Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Trónok harca 3x02 - Sötét szárnyak, sötét szavak

2013. április 09. 15:00 - sixx

Az évadnyitóban elkezdtük mozgatni a sakkfigurákat a nagy táblán, volt aki megborult egy kicsit, mások meg elő sem kerültek (Jamie, Brienne, Bran, Hodor, Rickon, stb.), de ez így van jól, aki egyszerű, lineáris történetre vágyna, olvasson Éjjel-nappal Budapest hogyvoltokat, ott csak az a kérdés, ki kúr meg kit. A hogyvolt a szokásoknak megfelelően helyszínekre bontva következik, és mivel nem magyarul olvastam a regényeket, és nem tudom pontosan az egyes helyszínek nevét hogyan fordították, így néha maradunk az angol verziónál. Kommentekben lehet anyázni.

Screen Shot 2013-04-09 at 10.01.38.png

Valahol északon

Bran úgy ébred, hogy tud járni, ami jó hír, de persze mi tudjuk, hogy csak csalás, a kváziközépkor orvosi ellátása nem sokkal volt jobb a János-kórházénál. Bran nem mellesleg jól megnyurgult, igaz, ez fején és/vagy Hodor nyakában majd nem látszik, de az ilyen testenkívüli utazásoknál igen. Naszóval Bran háromszemű hollót lát álmában, és lenyilazná, de nem megy, mert idétlen, amit Robb és Havas Jon ki is röhög, mert gyökerek. Az álomba belép egy szőke fiú is, akiről nem tudjuk ki, és mit keres ott, ráadásul Ned Stark is megszólal, szóval jó cuccot szed Bran. A szőke gyerek még ébredés előtt közli Barannal, hogy a holló ő maga, és ezért nem fogja tudni kinyírni.

Screen Shot 2013-04-09 at 10.14.14.png

A rögvalóság egy fokkal szarabb, mint álom, Bran fekszik és riad, Hodor meg hodorozik. A menekülő Stark-gyerekek sorsa egy félbolond, két farkas, meg egy egyre inkább valami állatra hasonlító nő kezében van, nem egy életbiztosítás errefelé kisemmizett nemesfiúnak lenni, csak mondom. A két farkas kurva jól néz ki, Osha viszont nem, akkor meg amikor Bran elkezd mesélni neki az álmáról, sík ideg lesz, nem kell nekem ez a fekete mágiás szarság, menjünk sebesen előre. Osha faragott magának egy lándzsát, megnyugodhatunk, így nem lesz baja a gyerekeknek.

Screen Shot 2013-04-09 at 12.21.58.png

Kicsivel később Bran valami erdőben arra ébred, hogy a farkasa morog, Osha meg elhúz, és megjelenik az álmában látott szőke srác, aki ezek szerint nagyon is létező. Jojen Reednek hívják, és ő is pont úgy bele tud költözni az állatok bőrébe, mint Bran - a farkas nem is bántja, hanem megnyalja a kezét. Osha egy lándzsával azért a háta mögé lopakodik, mert hozzánk hasonlóan arra kurvára nem számít, hogy Jojennek van egy testvére, Meera, aki viszont Osha nyakára tesz egy kést, és így állnak egy ideig, miközben Bran nem érti, hogy most mi a fasz van. Aztán haverok lesznek és közösen haladnak észak, a Fal felé, mert Jojen szerint arra kell menni.

Screen Shot 2013-04-09 at 12.22.34.png

Harrenhal / úton Zúgó felé

Robb és a csaja smárolna a világ legrondább várában, de nem hagyják nekik, mert jön Ser Bolton, a nyúzott emberes címerrel a mellén, és annyi a dugásnak. Roose Bolton láthatóan nincs vicces kedvében, két levéllel a kezében áll mereven, Robb meg sóhajt egy nagyot, megint nem nyert a Liverpool, mi? Az egyik levél Zúgóból jött, a másik meg Deresből, Robb már tudja, hogy sok jó hírt ma nem fog kapni. Megy is a muterhez, akit alkalmilag egy sötét kapualjban tartanak láncra verve Jamie eleresztése miatt, anyu, meghalt a nagyfater, ja és Theon felégette Derest, és lelépett, Bran meg Rickon meg sehol.

Screen Shot 2013-04-09 at 10.26.43.png

Catelyn Stark azt sem tudja hirtelen kit sirasson, elsőként az apját fogja, mert Robb közli vele, hogy mennek Zúgóba, addig majd Roose Bolton őrködik Harrenhalban. Michelle Fairley nagyon jó a jelenetben, különösen akkor, amikor megtudja, hogy Deresben mindenkit lemészároltak, és a fiait vagy elvitték a Vas-szigetekre, vagy ki tudja mi lett velük. Mindenesetre elindulnak Zúgó felé, ami az öreg Lord Karstraknak nem tetszik, az meg pláne nem, hogy Robb elvette feleségül a csaját, ezzel az egész hadjáratot kockáztatva. Robb csak a vállát vonogatja, nekem nő kellett, majd csatázunk is.

Screen Shot 2013-04-09 at 11.57.05.png

A neje leül Catelyn Stark mellé, és hogy egy kicsit oldja a meglehetősen fagyos hangulatot, segíteni akar neki mert Stark muter éppen nagyon el van foglalva valamivel (fűből-fából-kócból eszkábál rontást távol tartó baszt). Nem tudsz, mondja Cat, ezt csak egy anya készítheti el, és a fiát védi meg. Nahát. Akkor tessen csak munkálkodni, legalább nem az én körmöm szakad be, olvasható le Talisa arcáról, Cat meg cserébe elmeséli, hogyan fohászkodott az istenekhez, hogy emésszék el Havas Jont annak idején, mert nem akart egy fattyút nevelni, mire jött a himlő és majdnem elvitte a gyereket, de Cat csinált neki egy ilyan baszt, és minden jó lett. És most Robbnak csinálja ugyanezt.

Screen Shot 2013-04-09 at 11.57.13.png

Isten tudja hol

Theonnak is szar napja van, kifeszítve tartják fogva valahol és egy nagyon szadista faszi, akiről nem tudjuk, hogy ki, a körme alá tüskét szúr, a lábfejét meg satuba fogja és teker rajta sokat, lelkesen. Theon üvölt, mint a fába szorult féreg, de ez senkit nem hat meg, mondjad a frankót, szólítják fel, minek rohantad le Derest? Theon mond mindent, kellett a vár, nagy a család, meg azt is, hogy a fater kedvéért lett áruló, sőt, a végén, amikor a lábfeje már vélhetően egy gésáéra kezd hasonlítani, azt is kiböki, hogy mert nem szereti a Starkokat, de a kínzója mintha leszarná az egészet. Aztán amikor a csávó távozik, egy samesza odalép Theonhoz, és a fülébe súgja, hogy a tesója küldte, mármint Yara, és majd jól megmenti este - egyet lazít is a satun.

Screen Shot 2013-04-09 at 10.40.12.png

Crownlands

Jamie és Brienne, a Trónok harca C3PO-R2D2 párosa a kontinens közepén kóborol a susnyásban, Jamie láncra verve, Brienne meg nyakig vasban, a kezében a lánc végivel. Az irány ugye Királyvár, mert Catelyn Stark azt mondta, oda vigye a Királyölőt, és cserélje el a két lányára. A küldetéssel csak az a baj, hogy Jamie-t mindenki keresi, Robb is küldött a szökevények után embereket, és Lannister-csatlósok is járják a vidéket, így az országút nem opció, szó szerint árkon-bokron át kell caplatni.

Screen Shot 2013-04-09 at 10.58.45.png

Menet közben Jamie folyamatosan szívatja Brienne-t, különösen nőiességének hiányával, szó esik Renly homoszexualitásáról és Brienne vakhitéről is, amivel Catelyn Starkhoz ragaszkodik - mindez csak azért, mert Jamie Lannister egy igazi gyökér. Az erdőben összefutnak egy öreg fószerrel, aki Brienne szerint nem ismerte fel őket, Jamie meg a szemét forgatja, baszki, nem lehetsz ennyire hülye, engem MINDENKI ismer, nyírd ki az öreget, ha épségben akarsz eljutni Királyvárba. Brienne viszont igazi lovag(nő), lódulj, mondja, és nem gyakja le a bácsit.

Screen Shot 2013-04-09 at 10.59.40.png

Egy hídhoz érve Jamie kicsit szopatja, na, úszunk, vagy sétálunk, kérdi, mert ugye a hídon megláthatnak, a folyóban viszont meglóghatok, nem is értem, miért nem tömi már be a száját valami roggyal a nő. Híd lesz belőle, amin átkelve Jamie egy csellel megszerzi Brienne egyik kardját, és egy kicsit vívnak, de Jamie legyengülve, a kezén bilinccsel nem nagyon tud kárt tenni Brienne-ben, aki könnyedén hárítja a csapásokat. Kinyírhatná Jamie-t, de akkor megszegné esküjét, az meg ugye elképzelhetetlen, szóval marad a lagymatag kardozás, míg Jamie teljesen el nem fárad. És ebben a pillanatban megjelenik a hídon pár lovas, Roose Bolton csatlósai, élükön egy szakállas csávóval, akinek az ötödik jelenetben látott öregember köpte be a szökevényeket. Jamie lemondó/lesújtó tekintettel néz Brienne-re, most nagyon meg fognak baszni minket, azt tudod?

Screen Shot 2013-04-09 at 11.01.37.png

Királyvár

Joffrey, a Pöcsfej éppen pöcsösködik egy sort, és ruhát próbál, mert egy királynak más dolga sincs, mint ilyenekkel foglalkozni. Cersei igyekszik kideríteni, hogy mi a véleménye Margaery-ről, de hiába, mert a gyerek olyan hülye, mint a segg (ezt teszi ugyebár a beltenyészet az ivadékokkal), és nem látja, mennyire veszélyes a csaj. Cersei igen, és aggódik, de az óvatos nyomásra Joffrey azzal reagál, hogy hagyja már őt békén az anyja a királynőjelölt karitatív tevékenységével, mert leszarja, és nem mellesleg neki, a királynak semmit nem KELL tennie, amihez nincs kedve. Cersei, Cersei, szarban vagy, hallod.

Screen Shot 2013-04-09 at 11.21.30.png

Sansa és Shae Kisujjól beszélgetnek, illetve arról, hogy vajh mit akarhat Sansától a faszi. Shae a szemét forgatja, ne már, ez nem lehet ennyire hülye, gondolja, aztán virágnyelven közli a csajjal, hogy meg akarják majd pocsíkolni, de izomból. Sansa nem fogja az adást, de azt megígéri, hogy ha Kisujj egy rossz mozdulatot tesz (csöcsfogás lendületből), akkor szól Shae-nek. A beszélgetésnek Ser Loras érkezése vet véget, viszi Sansát Margaery nagyanyjához, Olenna Tyrellhez, süteményezni.

Screen Shot 2013-04-09 at 11.23.30.png

A néni óriási arc mellesleg, és Sansától azt szeretné megtudni, hogy tulajdonképpen milyen faszi is ez a Joffrey, mert hát az unokája csak hozzá készül feleségül menni. Nagyszerű ember, mondja Sansa, aki úgy remeg, mint a nyárfalevél, mert nem tudja, kiben bízhat és kiben nem, de a Töviskirálynő csak int egyet, ne kamuzz baszki. Sansa erre kiböki, hogy Joffrey egy pöcsfej, amit az öregasszony egy fejbiccentéssel nyugtáz, ja, ezt sejtettem, és még? Sansa észbe kap, bazdmeg, ha itt sokat kutyázom a királyt, ezek összecsomagolnak és mennek haza, én meg lehetek a felesége, ó jaj, nagyszerű ember az, csak kicsit hirtelen. Késő.

Screen Shot 2013-04-09 at 11.40.16.png

Margaeryt nem olyan fából faragták, aki megijed egy szadista kisgyerektől a trón felé vezető úton, így inkább bemegy Joffrey hálótermébe, és úgy tesz, mint akit érdekel a király új játékszere, egy nyílpuska. A nő kiválóan manipulálja a királyt, megyek én veled vadászni, ha kell, és ölök is érted, szó szerint. Joffrey kukija meredezni kezd, Margaery simán nyeregben, már a dugásról is esik pár szó, és kiderül, hogy Renly, Margaery néhai férje csak egyszer akart a nőhöz hozzányúlni, akkor is csak análisan, ami fájdalmas, és nem eredményez gyereket. Na, igen. Joffrey ezen kicsit kiakad, na, ezt a buzulást, ezt betiltatom, oszt aki ilyet csinál, mindet levágatom. A csaj helyesel neki, mert van esze, ez az, királyom, végeztess csak ki, akit akarsz buzulás miatt.

Screen Shot 2013-04-09 at 11.40.51.png

Tyrion szegény, mióta nem a Király Segítője, csak kódorog a várban, de délutánra hazatér a vackába, ahol már Shae várja, hogy egy kicsit leápolja szájjal, aminek Tyrion örül, de annak nem, hogy a csaj ilyen feltűnően mászkál a lakhelye környékén, hisze az apja kilátásba helyezte, hogy kinyírja a kurváját, ha meglátja. Shae felhozza Sansa dolgát, aggódok miatta, mondja, mert Kisujj nagyon át fogja verni. Ki az a hülye, aki bízik Kisujjban, kérdez vissza Tyrion, aki láthatóan leszarja Sansát. Shae csak nem nyugszik, de hát bajban van, nem segítesz rajta? Nem, jó csaj, majd eladják valakinek. Na, ezt nem kellett volna. JÓ CSAJ??? DUGNÁD??? Tyrion meg magyarázkodhat objektivitásról, meg szemekről, amikkel lát, de késő, ebből jól nem jön ki.

Screen Shot 2013-04-09 at 11.41.59.png

A falon túl

Mance Rayder és az új hacukába öltöztetett Havas Jon a hóban halad délnek, vissza a Falhoz, mert mint kiderül, a Vadak is fosnak a zombiktól. Rayder figyelmezteti Havas Jont, hogy ha átveri, simán kibelezi, és elmeséli neki, milyen nehéz volt a Falon túli kilenc népet egyesíteni, mert ezek is pont úgy rühellik egymást, mint a Starkok a Lannisereket. Jon csak hümmög, aztán amikor meglát egy Orell nevű vargot, az álla is leesik, a csávónak homályos a szeme, mert épen egy madárba költözött a lelke, és az Éjjeli Őrség maradványait kémleli, akiket a zombik kaszaboltak le. Ygritte persze kiröhögi Jont, mert ő egy ilyen cinikus fajta.

Screen Shot 2013-04-09 at 12.13.50.png

És ha már Éjjeli Őrség, Ser Mormonték is a Fal felé igyekeznek, de Samu nagyon ki van borulva saját gyávasága miatt, és azért, mert kövér ember nehezen tapossa a hót, ő meg jó nagydarab, és feladná az egész mókát, tessék engem itt hagyni meghalni. Az egyik társa, Rast meg szopatja is, Malacpofának hívja, és baszogatja, legszívesebben a tévén keresztül vágnám szájba, hát ki az, aki nem menekül egy zombi láttán, de most komolyan? Ser Mormont egy ideig tűri a dolgot, aztán megtiltja Samunak, hogy meghaljon, a biztonság kedvéért meg Rastra bízza a védelmét - ha Samu meghal, Rast is meg fog. Nagyszerű.

Screen Shot 2013-04-09 at 12.14.03.png

Riverlands

Utolsó helyszínünk egy újabb kóborgásról szól, esküszöm itt többet gyalogolnak, mint a Gyűrűk urában, pedig az lehetetlennek tűnt még pár éve. Araya, Meleg Pite és Gendry ki tudja merre igyekszik, de Arya szerint eltévedtek. Mire ezt tisztázhatnák, megjelenik pár katona, akik egyik oldalhoz sem tartoznak, mint mondják, ők a vidék lakosságát igyekeznek megvédeni. Egy kis szócsata után megígérik Aryáéknak, hogy ha velük mennek, és esznek egyet, akkor eleresztik őket, ami, látva a fejüket, nem egy életbiztosítás, de a kislánynak nem nagyon van választása.

Screen Shot 2013-04-09 at 12.31.04.png

A népséget Thoros vezeti, egy meglehetősen rosszarcú, de alapjában véve rendesnek tűnő fickó, meg is eteti őket egy fogadóban, és meglepetésre el is engedné a triót, de ekkor az emberei behozzák a Vérebet, akit az erdőben kóborlás közben kaptak el (hogy itt senki nem tud a seggén maradni, hihetetlen), az meg amint meglátja Aryát, menten megkérdezi, hogy te Thoros, mit akarsz a Stark-lánytól? Hoppácsak.

Minden, amit a sorozatról tudni érdemes, itt elolvasható.

A Trónok harca a comment:com-on és az Indexen:

Címkék: trónok harca
73 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tájfájter 2013.04.09. 15:23:16

Pár tévedés van benne szerintem, de persze én angolul néztem meg a könyvet is olvastam:-)

- Jojen nem varg, csak álmodik dolgokat, mint Bran.
- Az öreg nyanya Királyvárban asszem Margaery nagyanyja, nem az anyja.

Durva lesz, ahogy Bran és Arya növekszik, szerintem simán "kinövik" a szerepüket ha csak évente lesz új évad és követik a könyvek megjelenését...

Leadfoot 2013.04.09. 15:28:32

Kicsit fáradt vagyok, úgyhogy ez elején picit gondolkoztam rajta, hogy most kinek van két farka... :-)

Az még semmi, hogy majdnem mindenki kóborol valahova, de soha a büdös életben nem érnek oda, mert mindig eltéríti őket valami.

Amúgy a top jelenetek:
- Tyrion és a nője (egyre jobb, még a hülye akcentusa se zavaró, ellenben Robb csaja rémes) beszélgetése, főleg Ros és Sansa témában. :-)
- Margaery és Jeoffrey
- Ahogy Jeoffrey osztja az anyját. Hatalmas.

Harald Blåtand 2013.04.09. 15:35:34

Két apróság, csak a faszkodás kedvéért: az öreg Karstark Lord, nem Ser. És a Stark fiúkra nem Hodor két *farka* vigyáz, legalábbis remélem :-)
Ha a forgatókönyvírók ezzel a közhelyes Shae féltékeny Sansára baromsággal akarnak a későbbiekre motivációt teremteni, menjenek a picsába. Miért nem lehet egy szemétre írt szereplő egyszerűen szemét :-)?
Tájfájter: jaja, Olenna Redwyne Mace Tyrell anyja.

Harald Blåtand 2013.04.09. 15:43:32

@Harald Blåtand: Hoppá, mégis volt valami hasonló Shae-Sansa fronton, újra kéne olvasni a könyvet :-(
Kisujj viszont kb. annyira tűnik körmönfontnak így, mint egy víziló. Ser Dontos Hollard végleg kimarad? (Fura, pláne hogy a második évad nyitójelenetében meg szerepelt.)

llevadoporelviento 2013.04.09. 15:46:42

A Jojen gyerek már hogy szőke? x)
Btw, Thomas Brodie-Sangster is teli találat a szerepre szerintem, nagyon jó az új cast megint.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2013.04.09. 15:58:40

@lya13:

Eddig abszolút gyerekszínészként ismertem a srácot, de remélem, ha a Trónok harcát nézem, előbb-utóbb nem Az utolsó légió, a Gladiátor vagy az Igazából szerelem fog bevillanni, ha meglátom.:)

egoizm999 2013.04.09. 16:10:44

Miért, hol rossz a melegeknek?
A trnedi szórakozóhelyeken? A média mainstream területén? A divatvilágban?
Vagy hol?

caralho voador 2013.04.09. 16:14:48

"Araya, Meleg Pite és Gendry ki tudja merre igyekszik" Talán Dave Lombardót keresik, ki tudja? :) LOL
Nekem eddig mindenesetre csalódás a két rész, unalmas, vontatott.
Biztos húszmillióan leírták már, de Jaime nem Jamie, nem?

Leadfoot 2013.04.09. 16:22:50

@caralho voador: Egy picit mondjuk tényleg lassan pörögnek az események a rengeteg szál miatt.

caralho voador 2013.04.09. 16:26:04

@Leadfoot: azért aggódom, mert ha most gondot okoz a forgatókönyvírás, mi lesz a későbbiekben, amikorra - szerintem - Martin teljesen elbaszta a regényt a rengeteg átláthatatlan, fölösleges szál behozásával?

llevadoporelviento 2013.04.09. 16:37:45

@Mj: igen, nekem is mindig a kisfiú az "Igazából Szerelem c." filmből marad:) Talán még a Nanny Mcphee-ből is ismerős lehet. Nagyon ennivaló gyerekszínész volt, remélhetőleg a Trónok után is komolyabb szerepekben részesülhet.

sixx · http://comment.blog.hu 2013.04.09. 16:38:43

@mavo: istenfaszát, nem mindegy, milyen sorrendben van? nem forgatókönyvet írok, eszem megáll.

Krogshöj 2013.04.09. 16:49:33

Valahogy ennél a résznél sem éreztem azt a dinamikát, amit az első két évad bármelyik epizódjában. (Lehet, hogy csak azért, mert most olvasás után nézem, azokat meg olvasás előtt láttam?) Az a probléma, hogy a könyvből kivett részek (Tyrion/Tywin, Olenna/Sansa) nagyságrendekkel jobbak, mint a Benioffék által írt új jelenetek. Szükség van ezekre az új jelenetekre, de valahogy nem működnek. Annyira. Persze ez még így is mérföldekkel jobb nálam, mint bármely más most futó sorozat.

kamasuka 2013.04.09. 17:15:42

"A Trónok harcában
is szar a melegeknek"

Miért? Hol szar még? A Spartacusban?

Uva 2013.04.09. 17:26:21

a filmsorozatban pont azok a reszek szarok es kurva unalmasak, amik a konyben nincsenek is. azon gondolkodtam hogy akkor meg minek. pl az a nyulos nyalas bena szerelmes vonal robb starkkal meg a random videki lannyal minek? az egesz sokkal jobb volt a konyvben.

cz80 2013.04.09. 17:29:02

Nagyon tetszett Cat monológja Havas Jonról, és Margery is baromira jo a szerepben. Boleyn Annaként nem tetszett ennyire.

Link elek 2013.04.09. 17:35:19

Aryanak mindket evadban kbasz jo figurak voltak a haverjai.
Kellene neki a harmadikba is :)

Livius 2013.04.09. 18:23:48

Pár átalakítás szerintem nem vált a sorozat előnyére. Sokszor nem csak simán kivesznek egy-egy mellékszereplőt (amit simán meg is értenék), hanem teljesen újra szabják: más név, más indítékok, más családhoz tartozik, stb.
A párbeszédekből még mindig azok a legjobbak, amelyeket egy az egyben a könyvből emeltek át.

HüvelykPanna 2013.04.09. 18:28:25

Imádom, ahogy Jamie zrikálja szegény Briennet! :)Az a fej a hídon pedig, amit ide bevágtál priceless :D

XocoLatte 2013.04.09. 18:34:27

Az első rész, amelyben pöcsfej Jeoffrey tetszett, mármint a színészi játéka. Tényleg átjött a képernyőn is, hogy biza felállt a cerka Margaery taktikus huncutkodásától. Vagy lehet, hogy a nő volt valóban izgató?
Ha Cersei nem vigyáz, a saját fia fogja lefejeztetni, már annyira tele vele a fasza is. (Mondjuk az enyém is, de nekem volna rá megoldási javaslatom, NEM a feji végén fogva a dolgot...)
Olenna-jelenet baromi jó, kérdés, lesz-e még szerep neki osztva?
Mondjon bárki bármit is, Robb nője nekem nagyon bejövős, nem a szerepe vagy a játéka miatt, hanem amúgy. Chaplin unokája vagy sem, igazi mediterrán szép nő.

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.04.09. 18:38:44

Tényleg lehet anyázni, vagy csak úgy mondod? :-)

Akvyr 2013.04.09. 18:49:18

A kölkök tényleg ki fogják nőni a szerepet. Bran kb. két évvel tűnik idősebbnek mint a legutóbb amikor itt abbamaradt a történet.

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.04.09. 18:54:17

(A csávó az első képen hibásan tartja a nyílvesszőt - így nagyon nem oda fog menni, ahova céloz. Szólni kéne a rendezőnek. :-)

Ja, a cikket olvasd át, van egy csomó elírás meg vesszőhiba (tekintsük azt is az elírás egy speciális esetének).

Lehet, hogy ezt a sorozatot kivételesen le kéne töltenem és meg kéne néznem?

scsaba1 2013.04.09. 19:41:34

Kurva jó lett a vége. Jamie nem tudom miért van betojva, Lord (Lady) Brine az előző évadban úgy hentelt le három északit, hogy még csak elő sem vette a saját kardját. Itt meg ketten vannak, fejenként egy-egy karddal a kezükben egy szűk hídon.

vargatom 2013.04.09. 21:06:16

@scsaba1: Lovon vannak... Na meg attól hogy cska pár statisztát láttál, lehet még több a bozótban ;)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.04.09. 21:13:50

Az volt már, hogy ne éljük már bele magunkat ennyire, mert nem igazi? Pedig de nagyon várom :)
Szerencsére Szilárd itt van, mint egy kőszikla.
Joffrey nagyon jó,
@HüvelykPanna: és igen! szerintem is! :D

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.04.09. 21:35:45

@aggyistenbiri:
És szilárdan, mint a közbiztonság. :-)

Ifjabb koromban íjászkodtam, és ha így raktuk fel a vesszőt, az edző leüvöltötte a fejünket.

kerikak 2013.04.09. 21:50:53

@Mj: a Gladiátorban mit játszik? :) tuti nem ő császár unokaöccse, más gyerekre meg nem emlékszem

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2013.04.09. 22:05:11

@llevadoporelviento:

Az itt mutatott formája alapján szerintem simán kinőheti a gyerekszínész imázst.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2013.04.09. 22:08:22

@kerikak:

Maximus fia volt, akit alaposan legázoltak.

ryswell 2013.04.09. 22:46:56

Amit imádtam:
- a töviskirálynő és margaery fantasztikusan játszottak
- a reedek castingja tökéletes volt, jojent kb tényleg igy képzeltem el
- thoros is telitalálat volt :)

Amit utáltam:
- Shae-ből igazán nem kellene ennyire főszereplőt csinálni, ráadásul kimondottan gyenge színésznő. Remélem nem sok hasonló töltelék epizódja lesz tyrionnak, inkább legyen kevesebb, de ütősebb :)
- vargo hoat és a bandája nekem nagyon hiányzik. Ez a Locke se tűnik rossznak, de a kecske vhogy jobb volt. Jhah és a boltonok zászlaja nem jön be. Hol van belőle a rózsaszín???

hot-spot (törölt) 2013.04.09. 23:25:30

A törpe a kedvenc.Imádom ezt a filmet.

hot-spot (törölt) 2013.04.09. 23:28:41

Elképesztően jól válogatott szereplők,zseniális az egész film, a helyszín a történet és minden mozzanata!
Még a legutolsó statiszta is nagyon jól kiválasztott.Minden szereplő főszereplő.A zene is csúcs!
Projektorral meg extra csúcs az egész!

hot-spot (törölt) 2013.04.09. 23:33:27

Nem emlékszem,hogy láttam volna valaha ennél eredetibben, a sötét középkort és az emberi brutalitást bemutató filmet,ahol a kiskorúakat és egyéb kényes témát sem kímélve mutatják be az ember minden mocskos dolgát,gyerekgyilkosság,családon belüli fajtalanság,mindenféle perverzió és aberráltság.Csúcs a film és sokáig nem fogja másik lekőrözni.

Meth, Not even once 2013.04.09. 23:37:48

@Tájfájter: Mivel a könyvek általában 1-1 évet ölelnek fel, és ugyanennyi idő egy-egy évad leforgatása, nem hiszem, hogy nagy gond lenne a gyerekek kinövéséből.

Felagund 2013.04.10. 01:06:16

@Meth, Not even once: Hát, mondjuk ha csak azt vesszük, hogy Isaac Hempstead-Wright (Bran) 12 éves volt, amikor elkezdték, és ha mondjuk 6 évadot számolunk, akkor 18 lesz a végére - nos, de, ez elég nagy változás, ha azt nézzük, hogy a könyvek összesen 2-3 évet fognak át...

vargatom 2013.04.10. 01:21:35

@Meth, Not even once: A könyvek marhára nem egy egész évet ölelnek fel.

A komplett sorozatra meg a showrunnerek 8 évadot számolnak. Lehet kalkulálni Bran életkorát...

Blobov 2013.04.10. 06:21:23

Arya is mekkorát nőtt pár nap alatt :D

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2013.04.10. 06:36:23

@Meth, Not even once: Milyen egy év / könyv? Itt a harmadik évad, azt' a tél még mindig csak coming.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2013.04.10. 06:42:53

Jaime-re meg szájpecek-csuklya kombó és akkor mindenkinek jobb lett volna. (Btw Brienne hogyan képzelte a királyvári túszcserét?)

Yobbágy Fery 2013.04.10. 06:43:03

"Araya, Meleg Pite és Gendry ki tudja merre igyekszik, de Arya szerint eltévedtek."

Nahát, nem is vettem észre, hogy Slayer koncertfilmet néznék. Oh, wait! Csak elírás, Araya nem volt ott.

LAVÓRVAGÁNY 2013.04.10. 08:04:49

Ha az egész évad annyira izgalmas lesz, mint az első két epizód, akkor inkább nézek tvájlájtot...eddig szánalom.

zizi77 2013.04.10. 08:15:58

Ha jól tudom könyvből 7 lesz, de odakint a mi 3. kötetünk 2 részből áll.
Akkor ezek szerint ez az évad csak a "Kardok vihara" feléig fog tartani, hogy kijöjjön a 8 évad?
Az nagy gáz lenne, mert az izgi részek pont a vége felé vannak.

Harald Blåtand 2013.04.10. 08:42:17

@zizi77: Igen, így lesz, de tekintve, hogy a harmadik évad utolsó előtti epizódjának a címe "The Rains of Castamere", valszeg érzik, hogy drámai pontokon kell kettévágni a kötet történeteit ;-)
Egyébként nekem ez a lassabb, mesélősebb tempó jobban bejön, az előző évadban Davos/Stannis szálát pl. szinte megölte, hogy nem maradt elég idő a tisztességes bemutatására. És az is jó, hogy ebben az évadban az epizódcímek szimbolikája eddig szépen összeköti az egyes történetszálakat.

rowi 2013.04.10. 08:44:35

hát jah, Arya...ha vmi igazán nagy bajom van a könyvvel akkor ő az...nem is maga a karakter vagy a színész a sorozatban, mert az nagyon rendben van, ki van találva. ami viszont nincs, hogy követünk egy kb. 10-12 éves kiscsajt egy középkori lovagkirályságban...aki kicsit is belegondol, rájön, hogy semmi szerepe nincs a történet alakításában, semmi. két lehetőség van vagy meghal vagy férjhez adják vkihez...a könyvekben martin...najó ezt hagyjuk, mert kitiltanak spoilerért. a sorozatban mondjuk okosabban használják, beleírják történetszálakba stb. ezek szerint martinnak is feltűnt, hogy ha szerepeltetni akarja a sorozatban, akkor legalább haszna legyen

rowi 2013.04.10. 08:49:55

másrészt aki nem olvasta a könyveket, az ember legyen a talpán aki követi...most plö csak 3 új szereplő volt, Bolton fiával együtt 4. másrészt így aztán lehet ám nyújtani ezt...az első részben szereplők fele nem volt a másodikban és viszont...

rowi 2013.04.10. 08:52:04

@rowi: najó befejezem úgy, hogy polkorrekt legyen. a könyvekben martin kb. tájbemutatásra használja

Harald Blåtand 2013.04.10. 08:54:46

@rowi: A könyvek viszont (legalábbis nekem) elsősorban az emberi jellemekről szólnak, nem Westeros politikájáról - igazából szvsz nem az az érdekes, ki hogy alakítja a westerosi politikát (bár persze kurva izgi), hanem hogy a politika hogy formálja a szereplők jellemét. Arya szálát emellett pont azért szeretem, mert egyfajta alulnézetet közvetít.

rowi 2013.04.10. 09:05:43

@Harald Blåtand: az oké. meg a világnak azok a részei amiket arya szmén keresztül látunk is érdekesek, plö megtudjuk belőle, hogy a várak között tulajdonképpen mi zajlik az országban. én értem ezt a jellemesdit, ezért szeretem többek közt az egészet, de ha már ennyi karakter van, akkor koncentrálhatnánk vmelyik fontosabbra is...

jozicsenko 2013.04.10. 09:08:02

hi!

Sixx: azért ezt a képet ajánlom figyelmedbe:
derek-who.tumblr.com/post/47582976786/game-of-thrones-cast-for-radio-times-natlie-and

az első képen jobboldalt azokkal a km hosszú lábbakkal a sorozatban sajnos rondának írt és nagydarabnak maszkolt szereplőt, Brienne-t alakítja...

sixx · http://comment.blog.hu 2013.04.10. 09:12:28

@jozicsenko: találkoztam vele, élőben azért nincs fotósopp rajta.

Meth, Not even once 2013.04.10. 09:13:02

@tulok ex betonputtó:
A tél nem egy évben egyszer jön Westeroson, hanem sok évben egyszer.

És amúgy de, a könyvek általában egy évet ölelnek fel, ezt a könyvben Dany koráról lehet megállapítani, aki ugye 13 évesen kezdett, és a 4-5 rész alatt (ami ugye egy idő alatt játszódik, szóval itt lehet elcsúszás) 17 éves. Tehát első könyv: 14, második könyv 15, harmadik könyv 16, negyedik-ötödik 17.

Ezen kívül persze az is benne van, hogy a sorozatban mindenki idősebb egy 4 évvel, mint a könyvben.

beacska 2013.04.10. 09:28:46

@rowi: nekem egyik kedvenc szereplőm Arya. Egyrészt érdekesen alakul a sorsa. Hogy érdektelen lenne a történet szempontjából? Mondj még egy fiatalkorú női szereplőt, aki nem törődik bele a tradicíókba, és önkéntesen alakítja a sorsát! Még Danyt is jobban rángatta a "hagyomány", mint őt! Igazi Kékharisnya! Talán csak az Anyakirálynő karaktere vetekszik vele! Meg a most feltűnt Nagyié.
Nekem úgy tűnt olvastad a könyveket. mégis azt állítod, hogy nem lesz köze a dolgok alakulásához??? (fejcsóva)

Tájfájter 2013.04.10. 09:29:35

@Meth, Not even once:

a gáz ott lesz, hogy ez a 4 évvel idősebb gyerekeknél (Bran, Arya színészei) pont a kamaszkorra esik, és a jelek szerint baromira elkezdenek nőni, hirtelen nyúlnak meg.
Bran-nál már nagyon szembetűnő szerintem.

rowi 2013.04.10. 09:36:27

@beacska: a nagy egész szempontjából nézve nincs szerepe. később se. de mondom ez abból fakad, hogy egy középkori lovagkirályságban vagyunk, és egy 10 éves csajról van szó. ami igazán számít az Királyvár (és aki ott van), Dany, a Fal és környéke és Robb. a többi az csak hangulati elem jelenleg. arya később is.

Harald Blåtand 2013.04.10. 09:38:51

@Meth, Not even once: Az első kötet az Aegon partraszállása utáni 298. év elején indul, az ötödik végén pedig még tart a 300. év, vagyis az öt kötet bő három évet ölel fel (bár ugye a 4-5. kötet eseményei kb. párhuzamosan zajlanak). Puskázáshoz:awoiaf.westeros.org/index.php/Timeline_of_major_events

zolij 2013.04.10. 09:49:06

@Tájfájter: jaja, Jojen Reed csak greensight (könyvben talán zöldlátónak volt fordítva), míg Bran warg (skinchanger).

beacska 2013.04.10. 09:51:54

@rowi: mondjuk, lehet, hogy már túlkombináltam a dolgot, de számomra nagyon egy irányba mutatónak tűnik Havas Jon, Bran és Arya sorsa. (a világért sem akarok spoilerezni, igyekszem virágnyelven mondani)

kerikak 2013.04.10. 10:14:48

@Mj: vagy úgy, köszi! :)

rowi 2013.04.10. 10:27:48

@beacska: hátööö...a fal és bran oké, el is lett mondva, hogy utóbbi oda tart. de arya sztem a folyóvidéken kódorog vagy a három folyó vidékén, az meg a nyaktól erősen délre van...

egyébként az ötödik könyvben új fordító van, és új neve van néhány dolognak. néhány kevésbé érdekes mellett Casterly Hill eddig ugye Kaszter-hegy volt, mostantól meg Casterly-hegy, lévén a Casterly az családnév

vargatom 2013.04.10. 10:44:09

@rowi: Szerintem ő nem pont földrajzilag gondolta az egy irányt.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2013.04.10. 11:04:43

@Krogshöj: furcsamód nekem meg ez a második rész nagyon is dinamikusnak és élvezetesnek tűnt, pláne a kódorgó nyitányhoz képest.

mea culpa, de pont a harmadik részt nem olvastam, így számos csavar új. viszont annak örülök, hogy a sorozat számos ponton egyszerűsít a könyvhöz képest, az ötödik részben ember legyen a talpán, aki képes követni még a motivációkat és az addigra tizedelt szereplőket.

Olenna és Margaery hatalmas, tényleg trón közelébe teremtették őket. kíváncsian várom, mit hoznak majd össze Cerseivel diskurálva.
Boltonékat kéne még domborítani, mert a fatty jelen pillanatban még semmitmondó, holott..

Tájfájter 2013.04.10. 11:14:30

@adamskij:

Gondolom a Bolton fattyat azért hagyták ki, mert csak második könyv végén tűnik fel, és főleg a harmadik könyvben domborít. Így kevesebb gázsit kell fizetni a színésznek. Dettó a Reed kölköknek.

Amúgy nekem is tetszik, hogy más szemszögekből, pár szálat kihagyva, vagy rövidre vágva mutat be a sorozat, csak ez a fajta spórolás bosszantó, amikor kihagynak ilyenek miatt karaktereket a történésből, vagy átcsavarják az egészet.

Harald Blåtand 2013.04.10. 11:32:34

@Tájfájter: Pontosabban: csak a második rész végén derül ki, hogy ő ő :-), de inkognitóban elég fontos szerepe van korábban. Így viszont rejtély, hogy a filmen hogyan lesz megalapozva a Theonnal való kapcsolata (persze lerendezhető annyival, hogy Ramsay egy pszichopata állat).

Harald Blåtand 2013.04.10. 11:38:46

@Tájfájter: Annyiból azért nagyon nehéz az adaptálók dolga, hogy Martin szövegében igazából nincsenek lényegtelen részek, jelentéktelennek tűnő epizódok sora függ össze valahogy más jelentéktelennek tűnő epizódokkal, így ha valamit kihúznak (húzni pedig muszáj) máshol máris lazul egy fogaskerék, amit aztán foldozhatnak. Amikért mindenképp kár, azok a quarthi jóslatok.

vargatom 2013.04.10. 11:58:32

@Tájfájter: Ez nem csak a gázsin múlott, egyszerűen 50-60 nevesített szereplő egy tévésorozatba már így is baromi sok (és ebből 20 feletti a kiemelt). Ha még többen lennének, akkor nem lehetne megjegyezni őket, nem jutna elég idő foglalkozni velük, és csak utána jönnek a költségvetésbeli problémák - a színész gázsija, a jelmezek tervezésének és legyártásnak költsége, satöbbi.

A második évadban viszont több mint 15 szereplő hullott el, így lett elég hely az újaknak a harmadikban...

...khm... 2013.04.11. 03:59:09

@sixx:
De azért te rajta lennél, valld be. :-)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.04.12. 03:53:42

Nah, kezd felpörögni, jó lesz ez gecaú.

Egy Nagymuter vs. Robert Baratheon szájkaratét meghallgattam volna!
süti beállítások módosítása