Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 02x23

2013. április 11. 11:00 - Segna

Évadzárásként kiderül végre, hogy ki is az a Shelburne, de a csapatnak így is bőven lesz alkalma szelleműzés/üldözésre. Ráadásul elveszítünk egy szívünknek kedves zsarut is, és a jogászok már megint a Kelti Partin akarják megszedni magukat.

01.jpg

Hiába a lenyugvó nap bronzos sugaraiban fürdő óceán és Konó kéklő bikinije, rossz érzés önt el bennünket rögtön az elején, mert valaki megfigyeli a csapatot. Készül kép Konón kívül Chinről és b. nejéről, Williams nyomozóról, és talán ninjánkról is, majd felbukkan a rég nem látott jedink, úgy is, mint Joe White, akiről már nem is tudjuk, hogy mit is gondoljunk. Szóval szorongunk.

Aztán előkerül kedvenc baltaarcú belső elhárítósunk is, akit csapdába csalnak, majd lelőnek. Nem adja olcsón a bőrét, remélem meglőtte azt a férget! Utálom ezt a részt máris! …és Főcím!

A főhadkvártélyon nyitunk, ninjánk és a Nagy Fehér csevejébe toppanva. Az ex-kiképző gratulál tanítványának Wo Fat elfogásáért. McGarrett nem látszik elragadtatva lenni ettől. Shelburnet forszírozza. Jedink megadó, és közli, hogy most, hogy Wo Fat ül, elviszi Shelburnehoz. …és telefon!

McGarrett nem hagyja annyiban a dolgot, és magával viszi a tetthelyre is az ex-mentort, biztos, ami biztos, meg ne lógjon. A helyszínen megállapítják, hogy kis kaliberű pisztollyal lőttek rá először távolról, majd közvetlen közelről kedvenc belső elhárítósunkra. Ez bizony személyes ügy lesz! Freier is lőtt, Max pedig már a vérnyomokat is látja, amit a sebesült hagyott, és követni is kezdi, és egy kuka mögül ő is kap egyet a hasába, majd egy fekete csuklyás elmenekül a helyszínről, egy rendőrautóval! A tettes nem hülye, a rendőrautóval a rendőrségi parkolóba menekül, majd beáll a sok fehér autó közé. A csapat nem boldog. Rókavári gyalogos cserkelés következik a rendőrségi alagsorban. Ninjánk egy leütött rendőrnőtől pontos leírást kap, 180 cm magas és fekete csuklyás pulcsija van a férfinak. De sehol semmi. Aztán Max a mentőben elrebegi a Nagy Fehérnek, hogy egy nő volt a támadó. McGarrettnek rögvest leesik, hogy átverte a szenyadék, és ő, mint lovag benézte a gyönge nőt! Nem boldog! A kedve tovább romlik, amikor meglelik az elbarmolt gázvezetéket, amelyből ömlik a gáz. Még épp kiérnek, mielőtt felrobbanna az épület. Itt valaki nagyon haragszik a zsarukra, izmosodik meg bennünk a gyanú.

02.jpg

Chin is megsebesül, de egyelőre úgy tűnik, hogy csak könnyebben. A fiúk pedig kocsiba ülnek, tehát beszélgetni fognak. De mégsem, Dannó magánél nagy titokzatoskodva a telefonban. Mi a kezdő képsorok alapján, amikor gyerek elhelyezési végzéses papírral láttuk, sejtjük, hogy jogászokkal beszél, de ninjánk gyanútlan, majd dühödt, látva partnere fancsali ábrázatát, és hallva letört hangját. Szúrósan néz, hogy Dannó avassa be, de sürgősen! Dannó hánytorgat, a Japánba utazom és egyedül vadászom a Sötét Lovagra ügyet hozza fel. Aztán elhangzik, hogy a barátságban nincs olyan, hogy én, meg magamnak oldom meg, csak mi van, és közösen oldjuk meg… ezek valamit nagyon kevernek valami mással, vagy valamit nagyon máshogy neveznek, mint a többség! Summa summarum, a Haule kiböki, hogy Sten, az új férj elköltözne, és vinné a feleségén kívül a gyereket is. Ő meg nem engedné. A fellebbezéshez azonban csúnyákat kellene mondani Rachelre. Ninjánk bizakodó és biztató.

A főhadkvártélyon folytatjuk, a kukkoló kamerák képeivel. Konó szerint a nő egy szellem, de aztán csak sikerül azonosítani a felvételek alapján. Halleluja! Igen ám, csakhogy a képen látható nő halott, immáron 5 éve. Egy rendőri üldözésben halt meg. Na, mégiscsak egy szellem? A csapat folyamatosan boldogtalan.

03.jpg

És, igen végre találkozunk a legkevéssé sem bájos szellemünkkel, aki épp betör egy állatkórházba, majd lelövi a pultos lányt, és arra kényszeríti az állatorvost, hogy szedje ki belőle kedvenc ex belső-elhárítósunk utolsó golyóját. Remélem nem sikerül a műtét!

Enyhítendő rosszkedvünket, a legszebbik Baldwin-fiú kerül elő, mint a Szellem utolsó bankrablásának nyomozója. Jól áll neki a narancs pizsi, de azt hiszem, ezzel nem mondtam újat, ennek a pasinak is szinte bármi jól áll. Sajnos nem sokat tud segíteni, ő is meg volt eddig győződve róla, hogy a nő meghalt abban az autós üldözésben, és szénné égett a felborult kocsiban. Annyit javasol csak, hogy nézzenek utána, hogy mit akart anno a Szellem, és talán úgy a nyomára bukkannak. Ja, és üdvözli Konót! Tépjen sorszámot, csak vigyázzon, hogy a kisjakuza meg ne tudja!

04.jpg

Ennyi izgalom után jár egy kis nyugi mindenkinek, esetleg a gyengébb idegzetűek most menjenek ki pisilni vagy forralt borért, mert Max és a jedi érzelmes „épp most tértem magamhoz és hálálkodom a segítségért” jelenete következik, a Lavinakövér Garnélaárus lufis magánszámával bővítve. Virágot ugye nem lehet intenzív osztályra vinni, de lufit, és fokhagymás garnélát ugye igen, vagy majdnem, de ki mer ilyet mondani a garnéla pólós ex-szumósnak? Annyi hasznunk van az esetből, hogy Max végre tiszta fejjel elmondja azt is, hogy a tettes megsérült, méghozzá nagyon, a vérnyomokból következtetve. A csapat oszt és szoroz, és keresni kezdi az ellátásra alkalmas helyeket. Kisakkozzák, hogy nem valószínű, hogy kórházba megy a szellem. Chinnek jut eszébe az állatklinika. És a helyszín közelében épp van is egy. Reméljük az, ahol a szenya szellem hasában turkálnak épp. A fiúk rögvest arra veszik az irányt.

Sajnos úgy tűnik, késésben vannak, mert a hálátlan ribanc épp lelövi az operáció végén a dokit, majd készülne elsétálni, amikor befut a csapat. Korántsem óvatlanok, így már kevlárban vannak, és medveölővel. Kell is a szellemhez, mert az épp most értesül az ex-társától, hogy nemigen fog neki segíteni, oldja meg az életét, ahogy tudja, így finoman szólva is ingerült. A pasinál ott van a csapat képe, és nekünk feldereng, hogy esetleg őket nézte ki arra, hogy kiiktassák egykori társát.

05.jpg

Heveny lövöldözés kezdődik, a csajnál állványos távcsöves nagy kaliberű puska, amivel azonban a 30 méterre lévő parkolóban sem találja el ninjánkat. Na, ez is olyan, mint a főfidesznyik feleség, akinek Porshe Chayenne kell a segge alá, mert fussa rá, de csak az oviba hordja vele Ödönkét. Dannó már nem rinyál, katonásan fedezi főnökét, fut, ugrik és lő, ahogy kell. Hamar benn vannak, de ezzel nem lesz könnyebb a dolguk, a Szellem nem tervezi olcsón adni a leplét. A szűk folyosón Chinre lő, akit McGarrett fedez. Ninjánk elrántja Széparcú Félkínainkat a tűzvonalból, és begyűjt a mellényébe cserébe egy sorozatot. Ez egy kissé lelassítja a csapatot. Steve a földön, és Dannót nézi, furcsa búcsúzó mosollyal.

06.jpg

A Haule halálosan ideges lesz ettől a pillantástól és könyörögni kezd, hogy kedvence ne csináljon hülyeséget. Hát persze, hogy azt csinál! Előre küld egy gurulós széket, és a nő automatikusan reagál, és lőni kezdi a mozgó tárgyat. Ninjánk immár tudva, hogy hol a szellem, vetődik is a szék után. A szellem értékes tizedmásodperceket veszít, míg felismeri, hogy nem emberre lő. Ennyi elég is ninjánknak, aki félfekvésből mellbe lövi végre a szenya szellemet. Dannó szájában azonban nem a dicséret az első, keményen szidja kedves főnökét. A legenyhébb az, hogy te teljesen meghibbantál… McGarrett indoklásként pedig csak annyit mond, Freierért. Ezzel nincs mit vitatkozni. A csapat nem is teszi.

Az ügy lezártával, visszatérünk a Shelburne fixációhoz. A Nagy Fehérrel az irodában találkozunk, aki felajánlja, hogy elviszi végre a rejtélyes alakhoz ninjánkat. McGarrett okulva a japán esetből, most nem üzenetet hagy Dannónak, hanem felhívja. Nem kockáztatja, hogy a Haule ne álljon vele szóba. A jedi mester vigyorogva veszi ezt tudomásul. Szóval ő is tudja. Az emlegetett épp a lányával csodálja a Csendes-óceánt, és telón üzeni ex-feleségének, hogy felveszi a kesztyűt és megtámadja ez elhelyezési végzést. Hát hajrá! Nehéz év elé néz.

Konót látjuk eztán, amint jókedvűen telefonál kedvenc japcsijával, és a közben szenya szellem régi társa figyeli. Aztán Chin következik, aki a hosszú szolgálat után, az éj leple alatt épp a legszebbik Baldwin fiút hozza ki a kóterből. Hát, igen, azért a fekete jobban áll neki, mint a narancs. A mocskos ex-zsaru valami olyasmit mond, hogy az immunitás és az eszközök kapóra jönnek a Five-0-nak, mire Chin csak annyit kérdez vissza, hogy igaz, hogy a Szellem neki dolgozott? És mi megvilágosodunk, hogy a szép Baldwin fiú korántsem léhaságból üdvözölte Konót, ezzel jelezte a csapatnak, hogy ez a nő is beszervezett volt, mint ahogy Konót megpróbálta beszervezni. Csavaros.

07.jpg

Mire elérzékenyülhetnénk, hogy a mocskos ex-zsaru jó pontokat gyűjt, kiderül, hogy Konót elrabolták, és Chin azért hozta ki ezt a mocskos disznót, hogy kiszabadítsa őt. Ninjánk épp távol, Dannó gyerek-elhelyez, a kisjakuza meg talán egy másik szigetcsoporton van… ki van ez számolva! A pasi több mint álnok, Konón kívül elkapta Chin felségét is, és a következő a feladvány; az egyiket megmentheti, de választania kell. Vagy Konóért indul a tengerre, vagy haza az asszonyhoz. Indok? Ő megúszta, hogy mocskos zsaru volt, plusz Konó átverte és börtönbe juttatta őt.

Csak annyit látunk, hogy Konót bilincsben és leragasztott szájjal az óceánba lökik a hajóról… Chin azonban hiába ment haza, a nőt meglőtték. Kétségbeesve várják a mentőt, amikor elköszönünk tőlük erre az évadra…

09.jpg

Konó pedig süllyed, lejjebb és lejjebb…

08.jpg

Ninjánk eközben ismét Japánban van, egy kicsiny faluban, a fenséges Fuji-hegytől nem messze. A Nagy Fehér sűrű bocsánatkérések közepette küldi be egyedül egy kunyhóba. Kitárul az ajtó, és mi csak ninjánk elképedt arcát látjuk, amint azt mondja; anyu…

10.jpg

…és itt a vége az évadnak. az utolsó két részre tartogattak jócskán meglepetéseket, és csinos függő ügyeket kaptunk. Reméljük a harmadik évadban is visszatérnek a nagyágyú vendégek, Mark Dacascos, vagy a szép Baldwin fiú. Én mondjuk Kevin Sorbót is szívesen látnám, de ezt tegyük el az abráziós tornyok iránti perverz rajongás mellé bátran… Annyi már biztosnak hallik, hogy Bruce „drágán add az életed” Willis lánya fog tündökölni benne. Remélem Konót nem írják ki, még ha férjhez is ment a széparcú, és a valóságban félig koreai Daniel Dae Kimhez, és persze reméljük, hogy a szép kisjakuza is marad, Ian Anthony Dale megszemélyesítésében.

Igyunk valami lélekerősítőt zárásként – most nem segítek, mindenki találja ki egyedül mit inna – és bízzunk benne, hogy végre megérkezik a vonakodó tavasz is, és forralt bor nélkül is élvezhetjük ezt a fordulatos mesét. Egészségünkre!

Címkék: hawaii five 0
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2013.04.11. 12:23:24

Szerintem tök jó volt az évadzáró, és az új évad talán még jobb.
Köszi az írást!!
Nem tudom, Te hogy vagy vele, de amikor a végén rájött, hogy anyukája él, egyből beugrott a Grimm első évad finálé, ott is a főhős újra megtalálja halottnak hitt édesanyját. (Már ha nézed esetleg azt a sorozatot).
Hogyvoltok mikor folytatódnak?
(Zárásként nekem - ha már én válasszak piát - jöhetne mondjuk Mozart Dry, vagy Málnás Absolut. Semmi keverés, semmi koktél. A forralt bornak meg már kitavaszodott :)
süti beállítások módosítása