja a fiúkérést, vagy hogy is nevezzem, és csípőből nemet mond. Váratlan fordulat, dönndönndöööönnnn. Agonizál kicsit még a hajó orrában, mindenki azt hiszi már, hogy ez mégsem az, aminek látszik, Gábor nem is vágyik erre a kapcsolatra, de a végén azért csak kiderül, hogy pusztán a helyzet fordítottsága nem tetszett neki, ő akarja megkérni Enikő kezét. Hát, remélem ezzel is végeztünk. Ezt a kiscsajt kurvára nem bírom, retek idegesítő, és bár én személy szerint Gabit bírom, ha ez a luvnya itt marad, a sorozat iránt táplált mély érzéseim egy újabb, sötétebb szintre fognak süllyedni.

5.jpg

Ugyebár Szandi kiosztotta Tudjukkit, aki szégyenében visszakotródott a Symbolba és elvállalta végül nagy kegyesen a munkát. Főnök figyelmezteti, egyetlen botlás apukám, és repülsz. Bírom, hogy ezt mindenki elmondja a sorozatban, mindenki ettől lesz olyan kemény, mint a fagyott kutyaszar, hogy lófaszt nem bízik az embereiben, és mivel otthon már nem áll fel neki semmire, ezért így kell keménykednie. A stáb pedig ismét nem hagyhatta ki azt a csavart, hogy létrejöjjön a Botlás, különben min izgulnánk egész este? Vivienre rányomul valami csávó, szekák sehol, csak a hős Kristóf van a közelben, aki megmenti a bajba jutott ringyó életét. Az eddig tébláboló kidobó fiúk persze pont erre a jelentre érkeznek meg, és már viszik is a bűnös férfit a Főnök elé. Az már penderíteni is ki rögtön, mikor is a bajba jutott ringyó a segítségére siet, és kihalássza ő ama szarból, melyet ő csinált saját maga alá. Nájsz. Tudjukki maradhat, még egy lászt csensz játszik.

6.jpg

Dia, mérlegelvén a helyzetet, melyben a tűzbe tartott két vas közül az egyik csúfosan kihűlni látszik Eger környékén, a másikat kezdi el ütni, és mivel a ló nincs, így jó lesz Dzsó is, őhozzá pártol át inkább. Dzsó ennek nagyon örül, bár nem tudja, hogy csak a B terv lett esetünkben. Dia arcán azonban nem őszinte a mosoly, én azt a csavart sem hagynám ki, hogy igazából rohadtul szerelmes már Reddzsibe. Ezt ugyanis még legalább 200 részen keresztül lehet húzni, az argentin szappanoperák sem csinálnak mást, csak kicsit tanulni kell tőlük.

8.jpg

És ismét a végéhez értünk ennek a csodás résznek is, záróakkordként enyhe bosszúcélzattal Vivien ocsmány flörtölésbe kezd Tudjukkivel. Ez a lány tényleg nem szép, sajnálom. Olyan furán áll az egész feje meg a foga, meg ahogy beszél, istenem. Ő a két zsákos lány. Egyet húzol az ő fejére, egyet meg a sajátodra, ha az övéről véletlenül leesne. Szexista disznó vagyok, fujj. Szóval rámozdul Kristófra, akit sose kell kétszer kérni, és gondolom, nem csak smárolni fognak egész este. A következő részben pedig Vivcsi végre letöri Lófej hülye kis fejéről a vigyort, elmesélve neki, hogy mekkorát is szexeltek Tudjukkivel.

9.jpg

18 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.04.30. 08:30:45

1. honnan a picsából volt Lallernek, vagy Gábriel szüleinek pénze hajót bérelni? egy ilyen hajóbérlés legalább fél millió forint

2. mi a picsáért kell kiírni Gabikát a sorozatból, mikor ő az egyetlen szerethető karakter??

3. hát milyen kikúrt vicces fejet vágott amikor Enci megkérte a kezét :D? azon nagyon szakadtunk

4. ez hogy BiszexDia szerelmes a vörhenyes gyilkosbálnabébibe elég nevetséges, mivel alig volt a sorozatban ez a szál, egyszer randiztak meg egyszer dugtak. ti szerelmesek lesztek egy majdnem seggidegen csajba/fiúba ennyi után??

5. viviennek meg nem mellműtét kéne, hanem teljes fejgenerál, hogy emberien nézzen ki

6. kurvajó lett megint a hogyvolt!!

p.o.p 2013.04.30. 09:34:54

@Torghelle AIR Sándor:

1. Ezen én is gondolkodtam, ráadásul a 4 ember közül amúgy senki nem gondolta, hogy ez az egész amit kitaláltak teljesen valószerűtlen és megalázó Enikő szempontjából????? mégis mit vártak...ez a rész volt eddig a legalja...
2. Csak nem írják már ki, viszont akkor marad Enci, ami lássuk be nem sokkal jobb üzlet:)
4. Főleg, hogy Dia elég szabad szellem, nyilván pont most lesz szerelmes és pont Regibe (én kedvelem Regit na de akkor is...)
5. Vivien konkrétan úgy néz ki, mint aki a Körből vagy más hasonló horrorfilmből lépett volna ki...
6.Tény:)

p.o.p 2013.04.30. 09:38:58

Amúgy a Kristóf karakter jól indult, szépen bemutatta azt, hogy milyen mikor egy pasi sz..ik egy csaj fejére és csak kihasználja, amit persze a nő nem vesz észre...
Eddig jó is volt, sőt szórakoztató...Na de azóta? Mélyrepülés. Most már bármi amit kitalálnak neki túlzott, és erőltetett, nincs benne semmi mélység vagy úgy egyáltalán bármi...Úgyhogy Kristóf menjen, és hozzanak be valaki mást...gondolom van elég jelentkező:)
És mélyebb karaktereket kérünk!!!

2013.04.30. 09:39:28

@p.o.p:
1. sajnos én is mindig ezt mondom minden rész után :D
jaja, kia pék gondolta hogy ez be fog jönni?

4. teljesen indokolatlan.. betettek egy szálat a történetbe, amivel semmit sem foglalkoztak, nem dolgozták ki, nem építették fel, semmi. aztán meg hirtelen betették a végeredményét, ami kb. olyan mint derült égből a villámcsapás

5. tényleg! :D simán lehetne valami kibaszott rém egy ilyen sorozatban!!

2013.04.30. 09:39:59

@Torghelle AIR Sándor:
*nem sorozatban, hanem horrorfilmben!

kozi001 2013.04.30. 11:43:32

Mostantól az agysebész Zsófi meg gogós Vivien kaparhatja ki egymás szemét.
Kristóf miatt, aki amúgy se veszi őket semmibe! :)

Rita meg pörölhet Anikóval, amennyit akar a barátja(papucsa) inkább a tini kategóriában halászgat helyette...

Sirenia (törölt) 2013.04.30. 12:00:15

Egyre vontatottabb ez a sorozat, ennek ellenére én valamilyen beteges okból mégis szeretem nézni.
Viszont az elég durva, hogy az íróknak ennyire nincs ötletük, nem jön egy jó sztori vagy valami... a veszekedésen kívül már nem sok minden van egy-egy részben.
Mondjuk azért arra kíváncsi leszek, hogy az előzetesben látottakból mi fog kisülni. Gondolok itt arra, hogy Marcika felpróbálja Hannácskát... érdekes...

noelisha 2013.04.30. 14:04:23

Szerintetek a Gábor visszajön majd még?
Mert már egyszer elmentek így a nagy naplementében... Hiába a történelem ismétli önmagát.
Ráadásul ez a csaj, nem jött le Lali, de csak azt óbégatta Gááábor indulni kell, mert sose érünk oda. Fú de egy hárpia. Váááá!

Ez a PapucsMarci nagy lázadása, hogy a Hannácskával...? Nagy hirtelen felindulásában?

A Dia meg a Dzso párosnál az is kérdés, hogy a Dzsó hogy lehet szerelmes a Diába?
Mi olyna vonzó ebben a nőben? Merthogy rusnya, mint a béka, és egy nagy nulla.

Ebben a sorozatban olyan szinten dobálóznak a szerelem szóval, hogy az valami hihetetlen. Vagy ma már ilyen gyorsan megy?
Zsófi a Kristófba kb. két nap után szerelmes volt, Regi a Diába 5 perc után, Dzsó a Diába egy hét (na ez már egész jó), Lali bárkibe 0,0005 másodperc után.

Ritát sajnálom kissé, de az ő baja, a faszért nem volt őszinte? Ha elmondta volna, hogy miért ilyen pszichopata, akkor Marci talán megértette volna.

Anikót ki nem állhatom, és még vissza is költözött.

Egyébként szerintem Dzsó megtudja majd leánya megdugását és akkor Marci repül. :)

naezjó... 2013.04.30. 14:16:06

@Torghelle AIR Sándor: nem dugtak, kő-papír-ollóztak :) Amúgy hajó, autó, mind1. Kinek a kocsijával rohangált Laller tegnap a családdal?
Amúgy nem Kristóf hibája, h a sorozat összes többi szereplője a dugnálak-kivel dugtál?-PARTY! szentháromság köré szervezi az életét, nem véletlenül lett a fő mondata, h : "Én egyszerűen nem is értem..." Neki egy jó kis maffia-szál kellene, a bp-i alvilág 12-es karikás bemutatását jól hozná, akár sértetti oldalon is, mert Joe-tól hiába várom, ő csak lökdös mindig.
Anikónak meg megváltozik a hangszíne, amikor értelmes, illetve kedves szeretne lenni, sajnos színészi képességei nem teszik lehetővé a feladat ellátását, ha már rá van írva, h eredetileg nem az.
Remélem a tegnapi részből ki lesz emelve Szandi révbe érése, a tudjukki-VAlien eset után: "Komolyan mondom, h rendesen rosszul esik!" :D

2013.04.30. 14:33:48

@naezjó?: hát az a Gaben faterjáékké volt az az ótó?

Bérgyilkos Bohóc 2013.04.30. 14:34:44

Kurvára nem értem, ha pl. ez a tedi gyerek utálja a sorozatot, akkor miért nézi és miért ír róla. Ez most nem a "ha nem tetszik ne nézd" lemez, hanem nem értem ennek a blognak a működését. Szóval: azt még érteném, ha teszem azt ketten vinnék az egész blogot és muszájból olyan sorozat is bekerül, ami igénytelen, de sorozat ezért írni kell róla. Viszont pl. tedi CSAK erről ír és még rühelli is. Na, ez most hogy a faszba van?

kozi001 2013.04.30. 14:59:04

@noelisha: Ilyen nő(sárkány) mellett, mint a Rita én is menekülnék másvalakihez...

A szöszi már eleve anyósnak született kihagyva a lány/asszony szakaszt...

kisRita 2013.04.30. 15:19:38

Remélem Gáborék megint befuccsolnak, mert ő az egyetlen szereplő, akin azért lehet nevetni, mert vicces, és nem azért, mert szánalmas!
Marci-Hanna??!! még a végén belevisznek egy börtön szálat is? mert elvileg még fiatalkorú, dzsó bedühödik, aztán lesz nemulass:)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.30. 19:39:56

tedy!!! :DDD nagyon bírom az összefoglalóit a kommentárjaival együtt cakk-pakk.
örülök, hogy Gabesz eltűnik (remélhetőleg), mindig elkapcsoltam a jeleneteinél. A Zannya viszont csúcsfej, imádom!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.30. 19:43:17

@noelisha: "Ritát sajnálom kissé, de az ő baja, a faszért nem volt őszinte? Ha elmondta volna" ...stb stb na ezt nem értem én sem. Faszér' nem lehet ezt elmondani? ÓsellenségAnikónak simán elmeséli, pont Marcinak meg nem? Hülye nő. Ehhh.

beacska 2013.04.30. 22:37:13

@noelisha: és akkor mi van, ha elmondja Marcinak élete nagy csalódását? ez sem mentség az ilyen viselkedésre. akkor tán M. azt gondolja majd "szegény lányt egyszer már átvágták, hát én egy életen át nyelem a békát"??? a nagy szart...hülye lenne...

sorica123 (törölt) 2013.05.01. 00:58:43

@Torghelle AIR Sándor: Vivienben az az ijesztő, hogy ha más is játszana, mint a "szépsége", akkor kutyát nem érdekelné, hogy' áll a foga vagy bármije, így viszont ijesztően kiveri a szemünket, hogy se nem szép, se nem okos, se tartása nincs, hanem egy rossz gumizsuzsi:/
@aggyistenbiri: Ritát azért sajnálom, mert teljesen idiótán látja a világot, állandóan ideges, hisztizik, haragszik, fenn van az orra... az ilyennel úgy vagyok, hogy egyfelől szar neki, máfelől meg szar mindenki másnak is, tehát haragszom is rá, hogy miért ilyen hülye.
@Bérgyilkos Bohóc: egy barátom ma kiselőadást tartott zekről a sorozatokról, hogy ésakkor a tévébe vannak ijen HP-k és milyen közönségesssen rohangásznak le s fel (fél óra rizsa...). Na ez az, amitől lefő az agyam, mert nem értem, hogy mire jó. Viccből oké, ám nézze, írja, én meg jövök&elolvasom, de ezen komolyan felbosszantani magát?? Na ne. Régebb ilyen volt az, mikor valakinél azt láttam hogy Anettkán felhúzta magát, bár az kicsit más volt, mind a leplezetlen, túlrajzolt hülyeségfaktor, mind a befogadó közeg miatt:)
süti beállítások módosítása