Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 02x22

2013. április 05. 11:00 - Segna

Az évad vitathatatlan csúcspontja következik. A mai részben bőven lesz bosszú és árulás, halál és fájdalom, de legfőképpen szerelem és megbocsátás. Aki nem bírja az izgalmakat, az most lapozzon!

01.jpg 

Japánban nyitunk – mint később kiderül, Oszakában – hideg városi fények, zsúfolt utcák képei után, egy elegáns férfi embert látunk szürkében, amint kecsesen teát tölt. A 22-88 éves korosztály nőtagjainak rögvest csillogni kezd a szeme, Wo Fat van ismét terítéken! Lenn az utcán álcázott kommandós furgon, benne ferde szemű helyi ninják és a hawaii import szövi ellene az ármányt. McGarrett komoran magyaráz a csapatnak, hogy Wo Fat mi mindenre képes. Ehhez képest egyetlen lövés és pofon nélkül kapják a szép főgonoszt, aki rejtélyes mosollyal közli ninjánkkal, hogy már várta. Az idillben egyetlen zavaró körülmény van, a fürdőszoba. …és Főcím!

A váltás éles, Konó magánéletébe csöppenünk. A nagyon magánéletébe. Gondolom Wo Fat ellensúlyozására, és a kedves férfi nézők kedvéért látjuk hiányos öltözetben nyúlángani bájos ex-cylonunkat. És óh igen – ez a rész máris a kedvencünk –a másik szexi ázsiai is színre lép, Konó ugyanis a kisjakuzával hetyeg. Meg tudjuk érteni Konót. Máris nem hiányoljuk úgy kedvenc ninjánkat sem. Ez a pasi még telefonálás közben is szexi. Botrányosan az. Míg legeltetjük a szemünket, megtudjuk, hogy Konóval titokos a kapcsolatuk, amit mindketten fájlalnak, de egyelőre Adam még csak dolgozik azon, hogy teljesen megszabaduljon a jakuzától. Hú, egy Rómeó és Júlia szál…

02.jpg

A váltás megint éles, újra Japánban vagyunk, ninjánk cserkeli a tetthelyet, és vegzálja Wo Fat látványosan elől hagyott telóját. Dannót hívja, hogy nyomozza le neki a számokat. A Haule enyhén szólva is ingerült, és hisztis feleségként érdeklődik, hogy hol volt eddig keble kedvenc főnöke és mit csinált? Ninjánk úgy-ahogy megnyugtatja, majd a leggyakrabban hívott Honolului szám lenyomozását kéri szelíd kitartással. Óva inti a csapatot, érzi ő is, hogy túl könnyű volt a Sötét Lovagot elkapni, ráadásul nagyon elől volt az a telefon. A megadott címen kies raktárt, és abban merev hullát találnak. A néhai a külügynek dolgozott. Egyelőre félre tesszük ezt a furcsaságot.

03.jpg

Vissza Japánba! Wo Fatet marconán szexi kommandósok kísérik egy külön-géphez, fess hajszál-csíkos és galambszürke mellényben a vakítóan fehér ingéhez és a decens láb és csuklóbilincseihez. Felszállás előtt még lezavarunk egy telefon-beszélgetést Williams nyomozóval, aki félmondatban közli, hogy külügyes hullát találtak, aki az előéletét tekintve inkább CIA-s, majd hosszú percekig arról faggatja ninjánkat, hogy mikor jön már, és miért nem árulhatja el, hogy mivel, végül pedig, hogy mi van rajta. És tippel egy alsógatya márkára. McGarrett pedig ahelyett, hogy elhajtaná a fenébe, és lecsapná a telefont, vigyorogva hecceli. Aknaásó lagundzsi legyek a nevem napján, ha ezek nem dugnak! …De legalábbis nagyon szeretnének.

Na, vissza a szigetekre, egy gyors körre; Max aranyhegyű golyót szed ki a néhai CIA-s nőből, Dannó pedig lepattan a CIA helyi irodájának szabályairól, hiába apellálna a szívükre, hogy egy ügynöküket megölték. Elhajtják.

Közben a külön-gépen különös események zajlanak. Valakik Hawaii előtt le akarják tenni a gépet, gondolom Midwayen, mert más nem nagyon van közel-stávol, de ninjánk gyanút fog. Kemény adok-kapok alakul ki, aminek a végére csak Wo Fat és ninjánk marad életben. Mivel sajnos a pilóta is a holtak sorát gyarapítja, ninjánkra vár a hálátlan feladat, hogy letegye a gépet a dzsungelben. Maradjunk annyiban, hogy a helikopterekhez jobban ért. A balul sikerült landolás után, nem sok ideje van a bibijeit ápolni, mert észreveszi, hogy Wo Fat eltűnt. Pisztolyt ragad és a nyomába ered. Nem kell messzire mennie, a Sötét Lovag a gép mellett várja, vagy csak nem jutott még messzebb. Újabb kemény pofozkodás következik. Nem bánjuk, szédületes a stílusa mind a két hapsinak. Wo Fat maga az elegancia, a könnyedség, ninjánk meg az elsöprő lendület.

04.jpg

05.jpg

A kedvenc kínaink lábbal tartaná távol izmosabb és ifjabb ellenfelét, ninjánk meg persze a belharcot forszírozza. Este lesz mit borogatni mindkét oldalon. Ha nehezen is, és a legkevéssé sem elegánsan, de ninjánk csak legyűri a főgonoszt, és visszarakja rá a karpereceit. Míg McGarrett piheg, mi visszatérünk Hawaiira és elkísérjük Dannót egy szuper titkos talira, egy rejtélyes CIA ügynökkel. Wo Fat a CIA-val dolgozott, közvetített bizonyos érdekcsoportok és az Államok kormánya között, fegyvereladásban – tudjuk meg az informátortól. A megölt ügynök pedig fedezte, védte Wo Fatet. Nahát, nahát, a fennkölt demokrácia hona, a Szabad Világ vezetője, a jó fiúk hazája stb… Le vagyunk döbbenve. Sajnos a Sötét Lovag szolgálataira már nincs többé szükség, azok a bizonyos körök immár kényelmetlenek lettek, tehát Wo Fat céltábla lett, a CIA céltáblája. Kezdjük sejteni miért is akart védő-őrizetet ninjánktól. Míg Williams nyomozó emésztget, mi elkísérjük a csapat két helybéli tagját egy fegyver-specialistához, hogy megtudjuk, ki használ arany töltényt. A válasz rövid, nem a töltény arany, hanem a pisztoly, amely a jakuza felső köreiben divat. Konó nem boldog. A kedve tovább romlik, amikor Chin – akinek, ki tudja miért, de nagyon a bögyében van a szép kisjakuza – meggyanúsítja, majd lehazugozza szíve titkos kedvenc japcsiját, mentségére legyen mondva, szemtől szemben! A kisjakuza is boldogtalan kiskutyaként néz a lány után. A női korosztályok mesmeg a bugyijukba kapaszkodnak.

Az események közben felgyorsulnak. A lezuhant kisgéphez gyanúsan hamar megérkezik a mentőhelikopter, amit ninjánk nem vár reménykedő boldog mosollyal, hanem összebilincselve magát Wo Fattel – szívesen cserélnénk vele, lássuk be – bújdoklásba kezd, Dannó meg sajátságos módon, elrabolva, veszi fel a kapcsolatot újfent a CIA-val, miután már kellőleg ideges, hogy szívszerelme nem veszi fel vele a kontaktot. A CIA iroda vezetője keménykedik a Keleti Partival, de Williams nyomozó ninjánk nyomozói módszereihez van szokva, így nem nagyon esik seggre a rossz zsaru dumától, és a fenyegetéstől, hogy nincs is ügye meg, hogy eltűnt a tetem és a lövedék, meg a boncjelentés. Dannó finoman visszakérdez, hogy mi lesz, ha megérkezik a repülő. Nincs repülő, jön a replika. Na, itt veszti el a humorát a Haule és imádott ninjája életét veszélyben érezve, habozás nélkül megfenyegeti a CIA iroda vezetőjét, hogy megöli, ha ninjánknak baja esik. Meg is pofozzák érte, mint taknyos gyereket szokás. Sajnos tartok tőle, hogy a CIA legalább olyan trehány munkát végzett Dannó hátterének elemzésével, mint 2001-ben a Keleti Parton. Elnézték a súlycsoportját, csakúgy, mint a gazdag elkényeztetett és unatkozó szaúdi milliomos csemetéjét is anno… Hogy is hívták azt az ipsét? Valami bin Laden? Egyelőre azonban magabiztosak és cinikusak a CIA-sok, és Dannó gyomrában immár hideg kőként kucorog a félelem, hogy McGarrett gépével történik valami.

A rossz híreknek és szomorúságnak még nincs vége. A kisjakuza hívatja Konót egy gyors és titkos randira, amelyen elárulja neki, hogy az apja tényleg meghalt, és megmutatja, hogy Wo Fat milyen csinos kis dobozkában küldözgette el a darabjait. Szem nem marad szárazon, sajnáljuk a gyászoló fiút. Aztán Konó körülnéz a titkos találkahelyen, és rádöbben, hogy a ház Wo Fatet várja, minden lenájlonozva, egy szék és némi ragasztószalag előkészítve. Itten hirigelve lesz. Konó nem akarja engedni, hogy a kisjakuza gyilkos legyen. A telójához nyúl, mire Adam fegyver ránt, noha láthatóan nagyon-nagyon nem szívesen. Lerágjuk a körmünket, hogy akkor most lelövi Rómeó Júliát vagy sem?

07.jpg

Sajnos félre kell tenni az aggódásunkat Konóért és Adamért, mert helyette a másik kedves párost, McGarrettet és Wo Fatet láthatjuk, amint a közeledő helikoptert figyelik. Mi már sejtjük, hogy a helikopterből nem a felmentő sereg, hanem a jakuza fiai szállnak ki, és immár ismerve a kisfőnök hozzáállását Wo Fathez, masszívan aggódhatunk a két szépen pofozkodóért. Ninjánk alkudozna, de a japán fiúk vagy nem értenek angolul, vagy nem ilyen parancsot kaptak, mert rögvest tüzet nyitnak. McGarrett több mint értetlen, de igyekszik gyorsan alkalmazkodni. Wo Fat szelíden megjegyzi, hogy összebilincselve heten egy ellen az arány. Ninjánk megalkuszik a helyzettel, és leveszi a bilincset Wo Fatről, majd leamortizálja az elbizakodott jakuzákat egy, a japán kommandósoktól örökölt automatával. Wo Fat, mint az árnyék a nyomában. Órákig tudnánk nézni ennek a kecses ragadozónak csak a mozgását is, és akkor a szép szemeiről és sejtelmes mosolyú arcáról, még nem is beszéltünk!

Míg ninjánk amortizál, a Sötét Lovag fontolgatja, hogy ő is szerez egy elanyátlanodott fegyvert, és talán kezdene eljátszani ninjánk kiiktatásának a gondolatával is, de McGarrett máris fordul, és hű árnyékát irgalmatlanul pofán rúgja, nem olyan elegánsan, mint kedvenc kínaink szokta, de hatásosan, imigyen lebeszélve az önállóskodásról a foglyát. Irány az üresen marad helikopter. Wo Fat beletörődik, hogy ninjánk vezessen. Mondtam már, hogy nagyon kevés szexibb dolog van, mint egy helikoptert vezető pasi? Ami pedig ninjánkat illeti a botkormánynál…

06_1.jpg

De vissza Rómeó és Júliához! Látjuk amint Adam feldúltan elrohan a házból. Kiderül, hogy a titkos légyott nem is olyan titkos, Chin követte valamelyiket, és látva Konó kocsiját a ház előtt, rosszat sejtve bemegy, és így hamarosan kiszabadítja Konót, akit Adam szíve minden féltésével, de alapos határozottsággal, tipp-topp bábbá ragasztószalagozott, hogy ne akadályozhassa meg a bosszúját.

08.jpg

Konó nem tétovázik, most csak rendőr, elmondja Chinnek, amit tud, és a helyiek igyekeznek elébe vágni az eseményeknek, megmentve, ha lehet ninjánkat, és megóvva Adamet attól, hogy valami jóvátehetetlent csináljon. Közben eszükbe jut Dannó, aki szintén gyanúsan régóta nem jelentkezett. Nehéz is lett volna neki, hisz ő is be van szigszalagozva, ha nem is olyan szép tipp-topp csomagba, mint amibe Konó volt, de eléggé. A titkos CIA kapcsolat azonban váratlanul segít, mert a megölt ügynök a barátja volt, és megszökteti Dannót, azzal, hogy menjen az egyik kis reptérre, és segítsen McGarrettnak, akiről megtudták, hogy helikopterrel jön. Fogadjunk a CIA főhadkvártélyon is van egy olyan csodaasztal, mint a Five-0-nál! Dannó most nem rinyál, üt, rúg és ugrik, hogy rohanhasson szíve Stevenjének segíteni.

Heveny versenyfutás kezdődik Dannó, a jakuza, McGarrett helikoptere és Chin-Konó páros között. Az eredmény döntetlen, körülbelül egyszerre ér mindenki. A helyzet drámai, Adam keze kegyetlenül viszket a ravaszon, hogy pofán lője Wo Fatet, de Konó szívet tépően könyörög, hogy tegye le a fegyvert. Dannó, Chin és ninjánk válogathat, hogy melyik jakuzára is fogják a fegyverüket, vannak épp elegen. Szerencsére a főnököt figyelik, mielőtt önfeledt lövöldözésbe kezdenének. Adam hajlik rá, hogy hallgasson a Júliájára, amikor is a jobb keze, az ellenszenves ügyvéd, ráordít, hogy egy gyáva féreg, pedig ő mindent előkészített, még a CIA ügynököt is lelőtte, de Adam arra sem képes, hogy befejezze a bosszút, nem méltó az apjához! Aztán megpróbálja lelőni a kisjakuzát, de Konó észen van, és lelövi a gaz paragrafus facsarót, megmentendő kedvenc japcsiját. Uff, ez meredek volt!

09.jpg

A katarzis után elsőként Rómeót és Júliát láthatjuk, ahogy érzelmes pillantásokkal köszönnek el egymástól. Adam félig-meddig szomorú, de nagyobb részt megkönnyebbült, hogy nem lett gyilkos, és titkon büszke Konóra. Konó meg igyekszik szemmel bocsánatot kérni, hogy kellemetlen helyzetbe hozta, és mégiscsak elárulta őt, noha jó-szándékkal.

Aztán váltunk, és a másik párral foglalkozunk. Dannó viccel üti el az aggodalmát, és rögvest McGarrett gatyájáról kezd el beszélni, mire ninjánk csak egy vidd be Dannóval, és kedves, már-már szerelmes mosollyal válaszol kedvenc helyettesének. Wo Fatet elvezetik. Aztán általános ölelkezésbe fullad az este, de a végén csak McGarret öleli Dannót birtoklóan magához, amit az láthatóan a legkevéssé sem bán.

10.jpg

Ennyi izgalomra, és szerelemre nem is tudom, mit kellene inni. Talán egy pohár pezsgőt! Aki magában nem szereti a buborékost, az tegyen a pohár aljára egy kanál barna cukrot, arra öntsön 1 rész Unicumot, majd nagyon, nagyon óvatosan, kanálháton ezt öntse fel pezsgővel. Ha jól csináljuk, külön rétegben marad az Unicum is, meg a pezsgő is, és csak a szánkban találkoznak, mint Rómeó és Júlia az erkélyen. Egészségünkre!

Címkék: hawaii five 0
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2013.04.05. 11:15:56

Köszi a hogyvótot!
Nagyon jól írsz, öröm olvasni.

Jó volt ez a rész, hát még az évadzáró, hajaj :)) Nézed a következő évadot is? Fogod azt is írni??

Ezek a pia ajánlások a végén nagyon jópofák.

Szóval köszi szépen!

Segna 2013.04.05. 11:26:39

Nagyon köszi a biztatást, eleddig abban sem voltam biztos, h bárki olvassa is rajtam meg sixx-en kívül.
A 3. évad eleje már le vagyon töltve, s ígérem neki ülök a napokban... s folytatom!

AaannnaaA 2013.04.05. 11:38:14

@Segna: Többnyire olvaslak, ha még nem is jeleztem. Szerintem vannak ezzel így még páran :) Jó, hogy írod az új évadot is! Nekem nagyon bejön, szerintem tök jó részei vannak. /Azt még nem bírtam eldönteni, hogy Te magad szereted-e a sorozatot? :)/

Nem tudod véletlenül, hogy az előző rész folytatása melyik NCIS LA-ben nézhető meg? Anno, amikor láttam, tök érdekelt volna, de aztán lusta voltam feltúrni utána a netet.

Segna 2013.04.05. 11:44:46

Szeretem a sorozatot, úgy nem is lehet írni, ha nem szereti az ember - szerintem. Persze azért lehet őket csipkedni, mert erőst látszik rajta pl. a tengerészet szponzorációja, de szerintem zseniális ország-imázs Hawaii-nak. Ami pedig a szép ex-vámpír (Holdfény sorozat -zseniális!)ausztrált illeti, kimondott rajongója vagyok. Na, nem az eszéért,de azt máshol keressük...

Sajnos a NCIS-ből én csak az alapot követem, nézem, az "Angyalok Városa Kőkemény Párosa" spinoff-tól epeömlést kapok, így nem tudok segíteni, de keresd meg a hogyvoltját, hátha abban benne van valahol...

AaannnaaA 2013.04.05. 11:53:42

@Segna: Ha cinkeled, nem baj, sőt jó. De azért jó tudni, hogy bírod a sorozatot..
Alex O'Loughlin-t a magam részéről akár telefonkönyv felolvasás közben is elnézném :)) Színészként is bírom, de azért a szemnek sem utolsó látvány, ugye. A Holdfényt én is néztem (többször), sajnálom, hogy nem lett belőle több évad.

A NCIS-t egyáltalán nem nézem, simán nem szeretem, de a Five-O 2x21 folytatás miatt azt az egy részt megnéztem volna. Na, majd túrok.
süti beállítások módosítása