Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

How I met your mother 2x02 - The Scorpion and the Toad

2013. április 01. 13:00 - sawyer_15

Az előző részben Marshallal együtt szenvedhettük végig, ahogy a nagydarab srác átevickél a Lily-vel való szakítás okozta depresszió mocsarán. Végül vagy két hónap után szilárd talajt ért ismét a lába, mostanság éppen veri le róla a dzsuvát. A talpraállást egy vasárnapi reggelikészítés volt hivatva jelezni Tedék felé, a borzalmasan cipőtalpszerű palacsinta viszont nagyjából a röpködő sárdarabokat szimbolizálta, Ted és Robin alig bírtak jópofát hazudni hozzá. Innen indítunk, a mostani rész elején Marshall a gyógyulás rögös útján újabb öles lépést tesz, és a bárban megbámulja Robin seggét. Tagadja ugyan, akár Armstrong a doppingkoktélozást, de bénábban csinálja, és nagyon rövid ideig bírja, mondjuk nem is állt mögötte egy EPO-doktorral feltunningolt tizenfős stáb. Mindenesetre nem nagy gáz, hogy lebukott, mert Ted és Barney egyhangúan óriási sikernek látják, hogy végre kezd továbblépni, legalább elfelejti a kis vöröst.   

01.png

Marshall úgy dönt, hogy akkor betekeri a Babettát, hadd rezegjen a kipufogódob, csak kéne, aki segít olajozni a láncot. Barney azonnal belelkesedik, alig várja, hogy megtanítsa Marshallt a csajozós életre. Az öltönyösnek egyébként is szüksége van egy új padavanra, ha már Ted elszúrta, és kirobinozta magát a pixisből. Na, nem mintha Ted nagy drámaként élné meg, hogy Barney helyett Robinnal osztja meg az éjszakai élet örömeit, sőt. Csöbörből a tutiba. Így az új szárnysegéd Marshall lesz, akinek Barney cukorkával és sütikkel tömött édességboltot ígér, ez New York egy szingli számára.

02.pngTed rácsörög a csajára és leadja a drótot, helló, képzeld, Marshall megstírölte a hátsódat. Robin a hírnek is, meg a formás fenekének is örömködik egy sort, ami aztán csodálkozásba csap át, amikor a lakása előtt szembetalálja magát Lily-vel. Hoppá, unatkozott Alyson Hannigan az első rész forgatásán, hogy rögtön visszakerült? Nem látták egymást Robinnal három hónapja, az utolsó találkozáskor még Marshall jegyese volt a csaj, hogy lehet ilyenkor ismét felvenni a barátság elveszett fonalát, hogy lehet a megdöbbenést szavakká formálni? „Helló, isteni az új frizurád!” Több, mint frappáns, mondjuk részemről észre nem vettem, hogy befestette a haját, de én a karmazsint előbb gondoltam volna arab fűszernek, mint a vörös egy árnyalatának, úgyhogy nem számítok.

03.pngUgrás a bárra, ahol Marshall és Barney csajozócsapata kifut a gyepre, Barney kezdőrúgásként nagyot löbböl a pöttyösbe: elkap egy csajt és „Hevjúmet Marshall?” szöveggel átpasszolja a haverjának. Marshall viszont bénázik, az izzadó tenyeréről szövegel folyamatosan, ami rosszabb csajozós duma, mintha a mangalicatenyésztésben rejlő integrációs lehetőségekről értekezne. Még mielőtt újabb gólokat bikázna a saját kapujába, Barney közbelép és pár bűvésztrükkel menti a menthetőt: oxival odaszúr egy „Szereted a varázslatot?” félmondatot, majd rendez egy minitűzijátékot, a kis tűzcsóvával kísért robbanások közben pedig megjelennek a kezén a csaj által kimondott mondatok. Ezzel már Lily ovijában is tarolt egyszer, a célközönséget pedig itt sem rajzolták magasabb szellemi szintre.

06.pngMásnap reggel Barney hizlalja Marshall máját: óriási voltál, sármos, vicces, jól megdolgoztad a csajt. Ja, csak kár, hogy végül Barney-val ment haza. Nahátilyet, micsoda dolog, igazi Jedi tanítómesterek nem nyúlják le a padavanok nőit, legalábbis Yodara nem volt jellemző, hogy ilyesmire használja az Erőt, amivel speciel mindenki jól járt. Barney ápolja Marshall lelkét: haver, elméletileg összejött a dolog, mert ha én nem vagyok, akkor te szakítod át a célszalagot. Marshall nincs meghatva, hipotetikus dugástól még senkinek nem volt orgazmusa. Emellett az életben soha nem akar sehova menni az öltönyössel. Barney megígéri, hogy megtanítja a trükkjeit, rögtön kezdi a „Tedd a rejtélyessé magad” nevezetűvel, amitől kíváncsiak lesznek a csajok, és mellette maradnak egész este. Barney rejtélyessé, Marshall kíváncsivá válik, ellenáll vagy két másodpercig, aztán rááll az újabb közös csajozós estére.

07.pngA hazaérő Robint Ted azzal fárasztaná, hogy talált egy hatvanéves pénzérmét, de Miss Kanada nem az a numizmatikus alkat, úgyhogy eltekeri az adást és leoltja Tedet azzal, hogy Lily visszatért. Ted izgatottsága az egekbe ugrik: és hogy van Lily? Remekül, Robin szerint Lily-ből kiborult a lelkesedés-lábas: ez volt élete legjobb nyara, San Francisco állatabb, mint egy El Classico a Bernabeuban, a művészeti tábor is remekül sikerült. Best thing ever. Ő mondta, nem mi, ami azért erős állításnak látszik annak fényében, hogy mégiscsak álló helyzetben és tudatmódosítók nélkül végzett tevékenységről beszélünk.

08.pngA festőmestere egy szakállas, ősz, egyszerre copfos és kopaszodó fazon volt, olyan fizimiskával, amiért azonnal közmunka járna egy valamirevaló demokráciában. Viszont szétdicsérte a képet, amit Lily festett: Ez Művészet. Ilyet még nem láttam. Nem tudok neked mit tanítani, satöbbi. És ami még a legjobban bejött a csajnak, az emberek tarka egyvelege, akikkel találkozott: útikönyveket író buddhista szerzetes, gyereknek szóló punkbanda énekese, bókoló agysebész. Ez alapján San Francisco olyan, mint egy nonstop május 1-i dzsembori a Városligetben, csak nincsenek köcsögök meg politikai aktivisták.

10.pngTedet öli az ideg, hogy Marshallt neki kellett visszahoznia a zombiállapotból a nyáron, Lily meg hazajön boldogan, miközben letörve, megszégyenülten kúszva-mászva kellett volna visszatérnie. Marshall is befut, Ted már éppen elmondaná a hírt, de Robin beléfojtja a szót az egypenny-s sztorija lefikázásával, így egyszerre szól be Tednek és menti a helyzetet. Ted szerint el kell mondani a hírt, Robin ellenzi, főleg, hogy Lily továbblépett, nem kéne Marshall vízből éppen kibukkanó fejére ráhúzni egy isteneset a szívlapáttal.

12.pngA bárban Barney leadja tanítványának „A dugás randizás nélkül” hatkredites tárgyból az aktuális óra anyagát: Érd el, hogy egy gyönyörű nő bizonytalannak és rondának érezze magát melletted. Jöhet a röpdoga, Marshall kiválaszt egy csajt, odalép és nekiesik flexszel a svájciórának: beszól kettőt a csaj szemüvegére meg szemtengelyferdülésére. Aztán visszavonulót fúj, és kínos magyarázkodásba kezd. Jön Barney, csinál egy kis Jedi-hókuszpókuszt, és lekopírozza az előző estét: Hiába van Marshallnál az Erő materiális része, ottmarad üres kézzel és tele zacsival.

14.pngMásnap reggel ismétlés: Barney védekezik, Marshall duzzog. Másodszor kaptad ki a kezemből a Milky Way-t, egy seggfej vagy. Barney majdnem pontosan rávarázsolja az utolsó szavait a kezére, mintha ezért a poénért nyúlta volna le a csajt. Újabb ígéret a jóvátételre, többet ilyet soha, de istenbizony. Viszont ma este irány egy egyetemi klub, „A Skorpió és a Béka, a fiatal egyetemisták között Marshall érettebbnek, határozottabbnak fog tűnni, ezt kell kihasználni, hogy több esélye legyen. Marshall leokézza, azzal a kitétellel, hogy semmi varázslat!

17.pngEnnek megfelelően az esti buliba való induláskor Marshall kiürítteti Barney zsebeit: bilincs, hamiskártya elkobozva, az ingujjból is előkerül egy adag összecsomózott kendő, a végén egy alsógatyával. Nahát, ehhez képest a párducból „A” típusú középfokú nyelvvizsgával rendelkező Pantera nyeretlen kétéves volt a Mentalistában. Szerencsére a fül mögötti pénzérmével véget ér vizsgálat, és testüregekre kiterjedő motozásra már nem kerül sor. Az egyetemi klubban Marshall nyeregben van egy szöszivel, miközben Barney-t meg pattintgatják lefelé sorozatban, mintha egy Harlem Globetrotters-showban ő lenne a Spalding.

18.pngA csajnak, akit Marshall fűzött, le kell lépnie, de közben utalgat vadul a telefonszám-cserére, meg valami folytatásra, de Marshall lassan kapcsol, úgy látszik a bár nevéből magára vette a teknősbéka szerepét. Barney segít, és megszerzi a telefonszámot Marshallnak. Marshall eksztázisban szorongatja a telefonszámot, lelkében elszabadultak az ujjongás kék madarai, de szegények még annyit sem repkedhettek, mint Széles Gábor rejtélyes perpetuum mobile-je, mert hazafelé a taxiban Barney meggondolta magát, és úgy döntött, hogy lenyúlja a telefonszámot. Gyanúsan Barney-nak jutott a skorpió szerepe ebben az állatokkal teli tanmesében.

19.pngMarshall, a frappáns riposztok értő művelője, erre nemes egyszerűséggel elkezdi megölni a haverját, fojtogatásos módszerrel. A gyilkolászás közben Barney salamoni döntéssel kidobja az ablakon a névjegyet, ha nem tudjuk elintézni úriember módjára, ne legyen senkié sem. Marshall kiugrik keresni, Barney előhúzza az ingujjából a névjegykártyát a csaj aranyos kézírásával, és mondja is az úticélt a sofőrnek. Na, ezért dughat gyakrabban az, aki gyerekkorában kapott egy fasza Rodolfó-készletet.

36.pngA másik szálon Lily, Robin és Ted lakást keresnek, miközben Lily tovább áradozik az előző hónapjairól: festészet, zene, költészet, erre van szüksége, hogy megélje a szenvedélyt. Ted átlát a szitán, és meg van győződve róla, hogy Lily borzalmas állapotban van, egy hét múlva Marshallért fog könyörögni. Robinnal megint nem értenek egyet, így fogadnak egy ötdollárosban. Ted azt javasolja, hogy töltsék tele Lily-t csordultig tequilával és az majd kiszorítja belőle az őszinteséget.

20.pngAz első pár kör után csak annyi változik, hogy Lily galuskásan áradozik tovább, Ted nem akarja megkockáztatni, hogy félig emésztett calzone-pizzadarabok kíséretében bukjon ki Lily-ből a következő besztthingevör, inkább elismeri a vereségét és kezdi leszámolni a zöldhasút. Ekkor Lily kap egy telefont, de cserébe nem kap egy albérletet, amitől összezuhan a csaj. Túl sokáig várt és elvesztette, és bőgve bevallja, hogy a lakás Marshallt szimbolizálja. Robin veszít és fizet.

23.pngMásnap mindhárman atommásnaposan kezdenek egy reggelizőben. Látszik, hogy előző este mindenkinél elszakadt a vezérműszíj. Lily olajos hallal, Ted mártással rakná helyre a szétbarmolt hengerfejeket, Robin pedig még mindig aktív részeg. Kiderül minden: Lily csak próbált nyugodtnak tűnni, amúgy alig bírta kivárni, hogy Marshall szóba kerüljön, két napig csak ezen pörgött az agya. Egyébként meg élete legrosszabb nyarát élte, mást sem akart, csak visszajönni Marshallhoz. És elmondja a valóságot.

22.pngA festőtáborban borzalmasan leszerepelt, túl nagy volt a félregombolt kabát. Az oktatója ugyan valóban a korábban elmondott szókészletből dolgozott, de valójában vitriollal voltak átitatva cinikus szavai, a bodylanguage meg kábé azt üzente: Kislány, te maximum NY válasza vagy a magyar Tereskovára, szóval én nem tudok neked mit tanítani. Az érdekes emberek egyvelegét a buszon pedig egyetlen zakkant skizó faszi képviselte, aki csak a helyi OPNI-képviselet bezárása miatt kóvályog a városban, elkeseredett művészaspriánsokat zaklatva bókjaival. Lily szégyelli magát, elvesztett minden fontosat, legszívesebben visszakönyörögné magát Marshallhoz. Felveti, hogy talán fel kéne hívnia. Ted az asztalra csap, majd a fejéhez kap, mert felrázódtak az éppen magukhoz térő agysejtek. Kiadja a parancsot: Nincs talán, Marshall majd belehalt a szakításba, Lily csak akkor próbálkozhat, ha biztos magában.

13.pngSzintén másnap, csak másnál, Barney megint Canossa-járásba kezd, úgy látszik, addiktív lett a bocsánatkérésre. Vagy csak dugni szeret nagyon. Marshall kivan, az ő műfaja a párkapcsolatosdi, abban van otthon, az ismerkedés nem az ő asztala. Barney vigasztalásul felajánlja neki, hogy újraélheti az előző estét, csak ezúttal pozitív kimenettel. Merthogy az előző csajnak van egy egypetéjű ikertesója, ami nála nagyjából ugyanazt a személyt jelenti, a különbségek elmennek a mosásban.

26.pngMarshall és Barney elmegy a duplarandira az ikrekkel, minden királyul alakul Marshall számára, de csak addig, amíg Barney a pultnál haza nem küldi, azt hazudva, minkét iker vele akar elmenni. Marshall nem hisz a fülének, belengettek neki egy édességboltot, de Willy Wonka üzemében ő a szívóágon lévő gyerek szerepét játssza, egymás után többet is. Barney szenvtelen arccal mondja a képébe, hogy ez nem a Charlie és a csokigyár, hanem a Mad Max, a szinglilét pedig édességbolt helyett törvények nélküli, atomcsapás sújtotta pusztaság. Marshall köszönés nélkül eloldalog, Barney visszakaptat az ikrekhez, akiknek megint csak hazudik valamit Marshall távozásáról. Ikercsaj – a másik – sajnálkozik egy sort, Barney is imitálja egy egész másodpercig, de gyorsan elkezdi vigasztalni a csajokat, karjait védelmező szárnyként borítva rájuk.

28.pngTávozóban Marshall összefut a bár előtt a helyi Rikkancs-szoborként várakozó Lily-vel, aki rögtön bevallja, hogy San Francisco borzasztó volt, élete legnagyobb hibája. Na, legalább megint van bennük valami közös, mindketten életük legsanyarúbb nyarát élték meg. Lily két mondat után kivágja, hogy ismét együtt akar lenni régi szerelmével. Marshallnak a jelenlegi lelkiállapotában úgy kellett ez most, mint áramszolgáltatóknak a rezsicsökkentés. Beindul a második műszak a lelkizés gyártósorán: Lily összetörte Marshall szívét, Lily újra össze akar jönni vele, és így tovább. Marshall visszautasítja, legalábbis egyelőre, kell neki egy kis idő. Elvégre most ért véget egy hosszú kapcsolata. Ez jó beszólás volt.

32.pngA lépcsőn ülve dumálnak egy jót, és azért megegyeznek, hogy találkozgatnak. Lily felajánlja, hogy valamivel elkezdi jóvátenni a dolgokat, ha lehet. Marshall száján megjelenik egy kaján vigyor. Lenne itt éppen valami, de soha nem kérdezhetsz rá a miértre. Azt soha nem tudjuk meg, hogy pippantás is része volt-e a csomagnak, annyi bizonyos, hogy Lily beviharzik a bárba és szitkokat szór Barney képébe, Te szemét, tőled kaptam nemibetegséget. És még az arcába önti az egyik csaj piáját. Barney csak kicsit jön zavarba, és folytatná pont ott, ahol abbahagyta. Ekkor replay az előző jelenetre, ismét beront Lily egy sapkában: Seggfej, tőled kapott az ikertesóm gombáspuncit. Ráönti Barney-ra a másik iker piáját is. Két csaj elviharzik, Barney meg ottmarad egyszerre leöntve, leforrázva, leégve és leoltva. Ez a fej priceless.

34.pngSzép volt, Erikssen.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása