Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 5x15 – Target

2013. április 11. 17:00 - Zenóbia

Telihold van. Farkasember? Áh, nem, csak egy fickó pisztollyal. Rohan a sikátorban, majd iszonyúan próbál szétlőni egy ezerrel felé közeledő furgont. Félreugrás helyett a szétlapulást választja, ő tudja. Martha mosolygós palacsintákat süt Castle-nak, mert hiányzik neki Alexis, de Castle megvigasztalja, nem kell csüggedni, mert Alexis is visszajön majd, mint Simba az Oroszlánkirályban. Höhö. Alexis a saját útját járja, de Castle inkább nem akar tudni arról, hogy pontosan milyen is az a saját út, mert akkor megint egyfolytában csak aggódna, úgyhogy elfogadás helyett marad a tagadás, mint biztonságos megoldás. A mai hullánk Hasim Farouk, éjjel egykor hagyta magát elcsapatni. A pisztolya direkt neki készült, valószínű, hogy a szaudi diák, aki a Columbián tanult egyébként, amitől Castle-nak egyből ezer lesz a vérnyomása, nem a mekiben sütötte a burgert délutánonként, hogy fizetni tudja az albérletét.

5x15_castle1.jpg

Két napja testi sértés miatt beperelte Bram Stoker, aki tanársegéd, és akinek a szülei maradandó lelki károsodást okoztak a névválasztásukkal. Hasim megfenyegette, hogy ha nem hagy fel a lányok zaklatásával, akkor kinyírja. A zaklatásról más fogalmaik voltak, mert Bram csak flörtölt velük, most úgyis menő a vámpír, egyszer legyen már valami haszna is a nevéből, meg is értem. Espo szerint Hasim simán lehetett terrorista, 24 évesen iratkozott be az egyetemre, a lakása nem az a tipikus lepukkant kollégiumi szoba, hanem egy luxuskégli, gyúrós gépekkel, fegyverarzenállal, lehallgató felszereléssel, minden fényévekkel modernebb, mint a rendőrségen használt dolgok, ez már csak így szokott lenni. A terrorizmus nem annyira stimmel, akkor már a kém inkább, mondom ezt annak ellenére, hogy Castle vetette fel. Tagja volt a szaudi különleges erőknek, és minden hónapban kapott 25 ezret egy svájci számláról. De miért?

A lehallgatós cuccot arra használta, hogy poloskákat keressen egy közelben lakó lány lakásán, Sara El-Masri-én. Aki szintén egy volt azok közül, akikkel Bram flörtölt, és az egyetlen, akivel még nem sikerült Kate-nek beszélnie. Nem is fog neki sikerülni, mert az egyik utcai kamera felvette, hogy miután a furgon elütötte Hasimot, a lány kiugrott belőle és megpróbált elmenekülni, de nem jött össze neki. A pasiról, aki visszatuszkolta a kocsiba, egyelőre nem sokat tudunk, van egy homályos felvétel, amit az FBI is tanulmányoz most már, és kapnak a nyakukba egy közvetítőt is. Még mindig nem tudjuk, hogy Hasim milyen viszonyban volt a lánnyal, azon kívül, hogy a részéről ez egy igen szoros viszony volt, és megpróbálta megvédeni, ami ritka szarul sült el. Sara tengerbiológusnak tanult, míg el nem rabolták. Gazdag szülők, befolyásos apa, aki felbérelte Hasimot, hogy legyen feltűnés nélkül a lányuk testőre. Nem annyira boldogok, amikor közlik velük, hogy a testőr halott.

5x15_castle2.jpg

Közben befut az FBI is, Harris ügynök Dylan Walsh a Kés alattból, örülünk a szerencsének. Harris ügynök átveszi a szülőket. Apunak tényleg irdatlan sok pénze van, de gyanús, hogy itt mégsem a pénzről lesz szó, vagy legalábbis nem csak arról, különben miért bérelt volna fel egy ex-kommandóst a lánya mellé? Sara szobatársától megtudják, hogy a lány előző este valami tudományos programra ment, a környéken ebből három is volt aznap, de vélhetően a klímaváltozásról tartott előadás volt a nyerő. Valóban, a portás vagy akárki is az, emlékszik Sara-ra és még valakire, egy vörös hajú csinos lányra, aki vele volt, barátnőknek tűntek. O-ó. Ti is aggódtok? Joggal, mert Alexis az, és amikor Castle felhívja, a mobilja bizony ott csörög a teremben, a talált tárgyak között. Őt is elrabolták, Sara-val együtt, most jönne jól, ha Castle mégis inkább tudni akart volna a lánya dolgairól, ahelyett, hogy nem kérdezősködött, mert amiről nem tud, amiatt nem kell aggódni.

5x15_castle3.jpg

Most aztán bepótolhatja az összes aggódást, Harris ügynök sem tud semmi biztatót egyenlőre, azon kívül, hogy Alexis valószínűleg csak rossz időben volt rossz helyen, hát ez sem biztató. A pasas az FBI-nak megvan, aki visszarángatta a furgonba Sarah-t, ő Roger Henson, főállásban drogcsempész, mellékállásban lányokat rabol. Ami viszont cseppet sem biztató az az, hogy Sarah apja elismerte, hogy szorosan kötődött az előző egyiptomi rezsimhez, így aztán vannak igen komoly ellenségei, dögivel. Emiatt lehet, hogy nem a pénzre mennek, hanem a bosszúra. Ami végképp nem sok jót jelent Alexis számára, aki csak éppen útban volt. Most jön a szokásos menetrend, bepoloskázzák Castle telefonját, és várják a hívást, addig is mindenki megtesz mindent az őrsön, hogy Castle visszakapja a lányát. Most Martha az erősebb, legalábbis sikerül neki úgy tenni, mintha erős lenne, és bízik Alexisben, hogy ő is az, és át fogja vészelni ezt az egészet. A furgont sikerül lekövetni a kamerákkal annyira, hogy van egy körbehatárolt terület, ahova behajtott, de ki már nem. Tehát van húsz háztömbnyi átkutatandó rész, ahol valahol ott vannak a lányok. Na meg az elrablóik is.

5x15_castle4.jpg

Castle most pótolja az elmaradt részeket Alexis netes életéről, fotókat nézeget, amin a barátaival van, meg a blogját, amin egyrészt elmondja az elrablása napján, hogy ő a legszerencsésebb lány a földön, valószínűleg ez a nézete estére megváltozott. Másrészt, hogy mennek a klímaváltozásról szóló előadásra, tehát innen tudták az emberrablók, hogy este ott lesznek a hotelben, hogy figyelték Alexis blogját. Castle épp Beckettnek mondja a telefonba, hogy ne ígérjen olyat, amit nem tud betartani, mert sosem bocsátaná meg sem neki, sem magának, amikor befut Ryan olyan arccal, amiből nagyon látszik, hogy nagyon nagy baj van. Castle tudja, hogy megvan a furgon, és azt is tudja, hogy Kate már legalább egy órája ott van a helyszínen, és mégsem hívta őt, ami nem sok jót jelent, így eddig bírta cérnával, és taxiba ül. Beckett nem tudja távol tartani a furgontól, ami nem is csoda, kit lehetne ilyen helyzetben, ami viszont tele van vérrel, de kinek a vérével? Lanie leellenőrzi, és a vércsoport nem egyezik Alexis-éval, ez is valami. Castle teljesen készen van, és nagyon jó ebben a szerepben most, ami nagyon más, amit eddig megszokhattunk tőle, de már kellett egy ilyen, hogy láthassuk, hogy van benne mélység is.

5x15_castle5.jpg

A furgontól elindul egy vérnyom, ami aztán eltűnik, lehet, hogy autót váltottak. Befutnak Sara szülei is, és a vér nem is az ő lányuké, úgyhogy van remény. Az mindig van. Végre meglátjuk a lányokat is, akik most ébrednek egy enyhén sivár szoba padlóján. A fürdőben ruhák és törülközők, kaját is kapnak, legalább egy darabig még nem akarják őket főbe lőni ezek szerint. Egy szemtanú látott egy autót, amibe vélhetően átszálltak, a vér pedig a sofőr vére, akit ezek szerint Hasim eltalált. Meg kell találniuk a sofőrt, amihez annyi könnyítésük van, hogy az autót vérprofin alakították át menekülő autóvá, ezen már el lehet indulni. A lányok közül Alexis a keményebb, Sarah a kiborulósabb, pedig őt még fel is készítették rá, hogy mit kell tennie, ha elrabolják. Nem elég jól, attól tartok. A sofőr meg is van, ez gyors volt. Douglas Stevens, aki mit ad Isten, együtt ült a börtönben Rogerrel, és mit ad Isten, van egy ápolónő húga is, aki ma épp nem ment be dolgozni, mert más dolga akadt. Talán egy vérző tesó? Az hát, bár már nem vérzik, és kussol is. Castle kér vele egy percet, amit meg is kap. Javaslom a sebbe térdelést, az segíteni szokott ilyenkor. Hát, nem tudom mit csinált vele, de hatott.

5x15_castle6.jpg

A cím egy elhagyatott farm, az FBI már úton is van oda, ők meg addig az őrsön várják a fejleményeket. De meddig bírja Castle a várakozást? Úgy még két percre tippelek. A rendőrségi adón hallgatják a fejleményeket, közben a lányok megpróbálnak felkészülni arra, hogy mit kell lépni, ha már nem csak egy fantom lesz az elrablójuk. Teremtsenek kapcsolatot, mondá Sara-nak a felkészítő még anno. Így aztán amikor valaki a kajás tálcát kéri tőlük, Alexis bemutatkozik, megmondja a kedvenc együttesük nevét, de a pasas csak a kajás tálcát akarja, ez nem jött be. Hátha az igen, hogy fáznak, kéne pár takaró. Takaró helyett az FBI-t kapják a nyakukba, legalábbis úgy tűnik első hallásra, de nem, mert a farmon nincs senki, legalábbis már nincs. Ott voltak, mert Alexis kabátja ott maradt, de megtudták, hogy jönnek és továbbálltak. Van egy IP cím, amivel hozzáfértek Alexis blogjához és aminek a segítségével azt is megtudták, hogy közeleg az FBI, de egyelőre lenyomozhatatlannak tűnik. A helyszínen hagyták nekik Rogert, eléggé holtan, és eléggé megkínzottan. De miért kínozták és ölték meg, amikor elvileg velük volt?

5x15_castle7.jpg

Jó kérdés, és a választ senki sem tudja, még Harris ügynök sem. Sarah-nak leesik, hogy mivel az elrablóik arabul beszélnek, ezért mégsem a pénz lesz itt a lényeg, hanem az, hogy az apját iszonyúan gyűlölték Egyiptomban. Alexis nem egy elveszett lány, nekiáll Sarah hajtűivel kinyitni az ajtót, bár elég lassan megy neki, mert tíz éves volt, amikor az apja megtanította neki, hogyan kell. Az apja nem annyira optimista, ott vannak, ahol a part szakad, Kate hazaküldi Martha-hoz éjszakára. És basszus, Alexisnek sikerül, milyen büszke lesz majd rá Castle, ha egyszer végre eljutnak odáig, hogy elmesélhesse neki. Most már csak bátorság kell, hogy ki merjenek lépni az ajtó mögül. Irodaház folyosójának tűnik, addig sulykolják magukba, hogy élve akarják őket, hogy végül csak elindulnak. Bár Sarah inkább hányna, de Alexis nem hagyja. A folyosó végén kettéválnak, mert hátha legalább az egyiküknek sikerül a kijutás. Alexis eljut egy szobáig, ahol talál egy mobilt, amin sikerül skype-on felhívnia az apját, de sok hasznos információval nem tud szolgálni arról, hogy hol vannak. Bár jelen esetben az pont elég hasznos információ, hogy él és jól van. Rájöttek, hogy megléptek, így a futás marad. Fel a tetőre, ahonnan körbenézve mit lát? Az Eiffel-tornyot. Oó. 

5x15_castle8.jpg

Címkék: castle
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2013.04.11. 20:20:17

Változatlanul szoktam olvasni, csak ezek a részek már túl közel vannak, amit gondolok róluk, azt kiöntögetem magamból a junkie-n, nem akarom ismételni. Azt azért jó volt látni, hogy így öt év után Nathan Fillion-ra, mint színészre is igényt tartottak végre, legalább egy rész erejéig.

Zenóbia 2013.04.12. 09:30:18

@Neoprimitív: Reméltem is, hogy azért még olvasol. :) Meg örülök is neki. :) Igen, határozottan érdekes és jó volt így látni Castle-t, ennél már csak Fentont szerettem jobban, de ez még a jövő zenéje. :)

2013.04.12. 09:55:29

Én is olvaslak, bár nem írok minden részhez! Köszönöm a hogyvótokat, jó olvasni őket.
Új évadról tudtok valamit?

Zenóbia 2013.04.12. 10:59:47

@Dogla: Köszi, örülök, hogy bejönnek! :) én is pont gondoltam már erre, hogy basszus mindjárt az ötödiknek is vége, pedig csk most fejeztem be a negyediket, de gőzöm sincs, hogy mi lesz.
süti beállítások módosítása