Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Honey Boo Boo színre lép 1x09 – Szülinap a javából

2013. április 13. 09:00 - triforce

Már csak egy hét a nyár utolsó versenyéig. Anyuka újabb ötlettel áll elő: megtanulja megcsinálni Alana sminkjét és haját, hogy azzal is pénzt spóroljanak. Anyuka ugyanis akár 3-400 dollárt is költ a szuper kenceficére egy-egy nagyobb verseny alatt, hogy Alana úgy nézzen ki, mint egy miniatűr szupermodell. Egy bejátszásban Alana be is mutatja, hogy milyenek a szupermodellek – ha épp hiperventilálnak. A jelenetet gyönyörűen megvágták, minden rángás pontosan illeszkedik a közben hallható zongoradarabhoz. Csak pár perc telt el, de már adtunk a kultúrának is!

ep9_1.png

A lányok elhúznak a helyi sminkeshez. A sminkes szívesen segít, Alana arcának egyik felén lépésenként bemutatja anyukának, hogy mit kell csinálnia. A másik oldalt pedig meghagyja neki, hogy próbálja utána csinálni. Felken valamit széles ecsettel, gondolom ez az ún. alapozó, aztán kihúzza a szemöldökét, meg ráad szemfestéket és a végén a berúzsozza a száját. Minden a helyén, nagyon ISO 9001 és európai értelemben vett smink van Alana egyik felé. Annyira nem tűnt nehéznek, de most jön anyuka. Nem ügyes. Már az alapozóval úgy jár, mint Woody Allen a kokainnal. Ennyi erővel én is sminkelhetnék, ugyanannyi rutinunk van... Anyuka Alana szemeire ujjal ken fel valamit, amitől leginkább Divine-ra emlékeztet Alana… Inkább leszedi, és neki fut még egyszer. Most ránéz a sminkes hölgy, és finoman felhívja a figyelmét, hogy a szemöldököt a szemöldöknél kell kihúzni…

Anyuka keményen dolgozik a sminken, mi sajnos nem látunk rá, csak Pumpkin és Chubbs arcából tudjuk megítélni, hogy mennyire lehet katasztrofális. Talán valahol a Katrina hurrikán és Eyjafjallajökull között? Aztán meglátjuk az eredményt. Alana nagyon kiborul, és megtiltja anyunak, hogy még egyszer felemelje a sminkkészletet. Ami ellen anyu nem is mer tiltakozni. Én nem is próbálkozom a smink leírásával, inkább megmutatom, hogy mi jutott róla eszembe:

ep9_2.png

Máshogy kell megfogni a pénzt. Anyuka azt találja ki, hogy bingózzanak. Persze, tuti módszer a pénzszerzésre, csak nem játékos, hanem szervező oldalon. Anyukához nem jutott el a hír, hogy a bingó szerencsejáték, pedig már tízéves kora óta rendszeresen játszik. Neki ez sport, és egyáltalán nem tartja öregesnek. Pumpkin viszont nagyon is. Indul a bingó, és ránézésre nincs túl sok Mensa-tag a helyen. Az a gyanúm, hogy a bingó nem az okos emberek „sportja”. A gyanúmat csak tovább erősíti, hogy a „B4” itt mindenki szerint egy szám. Anyuka élvezi a dolgot, dolgozik benne az adrenalin. Szóval a bingó a szegény ember bungee jumpingja, amivel még nyerni is lehet. Így már értem. Bingózás közben csak le kell olvasni a kihúzott számokat, és a saját papíron bejelölni őket. Sajnos anyuka látása nem százas, ezért külön bingó arca van. De nem is akármilyen, még Hartman őrmester is összeszarná magát tőle. 

ep9_4.png

Kurva nagy meglepetés, de nem ALanáék mondtak először bingót. Annyira csalódottak, mintha Il Ferro logókkal tetoválták volna össze magukat. Alana egyenesen csalással gyanúsítja az elsőző nőt. Ha lenne annyi esze, hogy kitalálja, hogy lehet bingóban csalni, akkor először is meg se fordulna a fejében, hogy játsszon. Aztán jön a big jackpot, amiről fogalmam sincs, hogy mi lehet, de meg akarják nyerni. Alana elvileg közel állt ahhoz, hogy végre bingót ordíthasson, de csak nem jött össze. De ő már nagyon akar, szar a farmra, csak kimondja, hogy bingó. Anyuka kezeli a helyzetet, és nagyon érzelmes és magasztos beszédbe kezdene, ha nem tüsszentene zsinórban négyszer is hatalmasat. Mikor végez, annyira büszke lesz magára, hogy elfelejti befejezni a megkezdet gondolatát. Remélem, nem vesztettünk vele sokat. 

ep9_5.png

Mikor Alana nagy nehezen elfogadja, hogy ez nem az ő köre, ő is hosszú motivációs előadásba kezd a maximumról. Pont úgy beszél, mint egy magyar edző félidőben: a maximumot kell hozni reggel délben este. Mármint nem szó szerint, meg nem tudod, hogy sikerül-e. De aki mindig kihozza magából a maximumot, az… Te kihozod? Ki kell hoznod. Kicsit több lendület és lélek, és talán a magyar sportkommunikáció mesterének közelébe kerülhet. Ha maradunk a párhuzamnál, akkor anyuka a focista, aki lehorgasztott fejjel mondja ki, hogy nem nyert semmit. Végül Alana kibetűzi a bingót: bé, í, en, gé. Szünet. Szünet. Szünet, majd a Tarr Béla-i snitt vége felé: ó.

ep9_6.png

Chic Boutique találkozás Miss Georgia 2011-gyel. Hátha odaadja a siker receptjét Alanának. Én már annak örülnék, ha egyszer sem röhögné el magát. Alana mer nagyot álmodni, szeretne egyszer Miss America lenni. Anyuka meg feltétlenül támogatja a céljaiban. Alana és Miss Georgia 2011 először elmennek vásárolni. Alana a butikban önmagát hozzá: mindenre ráfúj, mindenhez hozzáér, ami mozdítható, azt felpróbálja. Meg is könnyebbül a szépségkirálynő, hogy na, van vér Alana pucájában, legalább nem szívbajos a színpadon. Aztán mikor nem hagyja abba, csak megkérdezi, hogy a kislány gyárilag ilyen vagy csak neki örül annyira? Ó, ilyen mindig, imádja bámulni magát a tükörben. Közben Alana produkálja magát: előbb De Niro klasszikus jelenetét játssza el, majd egy négyszemközti bejátszásban a lehető legtöbb szögből és élethelyzetben nézi magát egy kézi tükörben.

ep9_7.png

Hogy ezt megtárgyaltuk, Alanáék is áttérnek a második napirendi pontra, az evésre. Ahogy leülnek, Alana nekiszögezi a forintos kérdést a mellette ülő szépségkirálynőnek: te tényleg ilyen magas vagy? A valóságban is? Gondolom, helyettünk kérdezi, mert innen tényleg elég magasnak néz ki. A királynő olyan hangsúllyal válaszol, mint a mindfuckkal operáló sci-fik mindentudó szereplői: Alana, EZ a valóság. (oh noes!) Előételként többféle nagyon habos süteményt kínálnak fel tálcán, látszik a királynő fején, hogy épp átkonvertálja kalóriára a szeleteket, Alana meg élből kiválaszt kettőt, hogy ezeket, most. Úgy lapátolja a sütit, mint ha hetekig éhezett volna. Az arca tiszta krém, a falat nagyobbik fele lóg ki a szájából. De Miss Georgia szeme se rebben, profizmussal és mesterszemmel instruálja Alanát, hogy ez nem kéne, viszont mást nagyon is erőltetnie kéne: a szemkontaktust. A csaj Miyagi-üzemmódban szórja az okosságot, de Alana teli szájjal visszabeszél, és ahogy lennie kell, egy kis darabka tortát rá is köp szépen a királynő ruhájára. A királynő elneveti magát, Alana is vigyorog, anyuka megjátssza a szigorút. Alana nem bánt meg semmit. Ha tele szájjal soha nem beszélhet, akkor hallgasson egész életében? Na ugye!

ep9_8.png

Megy tovább az evés, izé felkészítés. Miss Georgia 2011 nyomja tovább a tippeket, Alana csak a kajával törődik persze. Aztán egy alig hallható nesz töri meg a csendet. Alana szemmel körbenéz, majd széles vigyorral az arcán anyja felé fordul (13:27). Anyuka ismeri ezt a nézést. Alana, mit tettél? Kitör Alanából a nevetés, Miss Georgia 2011 tökéletes kíváncsiskodó mosollyal néz Alanára. Anyja azt kéri, hogy ha valami rosszat csinált, inkább tartsa magában. Ezt nem kellett volna, Alana hangosan elsuttogja, hogy pukizott. Alana és anyuka nyomják az ilyenkor normális civakodást, Miss Georgia 2011 próbálja feldolgozni a történteket, és csak néz ki a fejéből. Négyszemközt PC-ül felidézi a történteket, és azon röhög, hogy nem hitte volna, hogy ilyesmit bárki is megcsinál kamera előtt. Alana leszűri a konzekvenciákat: Miss Georgia 2011 nagyon csinos és soha nem pukizik. Miss Georga is summáz egyet: Alana viselkedésén még rengeteget lehet javítani, de biztosan nagyon eredeti kislány. Készült ajándékkal is, saját fotójával. Alana nagyon örül neki, védi mint a szeme fényét, bár nem ismeri fel, hogy ki van a képen.

ep9_10.png

Chickadee és Chubbs készülnének Alana hetedik születésnapjára, de pénzük az nincs. Pumpkint is bevonják a kupaktanácsba. Az ő tanácsára szétnéznek a kuponozásból felhalmozott cuccok között. Levesznek egy csípős mártást, gabonapelyhet és szappant a szekrényekről, és azokat csomagolják be. A felnőttek is készülnek: a partin lesz medence, felfújt gumicsúszda, üdítő, jégkrém és virsli… Egy kisebb falunappal felér az egész, de anyuka szerint ez semmi, mindig nagy bulikat csinálnak. Gyűlik a jónép, a gyerekek sorban potyognak a csúszdáról. Anyuka cápaként elindul a csúszda felé. Lépcsőről lépcsőre halad, a gyerekek kórusban kántálják a nevét: June! June! June! De képtelen felmászni, gyorsan elsiet inkább még egy kör jégkrémért.

ep9_11.png

Ajándékbontáson a sor, de Alana előbb megköszöni mindenkinek, hogy eljött. Egyem meg, nagyon cuki. Jönnek az ajándékok, és nagyon örül a nővéreitől kapott dolgoknak, mert szívből adták neki. Alana ki is mondja, hogy ez a valaha volt legjobb születésnapja. Aztán tüsszent egy hatalmasat, majd két takonycsík lóg ki az orrából. Alana gyorsan eltakarja a kezével, mozdulatlanul ül és néz a kamerába, hogy mitévő legyen. Már fél perc is eltelt, de meg se mozdul. Szabad kezével kicsit tesz-vesz, majd ráhajtja a fejét, majd visszaveszi. Patthelyzet. Egy jó perc is eltelik, mire Alana feláll és elindul zsepiért. Ennyi volt.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása