Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 2x09 What Kate Did

2013. április 15. 16:00 - Szencsike

Békés óceánparti, kora reggeli idillel nyitunk. Yin és Sun újra egymás társaságát élvezheti, Duci is nagyon örül az ifjú párnak. Sajnos van, akinek a kellemetlen dolgokat is el kell végeznie, Sayid Shannon sírját ássa. A bunkerban Doki Sawyer vállsebét kezelgeti, a sérült Sawyer Katit hiányolja a delíriumos állapotában, sőt szerelmét is bevallja. Doki itt csendben leül a székre és mered maga elé. A szeretett nő eközben gyümölcsöt szed, néhány mangó a földre hull, így azokat onnan szedegeti össze, mikor meglát egy fekete lovat. Bizony, egy ló áll néhány lépésre tőle, ám a paci megijed tőle és nyihogva eltrappol. Flashback, Kati a házuk előtt üldögél a lépcsőn, egy öngyújtóval játszik. Részeg nevelőapja érkezik haza, ki is kezd a kicsi lányával, de ő inkább jó kislányhoz méltóan betuszkolja a fatert az ágyba. A férfi valami büdösről panaszkodik, de lehet az belőle jön, felesel a leány, a konyhában a sütő ajtaja nyitva van, mikor átmennek a helyiségen a hálóba. Apu ágyban van, félreérthetetlenül a leány tudtára adja, hogy jobban örülne a gyengédebb bánásmódnak, de Kati egyik fülén be a másikon ki. Apu elaludt, Kati lelép a motorjával, a ház felrobban. Főcím.

pic1.png

Flashback, Kati egy útszéli kávézóba tér be, anyu javában tolja az esti felszolgálói műszakot. Tölt egy kávét a lányának, aki észreveszi a csuklóján a kötést. Anyu elvileg nekiment a szekrénynek, ám Kati tudja, hogy nem igaz. A nő viszont úgy tűnik nem akar kilépni ebből a kapcsolatból. Viszont ez a kapcsolat már nem is létezik, ugyanúgy ahogy  a ház sem, aminek megkapja a biztosítási papírjait. Anyu nem is érti a dolgot, Kati sem könnyíti meg a helyzetét, aki alibit kér az anyjától erre az estére, mert egy ideig nem fognak találkozni. Sírva ölelés, utolsó puszi után Kati szedi a cuccát és lelép. A szigeten Kati meghozta a gyümölcsöket Sawyernek, Doki eléggé kimérten beszél a lánnyal. Megkéri, hogy vegyen részt Shannon temetésén, de ő inkább Sawyer  mellett maradna, Doki menjen. Doki nyel egy nagyot, majd visszaindul a partra, kiadja az utasításokat Sawyerre és a világot se felejtse el megmenteni. Doki még utoljára rákérdez, hogy tényleg jól van-e, de tudjuk, hogy Kati jól hazudik.

pic2.png

A parton Shannonölő Ana a sátrának az alapjait próbálja összeállítani, mikor Dzsungelharcos jön hozzá, aki részt vesz a temetésen. Ana inkább kihagyja, bár Eko próbálja rábeszélni, senki nem fog neki felróni semmit. A temetésre összegyűlik a teljes csapat, Sayid mondja a búcsúbeszédet. Ha nem az történik, ami történt, soha nem találkoztak volna, így viszont találkoztak és beleszeretett. Ennél többet nem is tud mondani, mert megtörten elmegy, ne lássák a többiek szenvedni. Doki lesz az első, aki az első adag homokot szórja Shannonra, majd jönnek sorban a többiek. A bunkiban Kati feltesz egy lemezt, majd elkészíti Sawyer gyümölcspépjét, és beszámol a paciról. Sawyer valamit nyöszörög válaszul, Kati közelebb hajol hozzá, de a férfi teljesen váratlanul felriad s fojtogatni kezdi a lányt, mert állítólag megölte őt.

pic3.png

A világvégét jelző szirénák már szólnak, mikor Kopaszember és Doki visszatérnek a bunkerba. Kati sehol, Sawyer a földön fekszik eszméletlenül. Locke az utolsó másodpercben üti be a kódot, majd Dokit kérdezgeti, mi történt, Doki ingerült „nem tudom” válasza érthető. Kati feldúltan járja az erdőt, szerencsétlenségére összefut a folyton beszélő Rockerrel, aki a temetésről beszélgetne vele, de Kati egyik fülén be, a másikon ki. Rockernek is leesik, hogy a falnak beszél, Kati a fáradtságtól vöröslő szemekkel kinyögi, hogy látott egy lovat, lehetnek itt lovak? Rocker elgondolkodik, ő már találkozott egy jegesmedvével, egy szörnyet is hallott már, de lovak nincsenek itt. Kati tovább sétál.

pic4.png

Flashback, Kati a pályaudvaron Tallahassee-be kér egy odaútra jegyet, mire a mögötte álló férfi sztorizni kezd a városról. Kati egyik fülén be, a másikon ki, de legalább hátranéz a férfira, úgy válaszol vissza neki, hogy csak látogatóba megy. A férfi, a marsall, aki Katit akarja elkapni, ám a lány ezt nem tudja még. Ügynök tesz egy ártatlan megjegyzést, ismerős neki a lány, mire Kati gyanakodva néz körbe és a várakozókat lesi, ki lehet a veszélyforrás. Káti már menne, de a marsall elkapja, azzal viszont nem számolt, hogy keményet üt a lány, ám neki van itt néhány kollégája biztosításként. Sikerül letartóztatni a lányt, akit anyu dobott fel. A szigeten Rocker gitározgat békésen, Doki őt találja meg, hogy Kati hollétéről érdeklődjön, aki a barlangok felé tart Rocker szerint.

pic5.png

A bunkerban Yin bilincsét szedi le Kopaszember, Yin egy köszönömöt mond angolul. Itt van Mike is, aki elmélyülten vizsgálgatja a bunkert, ő is örül Yin szabadságának. Locke-tól érdeklődik a csapóajtókról, Kopaszember úgy tűnik nem fedezte fel ezt. Desmond sem szólt róla, viszont van egy film, amit meg lehet nézni. Mike benne van a mozizásban, és a felbukkanó Dzsungelharcos is kíváncsi rá. Kati magányosan sírdogálna, ha nem lenne olyan kemény csaj. Sajnos a magányos önmarcangolását Doki miatt kell abbahagyni, aki megtalálja és csúnyán felelősségre vonja őt Sawyer miatt. Kati bocsánatot kér és elsétálna, de Doki nem hagyja ennyiben, így Kati kiabálni kezd vele, de ez végül sírásba torkollik, megőrjíti ez a hely. Doki jó ember, megnyugtatja őt, aminek az eredménye egy csók lesz. Kati megrémül és elrohan.

pic6.png

Mike és Eko a kisfilmet nézik, Mike utána a világ megmentésének gyakorlati kivitelezéséről érdeklődik, Eko elmélyülten gondolkodik. Mikenak feltűnik, hogy néhány helyen mintha kivágtak volna jeleneteket, Locke szerint nem fontosak és Eko véleményére is kíváncsi. de ő csak hallgat és távozik. Kati már a kis temetőnél ücsörög, Sayid érkezik már lenyugodva és felakasztja Shannon fejfájár a nyakláncát. Kati bocsánatot kér, amiért kihagyta a temetést, de Sawyerre vigyázott. Kati úgy érzi becsavarodott, és a kísértetekről kérdezi Sayidot. Arab kissé ingerülten felel, ő látta Waltot mielőtt szívszerelmét lelőtték, ő vajon őrült? Kati nem válaszol, Sayid elsétál.

pic7.png

Flashback, este van, Kati és a marsall a fogda felé tartanak kocsival a zuhogó esőben. Kati csöndes, a férfi próbálgatja a lány határait azzal, hogy miért most ölte meg a nevelőaput. Elmondja, hogy szerinte Kati azért tehette, mert miután anyu elvált a rendes normális aputól, összeállt egy iszákos faszival. Önmagában nem lenne baj ez, de Wayneapu sajnos erőszakos is, néha eltángálta anyut, aki valamiért szereti őt, és Katinak ez már sok, így hát megtette. De hát miért most, talán nála is bepróbálkozott? Kati kissé ingerülten állítja, hogy sose nyúlt hozzá. Marsall eközben a dohányát gyújtaná meg, de ez rossz döntésnek bizonyul. Kati rántja félre a kormányt, mert a férfi nem vette észre az úton áthaladó lovat. Lesodródnak és egy oszlopnak ütköznek, a marsall eszméletlen, Kati jól van. Gyorsan átkutatja a férfi zsebeit a bilincskulcsokért, de ő felébred, Kati addig rúgja, amíg ki nem zuhan a kocsiból, ő pedig elhajtana az autóval. Mielőtt elindulna, még meglátja a rétről kirohanó fekete lovat. Pont olyan, mint amilyet a szigeten látott.

pic8.png

Mike és Locke a számítógép és a kódok témát feszegetik, amíg a riasztó meg nem szólal, lehetetlen bármit is beírni a gépbe. Mike megnézi a meghajtót, Locke hagyja ötletelni. Kint szembetalálja magát Ekoval, aki egy bibliai történetbe csomagolja be a lényeget. A sziget másik felén találtak egy hasonló bunkert és ott találtak egy könyvet. Ebben a könyvben nagyon értékes dolog rejtőzik. Locke kissé furának találja a helyzetet, de amint kinyitja a könyvet egy filmtekercset lel benne. A hiányzó, kivágott részek a tájékoztatófilmből. Doki, hogy levezesse a csalódottságát, fát vág. Duci érkezik hozzá csevegni, semmi dolga sincsen, hát beszélgetni szeretne. Szóba hozza Sawyert, szerinte Doki dühös rá. Sawyer szokott fát vágni, és most ezt Doki csinálja. Doki nem haragszik rá, és aprítja tovább a rönköket.

pic9.png

A bunkerben Sun vigyáz Sawyerre, mikor Kati megjön és egy rövid csevej után ő marad Sawyer mellett, aki nem csinál, semmit csak alszik. Flashback, Kati a hadsereg felvételi irodájába látogat, normális apuhoz, Sam Austinhoz. Nagyon meglepődött, hogy a lánya itt van személyesen, minden karhatalom őt keresi. Kati valamit tudni akar, valamit, amit elhallgattak előle. Csinált apunak egy fényképalbumot, amihez kért néhány képet, de a dátumok nem stimmeltek. Normális apu nem az igazi apja, hanem Wayne. Nem akarta elmondani, mert tudta, hogy Kati mit tenne vele. Anyu viszont Wayne-t szerette, sőt normális nemapu vitte volna Katit is magával, de anyu ezt nem engedte. Akkor miért nem ölte meg ő, kérdi tőle Kati. Sam Austin tényleg nem Kati apja, mert ő nem tudna hidegvérrel ölni. Kati erre feláll és menni készül. Sajna nemapu is fel fogja őt dobni, Kati egy órát kér, hogy léphessen. Sírva ölelkezés, majd Kati feldúltan távozik.

pic10.png

Kati elég meglepő dolgot tesz, elkezd Sawyerhez beszélni, mintha ő lenne Wayne. Megmagyarázza, hogy miért ölte meg őt. Nem normális apu elvesztése miatt, nem a verésért, vagy a zaklató tekintet miatt. Mindössze azért, mert Katiban is van belőle egy része, ami miatt ő is rossz ember lett. Sawyerben pedig Wayne-t látja viszont, és ez undorító. Ez volt a legkedvesebb dolog amit Sawyer valaha hallott, mert felébredt a nagymonológ közben. Kati az első megdöbbenés után végre mosolyog, hogy visszatért a lelki társa. Sawyer látva, hogy micsoda kényelemben fekszik, azt hiszi, hogy megmenekültek, de sajnos nem. Locke és Eko a filmet vágják újra a kimaradt jelenetekkel, Locke nagyon lelkes, Eko jó szokása szerint szótlan. Mi az esélye annak, hogy a filmet forgatás után megvágják és a két részét két különböző helyre vigyék, amit egy repülőszerencsétlenség túlélői fognak újra összeállítani? Eko szerint ez csak véletlen, nem a végzet, amiben Locke hisz. Sawyert Kati viszi körbe a bunkerben, ez csak egy vicc és meg menekültek, de amint kilépnek az ajtón, ő sem tehet mást, mint beismerni, a szigeten vannak. Leülnek levegőzni, Sawyerre ráférne egy hajvágás, ám Sawyer valami másra figyel. Pár méterre tőlük ott a fekete ló, Kati is látja, aki odasétál a pacihoz és megsimogatja. Tényleg létezik.

pic11.png

Shannonölő Ana faragja magányosan a fát, Doki telepszik le mellé tonik hiányában két kis üveg tequilával. Mindkettejükre ráférne egy ital, Dokit a nők készítik ki, Anát a bűntudat. A bunkiban Mike nézegeti a számítógépeket, Locke és Eko a Tájékoztató Extra változatot. Szigorúan tilos a gépet másra használni, mint a számok beírása, nem szabad kommunikálni a külvilággal, ha nem tartják be a szabályokat a résztvevők, lehet, hogy újabb incidenshez vezethet. A film végén Locke és Eko összenéznek. Mike is elvan a kütyükkel, ám valami pittyegést hall, de nem a világ fog megsemmisülni, még nincs annyi idő. A pittyegést a gép okozza, egy üzenet, egy Hello? olvasható a képernyőn. Mike mit sem törődve a szabályokkal válaszol, köszön ő is. Érkezik a következő kérdés, ki az? Bemutatkozik, ő kivel cseveg? Semmi válasz nem érkezik egy ideig, majd feltűnik a varázsszó: Apa?

Címkék: lost
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása