Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 2x03 - Masquerade

2013. április 08. 09:00 - AaannnaaA

Most, hogy Főncsi végre megvan, és újra teljes a létszám, ismét főcímmel nyitunk, amit az évadra a készítők újradizájnoltak. A szöveg ugyanaz, a képek változtak. (Mellesleg Johnnak olyan fejet csináltak arra a pár képkockára, amíg felfelé néz a kamerába, hogy ezért inkább egyik kreátor se kerüljön a szemem elé). Rögtön látványos eseménnyel indítunk, egy férfit látunk kirepülni a sokadik emeletről, hogy aztán egy taxi tetején landoljon – gondolom holtan. Nemsokára nyilván okosabbak leszünk ez ügyben.

Reggel van, John már az irodában, Főncsi gépénél ül, és a Forrással kapcsolatos információkat dolgozza fel – szerintem megelőzésként. Főncsi betoppan, úgyhogy nyomban eltünteti, amin dolgozott, és vigyázzba ugrik. Csodálkozik, hogy Főncsi mit keres ilyen hamar itt, pihennie kellene, sőt ha igényli, elugorhatnak valamikor egy pofa sört bedobni. Főncsi bólint, és láttamozza, hogy Medve már itt is alszik. John megnyugtatja, hogyha bárki akarja őket bántani, Medve tuti széttépi. Akkó jó. Amúgy Johnnak nem sikerült minden nyomot eltüntetnie arról, hogy mivel foglalkozott eddig, mert Főncsi azonnal kiszúrja, hogy egy fénykép van az asztalon Forrásról. John elnézést kér, aztán rögtön terel: új szám jött. (Ezek szerint ezt most ő vette át, függetlenül attól, hogy Főncsi visszatért. Nem rossz.)

1.jpg

A célszemély Sofia Campos, 21 éves, egy brazil diplomata lánya. John elüget megfigyelni. Közben Főncsi sorolja a tudnivalókat: Sofia apja – úgy néz ki – indul a brazil elnökválasztáson, és Brazíliában bezony nem szokatlanok az emberrablások, tehát Sofia valószínűleg célpont. Nem véletlenül van testőre sem, akivel a lány meglehetősen lekezelően beszél. John viszont kiszúrja, hogy a tag nem valami profi, úgyhogy kiiktatja. Na jó, nem arccal előre támad, csupán az üzletben – ahova Sofia és a testőr betér – egy értékes órát a testőr zsebébe csúsztat, a biztonságiak pedig elég gyorsan lekapcsolják a tagot. Sofiának új testőrre lesz szüksége.

Az őrsön Fuszkó Carternek mutatja, hogy Alicia szállodai szobájában talált valamit, amit a rosszfiúk ottfelejtettek. Carternek felcsillan a szeme, mi lenne az? Hát, nem értek hozzá, valami informatikai kütyü, olyasmi, mint egy chip-olvasó. Fuszkó szerint Főncsi megvan, jobb lenne nem belemászni az ügybe tovább, de Carter kíváncsibb ennél, úgyhogy átveszi a cuccokat. Fuszkó azért figyelmezteti, hogy messze vannak ők még Főncsiék szintjétől, ne dugja nagyon mélyre az orrát a dologba.

2.jpg

John az interjúra üget, testőrnek jelentkezett. Főncsi elmondja, hogy nem volt egyszerű olyan iratokat előállítania Johnnak, amik átmentek a konzulátusi ellenőrzésen: egy biztonsági céget és egy hitelintézetet is kellett vennie az ügy érdekében. Szegény! John cserébe megígéri, hogy jó gyerek lesz, és mindent megtesz a bejutásért. Amikor az interjún őt szólítanák, illetve kérik az iratait, kotor kicsit a zsebében, majd egyesével átnyújtja a három másik interjúra várakozó tag iratait. A kis vicces zsebtolvaj. Sofia apja pont erre a jelenetre lép ki, és úgy véli, ha a többiek még a tárcájukra sem tudnak vigyázni, ugyan hogyan tudnának a lányára? Jó kérdés. Így hát John már áll is az asztalával szemben, apuci pedig elmondja, hogy a lánya mennyire fontos neki, és egyben mennyire lehetetlen eset, így Johnnak nem lesz könnyű dolga. Ja, John álneve John Randall. Legalább a kezdőbetűk stimmelnek, ugye. Ekkor betoppan Sofia, aki meglehetősen gyík módon viselkedik. Ránéz hősünkre, és közli, hogy neki nem kell ilyen testőr, mert kancsal. A dög. De Johnnak szeme sem rebben, a nő apja pedig közli, hogy fel van véve. Ha már erre jár, klónozná is Sofia mobilját, de az nem megy, mert a nő kikapcsolva tartja a wifijét, szóval manuálisan kell a nő telefonjához férnie. Lecke feladva.

3.jpg

Este Sofia buliruhában sunnyog kifelé a városba, de John az útját állja: megyünk valahova? Így a nőnek nem marad más választása, jó kislányként beszáll a kocsiba, és hagyja, hogy a testőre vigye el a szórakozóhelyre. Még nem indulnak azonban el, mert John észreveszi, hogy egy BMW-ben két tag figyeli őket, amikor pedig feléjük indulna, azok elhúznak. Félig le tudja olvasni a rendszámot, ezt el is mondja Főncsinek azzal, hogy legyen szíves a többit már ő maga derítse ki. Hát jó.

Johnék megérkeznek a szórakozóhelyre, ahol Sofiát már várja a barátnője, Gabi. John is tületne be utánuk, de a csajok útját állják. Nem hagyja magát lerázni, vagy ő is jön, vagy Sofiának irány haza. Oké jöhetsz, de lazítsd meg a nyakkendődet, és a frizurád is katonásan lenyalt – azzal a csajok beletúrnak. Így már mehetünk. John meglepően jól tűri mindezt. Míg a csajok buliznak, John Főncsitől kérdi, hogy megvan-e már, ki figyelte őket a BMW-ből, de még nincs. Különben is Medve eltereli a figyelmemet. (Főncsi amúgy elég érdekesen barátkozik az ebbel, fog egy teniszlabdát, de nem elhajítja, hogy „hozd vissza!”, hanem csak leteszi a földre. Megnézném azt a kutyát, aki ennyiből megérti, mit akar a gazdi.)

John tovább vizslatja a terepet, aztán döbbenten látja, hogy Sofia már az asztal tetején táncol. Úgyhogy odalép, leszedi a csajt, a vállára dobja, mint egy zsákot, és kicipeli. Király. Másnap persze a nő bemószerolja Johnt az apjának, hogy a vállán cipelte ki a helyiségből, mint egy gorilla, de apu Johnnak ad igazat, így Sofia a maga módján áll bosszút: megyünk vásárolni!

4.jpg

Főncsi hívja Cartert, először azóta, hogy megkerült. Örülnek kicsit egymásnak, aztán a lényegre térnek. Carter kiderítette a töredék rendszám alapján, hogy bérelt autóból figyelték Sofiát. Még nem tudunk mit kezdeni az infóval, de kezdetnek jó. Közben John egy női ruhaüzlet közepén áll, szatyrokkal és ruhákkal feldíszítve, mint egy karácsonyfa. Míg Sofia válogat, ő Főncsivel beszél. Medve közben megkaparintotta a labdát, és felteszi Főncsinek az íróasztalra, aki némi hezitálás után eldobja azt, az eb pedig utána veti magát. John meglepődve hallja fülesén az egyértelműen kutya-játékra utaló hangokat, Főncsi persze tagad. John vigyorog. A kedélyes társalgásnak véget vet, hogy Főncsi kiszúrja: Sofia mozgásban van. John az üzletben hagyja a kiválasztott ruhákat, és a nő után ered. Nem jött messzire, egy férfival találkozik. Gazdag csávó, menő kocsival, nyilván apu nem tud a dologról, azért lépett le a nő a testőre háta mögött. John már itt is van, sőt ha már erre jár, lefényképezi a tagot, aztán odébb állnak Sofiával.

Otthon Sofia apja nagyon mérges, mert a nő a vásárolgatás miatt nagyon fontos eseményt késett le. John vállalja a bűnbak szerepét, miatta késtek, mert dugó volt. Apuka elmorogja, hogy oké, de ma esti fogadásról már ne késsetek. Sofia hálás John segítségéért, majd eltipeg, John pedig kihasználja az alkalmat, hogy a nő itt hagyta a telefonját, és gyorsan klónozza azt.

5.jpg

Carter eljött a hullaházba Alicia Corwin holttestét megszemlélni. Miközben arra vár, hogy bemehessen, távozni lát bentről egy férfit, akiben legnagyobb döbbenetére (és az enyémre is) Snow ügynököt ismeri fel. Enyhén sántít (a legutóbbi Karával való találkozásakor beszedett egy golyót, emlékszünk), és egyáltalán nem akar Carterrel szóba állni. Azt mondja, áthelyezték, azzal távozik. Carter csak les, főleg amikor kiderül, hogy Snow is Alicia testét szemlélte meg. Ezután nyomozónk még jobban kíváncsi a holttestre. Amikor meglátja, észreveszi, hogy a jobb felkarján öt centis seb van, ami a halála után keletkezett. Miután felkaron nem szokás boncolni, elég rejtélyes a seb oka, de még nem leszünk okosabbak, legfeljebb annyival, hogy a boncnok szerint Snow ugyanez után érdeklődött. Hm.

Főncsi kiderítette, hogy a BMW-t, ami követte Johnékat, egy magánnyomozó bérelte ki, bár ez az információ jelenleg sok mindenre nem jó. (Mellesleg Főncsi az irodában egyre jobban barátkozik Medvével, most épp a fekhelyét húzza közelebb az asztalához. Aranyos.) John a klónozott mobilon lehallgatja Sofia és a barátnője, Gabi beszélgetését. Egy bizonyos Paulról van szó, de John nem tudja, ki lehet az. Majd kiderül.

Indulás van, Sofia bulizni megy. Útközben a pirosnál újra feltűnik a korábbi BMW, melléjük hajt, John már majdnem fegyvert ránt, amikor végre kiderül, hogy csak egy fotósról van szó, szorgosan kattogtat. Kinyúl a fotóshoz, elszedi a fényképezőgépet, kiveszi a memóriakártyát, a gépet pedig kihajítja az ablakon, majd továbbhajt. Probléma John-módra megoldva.

6.jpg

Carter az őrsön Snow ügynök névjegykártyájával szemez, majd döntésre jut, és felhívja a rá írt mobilszámot. Azonban nem a férfit éri el, hanem egy hang visszakérdez, hogy kapcsolatba lépett-e az ügynökkel? Amikor Carter kérdi, hogy mégis ki beszél, a vonal megszakad. Különös.

A szórakozóhelyen Sofia a barátnőjét keresi, de Gabi nincs itt. Van helyette négy rosszfiú, mind fegyverrel. Johnnak akad dolga rendesen, de sikerül mindegyiküket lerendeznie (csak egy lövés dördül, a többit kiüti), aztán kikíséri Sofiát. Előtte még lefényképezi a lelőtt tagot, mert különös tetoválás van a füle mögött, ennek jó lesz utána járni. Cartert kéri, hogy segítsen.

Immár otthon John kaját készít a teljesen kiborult Sofiának (csak nekem van ennél a jelenetnél „Több, mint testőr”-ös fílingem?). A nő elmondja végre, hogy ki az a Paul, akiről a barátnőjével beszélt: Paul Romano, szombaton buliztak nála, de semmi különös. Főncsi gyorsan utána néz, és kiderül, a tag piti drogdíler. John beszélne vele, de az nem fog menni, lévén őt láttuk a rész elején az ablakán kirepülni. Méghozzá szombaton halt meg, aznap, mikor Sofia és Gabi is ott volt a lakásán. John kérdi a nőt, mi történt aznap este? Felmentek a barátnőjével, de aztán megjelent egy másik tag, és leléptek. Hogy nézett ki a másik fickó, kérdi John? Felvettük a telefonomra, válaszolja Sofia, és már mutatja is a videót. John látja, hogy a fickó bizony egyike azoknak, akik a klubban az előbb Sofiára támadtak. John szerint Paul halála nem öngyilkosság volt, a másik tagot pedig Sofia és Gabi korábban látta, sőt felvette a tetthelyen, ez lehet a probléma. Ajaj. Sofiának itt van John, hogy vigyázzon rá, de hol van Gabi? Már egy ideje nem válaszol Sofia üzeneteire. John szerint ideje bemérni a mobilját, erre Cartert kéri meg.

7.jpg

Másnap reggel Főncsi a Sofia telefonjáról vett felvételt elküldi Carternek azzal, hogy próbálja meg kideríteni, ki látható a képen Paul mellett. Oké. Ezután Főncsi úgy dönt, elviszi Medvét sétálni. A kis cuki maga hozza a pórázát a szájában. Előtte kapjon valami hamit, mondja Főncsi, azzal a fiókba nyúl, ahol ismét Forrás fényképével néz farkasszemet. Ledermed. Úgy tűnik, nehezen múlik az átélt trauma hatása. Nem lesz ebből séta szerintem.

Carter bemérte Gabi mobilját, de sajnos a hullaházban, a lányt megölték. Sofia kiakad a hírtől, magát okolja a barátnője halála miatt. John elviszi egy nyugodt helyre, ahol kibőgheti magát. Közben arra kéri Főncsit, vegye át Sofia felügyeletét, mert ő Gabi gyilkosa után eredne. Főncsi pár másodpercig hezitál, aztán Medvével útnak indul. Nem jutnak messzire, néhány lépés után a gyalogátkelőhely közepén dermed le, rohadtul nem volt még lelkileg felkészülve emberek közé lépni. Autók száguldanak körülöttük, de ő csak bénultan áll, Medve pedig hűségesen toporog mellette. Aztán már csak azt látjuk, ahogy visszabotorkál az irodába, és szól Johnnak, hogy mégsem tud jönni. Oké, akkor Fuszkó lesz a nyertes, nyugtázza John. Sofiával lelkiznek még kicsit, John elárulja, hogy érezte már ő is hasonlóan reménytelenül magát, akkor egy ember a kezét nyújtotta, célt adott az életének, és rendbe jöttek a dolgok. Főncsi is hallja mindezt, és persze meghatódik. John ezután átadja Sofiát Fuszkónak, hogy ő maga a gyilkosok nyomába eredhessen.

8.jpg

Estére Carternek sikerült azonosítani a rosszfiút Sofia telefonjának videójáról. Montgomery (Monty) Spencer. Szintén kábítószerrel kereskedik. Ahogy John és Carter a témát rágja, rájönnek, hogy a két rosszfiú mögött kell állnia egy gazdag harmadiknak, aki a bizniszt finanszírozta. Már csak azt kell kideríteni, ki lehet az. Carter tudja a bár címét, ahol Monty lógni szokott, talán ha együtt (!!) odamennek, ki tudják deríteni az ipse címét. Oké.

Közben Fuszkó már az esti fogadáson felvigyázza Sofiát. Főncsi hívja, aki mellesleg úgy van a telefonjába elmentve, hogy „Mr. Jó Hír”. A kis vicces. Fuszkó megnyugtatja, hogy Sofia most biztonságban van, de Főncsi közben még mindig a nő telefonjának felvételeit elemzi, és olyasmit lát, amitől a haja égnek áll. Még nem tudjuk meg mi az.

9.jpg

John és Carter megérkeznek a bár elé, ahol Monty cimbizni szokott. Vitatkoznak egy kört, hogy ki maradjon a kocsiban, ki menjen be. Végül John kér három és fél percet, aztán jöhet Carter. Carter kontráz: három és fél perc? Legalább tízen vannak odabent. Oké, felel John, akkor legyen négy. (Hatalmas!) John besétál, mi pedig visszatérünk Fuszkóékhoz a fogadásra. Sofia apja bejelenti, hogy indul a brazil elnökválasztáson. Mindenki örömködik, de Sofia kissé megviselt, Fuszkó elkíséri a mosdóba. A nőnek csörög a telefonja, a fiúja hívja. Most nem tud menni, de a férfi győzködi, hogy odakint várja. Sofia lelép, gondolom az ablakon át.

John eközben a bárban kiüti az összes tagot, végül Carter is csatlakozik, egyet ő lő le. De információt Monty lelőhelyéről nem tudnak meg. Azt viszont igen, mit látott Főncsi Sofia felvételén: a barátját, Jacket. Tehát ő áll az egész hátterében, Sofia pedig most mászott ki hozzá az ablakon. Szarban vagyunk!

10.jpg

Főncsi azonnal hívja Fuszkót, hogy helyzet van. Ő még mindig a mosdó előtt áll, úgy hiszi, bent van a lány. Hát rohadtul nem, úgyhogy irány utána. Sofia eközben odaér a barátjához, ahol nemcsak a férfi várja, hanem Monty, a gyilkos is, fegyverrel a kezében. Jack elmondja, hogy a pénz miatt csinálta az egészet, és Monty hajította ki az ablakon Pault. Sofia megdöbben, de nincs rá sok ideje, mert Monty már hurcolja is elfele. Saját kocsijába ülteti be a nőt, ott nézi meg a nő telefonján a felvételt. Megkérdi, hogy kinek adta még át Sofia a felvételt, de ő azt mondja, senkinek. Az jó, felel Monty, stukkert emel a nőre, de végre itt van Fuszkó, bezúzza a kocsi ablakát, és fegyvert fog Montyra. A férfinak azonban szeme sem rebben, egyszerűen kinyúl Fuszkó fegyveréért, és elszedi tőle. Sofia közben kiugrott a kocsiból, most Fuszkó háta mögött bújik meg. Monty is kiszáll, nyeregben érzi magát, mindkettőt eltenné láb alól. Ebben a pillanatban autó száguld feléjük az úton oldalról, Carter és John az, Carter vezet. A leggyorsabb megoldást választják: belehajtanak Monty autójába, ami így messzire löki a rosszfiút, gond megoldva. Nagyon laza.

11.jpg

Carterék elviszik a tagot, de Johnnak még meg kell találnia Sofia hazug pasiját. Aki – mint látjuk – otthon pont repülőjegyet rendel magának, abban a meggyőződésben, hogy minden szálat elvarr. Nincs szerencséje, John ront be, és meglóbálja az erkélyről, a sokadik emeletről. Sofia is itt van, tőle kérdi, hogy akkor most lehajítsam-e az exedet? Sofia nemet mond, így a rosszfiú nem tanul meg repülni, de a sittre azért beutalják. John és Sofia elbúcsúznak egymástól, most már nem fenyegeti veszély a nőt.

12.jpg

Cartert az őrsön egy CIA ügynöknő várja azzal, hogy Snow ügynök felől érdeklődött, tudna-e erről többet mondani? Nem, osztja ki a nőt, a sajátjaitokat keressétek meg magatok! Nem rossz.

Látjuk még az előző részekben megismert hidegvérű gyilokot is, aki az azóta már halott Weeks főnökének jelenti, hogy talált valamit Alicia testében. Ezek szerint ő volt az, aki felvágta a halott felkarját, még Carter előtt. Hogy mit talált? Valami kütyüt nézeget, nem tudjuk mi az, de a főnöke utasítja, hogy azonnal vigye hozzá.

Snow ügynökre is vetünk egy pillantást. Egy pince-szerű helyiségben ücsörög, Kara Stanton lép hozzá. Snow jelenti, hogy Alicia halott, így tőle már nem fogja megtudni, hogy ki küldte annak idején őt és Johnt Kínába (meghalni). Az is kiderül, hogyan irányítja Kara egykori főnökét. Nem aprózta el, Snow testére ugyanis egy bomba van erősítve, baszki!

Végül pedig az irodában Főncsit látjuk, amint most már ő maga is Forrás ügyén dolgozik, gondolom azt keresi merre lehet, mit tudhat. John is itt van, kimozdítja Főncsit, elviszi sörözni, így együtt (na és Medve, természetesen) végre kilépnek az irodából.

.... és a végére ismét egy kis cukiságban tobzódás ....

Bear1.jpg

Bear2.jpg

Bear3.jpg

9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lambofangirl 2013.04.09. 16:20:44

MIndig elcsodálkozom azon, h Főncsinek honnan van ennyi pénze, h minden alkalommal több tízmillió cégeket vásárol, amikor csak szükséges :D

AaannnaaA 2013.04.09. 16:47:07

@lambofangirl: Milliárdos, szóval nem lehet olyan nagy ügy. :)
Meg ha emlékszel, pl. abban a részben, ahol a bróker fiút mentették meg (1x16), ott a kockáztatott pénze sokszorosát nyerte vissza. Nyilván ért ezekhez a dolgokhoz.

lambofangirl 2013.04.11. 14:48:37

Tényleg el is felejtettem :)
Medve pedig változatlanul cuki ;)

AaannnaaA 2013.04.11. 16:28:35

@lambofangirl: Össze is vágtam egy két perces videót a cukiságaiból, kb. az 5. rész végére be akartam tenni, de aztán nem sikerült. Majd újra megpróbálom, de közben még annyi jó jelenete volt, hogy azokat is bele kellene vágni a videóba. A végén aztán túl hosszú lenne.

Neoprimitív 2013.04.11. 17:49:00

@AaannnaaA: Az ugye megvan, hogy Bear-nek saját twitter accountja van, amire időnként nagyon aranyos dolgokat irkálnak a készítők, persze flamandul? Részben bölcselkedő idézeteket (végül is egy könyvtárban tartják), részben kommentárokat. A gugli fordító segít, ha valakinek kicsit hiányos a flamand nyelvtudása :)

twitter.com/BearDeHond

AaannnaaA 2013.04.11. 22:17:55

@Neoprimitív: Köszi, hogy szóltál. Nem vagyok twitteren, így nem tudtam róla. Most megnéztem. Sajnos a gugli fordító ilyenkor lóf.-t sem ér, pont a lényeg veszik el. Pedig biztos jópofák, amiket írnak.

Neoprimitív 2013.04.11. 22:20:57

@AaannnaaA: Igaz, elfelejtettem mondani, hogy én angolra fordíttatom vele, úgy azért egészen jól működik.

AaannnaaA 2013.04.11. 22:53:55

@Neoprimitív: Köszi a kulisszatitkot :)
A magyarra fordító ehhez képest rettenetesen gyatra.
süti beállítások módosítása