Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Honey Boo Boo színre lép 1x08 – Mama spagettije

2013. április 06. 12:00 - triforce

Boltolásról van szó. Át kell menni a szemközt található benzinkúthoz, de ki menjen? Úgy felcsapnak az indulatok, mintha Mordorig kéne elvinni az Egy Gyűrűt. A vége az lesz, hogy mindenki. Itt megismerjük a nyakán, fülén és fogán is aranyat viselő boltvezetőt, Dontát. Ő mindig felröhög, amikor meglátja a boltba mezítláb átdzsesszelő Pumpkint, és már csak flintstone-ozásnak hívja a fura szokást. A másik bolti alkalmazott is röhög rajta, de hozzáteszi, hogy így kényelmes, vidéken vagyunk, nincs ezzel amúgy semmi gond. Alana túlmozgásához is hozzászoktak már – most is épp szemüvegeket próbálgat meg rohangál fel-alá. Meg amúgy is átjön a család minden nap, törzsvásárlók a helyen. Donta is egyetért, színesítik McIntyre városát, akár csak az ő fogsora – és vigyorog mellé egy dollárosat. Bling!

ep8_1.png

Sugar Bear és Alana közös programra készülnek, hogy erősítsék kicsit az apa-lánya kapcsolatukat. A Fun Factory nevű játszóházba mennek, amire Sugar Bear szerint nagy szükség van, mert túl gyorsan nőnek fel a lányok. Amíg ők utaznak, látunk pár régi képet Alanáról. No! Kiderül, hogy újszülöttnek még nem volt kövér. A kocsiban a labdákkal teleszórt medencéről beszélgetnek, ami nagyon megindítja Alana fantáziáját. Mi van a medencében? Mi van, ha akkorák a labdák, mint az ő feje? Mi van, ha akkorák a labdák, mint az egész autó? A helyre érve Alana sorra próbálja a különböző játékokat, amihez gép is tartozik, abból tömegesen potyognak ki a kuponok. Gondolom az is jó lesz majd valamire.

ep8_2.png

Apa és lánya aztán elmegy görkorizni, amihez kapnak gurulós járókeretet is, hogy ne essenek el annyiszor. Hatalmas küzdelem árán felkerülnek Alana lábára a görkorcsolyák, próbálgatja őket, de valami nem stimmel. Ja, fordítva vette fel őket. Bemennek a pályára, szerencsére más nincs ott, ezért senkit nem zavarnak a bukdácsolással. Elnézve őket, a napnál is világosabb, hogy Sugar Bear a kislány anyja. De nem bírják tovább, leveszik a korikat, és zokniban rohangálnak a pályán a gurulós keretekkel. Redneck balett! Lassan elfáradnak, mennek beváltani a kuponokat. A temérdek jegyet végül egy hatalmas gumikalapácsra váltják, és ezzel indulnak is haza.

ep8_3.png

Férfiak, ezt a bekezdést hagyjátok ki! Könyörgöm! Undorító dologról lesz szó, a szülésről. Ha tehetném, kitörölném az agyamból, amit itt láttam és eltüntetném minden nyomát, de ugye az alázat, a hivatástudat és a média felelőssége nem engedi. Szóval Anna és a Kaitlyn a téma. Chickadee két hétre van a kiírt szüléstől, nagy nyomást érez a hátsója táján. Pumpkinnek muszáj elmondania, hogy a gyerek nem ott jön ki, amit anyukának muszáj azzal megtoldania, hogy a szülés előtt úgyis összepiszkítja magát a nő. A reakciót látva nem tudja abbahagyni, és rátér az aranyérre. Sőt, igazából azt is csodálja, hogy Chickadee aranyere nem bukkant még elő. Alana ezekből már rájött, hogy a szülés nem túl luxy. Ennyit a megélt gyerekkorról. Az orvos kitágította Chickadee méhszáját pár napja, ami már három centire kinyílt. Aztán még ezt a témát feszegetik, de nem bírom tovább. Ez a biohorror, nem a Videodrome.

ep8_4.png

Végre váltunk, vééégre! Alana kitalálja, hogy játszanak „Nicsak, ki lehelt". Ez arról szól, hogy van egy játékos, akinek becsukott szemmel kell beazonosítani a rá lehelő családtagját. Alana kezdi, és Pumpkinra tippel Chubbs leheletéből. Másodjára már tényleg Pumpkin jön, és van annyira büdös a szája, hogy ezúttal teljes magabiztossággal tippeljen rá Alana. Úgyhogy Pumpkin veszi át a kendőt. Egyből olyan szagot fog, hogy ijedtében hátrahőköl úgy két métert. Ú, Sugar Bear! – a legkisebb kétség nélkül vágja rá helyesen Pumpkin. Még Chubbs is rálehel egyet a lányra, ami már nem lepi meg Pumpkint, de a hányingert azért kihozza belőle. Chubbs közli, hogy ő egyébként nem mos fogat, csak különleges alkalmakkor. Fincsi. A székbe Sugar Bear ül, a fuvallatot pedig anyuka szogláltatja, de nem is akárhogy. Finoman Sugar Bear felé hajol, és alig pár centiről lehel rá férfija arcára. Sugar Bear hosszú másodpercekig csak szívja magába az illatot, majd lágyan azt mondja: June. Köszönjük meg, hogy a gyerekek is résztvevői a játéknak, mert máskülönben most belelátnánk, hogy romantikázik ez a két ember. Bohóckodnak tovább a játékkal, aztán feláll Chickadee, és közli, hogy ő kicsit bepisilt. Azt hiszem, már egyértelműen ez a leggusztustalanabb része a sorozatnak. A pontokat még összeszámolják – Chubbs magabiztosan nyert –, és szerencsére ugrunk.

ep8_5.png

Pénzt kéne még spórolni, mondja anyuka, és Alanával már ki is találtak valamit. Limonádés standot kéne felállítani! Az ötlet jó, csak tudják leírni, hogy Lemonade. Nehéz szó. Anyuka szerencsére isteni limonádét csinál, be is avat minket a titkába: sok cukor és rengeteg citromlé. Ezúttal 2,5 kiló cukor és 7 liter citromlé kerül a limonádéba, víz viszont csak mutatóba. Egészségünkre! Kiállnak az úthoz, Pumpkin táblát lenget a kocsiknak, de inkább tűnik nagyon hányatott sorsú prostinak, mint jószándékú tinédzsernek, úgyhogy senki nem áll meg. Alana is beáll mellé – így már azért egyértelműbb az üzenet –, jön is egy helyi fiatal kipróbálni a nedűt. Beindul az üzlet, kettő, három, négy... csak úgy sorakoznak a vevők. Összesen 25 dolcsit szereznek pár óra alatt. De Alana megunja, elmegy fürödni, és ezzel be is zárták a boltot.

ep8_6.png

Az epizód nagyon súlyos jelenetekkel kezdődött – gondoltam, amíg meg nem láttam a következőt. Anyuka a konyhában van, és FŐZ. Először a nyolc rész alatt, reményeim szerint egyben utoljára is. June könnyező szemmel meséli, hogy a vadak nem vándorolnak annyit idén, mint szeretnék, ezért nem is ütnek el belőlük valami sokat, így lőttek a fő fehérjeforrásuknak. Na, de mit is főz anyuka? Spagettit régi családi recept szerint. Tényleg egyedi a recept, még egy menzán se lehetne ételként eladni. A flancos szósz helyett nemes egyszerűséggel összeolvasztott margarin és ketchup kell csak hozzá a tésztán kívül. A kaja kész is van. Ezt onnan tudni, hogy a konyhaszekrényre dobva ott is marad. Tyű. Mindenki vályúhoz! Felkeltik Sugar Beart is. Ő négyszemközt arról mesél, hogy June milyen jól főz.

ep8_7.png

Ennél két sokkolóbb dolog is következik: 1. tényleg mindenki imádja a cuccot. 2. ahogy esznek. Értem én, hogy a vidéki Georgiában talán a kommunizmusnak még nagyobb a támogatottsága, mint a spanyol etikettnek, de azért a kurva villát tanulják már meg kezelni. De a család úgy tömi magába a spagettit, mintha ambrózia lenne. Elégedetten és boldogan kapkodják a falatokat, én meg úgy döntök, hogy ma már nem leszek éhes. Talán majd holnap. Vagy soha.

26 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G_Norton 2013.04.06. 12:49:14

Hatalmas respekt, hogy még mindig bírod ezt hogyvoltozni. Ebből egy részt láttam, mindjárt kőkeményen Sugar Bear fejét látva, elég kemény volt. Ezt a részt még elképzelni is durva, a "spagettitől" konkrétan felfordult a gyomrom ebéd után.:D

apple6aba 2013.04.06. 13:32:08

Köszönöm.
Sajnos a leírás nem tudja teljes egészében visszaadni a vizuális látványt, de elolvasva előjött megint a kép.
Így ebéd után megint a gyomrommal harcolok, és egyenlőre nyerésben vagyok.
De félek, még egy ilyen epizód, és győz az igazság, és bármilyen típusú étel át fog bennem állni búvár (lemegy-feljön) üzemmódba!

Talán még annyit, hogy először Jabba dobta fel a tésztát a - gondolom, makulátlanul tiszta - konyhaszekrényre, majd Jabba Jr is, aztán Jabba Jr leette onnan mindkettőt.

apple6aba 2013.04.06. 13:33:34

@G_Norton:
Hidd el, nem tudod elképzelni!

Rabyn 2013.04.06. 15:32:40

Abba ne hagyd a hogyvolt írását! Feldobja a napjaimat itt idegenben!:)))

Gesp 2013.04.06. 15:48:57

Ez se semmi HV lett. :D
Hogy lehet így élni? Istenem, hogy?
Nem tudnak enni rendesen, csak zabálni. A csaj 12 éves létére nem tudja leírni, hogy limonádé. Finganak egész nap..meg még mellé az extra szokásaik.
Az elütött állatokat összeszedik és aztán azt eszik meg? Igaz, mi baja van annak?! :D
Szülés téma: én láttam élőben. Kórházban dolgozok. Amikor még az iskolában gyakorlatra jártunk, mindenkinek el kellett menni megnézni egy szülést is, benne volt a tantervben. :D Mai napig kísért, mondjuk úgy. Azért olyan nincs, hogy összeszarja magát a nő, mert az ellen már tesznek, lehet h Georgiában még nem. :D Na mindegy, örök emlék marad :D :D 25 vagyok, hímnemű. Saját gyerekem még nincs, de szerintem már nem is lesz, mert ahhoz 17 évesen kellett volna felcsinálnom valakit. :D

szövegíró 2013.04.06. 18:40:57

Azért örülök, hogy ennyien nézitek, legalább nem hiába írom a magyar szövegeit. :-) Amúgy a végére - ill. még nem vagyok a végén - már egészen megkedveltem őket. Viszont olyan, mintha csak férfiak néznék a Boo Boo családot (?) - ami a szülést illeti, nekem két gyerekem is van és egyáltalán nem volt gusztustalan az érkezésük.

Nyílméregbéka 2013.04.06. 19:48:13

Ódejó, hogy a limonádés résznél aszem volt egy reklámblokk, ami alatt elkapcsoltam és elfelejtettem visszanézni. A hogyvoltból látom mekkora szerencsém volt, hogy lemaradtam a végéről, biztos soha nem tudnék még egyszer ugyanúgy nézni egy spagettire (egyik kedvenc ételem)azután...:)

apple6aba 2013.04.06. 20:03:01

@szövegíró:
Hogy miért férfiak nézik?
Mert csak a férfiak tudnak rajta nevetni, a nők szerint ennek az undorító családnak az élete nézhetetlen.

okostojás26 2013.04.07. 02:07:19

Kiscsaj főzés közben mászkál a konyhaszekrényen... -.-'

apple6aba 2013.04.07. 16:51:53

triforce!

Mikorra várható a következő rész HV-ja?

szövegíró 2013.04.08. 09:14:44

@apple6aba:
Hoppá, erre nem gondoltam. Viszont: Az USÁ-ban szinte csak nők írják róla a recap-eket.

szövegíró 2013.04.08. 09:16:52

@triforce:
Amúgy ez a 8. epizód a TLC-n tényleg így ment le? (Én nem nézem a TV-ben.) Csak azért, mert elvileg pár rész ki van hagyva az EU verzióból az USA-hoz képest. Pl. épp az a bizonyos aranyeres.

sorica123 (törölt) 2013.04.08. 10:55:48

@szövegíró: nyilván nem maga a szülés olyan nagyon gusztustalan dolog, hanem, hogy egy csomó embernek azonnal a gátrepedés-bepisilés-bekakálás-aranyér stb jut róla sz eszébe, holott, bár nem egy egyszerű folyamat, de ennyire nem kötelező biohorrorosnak lennie:) Bár nem vagyok szülésznő, de feltételezem, hogy sok dolog van, ami nem mindegy:)
Amúgy valszeg a tuskó humor miatt nézik inkább faszik a sorozatot. Mondjuk én se feltétlen ülnék le elé - kicsit idiótán érzem magam az ilyen műsorokkal, mert deklaráltan arra valók, hogy a szereplőkhöz képest zseninek érezzem magam. Ami pl ebben az esetben nem kunszt (nem rossz arcok, de rrrrretttttenetesen buták és bunkócik).

apple6aba 2013.04.08. 19:49:12

@szövegíró:
Minden elismerésem a fordításért. Mondjuk jómagam nagyon töröm az angolt, de hogy neked hogy jutott eszedbe a "parasztelvakítás" szó, az nem fér a fejembe. Gondolom, hogy a szöveg fordításakor eléggé le kell menni alfába. Vagy tévednék?

Már nagyon várom a következő rész HV-ját. Többször hangosan felröhögtem közben.
Remélem, "triforce" nem hagy ki semmi fontosat belőle, és még a tüsszentéses részeket is kommentálja!

triforce 2013.04.08. 20:31:12

@apple6aba: igyekszem, de így is rengeteg válogatással jár a HV.
Eddig mindig hétvégén kerültek ki a posztok, valószínűleg ezután is.

@szövegíró: a US-verzió és angol nyelvű szövegkönyv alapján írom a HV-t. Esetleg a kommentelők tudják megmondani, hogy írtam-e bármi olyat, ami nem szerepelt az itthoni adásban.

A terhességhez kapcsolódó jeleneteket elég rosszul bírtam, talán ezért volt a szokásosnál is szubjektívebb az a rész. Hülyén hangzik pont tőlem, de elég gyenge a gyomrom.

@sorica123: fogalmam sincs, hogy tényleg inkább férfiak nézik-e. A cukiságra talán fogékonyabbak a nők, a gusztustalanságra a férfiak, de a műsor üzenete elég unisex ahhoz, hogy mindenkinek megérje egy próbát tennie.
Magyar mércével tagadhatatlanul műveletlen és igénytelen a család, ugyanakkor hihetetlenül összetartóak, pozitívak, támogatják a közösségüket és szeretik saját magukat is. Ami pedig igazán megdöbbentő volt, hogy Alana 6 évesen tök jól olvas és számol. Azt nagyon sajnálom, hogy ez nagyon sok nézőnek és haternek nem esik le. Az egyik kedvenc haterem pl. undorodik HBB-től, de imádja az Apró szépségeket...

apple6aba 2013.04.08. 21:19:22

@triforce:
Ha jól tudom, 2012.augusztusában adták az első adást, amely arról a nyárról szólt. Alana 2005.08.28-ám született, ergo 7 éves volt, amikor a film készült. Gondolom, elsős lehetett a forgatáskor. Miért ne tudna olvasni, írni, számolni?

A család esetében a összetartásról, a pozitív hozzáállásról igazad van.
De ezeket a pozitívumokat messze felülírja az, hogy az adás inkább szórakoztató, és legfőképpen természetes, nem megjátszott.

Ja, a nőknek melyik cukiságot szántad? Glitzy malacot, a spagetti receptjét, vagy CukiMaci szarvasszobrát?
Ha már unisex az adás.

triforce 2013.04.08. 21:46:30

@apple6aba: Az olvasást nem úgy értem, hogy képes olvasni, hanem, hogy tud értően olvasni. Lehet, hogy rég jártam már iskolába, de szerintem elég jó eredmény egy hétévestől, ha érti, hogy mi van az újságokból kivágott kuponokra írva, és ki is tudja számolni, hogy akkor mennyi lesz 10db $2-os akármi 50%-os kedvezménnyel.

Természetesen azért nézzük a sorozatot, mert szórakoztató. Egyedül az zavar, ha az első benyomás alapján elutasító valaki vele szemben. De persze ehhez sincs semmi közöm, mindenkinek szíve joga.

Elég gyakran látok olyasmit a műsorban, amit cukinak érzek. Pl.: Chickadee ultrahangja nagyon meghitt volt, Alana szinte mindig az, de Glitzyvel együtt különösen az volt. Sugar Bear együgyűsége nagyon tud idegesíteni, ugyanakkor megható, hogy mennyire szereti az egész családját. Remélem nem voltam félreérthető, ez nem csak a nőknek lehet érdekes, ahogy a gusztustalanság sem egyedül a férfiakat szórakoztatja. Én spec. cukiság nélkül pár rész után kukáztam volna a sorozatot.

szövegíró 2013.04.09. 09:52:31

@sorica123:
Igen, nem túl műveltek, ez tény, de nézzünk szembe a valósággal, az USA-ban azért elég sokan élnek ilyenek (is). Sőt, szerintem nem is kell olyan messzire menni...
Másrészről viszont vidámak, szórakoztatóak, összetartóak és jól érzik magukat a bőrükben, még annak ellenére is, ahogyan kinéznek és ahogyan anyagilag állnak. Ami azért nem rossz dolog ebben a mai világban, ahol szinte már kötelező "trendinek" lenni.
Végre valakik, akik felvállalják önmagukat és a műveletlenségük ellenére valódi egyéniségek tudnak maradni. Különben meg szerintem bizonyos szinten tisztában vannak ám ők a határaikkal és annyira nem is hülyék, ha leesett nekik, hogy a műsorból sokat profitálhatnak.

szövegíró 2013.04.09. 09:56:33

@triforce:
Köszi az infót! Igen, pl. ebben a részben a szüléses téma rövidebbre volt vágva a magyarban, ill. a bepisilés is kimaradt. Amúgy az angol nyelvű szövegkönyvben én is látom ezeket, csak a kép hozzá nálam az EU-s, az alapján kell dolgoznom. De akkor így oké, értem, nem pánikolok, hogy netán más ment le adásban, mint amit írtam. :-)

szövegíró 2013.04.09. 10:02:26

@apple6aba:
Köszi! :-) A fordításnál az a lényeg, hogy elég jól kell ismerni a magyar nyelvet - persze az angolt is, de az csak az első lépés.
Azt hiszem, Alana 6 éves volt, amikor az első részek készültek, forgatás közben érkezett el a 7. születésnapja.

szövegíró 2013.04.09. 10:07:02

@triforce:
Nekem nagyon is lejött Alana olvasási-számolási tudománya, különösen, hogy a saját gyerekem most elsős (bár ő már tudott előtte olvasni, de látom, hogyan haladnak az osztálytársai a dologgal) és én is tök nagy pozitívumként értékeltem. Bár úgy tudom, az USA-ban (és azt hiszem, Angliában is) az, ami nálunk még az óvoda vége, ott már iskolának számít, vagyis kicsit korábban kezdik tanulni a betűket.
És igen, szerintem is a pozitív életszemléletet kell értékelni bennük, a táplálkozási és viselkedési anomáliák ellenére tényleg összetartó és működő családot alkotnak.
Köszi a klassz HV-ket!

Gesp 2013.04.09. 18:29:00

Most az anyagi helyzetükről jutott eszembe. Olvastam, hogy egy epizódért 50 ezer dollárt( majdnem 12 millió forint) kapnak. Ennyit kapnak és kész vagy mindenkinek külön "gázsija" van, mert ha kiszámolom, akkor leadtak már 15 részt meg még néhányat. 15 rész = 180 millió forint.

triforce 2013.04.09. 18:40:03

@Gesp: Epizódonként 15 ezerről írtak eddig. Az 50 ezer valószínűleg a második évadtól szól. De ha ezt megtaláltad, akkor tuti azt is, hogy az egész a lányok megtakarítási számláira megy.

szekőcei 2013.04.11. 14:40:51

elképzeltem azt a spagettit - és gyíkká változtam.. :(

Farkasokkal táncoló 2013.04.21. 21:29:49

Jaj nem hittem volna, hogy erről is van hogyvolt! :-)
Az az igazság, hogy megnéztem az első részt, és nem tudtam leszakadni a képernyőről, pont úgy éreztem magam, mint az Állatkertben az óriáscsótányoknál, ilyen ronda állat nincsen!

Az, hogy egy hasas, pufók tuskókezű-lábú 7 éves, akinek csakis önbizalma van de abból aztán sok miss Amerika akar lenni, és ezt még komolyan is veszik a szülei, még csak-csak, szoktam nézni azokat a gyerek szépségversenyeket, ahol az anyák módszeresen kínozzák a lánygyerekeiket, még egészen érthető volt, látva a kikészítés előtti felhozatalt, ahol tök hétköznapi csunyácska kislányokból festenek szépségkirálynőt, meg már terhesen beneveznek a leendő lányukkal a versenyekre, szóval ahhoz képest ez smafu.

Na de az anya... az egész család... az, hogy beszarik a malac, de azért Alana vele alszik, hogy egymás szájába lehelnek mosdatlan szájjal, hogy finganak mint az őrült... Esküszöm nem tudnám mit tennék, ha csegetnének és ez a család állna az ajtóban, hogy jöttek egy kávéra hozzám, azt hiszem úgy érezném, mintha egy kafferbivaly csordát engednék a lakásba... no majd figyelem a hogyvoltot innentől kezdve.
süti beállítások módosítása