Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gátlástalanok (House of lies) 1x05 - Utah

2013. április 12. 11:00 - igenapu

Marty a sámán irodájában ül, és méltatlankodik. Utah államba szólítja őket a kötelesség, ezúttal egy olcsó hotellánc megmentésén kell dolgozniuk. Marty mindent rühell Utah-ban, az emberek kedvesek, de igazából nem, és semmi más nem érdekli őket, csak az a nyomorult snowboard. A sámán átlát a szitán, barátom, nem azért jöttél ide, hogy snowboardról beszélgess, te azt akarod hallani, hogy jó vagy, de hát tényleg, lelkesíti, nagyon jó vagy! Csak el ne cseszd. A reptéren a szokásos elemzés zajlik, Marty Jeannie-nek meséli a cég történetét, akiknek olyan hoteljeik vannak, hogy Marty előbb szaxizna le egy döglött lovat, mint hogy ott szálljon meg, de ettől még sikeres a lánc. Jeannie felteszi a nagy kérdést, akkor minek kellenek ők ide? Új főkönyvelő van, aki hogy bizonyítsa rátermettségét, több hasznot vagy kevesebb kiadást akar. Clyde és Doug már a bárban ülnek, amikor Martyék odaérnek, éppen arról folyik a vita, hogy egy tizes skálán mennyire gáz, hogy Doug szarás után nem mosott kezet. Ahogy a csapatot elnézem, úgy 11-es. Mivel mormonok közé mennek, ahol nem lesz se pia, se káromkodás, fel kell tankolniuk. Praktikusan benyomják a pause gombot, amíg Marty elmagyarázza, hogy ők tulajdonképpen jól működő cégeknek mondják meg a tutit, hitelesnek kell tűnniük, közben Clyde italába belelógatja a kézmosást hanyagoló Doug kezét, zseniális. A Play után megbeszéli az embereivel, hogy az elkövetkező három napban életmódot kell váltaniuk, vallásosnak kell mutatkozniuk és ha szóba kerülne a házasság intézménye, Marty megfogalmazásában a drogos, kurva exnejből tiptop háziasszony válik. Proszit.

51.jpg

Már az ügyfélnél masíroznak a folyosón, a cég könyvelőjénél, Paulnál, Marty rögtön bevágódik a snowboardos beszámolójával. Egész szakszerűnek tűnik, pedig köze nincs hozzá, ezt mellesleg rajtunk kívül a kollégái is tudják, senki sem érti a változást, Marty kikacsint ránk: Wikipédia, pöcsök. Köszi Marty. Bevezetik őket egy tárgyalóba, úgy tesz az egész csapat, mintha életükben nem jártak volna még klasszabb helyen. Bekukkant a marketinges Rebecca is, kedves, de semmi extra, mosolyog egy sort és lelép. Clyde úgy érzi, megtörtént a felhívás a keringőre, a csaj leadta a jelzést, így utána fut. Meghívja egy italra, amivel egyértelműen lyukra fut, de Rebecca hozzáteszi, vacsorázni viszont szokott. A tárgyalóban megjelenik maga Mr. Butterfield, akiről kiderül, hogy rasszista, bárki mást előbb hinne Martynak, mint Martyt. Ebből okulva, Jeannie kapja a csapatvezetői szerepet. Marty jó tanácsként még annyit súg Jeannie-nak, hogy ezt a munkát jobb lesz nem elszúrni, mert akkor rakétasebesen mehet vissza az elfelejteni kívánt szülőfalujába. Jeannie felszívja magát és kiosztja a feladatokat.

52.jpg

Ezalatt Martyék otthonába hívatlan vendég érkezik a minden rossz tulajdonsága ellenére roppant dögös Monica személyében. Jeremiah nem fogadja szívélyesen, miért is tenné, hiszen a nő nem csak a fiát, de az unokáját is dobta. Monica közli vele, hogy tudja ám, miért utálja őt annyira volt apósa. Mert meg akarja dugni. Önbizalom, az van. Jeremiah állja a nő tekintetét, és hívja Roscoe-t, mi meg gondoljunk, amit akarunk. Odaát, Utah-ban Clyde az előző esti randit ecseteli, szex nem volt, de a blúz lekerült, szerinte ez mormonoknál már szentségtörés. Doug szerint a szűz nőknél az anál a megoldás, Clyde csak pislog, Dougból ezt nem nézte volna ki. Jeannie rá is kérdez, hogy véletlenül nem Doug-ot kínálták-e meg hátulról, Doug tagad, de emlékezzünk csak a travis sztorira. Clyde kíváncsi lesz, hogyan tudná a csajt rávenni a popsiszexre. Doug előad egy verziót r'n'b stílusban, Jeannie is beszáll a játékba, kell némi gyengédség, majd a kulcsmondat: hadd kenjem be a kaksiddal a farkamat. Priceless. Clyde simán bekajálja, de Doug felvilágosítja, hogy ez csak vicc volt.

53.jpg

A gondos anyuka, Monica megoszt néhány fontos információt Roscoe-val, miután a fiú kérdezi, miért nem ment Fidzsire. Kiderül, hogy a pasi, akivel anyja jár, nős, és ezúttal a nejét választotta útitársnak. Monica ezt eléggé zokon vette, elmeséli mi mindent megtett már a fickóért, még az aranyzuhanyba is belement (szerencsére erről Roscoe azt hiszi, hogy süt a nap és esik az eső). Hogy is folytatódhatna ez az este, ha nem a fickó házába történő betöréssel. Illetve nem számít illetéktelen behatolásnak, ha tudják a kódot. Monica oszt és szoroz, ez az elbukott Fidzsi út kb. 16 ezerbe fáj, joga van ennyit összeszedni.

55.jpg

Marty visszatér a felderítő körútról, nincs semmi kompromittáló dolog, ez itt a földi paradicsom, egyszer egy vendég a Stay Rite-ban akart megszállni, de nem volt szabad szoba, ezért a tulaj házában aludt és reggel még palacsintát is kapott! Doug a könyvelést nézte át, minden tökéletes. Kell lennie valami bibinek. Csak meg kell találni. Az esti vacsoránál mindenki fűz valakit. Clyde továbbra is a marketinges nőt, Marty a könyvelővel osztja meg a nem létező snowboardos élményeit, Jeannie magát a vezért, Brant Butterfieldet szeretné meggyőzni rátermettségéről, de egyelőre bármilyen ötletet vet be, nem jár sikerrel. Marty a mellékhelységben lepi meg Pault, aki éppen jót húz a lapos üvegből. Aszongya a rajtakapott könyvelő, ez gránátalmalé, csökkenti a koleszterinszintet. Marty is megkóstolná, neki is fontos az egészsége. Paul ekkor bevallja, ő nem is mormon, csak hagyta, hogy Brant ezt higyje. Ja, és még az is lehet, hogy zsidó, Marty táncot jár örömében. Jeannie-t faképnél hagyja Brant, miután a sokadik javaslata is mind lejárt lemez. Doug közli Clyde-dal, hogy jó kis estének néz elébe, a csaj annyit eszik, mint egy hadsereg, most épp a kukorica van soron, Doug nagyon röhög, Clyde egyre jobban aggódik.

54.jpg

Monica egy álomszép estélyi ruhában jelenik meg, Roscoe-tól megtudjuk, hogy ez egy Oscar de la Renta Couture. Mintaanyánk nem is lenne az, aki, ha közben nem töltögetne magának, vannak elképzeléseim az est végéről. Kérdezi Roscoe-t, mit kellene még összeszedni, a kissrác egy Jimmy Choo bokacsizmát ajánl, de az csak kb. 800 dollár. Monica elgondolkodik, a pasija folyton egy eredeti Egon Schiele festményt emlegetett, vajon hol tartja? Jeannie még mindig azon tanakodik, mivel rukkolhatna elő, Dougot jobban érdekli Clyde randijának kimenetele. Végre beüt az isteni szikra, elegánsabb, de megfizethető hotelláncot kellene nyitniuk, így teljesen új célközönség felé nyitnának, Doug nekiáll a számításoknak. Clyde szépen halad Rebeccával, de inába száll a bátorsága, amikor a lány elmegy wc-re, nem bír megbirkózni a tudattal, hogy dugás előtt esetleg szarni ment el, így meg is pattan.

56.jpg

Monica és Roscoe már az otthon melegében nézegetik az ellopott festményt, amiről nehezemre esik szépeket írnom, így nem is teszem. Roscoe nyugovóra tér, anak ellenére, hogy anyja kéri, még ne tegye, illetve lóghat másnap a suliból is. Roscoe jó gyerek, reggel azonban szembesülni kell még valamivel: anyja full be van állva, a cigijét a festményen nyomta el és jelenleg nem tud magáról, a srác kénytelen taxival suliba menni. Marty és Paul a kocsiban ülnek és mint kiderül, ketamint vettek be. Paul összefüggéstelenül beszél, hatott a cucc. Jeannie kopog be az ablakon, kirángatja a kocsiból Martyt, hogy megmutassa, mire jutott. Elismerés helyett csak lebaszást kap, Marty szerint ezzel pont a seggét törölheti ki, viszont nincs már sok ideje a reggeli prezentációig.

57.jpg

Ahol a várakozás szerint nem arat nagy sikert, Butterfield szerint a váltás nem indokolt. Ráadásul pánikkeltőnek tartja a víziókat. Jeannie ekkor vesz egy nagy levegőt és elmeséli a Polaroid cég történetét a negyvenes évektől 2001-ig. A `90-es években voltak a csúcson, több mint tízmilliós eladással, és mi történt 2001-ben? Csődeljárást kezdeményeztek ellenük, mert nem haladtak a korral. Ez üt, Butterfield nem akarja elveszteni azt, amit az apja hagyott rá, a játszmát ismét megnyerte csapatunk. Azaz... megnyerte volna, ha Paul, a könyvelő nem szúr ki egy számot a preziből. Pause, baj van, Marty helyzetet elemez, elég egy kérdőjel és az összes addig elmondott infó mehet a kukába. Play, Paul szerint a várható bevétel túl magas. A kártyavár kezd összeomlani, mindenki vadul keresi a megoldást a papírjaiban, eredmény nulla. Marty ekkor elővesz egy mappát és közli, ez a KS-ből van (Kelvin seggéből). Pause, jön egy kis magyarázat, ha már ilyen rosszul áll a széna, ez még lehet egy mentőöv, a lényeg, hogy magabiztos legyél, Kelvin egy afféle konzultáns legenda, ezt használják akkor, amikor minden bukni látszik. Play megint, Marty átadja a mappát Paulnak, nézze meg nyugodtan. (Ha tényleg megnézi, akkor nekik annyi.) Már kétségbe esne, hogy végük, Jeannie viszont kapcsol, ez volt az a statisztika, amit sikeresen alkalmaztak annál a ketamin gyártó cégnél is, ugye? Marty helyesel, de azt ajánlja, a könyvelő nézze át, hogy minden kóser-e. Paul már nem is kíváncsi a részletekre, mindent rendben talál. Brant Butterfield is belelapoz a kamuadatokba, és Jeannie véleményét kéri (még mindig rasszista), aki megerősíti, ezek tőle származnak. Marty elnézést kér az izgágasága miatt, meg van bocsátva.

58.jpg

Hazafele a repülőn Marty figyelmezteti Jeannie-t, hogy csak hajszál válaszotta el őket a bukástól. A nő ezzel tisztában van, Marty a fúzióval jön, mindenki alatt rezeg a léc, nem engedhetik meg maguknak, hogy ilyen helyzetbe kerüljenek. Jeannie kiakad, emlékezteti Martyt, hogy ez az egész fúzió azért jött a képbe, mert anno sikeresen megtépázta Greg Norbert férfiasságát. Egyébként is, ez nem egyesülés, hanem bekebelezés. Jeannie még szúr egy utolsót Martyba, elmondja neki, hogy valószínűleg ő az egyetlen, aki kicsit régebb óta ismeri és mégis kedveli, ennek ellenére a férfi folyton köcsögösködik vele, úgyhogy bekaphatja. Marty arcán látszik, hogy célba találtak a szavak. Amikor hazaér, leomlik a kanapéra. Roscoe előbújik a szobájából, majd egy pillanatnyi gondolkodási idő után leveti magát apja mellé és hozzábújik. Szegény kölyköt megviselte az anyjával töltött nap, sokkal jobban tudja értékelni a szintén nem tökéletes Martyt. Nem fenékig tejföl a menedzsment konzultáns szülők gyerekének élete.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása