Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Zöld íjász (Arrow) 1x11 - A bizalom ára

2013. április 15. 15:00 - Kham

Egy páncélautó vezetőfülkéjében két pénzügyőr vitázik a generációk zenéjéről. A Zenebutik adását egy gránátvetőt lóbáló férfi zavarja meg. “Ez ám az élő adás varázsa!” gondolják mindhárman, mikor egy gázgránát üti át a szélvédőt. Rohampuskás tettestársak végleg megszakitják a vitát. A jólfelszerelt rablók kipattintják a furgonajtót és könnygázköd utánuk, már el is robogtak az éjszakában. Mozgalmas város Starling City, de egy ilyen professzionális rablás, még ott is vezető hír a tévében. Természetesen Olivér is nézi. A közlekedési kamerák képeiről, ismerősnek találja az akciót. „2009, Kandahar. Tengerészgyalogosok a tálib-dzsip ellen.” közli a Nyiladákba lépő, Diggle testőrrel. Persze hajótöröttként, nem CNN-en látta az élő adást, hűséges Halállistájához fordult tanácsért. Nem kellett sokat lapoznia, hamar rátalált Ted Gaynor nevére: veterán katona, nyugdíjas napjaiban a Black Hawk Védelmi Szolgálatot vezeti. Diggle szeme szélesre nyílik, mint fotocellás ajtó a főnökasszonyom előtt, egykoron Gaynor százados vezette csatába Afganisztán földjén. Sőt, még az életét is megmentette, de oly bátran, hogy  plecsnit is kapott érte.

arrow11_1.png

A katonabarátság komoly dolog, Diggle kissé zokon veszi Olivér gyanúsítását. Hiszen, Gaynor nem a szegények vérét szívja, nem rabló, hat hónapja még testőri állást is ajánlott neki.  Olivér rendíthetetlen, gránátvető-kiképző volt és szerepel apu listáján.  Hitviták miatt, John szabadságot kap, amíg Zöld Ijász éjszakai látogatásra indul a Black Hawk épületébe.  Gaynor százados tényleg sokat látott katona, még Csillagkaput is megjárta, de ez sem segít rajta, hősünk olyan váratlanul rúgja hasba, hogy még a gyanús pendrive-t is elejti. A felelőségrevonást egy ismerős bariton akasztja meg. „Le az íjjal!” parancsol pisztollyal Diggle testőr munkaadójára. Az Ijász becélozza alkamazott szemfehérjét, végül egy ártatlan plazmatévére lő. A szikrahányás fedezékében a Csuklyás felmarkolja az adattárolót és tovasuhan. Jó hír, nem csak rajtaütés zajlott, Diggle megfelelt az állásinterjún, felvették a Black Hawkhoz. A másodállásról Olivérnek is van véleménye, a hőspáros rettenet kiabálásba kezd a Nyiladék mélyén. Olivér bízik a listájában, apu megmondta neki: mindenki okkal szerepel rajta. Digglenek több bizonyíték kell, mint egy üres notesz az öregkirály tetemén, főleg hogy hullakéken nehezen regélhetett bármit. Olivér dacosan vág vissza, nem úgy mondta, hanem üzenetet hagyott. Diggle nem érti, hogyan történhetett meg ez a szigeten. De Olivér egyáltalán nem ott találta az üzenetet. Kuszálódnak a szálak, csuklyásvillám indul Lian-Yu szigetre.

arrow11_2.png

Olivér frissen szerzett térképével a Svédasztal völgy felé navigál a dzsungelen át. Megcsapja orrát az iguanapörkölt szaga, símaszkot rántva beóvakodik az ebédsorba. Szintén maszkos kollégája berzenkedik a mindennapi moslék ellen, hősünk meg pataknyálat ereszt a főzelékbe. Visszanyeli a javát, a panaszkodó feketét furfangosan, elrabolt kínai mesteréről faggatja. A begyűjtött Yoda mestereket a Keleti táborban őrzik, a Feketetárs azonnal indul arra a dzsipjén. Olivér szemében fájdalommal, megválik a menzatálcától. A fájdalom fokozódik, egy igen összekarcolt Eduard von Fliegen ront a tisztásra és egyenest a hátsó ülésére mankózik. A feketék főnöke  tudja, hogy az ellenség bárhova beférkőzhet, útközben keresztkérdésekkel szórakoztatja az álújoncot. Olivér jól felel, repülőgéppel érkezett, mint mindenki, semmit sem tud a sárga tengeralattjáróról, esetleg a trágár változatot. Von Fliegen pajzán kémelhárító mosollyal dől hátra, amíg elérnek keletre, visszatérünk Starling Városba.

arrow11_3.png

Thea Queen a mai naptól szavazhat és vezethet nehézgépet, beköszöntött a 18. születésnapja. Édesapja mindig azt állította, hogy ez lesz majd atyai életének legrosszabb napja, még jó, hogy nem érte meg. Moira mama, terelni próbálja borongós gondolatokat, egész napos anya-lánya vásárlásra indulnak. Thea, pont mint én, nyitható tetős autót remél a tizennyolcadikra. Nálam majdem bejött, gombolható kardigánt kaptam. A Városszéli Összeesküvésnél nincs ünnepnap, az egész napos programnak vége, Moirát magához hívatja Merlyn felettes. Valakit meg kell fegyelmezni az összeesküvők közül, Moirára kapja a feladatot. Thea kifigyeli a beszélgetést, a titkos kézjeleket, koránál fogva sima tapperolásnak véli. Már a múltkor is gyanús volt neki, anyja hirtelen gyászbánatból feltámadása, de most minden világos lesz, mint a fegyverletétel. Azonnal bátyjához siet, bebizonyosodott, hogy anyjuk Malcolm Merlyn kanapéján búfelejti Waltert, pontosan ez történt apa halála után is. Akkor is, folyton folyt a sugdolózás meg a fenékmorze közöttük. Olivér szerint ez csak kitaláció, mint medvedisznóember, azért a bizalom miatt kikérdezi mamáját a szerelmi életéről. Bár Thomas Queen sajtos-tejfölös lángoskont falta  a nőket, Moira sosem vétett a hűség ellen. A gyakori Merlyn találkákat beismeri, okáról átlátszóan hazudik. Olivér arca nem rezzen, a Sziget óta nem bízik igazán senkiben.

arrow11_4.png

Míg Diggle testőr a családi hamburgerdében folytatja a beépülést, Olivér a kódolt Black Hawk pendrive-al Felicity Smoak mindentudással integrált szentélyébe siet. Hazudni az édsanyja taníthatta, vörösbor-kincs keresésről kamuzik, az informatika úgy tesz, mintha szőke lenne. Szélesen mosolyog a katonia kódolásra, a kincs feléért cserébe neki lát a kódfeltörésnek. Diggle a beépülés közben, kénytelen leparolázni egy régi ismerős BlackHawk taggal, akit Paul Knoxnak hívnak, mint az erődöt. Az utálat ‘sztán óta kölcsönös, John már rá is lelt a főgyanúsítottjára. Tényleg BlackHawk alkalmazottak pukkantják a pénzszállítókat, Felicity átrongyolt a szuperkódon, de vörösboros láda helyett „csináld-magad” gránátvető sablont és banki útvonal terveket talál. Olivér feltűnés mentesen lebeszéli a rendőrség zaklatásáról, majd személyesen elrendezi az ügyet, nehogy kincsrejtő kalózbarát bajba kerüljön. Felicity fancsali mosollyal megérti, hogyan maradnak a gazdagok népek gazdagok, elfelejtik a beígért vörösbort.

arrow11_5.png

Gyakorlottan veszik körbe a gázgránátosok a negyedik rablásra érkezett pénzszállítót. Bár a kiképzés nem vették a „csuklyás nyílászok lelövik a gázálarcot” részt, hamar feltalálják magukat. Bár a páncélautó tovarobog, Zöld Ijászt olyan dühösen lövik gépfegyverekből, hogy kénytelen lelassítani az időt, így ugrás közben torkonlőheti a gránátvető-kezelőt. A tengerészgyalogos nem törik egykönnyen, hiába áll ki a gallérjából a tollasvégű, még odalő egyet az Ijász felé. Hősünknek szaltózás közben kap fel egy csatornafedőt alkalmi pajzsnak, azzal védi ki a lövedéket. Ez a mutatvány még őt is megviseli, míg a földön piheg, a tettestársak felkapják a sebesültet és elszelelnek furgonjukkal. Cápatekintetű Knox a menekülők közt izgul, viszont Gayner százados nincs velük, a támadás alatt végig Diggle Testőrrel bajtárs-beszélget. Lehet, a százados neve, tényleg csak a Halálnotesz „kölcsönkért képregényt” szekciójába lett felróva.

arrow11_6.png

Nem tudom melyik évtizedben forgatták Thea születésnapi buliját, mindenestre a táncoló tömeg, olyan foszforeszkáló karikákkal ugrál, amilyet Tüzijátékon árulnak a babonásabb dzsíkók. Nagykorú Theát ez sem zavarja, nutellába zuhant mókusként vigyorog, tényleg kapott ajándékba egy csapott fedelű Mercedest. „Kár, hogy apa nincs itt.” szomorodik el, szerencsére a barátnőktől, pont egy ez ellen valót kap ajándékba. Vertigo nevű kis zöld kapszulák, a hatásukra tériszonyod lesz és Hitchcock filmet forgat róla. Thea nem szeretné, ha egy hasas kopasz dirigálná végig a maradék bulit, lányszobája drog-bunkijához indul. Mentében megpillantja, ahogy Moira anyut Merlyn felettes egy napilap-szorongatós fotóval megnyugtatja, Walter még él. Majd egy felsőfenék simítással az Összeesküvés folytatására utasítja. Thea még mindig nem ért a titkos jelekhez, az összebújást nyakkendős pettingként értelmezi, dühében a kristálycsillárig pattan. Hajóval süllyedést kíván anyjának, elrobogás közben a dekoltázsába nyúl. A slusszkulcs és a Vertigo egyszerre akad a kezébe, pont így szokott kezdődni a társadalmi hirdetésben is a diszkóbaleset.

Olivér és Diggle a születésnapi kavalkád fedezékében beszélik ki a nyomozást. Valószínű, hogy valaki a torkából csurig vérzett egy furgont, Diggle egyedül indul, mert személyes ügy, hogy átnézze a BlackHawk járműparkját. Olivér búcsúzásként apró fémizét csempész a társ zsebébe. Diggle hamar megtalálja a frissen matricázott, inkriminált padlójú járművet, de hiába, Knox ott vigyázkodik a közelben. Rögvest lefegyverzik és bilincsbe verik, de a „JóestétDzson.” köszöntés a legfájdalmasabb. A Lista nem téved, Ted Gayner lép ki a fényre. Tednek, igazán kedvére való volt az Afganisztáni hódító szerep, biztos kedvelte a kecskehúst, viszont a mostani VIP-pátyolgatástól tisztára rajta van az ideg. Meghiúsult az utolsó rablás, pedig arra még szükség van, hogy jusson napfénytető a galyatetői víkendházra. Rabolni kell még egyet, viszont torkon-nyíl miatt egyel kevesebben maradtak a szükségesnél. John igazán elvállalhatná a régi kötelékek miatt. Derék Testőrt ennél hatásosabban kell meggyőzni, szerencsére rutinróka százados gondolt erre is. A harmadik tettestárs becibálja garázsba a celluxozott szájú Carly-t, a feltételek adottak: Diggle gránátvetőzik vagy egy ex-exsógornővel bővül a családi bánat. Kiderül mire jó belopott apró fémbasz, Olivér a születésnap közepén élőben hallgatja a beszélgetést.

arrow11_7.png

Digglenek még átöltözni sincs ideje, zakóban, nyakkendőben és gázálarcban lép a a fürgén érkező pénzteher elé. Egyik szeme a célzógömbbön, másik a sírdogáló túsz-sógornőn. Nem bír gonoszat cselekedni, becsirkézik és félreugrik az autó elől. A rablás megint sikertelen, Ted megadóan sóhajt: „Akkor kivégzés lesz. Nem kellett volna.” „Tényleg nem kellett volna. Nálam hagyni a dobtáras-gránátost” világít rá az apróbb taktikai hibára a mégsem-becsirkézett John Diggle. Egy helyre gránáttal háromfelé ugrasztja a rablóbandát, Carly futásra veszi, a százados utálja félbehagyni a kivégzést, lövöldözve utána ered. A Taktikus Testőr sem tétovázik, ahogy oszlik a gázfelhő, csatlakozik a Benny Hill-es kergetőzéshez. Lehet jobb lett volna, előbb átnézni a túlélőket, Knox felragad egy kósza fegyvert, a célkeresztben biztosan mered Diggle fejére. A lövésre nem kerül sor, vesszősuhanás után, koppan az M-16os a földön. A Zöld Ijász rövid svédtorna után a Csodaíj görbe felével kitöri a nyakát az „egyből gyanús” mellékszereplő nyakát.  John végül utoléri harctéri parancsnokát, fegyvert szegez a hátára. Gayner századoson egyáltalán nem látszik az ijedelem, meglátta John szemeiben, hogy nem lenne képes lelőni életmentőjét. Zöld Ijásznak nincs szüksége szemtávolságra és (legalábbis eddig úgy tudjuk) Afganisztánban sem védte a hazát, a legjobb pillanatban lövi szívburkon a veteránból rablóvá lett férfit. „Késett.” köszöni a megmentést Zöld Ijásznak a Társ, aki természetesen észrevette a poloskacsempészést. Később a Nyiladékban Diggle szomorkásan, de saját maga húzza át Ted nevét a Halállistán. Olivér elárulja, hogy a Listán kívül, még Társban is bízik, mert John mindig a jegjobbat látja az emberekben. De a Szigeten történtek miatt, ezzel be is zárul a bizalom köre.

arrow11_8.png

Lássuk, mi történt Lian-Yun. Hiába a helyes válasz, Olivért körbe sem nézhet a Keleti-táborban, fejbecsapják hátulról és rozsdás ketrecbe vetik. Von Fliegen felsőbbrendű, kioktatja kémkedésből. Megtudjuk, a  Fekete Fegyveresek nem kaszkadőr-takarékosságból viselnek símaszkot, hanem mert mindent takar a szemeken kívül. Azokban meg ott világít az igazság, ha Olivér ezt előbb tudta volna, biztos meggondolja kinek a megmentésére indul. Eduard az ebédlősorban beszélgető dzsipvezető felé int, aki lehúzza a símaszkot. Yoda mester! Döbbenet, úgy megszédültem, mint aki benyelt egy Vertigot. Remélem, nem találok egy slusszkulcsot a zsebemben, különben összezúzom a Skodát, mint Thea a születésnapi Mercedest. Aki egyébként újabb lépést tesz a nagykorúság felé, letartóztatják „hatás alatt mad-maxelés” miatt.

Címkék: arrow
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyemakisszíved 2013.04.15. 17:06:11

Nem gondoltam volna, hogy Yao Fey azért nem tartja be a fogolytartás – pofa be – alapszabályát, mert nem akar a főnöke szavába vágni!
Új tippem van a szigetről: gyilkoló droid kiképzőtábor. Aki a fekete seregben diplomázott, többé nem gondol másra, csak magára, csak a pénzt számolja. Fekete parancsnok egy elvetélt drámaíró, aki kissé talán túl konkrétan értelmezi a közismert mondást: a szem a lélek tükre. Lefogadom, hogy a fekete katonák nem azért kajálnak símaszkban, hogy kevésbé tudják a főszakács elől eltitkolni az ételről való véleményük.
Az idősebb Merlyn által emlegetett kemény szeretet mi? Ha nem csinálod azt, amit én akarok, megdöglesz? Lehet, azért olyan fiatal, mert amikor megölték a feleségét (vagy még inkább: megölte) megállt az idő felette. Ha olyan könnyű az átjárás a két világ között (vadon-civilizáció), hogy Merlyn ide-oda utazgat, félek, a rendcsináláshoz nem lesz elég a nyílvesző.
süti beállítások módosítása