Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Törvény a rácsok mögött 1x05 - A Grypser banda

2013. április 14. 13:00 - Chat Géza

Lou most Lengyelországba utazik, így last minute jelleggel, mert van ott egy fasza buli, amit a Grypserek űznek. A banda működését a dicső kommunizmus évei alatt sem sikerült felszámolni, nemhogy napjainkban. Ezért hagyta ott a festői Olaszországot Lou és iparkodott a lengyelekhez.

1.jpg

Itt nincsenek bandák, itt A BANDA van, A Grypserek. Irány a börtön, ahol senki sem akar játszani szegény Louval, ezért inkább lemeózza a cellákat. No, hát egy 12 fős cella azért nem fasza, mert simán kinyírják egymást a birkalelkű lakótársak, mert az egyik horkol, a másik büdös, a harmadik folyton hülye történeteket hadovál, a negyedik meg a mutterért sír. De egy börtön nem is azért van, hogy összkomfort, meg tiszta törcsi, napi sajtó legyen minden reggel az ajtó alatt becsusszantva szépen. Lou megy is inkább egy jóféle szuperrandira valami alvilági vegyésszel, aki hoz magával egy kiló higanyt, amiből saccra 150 kilogramm metamfetamint tud főzni reggeli kolbászos rántotta mellé. Kurvajó. Gondolt ő rá, hogy kiszáll a bizniszből, de valakinek ezt is csinálnia kell, hát akkor meg már miért ne ő legyen az aki otthon lapátolja a milliókat. Igaz, hogy erre nincs OKJ-s képzés, vagy ötöd éves technikum a szakmunkásképzőn, de ha így megtalálta magának a piaci rést, jogosan nem nyugdíjaztatja magát idő előtt. (Egyéb érdekességek itt.)

2.jpg

A vegyész, a lengyel Walter White elmondja, hogy a banda csak a börtönben létezik, de az utcán is követik a sitten a hullajelölt Johni hátába vésett szabályokat. Heti 2-3-szor engedik ki a rabokat, ami kis matek után annyit tesz, hogy napi 23 órában bezárva vannak. Enyhén megölik a lelkedet, no. Nézzük a cellákat. Az ajtók ugyan nagyon faszák, de belülről már kevésbé biztonságos a hely, mert Lou kapásból három eszközt is talál, amivel bárhol, bármikor, bárkit simába kivasalna, értsd: valamilyen rozsdás célszerszámmal kilyuggatná. A szemléltetés most elmarad. Egy másik börtönbe látogatunk, ahol egy Marchin nevű tag anekdotázik a tagságiról. Ez sincs túlbonyolítva, tolvajok, gyilkosok jöhetnek a krúba, de spiclik és gyerekbántalmazók már nem.

3.jpg

Központi Nyomozó Hivatalba látogatunk, mert itt lesz a következő meeting. Masa a Pruszkow maffia egyik vezérszerűsége. Ő volt az a sunyi fíreg, aki bebuktatta a maffiát. Ő volt az a koronatanú, aki 1500 embert rántott le a szarba. Lou kicsit nagy arccal pofázik Masának, simán mutogat rá, amit azért még az Akácfa utcában sem néznek túl jó szemmel, és a szemébe mondja, hogy hiába mondod, te bazmeg tutira öltél már embert, különben hogy a zimankós faszba járnál le nap mint nap tejér a bótba a nélkül, hogy valaki bicskát állítana a hátadba, he? Ő nem ölt embert, meg különben is csönd a neved.

4.jpg

Ugorjunk. Nowogard börtönben dokkol Lou. Roland sasszézik a kamera felé. Ő dílerkedésért ül és amolyan senior a Grypser körben. Mik itt a szabályok, mármint ebben a 12 fős cellában? Evés, ivás alatt nincs pisi kaki. A Grypserek elszepraáltan vannak. A nem bandatagok nem ülnek egy asztalnál a Grypserekkel, a távirányító a Grypsereké, és így tovább. Lou előáll a farbával, hogy mi lesz drága Rolikám, ha itt véget ér a jó világ? Ha kijut, üres lesz a zsebe és mit ad isten valami csinálnia kell majd, szegényem kénytelen lesz megint az utcán teríteni. Szopó, de ez van, ezt kell szeretni. Rolandnak van jövője a maffiánál, mert mindig lesz igény ilyen hozzá hasonló hentesképű, drogkufárokra.

5.jpg

Most Tomasszal pacsizunk, aki egy igen kemény alak, eléggé védve van a segge egy kisebb hadsereg által és csak Lounak, meg nekünk tart egy kis szemináriumot, hogy is megy a lengyel maffia.  Ott kezdődik, hogy nincsenek szabályok, ami már fasza. Csak a pénz számít. Irány a Rawicz börtön, mert ott van az a faszi, aki lepisálta, megkínozta, megböködte és megfenyegette Tomaszt. Nem pont ebben a sorrendben. Az úr Tomasz Plewa, 15 évet kapott emberrablásért. De most baszki Lou az ombre arcába locsogtatja a fostartályt, egyből bemószerolja a megkínzott Tomaszt, hogy ő hallott egy olyan sztorit, hogy beszarsz, amiben ez a Marci, az üzlettársad you know, meglékelte a faszi koponyáját. A sittes figura agya majd eldurran, amit kínos nevetéssel palástol. Ja, hogy az a csávó, az egy profi hazudozó.

6.jpg

Zsekák vs Pruszkow maffia jelentbe csöppenünk. A fakabátok térfigyelőkön keresztül lesik a történéseket. Kicsit 1984 beütése van ennek a témának. Lou megy is terepre, ami túl sok meglepetést nem tartogat. Egy rém gusztustalan szar és pisaszagú pincében kommandózik az elit alakulat, találnak pár kiló metamfetamint, de hogy igazán jó legyen a nap, kapnak egy hívást, lehet menni rajtaütni. Rohamléptekbe iramodunk a helyszínre, már szól a faszán alákevert metálzene, hogy érezzük itt végre nem lesz baszakszás. Úgy is van, vezényszóra egy határozott POLICIA, ami után bebasszák az ablakot, bemásznak és már meg is van az ellen. Most, hogy elkaptak a ilyen helyi Janit, felmerül a kérdés, mi lesz vele a sitten? Rolandnak hála megtudjuk, hogy is van ez. Ha lesittelnek egy maffia tagot, akkor a Grypser bandában szívesen látott vendégnek számít, ha egy Grypser szabadlábra kerül, akkor a maffia tárt karokkal várja, ennyi meg egy bambi.

Lou még leköszönőben találkozik egy szétbombázott gyárépületben a legfőbb vezérrel, aki még egyszer utoljára elmondja, hogy ez az egész nem szól másról, mint a kibaszott pénzről, és mivel neki abból van a legtöbb, hát ezért ő itt a mádörfaking boss. Köszöjük. 

Törvény a rácsok mögött 1x01 - A 18. utcai banda

Törvény a rácsok mögött 1x02 - A Commandos banda

Törvény a rácsok mögött 1x03 - A Burqueños banda

Törvény a rácsok mögött 1x04 - A Comorra csoport

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása