Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 5x17 - Scared to Death

2013. április 26. 15:00 - Zenóbia

Rettentően hisztérikusan rémült fiatal nőnk van, belőle lesz a mai hulla. Mindjárt éjfél, az ajtón bezárva az összes lánc, rátolva a kanapé is, a rémület nagy erőket képes megmozgatni. De minden hiába, a 911 is, mert éjfélt üt az óra, kialszanak a fények, ennyi volt, bimm-bamm, kakukk. Val Butler, reklámmenedzser, szó szerint halálra rémült valamitől, sosem láttam még tátott szájjal csodálkozó hullát, tisztára megérte kivárni az ötödik évadot. És annak is már a vége felé járunk, csak úgy szalad az idő, nem? Helló Perlmutter! A lányért eljött „AZ”, Castle boldog lesz ebben a részben, már látom. Val mindenesetre tutira azt hitte, hogy a mumus jön majd és felfalja, erre mutatnak a lakásában elhelyezett lópatkók, álomfogók, hogyan űzzük el a gonoszt témájú könyvek. Befut Val lakótársa, aki éjszakai műszakban dolgozik, ez volt a szerencséd Amanda, mert téged is elvitt volna a mumus.

5x17_castle1.jpg

Val napok óta nem evett, nem aludt, rettegett rendületlen, de nem akarta bevallani, hogy mitől. Van expasija, Freddie, szögesdrót van tetoválva a nyakára, szép darab. Val három napja nem reagált senki hívására, üzenetére, viszont vett egy vonatjegyet Greenwichbe, meg egy csomó ördögűző cuccot. Még egy papot kellett volna az ajtaja elé állítania. Freddie-t látták a halála előtt egy órával a lakásánál, de a távoltartási végzés ellenére a lány hívta oda. Meggyanúsította, hogy küldött neki egy csomagot, de amikor kiderült, hogy nem Freddie küldte, akkor pánikba esett, mert ha nem Freddie, akkor csak a sátán lehetett. Nyilván. A lakásán megtalálják a DVD-t, amit ha megnézel, három nap múlva meghalsz, mindezt sátánista képek körítésében, de a tévéből még nem jött elő a kútba fulladt lány, úgyhogy várunk türelemmel.

Castle látta, ergo három nap múlva meghal, ez logikus következtetés. Val egyik könyvében, a Rejtélyes városi legendákban szerepel ez a video, ami igába vonja a démoni erőket. Ha megnézed, megjelöl és megpurcansz. A felállás a szokásos, Ryan és Castle hisznek az ördögben, Kate és Espo meg nagyon nem, Espo szerint elég valószínűtlen, hogy a DVD egyszer csak majd kiszabadul a lejátszóból és levágja Castle fejét. Ennek ellenére még Espo sem hajlandó megnézni a DVD-t, így Kate és Castle nézi meg, hátha találnak rajta valamit a démoni erőkön kívül. Castle szerint a feltámadás és az újjászületés jelével azt üzenik, hogy valami rettenetes jön elő a mélyből. A rettenetes zsákos ember. Perlmutter nagyon nem akarja bevallani, de rohadtul nem tudja, hogy mitől halt meg Val, azon kívül, hogy megállt a szíve. Na, ennyit én is szuperül kiderítettem az éles elmémmel.

5x17_castle2.jpg

A fiúk mennek megkeresni a postafiókot, ahonnan a DVD-t küldték, addig is Espo elálmodozik, hogy ha Castle meghal, vajon rá hagyja-e a Ferrariját. Oó, hát persze, hogy aki bérelte a fiókot, három hónapja halott. Viszont a fuvarlevélből kiderül, hogy valójában Jason Bennett küldte, Hobokenből vagy honnan a fenéből, cuki bácsinak tűnik, így első ránézésre. Mármint tűnt, amíg még élt, de már nem, ő is megnézte a filmet, éjfélkor áram kikapcs, rémület arcra fagy, kampec. Castle már Kate-et is rémisztgeti, hogy akkor két nap múlva mindkettejüknek vége, ennyi volt, a még hátralevő hat-hét részt majd Espoék levezénylik. Kate-et ez nem tartaná vissza attól, hogy együtt töltsék az éjszakát, Castle-t viszont igen, mert az az elmélete, hogy az összes horrorfilmben meghaltak a szexelő párok. Így aztán szex helyett hajnali negyed négyig nézi mereven az órát, majd felhívja Wes Cravent (horrorfilm rendező), aki szerencsére szintén nem alszik, ilyen munka mellett én sem aludnék soha többé. Rá kell jönni, hogy mi a szellem eredeti története, és ha az megvan, akkor már ki lehet találni a gyengéit is.

5x17_castle3.jpg

Castle nekilát a feladatnak, közzéteszi a film néhány részletét a rajongói oldalán, és valaki felismeri a Brunswick Fogadót, ahol mit ad Isten, mind a két áldozat eltöltött egy pár napot 2008 novemberében. Espo megy Kate-tel, mert Castle nem hajlandó, nem mintha Espo nem lenne beszarva, mint az állat. A tulajtól megtudják, hogy mindkét áldozat 13-as számra végződő szobában szállt meg, amik direkt olyanoknak vannak fenntartva, akiknek peres ügyük van az Elm utcai bíróságon, hol máshol. A per pedig nem más, mint Nigel Malloy, a sorozatgyilkos ügye, ők pedig mindketten tanúskodtak ellene. A film így már összeáll, mert a felvillanó képeknek mind közük van Nigelhez, de az nem, hogy hogyan áll bosszút az ellene vallókon, ha már három éve halott. Val és Jason látták, ahogy elrabolja az első áldozatát. Akit még öt követett később, mindannyiukat megbélyegezte a feltámadás jelével. Malloy vallotta, hogy ha meghal, az nem fogja megakadályozni a lelkét a további gyilkosságok elkövetésében. Csak nem?

5x17_castle4.jpg

Nigelnek volt egy bátyja, aki segített neki anno eltüntetni a holttesteket, de őt nem lecsukták, hanem be. Irány az elmegyógyintézet, ami Greenwich-ben van, itt járt Val is, mielőtt meghalt, hogy megtudja, küldött-e neki csomagot Leopold. Állítása szerint nem, és állítása szerint ő maga a tökéletes ártatlanság, de akkor mégis honnan tud róla, hogy meghalt egy másik tanú is? Az öccse szellemétől, egyértelmű. Időközben valaki kiásta Nigel Malloy hulláját és eltüntette, de mi már semmin nem lepődünk meg. Kate-nek meggyőződése, hogy Leopold áll a gyilkosságok mögött, de ezt elég nehéz lesz bizonyítani. Mivel a tanúkat a vallomástételük szerinti sorrendben nyírják ki, ezért megvan ki lesz a következő szerencsés. Mark Heller megkapta a DVD-t három napja, és ijedtében elbujdokolt egy erdő közepén levő faházba, hova máshova, a kretén. Meg kéne találni, lehetőleg még éjfél előtt, ugye. Castle felszerelkezik szenteltvíztől kezdve a fokhagymán át minden gonoszűző cuccal, és már indulhatnak is a házikóhoz, ahol a boszorkány lakik.

5x17_castle5.jpg

Természetesen út közben felhívják őket Ryanék, hogy nem arról van szó, amire eddig gondoltak, hanem valami másról, de mivel nincs térerő, azt nem tudják közölni, hogy miről. Remek. A házikónál ott van Heller kocsija, ég a villany, akkor még tuti nincs éjfél. De mindjárt az lesz, a pasi egy üveg piával gyűjti az erőt a halálhoz, miközben magyarázza, hogy egyikük sem akart tanúskodni Malloy meg a másik fickó ellen. Miféle másik fickó, kérdezzük mi is, de erre lekapcsolják a villanyt, ajjajj. Kate kimegy a bozótosba, hátha megtudja lepni a villanykapcsolgatós faszit, Castle meg addig vigyáz Markra, haha. Csuklyás fickó, Kate üldözőbe veszi, az eltűnik, remek, most már köd is van. A csuklyás fickó nem is fickó, hanem Leopold ápolónője, akivel egymásba szerettek, ó de romi, és most megpróbálja megakadályozni Mark megölését, mert tudják, hogy mindenki Leopoldot gyanúsítja, és így sosem kerül ki az intézetből. Ő ásta ki a sírt, hogy lássa, tényleg nincs benne Nigel, és hát tényleg nincs benne, de Kate még most sem hisz a szellemekben. Mi lenne velünk, ha ő is hinne?

5x17_castle6.jpg

Odabent Mark csak kinyögi, hogy volt Nigel előtt egy másik fickó, akit letartóztatott a rendőrség, David Collier, akit ők hárman választottak ki a szembesítéskor, de csak azért, mert a rendőrök annyira akarták, hogy őt válasszák. A pasi kinyírta magát a cellájában a harmadik börtönben töltött napján pontban éjfélkor. Széttört egy villanykörtét és agyonsokkolta magát a vezetékkel, így leállt a szíve. Colliernek pedig volt egy lánya, Amanda. Igeen, Amanda, Val lakótársa. Akkor most már ismerjük a szellem történetét. Amanda már jön is a gyilkos sokkolóval, de Castle fejbe csapja a szenteltvizes üveggel, én a biztonság kedvéért azért még bedörzsölném némi fokhagymával is. Mindenre van logikus magyarázat, örömködik Kate, csak arra nincs, hogy hová lett Nigel hullája. Mint Ryan kiderítette, sosem temették el, mert még a hullaházból eltűnt. Hmm. Erre viszont inni kell, meg elolvasgatni Castle bakancslistáját, amin az első helyen az szerepel, hogy együtt lenni Kate-tel. Mikor is írta fel? Három éve. Ezért tényleg megérdemli a jeges trükköt, amit kapni fog Kate-től, persze szigorúan csak éjfél után.

5x17_castle7.jpg        

Címkék: castle
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása