Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hannibal 1x03 - Szarvaspörkölt

2013. április 25. 09:00 - sixx

Eddig ugye annyi történt, hogy Will Graham nagyon különleges ügynök az FBI felkérésére a tanítás mellett nyomozást is bevállal ismét, és milyen jól teszi, mert Hobbs nevű emberevő nyomorultat el is fog, mit elfog, lelő, mint egy kutyát, miközben Hobbs éppen a saját lányának igyekszik a torkát elvágni, mert furcsán értelmezi az apa-lánya kapcsolatot. Graham életét elméletileg egy Hannibal Lecter nevű pszichiáter könnyíti meg, aki segíti a nyomozásban, de mi tudjuk, hogy tulajdonképpen csak arra kíváncsi, hogyan működik az FBI, hogy megússza a saját kis dolgait (értsd: gyilkosság + emberevés).

Screen Shot 2013-04-25 at 4.46.48.png

Flashbackelünk, Hobbs, mint minden rendes minnesotai apuka, vadászni viszi a lányát, akibe nem mellesleg valahol és nagyon beteg módon még szerelmes is egy kicsit, de nyugi, nem vérfertőzünk, ez nem kábel, hanem NBC (nálunk meg AXN), szóval nem kell beszarni. Abigail egész jól lő, bár az őzet, amit kinéz magának csak kettőből tudja leteríteni, mondom ezt úgy, hogy egyszer lőttem életemben fegyverrel (de legalább 44-es Magnummal) és a büdös életbe' nem találnám el Bambi muterját, de hagyjuk. Hobbs elégedett, a zsákmány fel a kocsi elejére és irány a faház, amit az első részben megleltek Grahamák, és tele van agancsokkal és barna hajú nők maradványaival.

Screen Shot 2013-04-25 at 4.56.28.png

Abigailre jut a kibelezés/megnyúzás folyamata, el ne kúrd, ad atyai tanácsot Hobbs, ne roncsold szét a belsőségeket, nem pazaroljuk a húst. Minden darabját felhasználjuk, mondja a lánynak, a csontokból késnyél lesz, és így tovább. Hobbs takarékos ember. Abigail meg érzelmes, és az őzekről (vagy szarvas, mit tudom én, nem antilop, az tuti) mesél, a környezettudatos életvitelükről és a családi kötelékről, amit a fater nagyon komoly arccal hallgat, de közben a fején az látszik, hogy legszívesebben üvöltene, BELEZZED MÁN, NE DUMÁLJ.

Screen Shot 2013-04-25 at 4.59.51.png

Abigail nem enne a húsból, ha nem muszáj, erre Hobbs aszongya, hogy ha nem eszünk belőle, akkor nem tiszteljük, és így ez egy sima gyilkosság, de persze már kurvára nem az állatól beszél ugye, amit tudat alatt Abigail is megérezhet, mert olyan ijedt arcot vág, mint annak a kistelepülésnek a láncdohányos lakója, akiben csak most tudatosult, hogy csak mozgóárustó vehet cigit júliustól. Abigail vág, és közben simogatja az állat bundáját, ami már nem is bunda, hanem egy barna hajú, halott csaj feje, és ekkor visszaugrunk a kórházra, ahol Abigail felébred a rémálomból. Naccerű.

Screen Shot 2013-04-25 at 5.31.04.png

Will Graham reggele jól indult, verőfényes napsütésben, egy szál gatyában és barna házipapucsban ereszti ki a kutyákat szarni-hugyozni, de pont mielőtt a tökét vakargathatná kéjesen, jön az a pszichiáter csaj, aki csak azért van a sorozatban, hogy legyen majd egy ilyen pszeudo-szerelmi szál is valamikor, és mondja, hogy Abigail megébredt. Will javasolja, hogy reggeli merevedését leplezendő venne magára egy köpenyfélét, de a csaj csak legyintget, láttam már én ilyet, beszéljünk Abigailről. Nosza. Crawford ugye azt hiszi, hogy Abigail a faterrel nemcsak szarvasra hanem csajokra is vadászott, Will viszont nem - most, hogy a csaj magánál van, ki lehet deríteni. Will viszont egy kicsit felelősnek érzi magát, mert csak ő nyírta ki Hobbs fatert, szóval első körben inkább a pszichiáter csaj (Alana) beszél vele.

Screen Shot 2013-04-25 at 5.40.18.png

Abigail egy diliházban van egyelőre, és bizonytalan kérdéseket tesz fel Alanának, az "eltemették a családomat?" pl. meglehetősen erős. Nem, a mutert hamvasztották, a fater meg, hát, az nem egyszerű ügy. Abigail közli, hogy eladná a házat, ha nem gáz, hát, a tied, adjad. Alana, Lecter és Crawford az FBI-nál beszélgetnek a következő jelenetben, hét csaj holtteste nincs meg, azokkal mi lesz? Ki kell verni az infót Abigailből, oszt jónapot - úgy látszik, Crawford elég egyszerűen oldja meg az ilyesmit. Alana szerint nem lehet csak úgy kérdezgetni a csajt, mert bezárkózik, Lecter meg azt pedzegeti, mi lenne, ha Will beszélne vele.

Screen Shot 2013-04-25 at 5.43.19.png

Az a Will aki éppen előadást tart Hobbsról, és arról a plusz áldozatról, amit a mezőn leltek az első részben, na azt nem Hobbs nyírta ki, hanem valaki, aki Hobbst utánozta, csak direkt szarul, mert jelezni akarta, hogy ő nem Hobbs. És végre szó esik Lecter telefonhívásáról is, Graham megjegyzi, hogy az, aki telefonozott Hobbsnak egy lenyomozhatatlan számról, na az a másik gyilkos. A terembe pont belépő Lecter rezzenéstelen arccal néz maga elé, de mi tudjuk, hogy ő volt az, aki a kinyírta a csajt.

Screen Shot 2013-04-25 at 5.44.50.png

Ugrunk a diliházra, ahová a bulvárriporternő csak úgy belóg, és Abigailt okosítja ki, apádat egy elmebeteg kapta el, Will Graham, aki nem is ügynök, csak annak hazudja magát, mint Robert De Niro az Éjféli rohanás című filmben. Mire ezt kimondja, megjön Will és a kockás zakóban parádézó Lecter, na hesspicsába, mondják az újságírónak, szevasz Abigail, tudod ki vagyok? Ja, maga ölte meg az apámat. Lecter javasol egy eü sétát, a diliháznak van egy üvegháza (mennyire jó már) és ott beszélgetnek tovább. Abigail attól tart, hogy ő is olyan őrült, mint a fater, aki csajokat rabolt el, ölt meg és evett reggelire. Ettől én is félnék, bólogat Will, és a beszélgetés innen átmegy "milyen érzés embert ölni" típusú érzelmes dialógba, ami minket nem érdekel, hun a heti gyilkos???? Will és Lecter a parkolóban összefut Lounds bulvárújságírónővel, aki igyekszik benyalni magát a kegyeikbe, de Will felbassza az agyát és azzal küldi el a picsába, hogy nem jó ötlet egy olyan fickót felidegesíteni, akinek hivatásból azon jár az agya, hogyan kell embereket ölni.

Screen Shot 2013-04-25 at 5.53.28.png

Na, ez nem volt egy okos húzás, mert a csaj megírja a beszólást a blogján, és ettől Crawford kiborul egy kicsit, mi a faszt pofázol marhaságokat, Will? És maga, Lecterkém, miért nem üti meg ilyenkor? Na, mindegy, a lényeg, hogy Abigail haza akart menni, ami még jól is elsülhet, hiszen még a végén eszébe jut valami otthon, ami a hét csaj nyomára vezeti Willéket. Közben Lounds az egyik meggyilkolt lány testvérével kávézik, a fickó viszont nem Hobbs, hanem Lecter áldozatának a rokona, csak éppen ezt nem tudja egyikőjük sem. Csak mi. A faszi szomorú és ideges, hát ja, én is az lennék, ha a testvéremet élveboncolta volna egy dán filmszínész és kivette volna a tüdejét. Abigail közben hazamegy, a házon "kannibálok" felirat várja, a szomszédok kicsit zabosak ezek szerint. Mindenki megdöbben, Abigail majdnem sír, és a tornácon meglátja az anyja után maradt vérfoltot. Miért nincs körberajzolva krétával? (Tényleg, miért nem?) Mert azt csak akkor szokták, magyarázza Will, amikor az áldozat még él, és azelőtt el kell szállítani, hogy a helyszínelők végeznének a nyomrögzítéssel. Mennyire pofonegyszerű már.

Screen Shot 2013-04-25 at 6.00.56.png

A házat kiglancolta a rendőrség, pedig vér volt bőven, Abigail meg is jegyzi, micsoda rend van itten, tán soha nem volt még ilyen tiszta a ház. Maga meg ezt élvezi, kérdezi Willt, hogy belebújik gyilkosok bőrébe? Hát, nem élvezem, de ezt a melót is el kell végeznie valakinek. Nem csoda, hogy rémálmai vannak, jegyzi meg Abigail, Will meg a telefonhívásról kérdezi, nem volt ismerős a hang? Nem, mondja Abigail, ami azért vicces, mert Lecter meg ott áll a konyhában, helló. Alana is üti a vasat, az a férfi is gyilkos, meg kéne találni, tuti nem emlékszel semmire? Nem. Abigail a nappaliban üldögél, és a házból összegyűjtött, bedobozolt cuccokat nézegeti, és az a javaslata támad, hogy játsszák el a gyilkosságot, Will lesz Hobbs, Alana a muter, Lecter meg a telefonozó ember, hoppácsak. Hiába keresik a lányok nyomait, teszi hozzá mintegy mellékesen, apám nagyon gyakorlatias ember volt, és nem pocsékolt, a holttestekből tuti enyvet főzött és beépítette valamelyik házba, amin melózott. És hol főzte az enyvet, kérdi Lecter, hát az erdei házban, hol másutt.

Screen Shot 2013-04-25 at 6.10.37.png

Abigailnek látogatója érkezik, a szomszéd csaj, aki nem hiszi, hogy tudott az apja gyilkosságairól, de ezzel egyedül van, az egész iskola meg van győződve arról, hogy Abigail egy kannibál. A kertben mászkálnak miközben erről beszélgetnek, és egyszer csak megjelenik az a csávó, akit Lounds piszkált fel, te rohadt kurva gyilkos, mondja, megölted a húgomat, rohadj meg. Abigail havernője nem sokat szarozik és hozzávág egy követ, húzzál innen. A faszi feje vérzik, elrohan, pont akkor, amikor megjön Lecter és Will, meg a havercsaj anyja, te, lányom, te mostan hazajössz, mert ez az Abigail egy kannibál. Lecter észreveszi a véres követ, és avart rugdos rá, de miért? Will a következő jelenetben rémálmot lát, amiben elvágja Abigail torkát, úgy látszik, tényleg beleköltözött Hobbs, baszki. Csuromvizes mire felébred, szar lehet mellette aludni.

Screen Shot 2013-04-25 at 6.11.59.png

Másnap mennek az erdei házba, ahol Hobbs fater megfőzte az áldozatokat, és itt is rend van, nahát. Abigail meg is jegyzi, hogy micsoda tisztaság van itt, és megismétli az apja mantráját, mindent fel kell használni a testekből - csak éppen most már tudja ő is, hogy az apja nem a vadhúsra gondolt, amikor ezt mondta. Mert Hobbs faszán megetette a kis családdal a csajokat. Fújbazdmeg, ez mennyire szar lehet már. Abigail kezd befordulni, mert az apja azt mondta neki mielőtt elvágta volna a torkát, hogy azért ölte meg a csajokat, mert így nem kellett őt, mármint a lányát megölnie. Nesze neked bűntudat. Ekkor valami elkezd csepegni a mennyezetről, vér hát, mindenki felrohan és ki van ott feltűzve egy szarvasagancsra? Hát a szomszéd lány, az, akit tuti Lecter ölt meg.

Screen Shot 2013-04-25 at 6.22.44.png

Mindenki kiborul, a később a helyszínre kiérkező Crawford is, a fasznak hoztátok ide a csajt??? Will ezt elereszti a füle mellett, viszont a hulla szájában bőrmaradványokra lel, nahát, még a végén be lehet azonosítani a tettest. És ez lenne az intelligens másoló gyilkos, teszi fel Crawford a nézőket is érdeklő kérdést Willnek, akiről azt bírtad mondani, hogy nem fog még egyszer úgy ölni, mint a mezőn? És ha már itt tartunk, miben tévedtél még, édes egy komám? Tán csak nem manipulál téged ez az Abigail? Mert az nem lenne túl hasznos, Will barátom. Crawfordnak elege van az egész Abigail Hobbs-témából, Lectert megkéri, hogy vigye haza a csajt és szedje össze a cókmókját, nem jó ötlet a családi házban hagyni, ezzel egyetértünk. Inkább tessen elvinni Minnesota államból valahová, ahol biztonságban lehet.

Screen Shot 2013-04-25 at 6.35.28.png

Abigailt a házhoz visszaérve a szomszéd lány hisztis anyja fogadja, te tudtad, baszki, hogy mi lesz, gyilkoskurva. Lounds is megjelenik, hát milyen rendőri biztosítás van itt, helló? Lounds megjegyzi, hogy mások is ólálkodnak ám itt a környéken, helló, de mire elmondhatná, már viszik is a rendőrők (jókor). Lecter azért rákérdez, nem látott erre egy vörös hajú fickót? Lounds nem mond semmit. Abigailnek egyre szarabb a napja, mert a házban egy bőr iszákot vagy mit szorongat, amit feltépve megtalálja apja áldozatainak haját, hát igen, a fater tényleg alapos volt.

Screen Shot 2013-04-25 at 6.36.22.png

És még nincs vége a feszkónak, mert előkerül a vörös hajú csávó, ott a házban baszki, ezek a minnesotai rendőrök tényleg lófaszjóskák. Nem én öltem meg az a lányt, mondja, igaz, fejbe kúrt egy kaviccsal, de spongyát rá, komolyan nem én voltam. Abigail teljesen készen van idegileg és azt hiszi, a faszi meg akarja ölni, így inkább előkap egy kést, és kibelezi, de szó szerint, ahogy a fater tanította. Közben egy szál rendőr sincs a környéken, mert kint foglalkoznak a sajtóval. A házba csak Alana és Lecter jön be, utóbbi látja meg hamarabb a véres kezű lányt, és mielőtt Alana is észrevenné, belevágja a nő fejét a falba, de miért??? Abigail sokkos állapotban kódorog a házban véres kezét az égnek emelve, Lecter rászól, hogy mutassa meg neki a hullát, hát szépen néz ki.

Screen Shot 2013-04-25 at 6.39.12.png

Az a baj, Abigail, mondja Lecter a sebet vizslatva, hogy ez itt nem önvédelem, hanem mészárlás. Márpedig ebből mindenki arra jut majd, hogy apáddal is ilyen vidáman gyilkolásztál, érted, ugye. Abigail csak a fejét rázza, erről szó sincs, komolyan. Lecter erre közli, hogy na jó, kockára teszem a karrieremet, de segítek, rejtsük el a testet. Abigail nem érti mi a fasz van. Kicsivel később Alanát a mentősök látják el, az meg mondja, hogy nem emlékszik semmire - Crawford menten a vörös csávóra gondol, mint lehetséges elkövetőre, mert - és ez már mutatja végre Lecter zsenijét - Abigail körme alatt megtalálták a vörös fickó bőrmaradványait, amik megegyeznek a halott csaj szájában találtakkal (ezeknek van egy hordozható DNS-vizsgálójuk???), amit Lecter ugye a kavicsról csórt magának, ez kurvajó. De ezt csak mi tudjuk, hangsúlyozom, Will pl. nem, ő inkább megy haza. Mert ki van borulva. De hogy az istenbe' vitték ki a holttestet a házból Lecterék??? És mi lett a vérfolttal???

Screen Shot 2013-04-25 at 6.41.46.png

Lecter a zárójelenetben a rendelőjében van Abigaillel, a csaj továbbra is ki van akadva, én egy gyilkos vagyok, nem tiszteltem a testet (értsd: nem evett belőle), de Lecter leállítja, ugyan már, az jobb lenne, ha a rendőrök azzal vádolnának, hogy apáddal rendeztél gulyáspartit a halott csajokból? Maga hívta apámat, mondja erre Abigail, mit mondott neki? Hát, csak beszélgettünk. Maga is egy sorozatgyilkos, mint a fater, mondja Abigail. Nem, nem, mondja Lecter, én nem olyan vagyok, mint az apád. Na, ebben egyetértünk.

A Hannibal online itt érhető el.

Hannibal a comment:com-on és az Indexen:

Címkék: hannibal
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_mesüge 2013.04.25. 11:30:58

Felröhögtem a hogyvolton, pedig a micélium mezők óta a humorom nem a régi... az nagyon betett: )
Viszont, kicsit fura nekem, hogy Lecter nem csak az "idegesítő/rossz" emberek közül szedi áldozatait, mert a szarvasagancsos lány, meg Abigail barátnője gondolom nem ezért halt meg. Bezzeg a vörös(de megütném), az nagy csalódás volt, mikor élve került elő a Morpheusos vacsora után... Nagyon izgat, Abigailnak mi a titka, biztos van neki, olyan nézéseket csinál. :D Az első rész még nem tetszett annyira nagyon, mint a második, de akkor még a kitűnően indult Bates Motel hatása alatt voltam, de az laposodik el, ez meg egyre jobb. Mostmár bánom, hogy megvettem még a sorozat előtt a szuper-ökotudatos gombadobozt, hogy majd én saját gombát eszek a lakótelepen, hát ez mostmár nem biztos, hogy menni fog...

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.04.25. 12:19:30

Nem értem, ezt a szart hogy lehet nézni.
Akkora a felhajtás körülötte, hogy már háromszor megpróbáltam, de kb. öt perc után mindig hagytam a fenébe. Milliószor gyengébb, mint a CSI sorozatok, pedig azokat sem tartom sokra.
Engem valahol a Szellemekkel suttogó c. sorozatra emlékeztet: idegesítő, unalmas, de rengeteg idióta van akinek tetszik.

Nyílméregbéka 2013.04.25. 12:27:19

Hát igen, vannak lyukak a sztoriban rendesen, elég slendriánul lett megírva a forgatókönyv, de akkor is kezd beszippantani a sorozat. A képi világa, a szereplők (kivéve L.Fishburne-t), meg a hangulat nagyon ott van.

baggins21 2013.04.25. 12:37:31

Nyilván mindenki más az idióta, mert nem a Gilmore girlst nézi hanem ezt...

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.04.25. 12:38:39

@baggins21: hát aki ezt a fost nézi, annak kb. a bigbráner és hasonló "műsorok" valók.

afazekas 2013.04.25. 12:38:43

@_mesüge:
Miért a filmekben csak a rosszfiúkat zabálta fel...?

afazekas 2013.04.25. 12:39:33

@álfirkász: Máris megvan a célközönség!

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.04.25. 12:40:33

@Nyíméregbéka: ebben az a szép, hogy nektek fel sem tűnik, mennyire egykaptafa az összes ilyen hulladék.

Ejoy 2013.04.25. 12:43:07

Hannibal nagyon jó, de a többi gyakorlatilag egy katasztrófa. A Will pedig egyenesen romba dönti az egész sorozatot a folyamatos gyenge nyavalygásával, és a "túlvilági" képességével!

Nyílméregbéka 2013.04.25. 12:48:09

@álfirkász: Nem, vártunk egy okostojásra aki majd megmondja nekünk. köszönjük!

_mesüge 2013.04.25. 12:48:30

@afazekas: a sorozat kapcsán több írásban olvastam, hogy ez a koncepció, és ilyen szemmel néz(t)em, ezért merült fel.
@álfirkász: feltűnik, hidd el, de én szeretem azt a kaptafát, ezért nézem ezeket.

sixx · http://comment.blog.hu 2013.04.25. 12:51:38

@afazekas: te egyébként ki a bánatos faszom vagy?

sixx · http://comment.blog.hu 2013.04.25. 12:53:26

@sixx: mert ugye minden bulvárcikket hevesen kommentálsz és simán kiviláglik a hozzászólásokból, hogy pontosan tudod miről van szó, szóval nem értem honnan toltad a segged alá azt a baszott magas lovat, amiről itten osztod az eszet.

Nyílméregbéka 2013.04.25. 12:56:28

@afazekas: Tomas Harris eredetileg úgy írta meg Hannibál figuráját, hogy egy nagyon kifinomult ízlésű ember, akit irritál a durvaság, a rossz ízlés, harsányság meg hasonló viselkedés, és előszeretettel szedte áldozatait közülük. Ezért fura, hogy az újságíró csajt még nem "hívta meg egy vacsorára":)

_mesüge 2013.04.25. 13:07:04

@Nyíméregbéka: na igen, meg nagyon azt sugallták, hogy ez lesz a sorsa. Csak gondolom kellett a figura a további cselekményekhez - sajnos. : )
De szerintem még megeszi egyszer. Muhaha. (vagánykodok itt, pedig már egy csirkemell filét sem tudok teljes lélekjelenléttel félbevágni, annyi betegesgyilkosos hülyeséget néztem mostanában:D)

Démétér 2013.04.25. 13:15:17

@Ejoy: Majdnem teljesen egyetértek. Bár én még mindig inkább élvezem a sorozatot, mint nem, de Lecter karaktere közelébe nemigen ér a többi. Bár én Abigail figuráját is élvezem. Alanát és Fishburne-t lapáttal vágnám tarkón, annyira irritálnak, és az elveszett kis vinnyogó főszereplőt is nehezebben viselem, mint vártam. (Ez nem a karakterek hibája, hanem a forgatókönyvé, de amikor két mondaton belül mondja el a nyomozó, hogy 1. nem bízik Grahamben, nem hihet neki, mert nagyot tévedett, és valószínűleg a lány manipulálja 2. majd ezt folytatva közli, hogy tűzön-vizen-kényelmetlenségen-újságcikken keresztül is dolgozzon neki, azt úgy nehéz bevenni.)

Viszont a történet úgy nagy vonalakban még mindig nagyon érdekel, a fényképezést szeretem, a díszleteket és a kosztümöket szintén, bár a kockás zakó pocsék, viszont jellegzetes.

A zene azonban zavar. Annyira brutálisan hatásvadász, hogy kevésbé hangsúlyos jeleneteknél direkt bosszantó, hogy rettegtetni akar, amikor az most épp nem aktuális.

GifLand · http://gifland.us 2013.04.25. 13:17:45

Kicsit lassúka a sorozat, de amúgy bőven nézhető kategória.

2013.04.25. 13:53:01

@Nyíméregbéka: szerintem majd fokozatosan tömődnek be azok a bizonyos lukak!

2013.04.25. 13:56:02

@_mesüge: szerintem is megeszi!

@Démétér:

és ne feledjétek hogy ez még csak a harmadik rész volt, majd jönnek az okosságok!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.25. 13:58:00

Durva, hogy 3 rész után 1etlen gonosz van a sorozatban, az újságírónő.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.04.25. 14:02:35

Nekem ez a harmadik rész nem annyira tetszett. Vontatott, lassú és folyamatosan azon gondolkodom, hogy miről maradtam le észrevétlen, amikor egy teljesen oda nem illő(nek tűnő) vágás következik.
Arról nem is szólva, hogy az időkezelés olyan a filmben, mint a BK-ban. Egyszer órák, másszor napok telnek/múlnak el a történetben, teljes összevisszaságban, melyekhez a történések valahogy nem igazodnak.
(És igen, láttam a Ponyvaregényt, de ez nem olyan.)

Asszem rájöttem, hogy leginkább azért nézem, mert szeretném látni és kiélvezni minden pillanatát, ahogy Hannibal akkurátusan feltrancsírozza, majd jóízűen elfalatozza azt a szimpatikus riporternőt... hehe.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.04.25. 14:06:52

@pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin): és sajnos Graham rajzfilmhős hangján továbbra se tudok túllépni.
Amúgy valamelyik előttem szólóhoz csatlakozva, nekem kifejezetten bejön a film képvilága és hangulata.

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2013.04.25. 14:20:39

na, ez a krétás rajz a test körül engem is meglepett. én mindig aszittem, hogy a hullát rajzolják így körül.

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2013.04.25. 14:24:22

@pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin): tényleg, ezen gondolkodtam is, hogy milyen hangja van már a csávónak - valóban kissé rajzfilmhang-szerű, nem az igazi

Fecooka · http://www.boorze.com/ 2013.04.25. 14:47:19

Nekem így képek alapján nagyon meghozta a kedvem. De még várok vele egy kicsit azt hiszem.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.04.25. 14:54:18

@ziggy stardust: ja, még a Columbo-ban is a hullát rajzolják körül.

mulholland2 2013.04.25. 15:54:05

Azt mondja már meg nekem valaki, hogy miből van az a gondolat, hogy Hannibál őlöget már hobbi szinten már most? Mert én még nem láttam ilyen megmozdulást tőle. De lehet hogy csak figyelmetlen vagyok :)) Persze ettől még lehet, de én nem látok egyenlőre erre utaló nyomot, hogy ő gyilkolgat úgy mellesleg már...

a_voros 2013.04.25. 16:37:42

@mulholland2: pl. egy látványosan emberi tüdőt sütögetett a konyhájában, ami hoppá-hoppá, hiányzott a mezőn felejtett hullából. Szerinted mi ez, ha nem "hobbiszinten ölögetés"?

Nekem egyelőre az rejtély, hogy Hannibal miért segített Hobbsnak, aztán Abigailnek is. Hobbs esetében még úgy tűnt, mintha Willt túráztatná vele (akit egyszerre furcsamód kedvel, mert megvan benne valami, ami Hannibalból teljesen hiányzik, illetve akit a saját terepén le akar győzni), Abigail meg nyilván a fültanúja volt, de nem látok semmiféle szimpátiát irántuk, sőt, Hobbstól elhatárolódik, Abigailt meg jó eséllyel készíti el valamilyen gourmet-vacsorának. Akkor miért tette kockára miattuk a saját inkognitóját?

A sorozat egyre jobb, értem a fanyalgást, de nem tudok vele egyetérteni. Szerintem pont a forgatókönyvben lévő lyukak teszik teljesen újszerűvé, vagy legalábbis érdekessé a történetet, mert semmit se vehetsz biztosra, mindent átértelmezhetnek a következő részben (ki gondolta volna, hogy a pici Abigail tényleg segített apunak lányokra vadászni?), és a narrációban visszafelé is helyre kerülnek dolgok, kiegészülnek hiányos információk.

Mivel angolul nézem a részeket, és nem olyan ostoba a szövegük, hogy minden részletre pontosan emlékezzek, ezért a hétvége után általában alig várom, hogy kijöjjön a friss hogyvolt, mert néhány dolgot helyrerak.

sixx · http://comment.blog.hu 2013.04.25. 16:43:25

@a_voros: szerintem ez kurva jó rész volt, az eddigi legjobb.

2013.04.25. 17:15:49

@_mesüge: Az újságírónő Freddie Lounds, azaz a női verziója annak az újságírónak, akit A Vörös Sárkányban nyírt ki a Fogtündér. Talán azért marad életben, mert emiatt nem akarják kiírni a történetből. Persze a kontinuitás nem hiszem, hogy cél lenne, hiszen az eredeti történetek 30 éve játszódnak, Lounds férfi volt, Crawford pedig nem volt fekete, tehát nem esküszöm meg rá.

megengedett (törölt) 2013.04.25. 17:24:01

@nemorino: Dr.Alan Bloom pedig Alana lett :)

Nyílméregbéka 2013.04.25. 17:35:55

@Torghelle AIR Sándor: Nem is a történetmenetben gondoltam a lyukakat, hanem azokra a hanyagságokra, hogy kedvére ki-be jár mindenki (újságírócsaj, a bátyó) egy rendőrökkel körbezárt helyszínen, meg, hogy hogyan tüntette el a hullát meg a vérnyomokat Hannibál, az idő alatt, míg a dokicsaj magához tért, és közben meg egy rendőr sem nyitott rájuk, stb... Az ilyen "nagyvonalúan" kezelt történetvezetés engem kicsit bosszant.

2013.04.25. 17:41:10

@Nyíméregbéka: ja értelek! igazad van így
a rendőrségi kordon kvázi nemlétezése tényleg gáz volt

viszont szerintem az hogy hogy tüntették el a hullát majd ki fog derülni valami flashbackban, mert szerintem elég fontos elem ahhoz, hogy ne ugorják csak így át

viszont ha átugorják az k gáz!

_mesüge 2013.04.25. 17:53:59

@a_voros: Na én ezt nem tudtam eldönteni, hogy mennyire vett részt Abigail az apja munkásságában, mert valami van, az biztos, csak annyira elhitették az őzes jelenetnél(velem), hogy nem szeret ölni ez a lány...
@nemorino: a női verzió stimmelt, csak magamtól nem gondoltam volna rá, hogy amiatt tartják meg, hogy beleilleszkedjen a Vörös Sárkány sztoriba(amúgy engem is a fekete Crawford zavart össze: ), mert valahogy úgy képzelem, hogy annyira előre még nem tervezték el. Bááár, ha már tudják, hogy a 4. évad körülre tehető a Vörös Sárkány, akkor lehet, hogy tényleg ki van ez már nagyjából találva.
Kár, hogy csak jövő héten lesz negyedik rész: (

_mesüge 2013.04.25. 17:58:24

@_mesüge: ja nem is, csak elnéztem az IMDB-n. Mondjuk az is csak most esett le, hogy már csütörtök van, úgyhogy éljen, ha hazaérek meg is nézem: )

tjunior 2013.04.25. 18:42:09

A 3.rész végre olyan volt mint amit vártam, az első kettőben túl sok mindent akartak, most már Graham se olyan földönkívüli csak egy szimplán érzékeny ember, akit megvert a sors a képességével. Hannibal végre nem félpercekre tűnik fel. Kurva jó volt na :)

Varbaro 2013.04.25. 21:45:12

kicsit zavaros és érthetetlen
meg elég sok a vágás, kihagyott jelenet.

pl hogy a rákomba tüntetik el a vörös csávót meg a vérét, és közben egy rendőr sem nyit be? na nemár

meg egy sima irodából telefonál és nem tudják visszakeresni, hogy honnan jött a hívás... elég gyenge

Niara 2013.04.25. 22:43:09

Abigail szeme világító kék, az összes megölt lányé pedig hangsúlyozottan barna

mulholland2 2013.04.26. 08:57:30

@a_voros: Hm, Hm, Szerintem az hogy az emberi tüdő volt, nem bizonyított és volt már rengeteg olyan film, ahol direkt a "poén" kedvéért, vagy a szellemesség kedvéért volt valami egymásra rímelő. Eddig ismerve a Thomas Harris könyveit. Hannibal szerintem kifinomultabb és nem hiszem, hogy pont egy ilyen "mezei" sorozatgyilkost akarna utánozni. Továbbá egyenlőre semmilyen kapcsolat nincs az áldozatok között. Hannibal számára, pedig fontos a becserkészés tehát hogy ismeri az áldozatait jól. Tehát nem lenne egy "elegáns" húzás ez tőle... Valamint azért "szimpatikus" karakter ő, mert csak olyanokat tesz el láb alól akik az ő értékrendje szerint nem igazán "jó" emberek. De persze még kifuthat erre a dolog. Csak akkor ez ellent mondana Thomas Harris eddig kiépített karakterének.

Nyílméregbéka 2013.04.26. 11:08:35

@mulholland2: "Hannibal szerintem kifinomultabb és nem hiszem, hogy pont egy ilyen "mezei" sorozatgyilkost akarna utánozni."

Hannibál nem azért ölte meg a csajt és tűzte az agancsra mert utánozni akarta Hobbsot, hanem ezzel segítette Grahamet a megoldáshoz, rávezette hogyan kaphatja el (ezt Graham ki is fejti az egyik előadásán). Ez neki csak egy játék, intellektuális kihívás, hogy segíti is, meg akadályozza is Grahammet a nyomozások során. A sorozat erősség pont az, hogy mi tudjuk, kicsoda Hannibál, nem kell az arcunkba tolni, hogy ő gyilkolt a mezőn, így elég csak finoman utalgatni rá. Pl. Hannibál arcán egyértelműen látszott az egész, ahogy Graham előadásán hallgatta az elméletét az "utánzóról"...

PaOntan 2013.04.26. 12:59:29

hogyhogy nem tudjak kideriteni, hogy az epitkezesrol hivott Hannibal ? bazz+

govegan 2013.04.26. 13:21:40

en meg mindig nezem, de kezdi elvenni a kedvem, hogy a kulcsmozzanatokat egyszeruen elbagatelizaljak. 1. reszben telefonhivas, most meg ahogy a fejet a falba veri a pszichiaternek. Mi van? Es ha elsore nem ajul el?
- Na de Lecter?!
- Ohh bocsi, de erre most nem fogsz emlekezni - es megegyszer belebassza fejet a falba.

Es ha fel perc mulva felkel es bebotorkal a nagy dialogus kozbe? Lassan ezekbol mar egy jo parodiat lehetne csinalni.

mulholland2 2013.04.26. 14:06:31

@Nyíméregbéka: ÖÖÖ, ha ez a teória így lenne, ahogy gondolod, akkor nem lennének az ezzel szembemenő történések (lásd a lánnyal való viszony pl.)... De majd meglátjuk hogy melyikünknek van igaza. Hannibal szerintem megfontolt. Nem gyilkolászik csak úgy "oktatási" célzattal. és szerintem hozzá méltatlan szintű lenne ez a megoldás. De hát majd kiderül.

Nyílméregbéka 2013.04.27. 00:14:50

@mulholland2: Szerintem ez nemcsak egy teória, ez elég nyilvánvaló, és sok konkrét utalás van rá. De majd meglátjuk.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.29. 21:05:26

kedden adják a "rendes" Sárkányt, megnézem.
az újságírócsajt nem enném meg, de megkínoznám.

Celtic 2014.01.04. 19:11:32

@álfirkász: Nekem nem tunik fel, mert krimit utoljara talan a Derricket lattam, marmint sorozatot. A Helyszinelok is kimaradt. (Najo, Dexterbol megneztem ket evadot es tetszett)

Ha lattal mar elotte sok ilyet, az csak egyet jelent: az eletedet azzal toltod, hoyg sorozatokat nezz.
Nekem tetszik, teljesen jo sorozat. Es meg a Tronok harcat is reszenkent nezem (jo, max ket reszt egy alkalommal), de ezt tegnap kezdtem es mar a nyolcadik resznel tartok. Nem mintha olyan hudenagy lenne (mert akkor egy resz kifarasztana) vagy annyira rossz (mert akkor egy resz lefarasztana es a harmadik-negyedik kornyeken abbahagynam), hanem pont jo kikapcsolodas.

Najo, lehet az is az oka, hoyg mar ket hete nem dolgozok (hetfon kezdodik...) es vegre kipihentem magam ennyire.

Celtic 2014.01.05. 11:10:02

@Celtic: Na, kozben a riportbol rajottem, miert tetszik ez annyira nekem.
Lynch. Igy mar ertheto, neha miert volt olyan erzesem, hogy a Twin Peaks ujabb epizodjat latom :)
süti beállítások módosítása