Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

V 2x02 - Serpent's Tooth

2013. április 16. 12:00 - Szencsike

Szóval Annának is van egy anyja, akit bezárt az anyahajó legmélyebb bugyraiba. 15 éve raboskodik, mert az emberi érzelmektől megváltozott, így Anna kénytelen volt őt félreállítani. A nép úgy tudja, hogy meghalt, ám nagyon is él, és sejti Anna látogatásának okait. Végre hajlandó ő is elismerni, hogy vannak érzelmei, ám Annánk nincsenek, ugye. A faj legjobb orvosai kutatják az érzelmek mibenlétét, és megpróbálják azokat kiiktatni. Ez lehetetlen igaz, gúnyol anyu. Ő azután érkezett a Földre, miután ledobták az első atombombát, innen tudták meg, hogy van egy Föld nevű bolygó. Eljött, az emberek között élt, vizsgálta őket, hogy működhet-e a keresztezés, de falakba ütközött. Ha Anna most megpróbálná, akkor a következő generáció már nem lenne ennyire hűséges hozzá. Anna mindent meg fog tenni, hogy az érzelmek ne álljanak az útjába, Lisa is termékeny lesz hamarosan, működnie kell a tervének. Anyakirálynő kételkedik ebben, a következő termékeny bolygó túl messze van, vagy a Föld vagy a kihalás.

pic1.png

Reggel van, Era javában bújja a kórházi zárójelentéseit a terhessége idejéről, mikor megérkezik Lisa. Baj van, Joshua él, de nem emlékszik semmire. Mindketten bizonytalanok, hogy a társait védi, vagy tényleg kiestek neki a dolgok. Lisa lesz megbízva, hogy ezt kiderítse, illetve rá kell kérdeznie, hogy Joshua tud-e bármilyen terhes nőn végzett kísérletről 18-20 évvel azelőttről. Lisa gyanakszik, Ty-t is érintheti, de megérkezik a hősszerelmes és menni kell. Erának is szerencséje van, kell Tytól egy kis vérminta, és a srác megvágta magát borotválkozás közben, leszedi róla a tapaszt és indul az új csapattaghoz, a tudós Sidhez, azonnal vizsgálja meg a mintát.

pic2.png

Ugrunk Valerie temetésére, Ryan is a gyászolók között van. Sajnos a szülők őt hibáztatják, miért kellett teherbe ejteni a lányukat, ha tudta róla, hogy szívbeteg? Sőt még a V gyógypontokba sem kellett volna őt elvinnie. A gyászoló szülők megbántva érzik magukat Ryan érzéketlensége miatt, el is küldik a férfit. A temető kijáratánál Ryant már várja valaki. Egy V ügynök jön, Anna ajándékát jött átadni, egy holokártyát kapott, ha látni akarná a lányát. Az ellenálló státuszt élvező Kedvenc javában tudósít a manhattani Gyógypont elől. Anna vallomásának hála, ismét a V-k javára fordult az állás, újra a népszerségi listák élén vannak. A felvétel után Marcus hoz egy interjúalanyt, egy kismamát, aki az elsőként fog a V technológia segítségével szülni. Marcus otthagyja őket, Kedvenc finoman utalni kezd arra, hogy a kismama nem fél-e az ismeretlentől, hiszen a gyerek biztonsága az első. A hölgy egy kicsit zavarba jön, de a kamerák elindulnak, az interjú elkezdődik.

pic3.png

Jackatya gyóntat, egy rég nem látott hívővel beszélget. A férfi a V-k érkezésekor elbizonytalanodott, kereste a válaszokat. Meg is találta azokat, és elhiszi azt, amit Jackatya is prédikál, háború készül. Ő is tenni akar valamit, és reméli, hogy Jackatya szerint is helyesen fog cselekedni. Jackatya igennel felel neki, sőt harcolni kell. A férfit megnyugtatja ez a válasz és a flashbackjeiből kiderül, hogy otthon a laptopján elindított egy visszaszámlálót. Ugyanez a férfi a V Gyógypont elé érkezik, elég feszült valami miatt, karja keresztben, a kabátja összehúzva. Kedvenc interjújának is vége, a kismama távozik, mielőtt beszáll a taxijába, még intenek egymásnak, Kedvenc magában reménykedhet, hogy jó vége lesz a sztorinak. A hívő eközben szétnyitja a kabátját, ő valójában egy öngyilkos merénylő. Az emberek a bomba láttán pánikba esnek, mindenki rohan amerre lát, a hívő elmormol egy utolsó imát, majd robbant. Főcím.

pic4.png

A helyszínen javában zajlik a romeltakarítás, a sebesültek ellátása és az FBI nyomozócsapat is megjön. Malik ügynök Paulnak és Erának számol be, hogy a világ több pontján egy időben történtek ilyen merényletek. Mindenhol rengeteg a sebesült és a halott, itt sincs másképpen. A merénylőről van egy biztonsági kamerás kép, valahol el kell kezdeni a nyomozást. Era úgy véli, hogy az ellenállás még szándékosan sem ölne embereket, ez nem kapcsolható hozzájuk. Sajnos azonban már vállalták a merényletekért a felelősséget, így ismét ők a fő célpont. Paul hívást kap, a visszaszámláló ismét újraindult, a következő merényletig mutatja az időt, egy üzenet van mellette, a VÉ csak a vég kezdete. Paul utasítja a két ügynököt, hogy tegyenek meg mindent, neki mennie kell, Era is elmegy. Malik ügynök viszont marad és a bizonyítékok között turkál. Az egyik elcsórt darabkával a közelben álldogáló Marcushoz megy és átadja neki.

pic5.png

Marcus ezzel Annához rohan és tovább szövögetik a kis terveiket: ők akarják előbb megtalálni a fővezért, mint az FBI, hogy kivallathassák. Ám tudják, hogy a merényletek az ellenállás erősödését jelzik. Viszont náluk is van egy bevethető fegyver, Ryan Nicholsnak hívják. A kislányával fogják zsarolni, akire már adják is az emberi bőrruhát. A kicsi éhes, tippeli Marcus a keserves vinnyogásából, így hát Anna megeteti. Egy fémüvegből egy megtermett fehéregeret húz elő, Anna lenyeli, megemészti, és a megemésztett egeret visszaöklendezi a kicsi szájába. A gyermek és az őt tápláló anyja között erős a kötelék. A kicsit is tudja így irányítani, a kicsivel pedig Ryant. Ezt meg is teszi, a holokártyával már hívja is a Valerie miatt szomorkodó Ryant. Most, hogy a kicsinek van ruhája, már a Földön is találkozhat vele, ehhez csak az kell, hogy megtegyen pár dolgot.

pic6.png

Az alagsori főhadiszálláson a csapat a részleteket beszéli meg. Egyedül a New Yorki számláló indult újra, Era és Jackatya a radikálisok megtalálását és a további merényletek megakadályozását akarja, Kyle viszont már rögtön a keblére ölelné őket, ha ők velük vannak, sokkal erősebbek is lehetnek. Era és Jackatya az emberéleteket félti, míg Kyle az egyesüléssel egy komplett hadsereget vizionál. Ryan a hangos veszekedés kellős közepén érkezik, vele 2-2 lesz ez ellene-mellette arány. Az igazi kérdés nem az, hogy jó vagy rossz, hogy emberek élete árán mentik meg az embereket, hanem az ő kis csapatuk, vagy Anna találja meg előbb őket? További vita helyett inkább a merénylőről beszélnek, Era megmutatja a képét, Jackatya felismeri, ő volt nála ma reggel gyónni. A férfi egy egyszerű könyvtárosból lett merénylő, Jackatya megrendülten jön rá, lehet ő volt az aki a támadást inspirálhatta. Jackatya megadja a férfi címét, a csapat ketté válik, Ryan marad Jackkel, Era és Kyle mennek a férfihoz.

pic7.png

Az anyahajón Joshua emlékei vannak terítéken Annánál, meg akar tudni mindent az utódai elpusztításáról és Joshua társairól. Lisa is megérkezik, Anna felfigyel a lány nyugtalanságára, de Lisa kivágja magát, az ellenállás a fajt veszélyezteti, minél hamarabb ki kell deríteni, ki az ellenség és el kell pusztítani. Annát megnyugtatja a lánya válasza, és Joshuára koncentrál. A férfi legutolsó emléke az, hogy Erica Evans FBI ügynök lelövi. Ez viszont emlékezetkiesést okozott nála, semmi használhatót nem sikerül előhozni. A jó hír, hogy az állapot később elmúlhat, idővel minden előjöhet és most Joshua egy igazi, érzelemmentes V. Anna parancsa egyértelmű, amilyen gyorsan csak lehet, meg kell találni Joshua társait. A templomban Jackatya, miután megtalálta a merénylő címét, Ryant próbálja lenyugtatni, akiben a tehetetlenség és a düh érzései keverednek. Ha nem engedi el ezeket a rossz érzéseket, a harcban is hátránnyal indul.

pic8.png

Era és Kyle a merénylő lakását kutatják át, Kyle megtalálja a nagy klasszikust, Szun Ce: A háború művészete című könyvét, de rábukkan egy tartalék bombaalkatrészre. Izraeli gyártmány, a merénylő a kész bombát kapta meg, nem ő csinálta. Találnak egy térképet, ahol a célpontok vannak bejelölve. Egyik már felrobbant, a másik miatt indult el a visszaszámláló, ami az Apex-épület. Era már hívná őket, hogy baj van, Kyle szerint elég, ha oda mennek, és a helyszínen kapják el a merénylőt, Era ezt leszavazza, túl kockázatos. Az első merénylet helyszínén Jackatya mond egy megnyugtató prédikációt a gyászoló tömegnek, Ryan is ott van. Anna a hajóról nézi ezt, majd rohan Diana-hoz, az anyjához az érzelmekről konzultálni. Az embereket az érzelmeik révén lehet manipulálni, de ebből nyerhetik az erejüket is. Anya csak mosolyog, mire Anna pofon vágja. Tudni akarja, hogy lehet az érzelmeket kiiktatni az emberekből. Anya nem válaszol, Anna előveszi az öngyilkos tablettát és a szájába dugja, de Di kiköpi, Anna adja a következőt, Di végül beszél, de kér valamit cserébe.

pic9.png

Az Apex épület kiürítése folyamatban van, de a visszaszámlálásnak hamarosan vége, nem lesz idő még a bomba felkutatására sem, okoskodik Malik ügynök és Era. A háttérből Kedvenc hangja csendül fel, élőben tudósít, Erának összeáll, hogy Kedvenc lesz a célpont, mivel Anna szócsöve. Kedvenc épp szünetet tart két bejelentkezés között, egy férfi kér tőle autogrammot, mialatt egy nő lopódzik a háta mögé és elővesz egy szerkezetet. Era kiszúrja őket, időben lekapcsolja a nőt, Kedvenc megúszta a támadást. Anna meghozta azt, amit anyja kért: egy nyaklánc, rajta egy kis gömbbel, amiből zene szól. Dianát megérintette ez a dallam, átjárták őt az érzelmek, a lelkéig hatolt a melódia. Anna rájön, hogy a megsemmisítendő célpont az emberi lélek. Ryan Jackatyával szintén a lélekről beszélget, vajon neki van, ha nem érez semmit? Jackatya szerint van, de elzárkózik a elfogadása elől, a dühe miatt. Diana elmagyarázza Annának, hogy a lélek az emberiség alapja. Anna izoláltatni fogja, hisz a technika megvan hozzá és el fogja pusztítani. Jackatya szerint a lélek mindennek a forrása, nem lehet meghatározni a helyét, vagy bedugni egy dobozba. Anna szerint a lélek az, mai veszélyt jelent a fajra.

pic10.png

Marcus az elcsent bizonyítékról konzultál, az elemző talált valamit, egy ruhaanyagot, amelyet többek között egy keleti parti ruhagyárban is készítenek. A tulaj egy bizonyos Eli Cohn, az infót azonnal továbbítani kell Malik ügynöknek, hogy elkaphassa. Az FBI-nál a robbantónőről beszélnek, ő csak egy titkárnő, Paul alig hiszi, hogy átlagemberekkel van dolguk, Erával indulnak kihallgatni őt. Malik ügynök megkapta SMS-ben az infókat Eli Cohnról, ő inkább elmenne és a nő környezetében kíván nyomozni. Era és Paul beszél a nővel, aki a szokásos frázisokat puffogja: a V-k az ellenség, sokkal nagyobb dolog van a háttérben, stb, stb. Paul is fenyegetőzik, ám ő visszavonul, így Erára marad a tovább. Szerencsére ő tud hatni a nőre, azzal, hogy felvillantja neki a füle mögötti kis V alakú vágást, ő is társ, beszélhet. A nő megnyílik, személyesen nem ismer senkit, az interneten keresztül voltak vele kapcsolatban. Furgonnal jöttek érte, bekötötték a szemét és ráadták a bombát. Az útról annyi rémlik neki, hogy vízközelben lehettek. Era elindul, Paul veszi át a kihallgatást.

pic11.png

Kyle is nyomon van, ő kapcsolata segítségével bukkant Eli Cohnra, Era és ő a férfi Hudson folyó melletti raktárában találkoznak. Előttük viszont Malik ügynök ért oda, aki szintén körbenéz egy kicsit a dobozokkal telizsúfolt raktárhelyiségben. A következő érkező Kyle lesz, Malik elbújik és lelőné a férfit, de Kyle leüti őt. Sajnos neki is szaladnia kell, mert ismét jön valaki, Malik ügynöknek is bújnia kell, de előbb kitépi sérült fogát az állkapcsából. Era a következő érkező, észreveszi a vérfoltokat és megtalálják egymást Kyle-lal, aki Malikról is beszámol. A hajón Anna újabb tervet eszel ki Ryan meggyőzésére. Meg kell betegítenie a kislányát, amit csak az ő áldásával lehet gyógyítani. Egy gyerek szenvedése minden apa szívét meglágyítja. Jackatya és Ryan Valerie sírját látogatják meg, imádkozni kezdenek, de Ryan fejében már ott van Anna, aki lánya szenvedéseiről beszél, Ryan besokall, szerinte a lélek átok, és elrohan Jackatyától.

pic12.png

A raktárban már javában nyüzsögnek az FBI-os kollégák, megérkezik Era és Malik is, Paul egy titkos helyiséget mutat nekik, itt gyártották a bombákat és itt tárolták az iratokat, útleveleket. Nemzetközi terrorista hálózat főhadiszállása. Era hívást kap, Kyle megtalálta a könyvtáros kocsiját, megnézte a GPS-ben a legutolsó koordinátákat és talált egy címet. Küldje el a címet, Era oda fog menni. Kimenti magát, hogy Tylerhez megy haza, de Paul még a kezébe nyom egy bizonyítékot, ugyanazzal a címmel, amit Kyle is mondott. Erának oda kell mennie és Malik is megy vele. Kedvenc a stúdióban nézi vissza az első robbantásról készített anyagot, mikor kiszúrja a felvételen, hogy Marcus és Malik ügynök találkozott. A templomban Jackatya imádkozik, bűntudata van, hogy ő bíztajat erőszakra embereket, így közvetve felelős a halálukért. Pont a legjobbkor érkezik Kedvenc, morcos, hogy célpontja az ellenállásnak, de leadja az infót, hogy Erica Evans veszélyben van. Jackatya először letagadja, hogy ismerné, de Kedvencet nem lehet átverni.

pic13.png

Era és Malik úton vannak a megadott címhez, elég feszült beszélgetés zajlik le közöttük, mindketten fogást keresnek a másik sztoriján. Malik azon, hogy Erát tényleg Ty hívta-e, Era pedig azon, hogy Malik tényleg a második robbantó lakásán járt.Malik megemlíti, hogy az egyik őr látott egy Erához hasonló nőt a raktárnál. Era észreveszi a vérfoltokat Malik ingén, Malik kirántja Era fegyverét, és utasítja, hogy húzódjon le. Era jobbnak látja, ha nem ellenkezik, de megjön Jackatya üzenete, így addig rángatja a kormányt, amíg a kocsi felborul és kisodródik az útról. Sajnos Malik ügynök tér előbb magához. Ryan otthon mereng a világ dolgain, mikor Anna ismét tárgyalni akar vele. A gyermeke beteg, ismeretlen betegséget kapott el, még ők sem tudják rá a gyógyírt, a kicsi szenved. Anna segíthet rajta, és Ryan-en is, csak térjen vissza közéjük. Közéjük tartozik, mert nincsen lelke, nem is lehet, ő V, jöjjön vissza és segít mindkettőn. Ryan a gyerekért aggódik, Anna segítségét kéri. Anna kilép a beszélgetésből, a gyermeket elviszik, Joshua érkezik hozzá. Új parancsot kap, újra kell kezdeni a V-k érzelemtesztjét, mert meghamisította azokat az ellenálló társak érdekében. Az új projekt, amiben segédkeznie kell: a lélek megtalálása és elpusztítása. Anna mindezt büszkén újságolja Di-nek, aki szerint Annát is el fogja árulni majd a lánya, csak idő kérdése.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása