Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 5x16 – Hunt

2013. április 18. 13:00 - Zenóbia

Ott hagytuk abba, hogy Alexis-ék szökési kísérlete kudarccal végződött, de legalább felfedezték, hogy Párizsban tartják őket fogva, mégis hogy a fenébe kerültek Párizsba és minek?! Ezt kérdi Castle is Sara szüleitől, mert ha nem a pénz miatt, akkor tuti Sara apja miatt, ha már annyira utálták Egyiptomban, csak volt valami oka. Kate próbálja azzal vigasztalni Castle-t, hogy legalább tudjuk, hogy nem bántották Alexis-t, ez is valami, meg az is, hogy hipp-hopp már jelentkeztek is az emberrablók, kérik a váltságdíjat. Akkor mégis pénz kell nekik? Kétlem. 15 millió euró, három óra múlva a Szajna partján, mindkét lányért cserébe. Harris ügynök nem akarja, mert neki ez a dolga, hogy ne akarja, de Mr. El-Masri szarik rá, fizetni fog, és nem kockáztatja a lányok életét rendőrök jelenlétével.

5x16_castle1.jpg

A cserét a felesége húgának a férje fogja végrehajtani, mert ott élnek Párizsban, micsoda meglepi. Castle irtó hálás, mert Sara apja kikötötte, hogy Alexis is legyen benne a csomagban. Sikerül a Szajna parti kamerákat beizzítani, úgyhogy premier plánban nézhetik végig, hogyan fullad kudarcba az átadás, mert hát nyilvánvalóan nem fog összejönni, de lássuk, hogyan nem fog. Ajjajj. A pénz átadásra kerül, és Sara is, de csak Sara. Alexis nem bukkan elő a híd alól, akárhogy szuggerálják. A szökési kísérlet óta Sara nem is látta őt, Castle elvesztette minden reményét. Minek kéne az emberrablóknak Alexis, hiszen már megkapták, amit akartak. Ez egy igen jó kérdés, de nincs rá jó válasz. Kate azért talál egy alapot, amin el lehet indulni, az most nagyon kell, mert Harris ügynök és a Vaslady már a legrosszabbra számít Alexis esetében, az meg nem sok jót jelent, ha az embert egy FBI ügynök és egy rendőrfőnök is leírta.

Kate tehát meg akarja találni Roger Henson, a lányok elrablójának gyilkosait, ha ők meglesznek, meglesz Alexis is. Hajrá. Castle-nak ezt nem tudja elárulni, mert hazament Martha-hoz, azóta nem veszi fel a telefont. Tök egyértelmű, hogy már úton van Párizsba, ha csak egy kicsit is ismernék, már tudnák, de nem esik le nekik. Nem csak hogy úton van, hanem már ott is van, hát mondtam én. Ismer valakit, akitől segítséget kérhet, hátha. Kate nem megy utána, pedig a fiúk arcán egyöntetűen az van, hogy menj már, rohanj az első géphez, de nem megy, mert valakinek rendőrként is kell viselkednie, úgyhogy ő marad és nyomoz tovább. Roger után például, mert még mindig nem tudjuk, hogy egy kisstílű drogcsempész hogy keveredett az arab emberrablók illusztris társaságába. Gaston, Castle ismerőse a védelmi miniszter tanácsadója, és mint ilyen, ismer valakit, akit akkor vesznek elő, ha nem hivatalos úton akarnak elintézni valamit. Nem lesz olcsó és nem lesz biztonságos, de hát ez számít most a legkevésbé Castle-nak.

5x16_castle2.jpg

Közben a másik világban kiderült, hogy kinek a gépével vitték a lányokat Párizsba egy szervátültetéses mesével. De a gépet úgy tűnik, hogy ellopták a cseréhez, ami megint fura, mert minek kellett ez az egész cécó egy túszcseréhez? Castle egy templomban találkozik Gaston fickójával, aki igazi szuperember, mert máris tud róla, hogy Alexis jelentkezett skypon, és kéri a felvételt, mert szerinte az FBI kamuzott, amikor azt állította, hogy nem derül ki róla semmi a hollétükről. Már mennek is egy otthonos katakombában lakó baráthoz, de az ablakok hiánya őt nem annyira fogja zavarni, mivel eleve vak. De ő is szuperember, mert látni ugyan nem lát, viszont jobban hall, mint… gőzöm sincs, mint bármi, ami kurva jól hall. A háttérben hallott harangozásból kiderül számára, hogy az melyik templom hány órai harangozása, és hogy mekkora távolságra vannak tőle, illetve az is, hogy az épületben egy étterem is működik, amellett, hogy időnként amerikai lányokat tartanak benne fogva. Míg ők tovább hallgatják a felvételt és egyre közelebb jutnak a megoldáshoz, addig Castle alszik egyet, mert már dadogni sem bír.

5x16_castle3.jpg

Kate pedig rávetődik Henson barátnőjére, mert annyi legalább már kiderült, hogy volt neki egy. A rávetődiket értsétek szó szerint, mert amikor a nő nem akar beszélni, akkor kirúgja alóla a széket és addig üvölt vele, míg ki nem nyitja végre a száját. Roger lakásán azonban már jártak előttük, valaki már felforgatta, de ugyan miért, mit kerestek?  Miért kínozták meg? Miért ölték meg? Miért van itt ilyen kurva sok muslinca? Mire Castle felébred, megvan a lehetséges épület, megy ő is, hát persze, hogy megy. Az épület stimmel, vak barátunk tényleg szuper füllel rendelkezik, csak Alexis nincs már ott. Ott vannak viszont a hajszálai a párnán bizonyságul. A francia szerint ez nem tipikus emberrablás, nahát, neki is leesett. A jelek arra utalnak, hogy ezek hírszerzői kiképzést kaptak, mert túl tisztán hagynak maguk után mindent. Viszont hagytak maguk után poloskát is, arra az esetre, ha eljutna odáig a rendőrség, akkor ők egy lépéssel előrébb járhassanak. A francia beledumálja nekik a poloskába, hogy leszarják nagy ívben, amit művelnek, csak adják vissza Alexis-t, mert ha nem, elmegy értük és feldarabolja őket apró darabkákra, amiket aztán bepaníroz és megetet a kutyáival.

5x16_castle4.jpg

Ettől annyira beszartak az arabok, hogy már csörög is a telefon, Castle csak les. Hajlandóak találkozni és tárgyalni a feltételekről, de csak Castle nélkül, mert a felbőszült apa veszélyes és kiszámíthatatlan, nem mondják. Espoék közben találtak Robert szomszédságában valakit, aki látta ugyanazt a pasit távozni a lakásából, mint akit a farmházból is láttak, tehát van egy emberünk, aki megkínozta és megölte Robertet, aztán szétbarmolta a lakását is, és nincs kimondottan arab feje. Vajh ki ő? Robert számítógépén egyelőre semmit sem találtak, mert töröltek róla mindent, de nagyon, de azért keresnek rajta tovább, hátha. Castle a Szuperfüllel várakozik, nem kell sokáig, mert már vissza is jött a francia faszi a tárgyalásról. Alexis él és virul, örülünk, és ma délután kicserélik a pénzért. Csakhogy mégis van valami azon a számítógépen, amiből kiderül, hogy rohadtul Alexis volt a célpont. Ki érti ezt már? Már ott is vannak az erdőben a pénzzel, de maszkoséknál nincs ott Alexis, és Castle nem veszi fel Beckett telefonját, mibe fogadunk, hogy most meg elrabolják még őt is?

5x16_castle5.jpg

Éééés, így is van. A francia faszi eladta maszkoséknak Castle-t, és ha tudta volna, hogy ki rabolta el a lányát és kicsoda Alexis, sosem vállalja el a munkát. Miért, kicsoda Alexis?!? Valaki mondja már meg! Castle-t letérdeltetik a földre, de mielőtt lelőnék, valaki szétlövi a négy arabot, vagy legalábbis gondolom, hogy arabok a maszk alatt, tudja már a jó isten, hogy ki kicsoda itt, meg a francia faszit is. A mesterlövész pedig nem más, mint Sean Connery a fantomképen szereplő fickó, aki ott volt a farmházban is, meg Robert lakásán is. Beckett megint telefonál, ezt már fel is veszi Castle, de mielőtt még megtudhatná miről van szó, a pasi szétlövi a telefonját mielőtt még bemérnék őket, aztán húzzanak már innen a francba. De azért a bőröndöt a lóvéval ne hagyja már ott, ha már úgy kiakadt a drága telefonja szétlövésén. Legalább humora az van. Baszki, rájöttem ki lesz ez, ezt nem hiszem el!  Jackson Hunt, persze csak kitalált név, de én ezzel is beérem egy időre. Alexis-t mint valami rossz pornófilmben, bezárták egy rohadt nagy palota egyik rohadt nagy termében elhelyezett nem annyira rohadt nagy ketrecbe.

5x16_castle6.jpg

Őrzik vagy százan, de nem mondják meg neki, hogy kiskorában lenyelt-e egy gyémántot és azt akarják belőle kivágni, vagy mi a fenéért tartják fogva. Jackson Hunt lakása ki van tapétázva Alexis képeivel, kiskori képeivel is, vajon honnan szedte őket, már meg sem kérdem. Castle igen, de minek, úgysem kap választ, csak hogy ő a jófiú, akit azért küldtek, hogy szerezze vissza a lányt. Na ja. Castle kap tőle egy klóntelefont, ami már csörög is, de Jacksont keresik az emberrablók. A vonal túlvégén Volkov, akinek Jackson valamikor kinyírta az Annáját, ezért ő most kinyírja Jackson Alexis-ét, feltéve, ha másnap reggel hatkor nem áldozza fel magát helyette. Gondolom már leesett mindenkinek, hogy Jackson Castle apja, azaz Alexis nagyapja, éljen, ha valakinek már rég leesett, az én baszkizásom előtt, az legalább ne árulja el, hogy mekkora béna vagyok, köszi. Richard, én vagyok az apád! – mondja Jackson. Beszarok.

5x16_castle7.jpg

Apu tehát hírszerző ügynök, akinek a Martha-val eltöltött különleges éjszaka után le kellett lépnie de hirtelen, majd egy év múlva kiderült számára, hogy valójában mennyire különleges is volt az az éjjel. Ahhoz, hogy biztonságban tudja őket, nem vehette fel velük a kapcsolatot, de távolról vigyázott rájuk és néha megjelent az életükben, mint az éppen arra járó idegen. Aki Alexis-t fogva tartja, az Gregor Volkov, KGB ügynök, akinek 12 éve kinyírta a feleségét Annát, itt, Párizsban. Azóta üldözi Jacksont, és most meg is találta. Ha holnap reggel elmennek a találkozóra, akkor Volkov őt is és Alexist is kinyírja, tehát az egyetlen út a meglepetésszerű közvetlen támadás a pasi főhadiszállásán, mert arra nem számít. Castle-nak is jut feladat, úgyis szeret nyomozósdit játszani. El kell vágnia egy csatornarendszerben a vezetéket, fények, riasztó, kamerák, hogy Jackson, akinek még mindig nem tudjuk az igazi nevét, be tudjon jutni Alexis-ért. Aztán meg ki. Csatorna megvan, Castle megvan, elosztó megvan, alulról a harmadik zsinór megvan, már épp mondanám, hogy jók vagyunk, de nem vagyunk jók.

5x16_castle8.jpg

A zsinór egy vascső, amire Castle detonátort rakott, ami fél perc múlva robban, úgyhogy épp távozna, amikor szembe jön vele két géppuskás faszi. Mit csinál ilyenkor egy szuperkém? Azt nem tudjuk meg soha, de legalább eljutott Alexis-hez, még ha nem is így tervezte. Jön Volkov, akinek felajánlja magát a lányáért cserébe, de az nem hülye. Alku helyett elveszi Castle adóvevőjét és közli rajta apuval, hogy ha nem fedi fel magát tíz másodpercen belül, akkor lelövi a fiát. Ám az adóvevő felrobban a kezében, így minden szép és jó lesz és hőseink megmenekülnek. Kirohannak az épületből, el egészen az amerikai nagykövetségig, ott kapnak egy fedősztorit, és ott már aztán tényleg minden szép és jó lesz, csak Jackson Hunt tűnik el ismét végleg az életükből. Még a megvalósítás előtt elbúcsúznak, és elhangzik a büszke vagyok rád, de nekem ez az életem. Végül is, még mindig jobb egy olyan apa, akiről tudod, hogy létezik valahol és büszke rád, mint egy egyáltalán nem létező apa. Otthon Martha és Beckett várja őket reggelivel, meg egy csomag, amiben Jackson tudatja, hogy él. A csomagban a Casino Royal című könyv, amit ő adott egy könyvtárban Castle-nak még tíz éves korában, és emiatt a könyv miatt lett belőle író.

5x16_castle9.jpg

Címkék: castle
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2013.04.18. 13:40:55

"Miért van itt ilyen kurva sok muslinca?"

Köszi, ez nagyon kellett. A hogyvolt szokás szerint jobb lett, mint az epizód, de ez (főleg a dupla részek második felénél) nem csoda. Ha megmaradnak a szimpla emberrablásnál, apuci, Párizs és az összes egyéb abszurd marhaság nélkül, akkor egy egészen jó rész lehetett volna.

2013.04.18. 20:07:34

Köszi a hogyvótot!!
Én elvoltam a résszel, szokás szerint. A hülyeségekre fülem botja már nem mozdul (jól van tréningezve) :))

Zenóbia 2013.04.19. 13:39:55

@Neoprimitív: @Dogla: Igyekszem. :) és köszi :) én sem utáltam, tetszett, hogy végre van "apu", az abszurd marhaságok fel sem tűntek, mert amúgy meg szórakoztató rész volt. És tényleg mindjárt vége ennek az évadnak is, kezdek kíváncsi lenni, mit tartogatnak a végére.
süti beállítások módosítása