Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

V 1x12 Red Sky (Évadzáró)

2013. március 27. 11:00 - Szencsike

Erdőben vagyunk, egy V katona fogyasztja az esti vacsoráját, ami egy ártatlan erdei szarvas. Ám kénytelen megszakítani a véres vacsoráját, mert szagot fog. Reggel van, egy erdőszéli kis faházban Valerie szülni készül, a dokinéni van mellette, mikor a katona megérkezik. Kiüti a doktornőt, Valt pedig elrabolja. A reggeli valamivel békésebben alakul Era és Ty számára, Ty most adja elő, mennyire szeretne a hajóra költözni. Anna is támogatja őt ebben, sőt még vacsorára is meghívta őt és kedves édesanyját. Ty legnagyobb meglepetésére Era elfogadja a meghívást. Miután a srác hallótávolságon kívül van, Era Jackatyát hívja, van egy terve. A csapat a templomban találkozik, Ryan még sehol, így Kyle és Jackatya hallja először a tervet. Mivel van egy vacsorameghívás, így a lehető legközelebb lesznek Anna utódaihoz, akiket meg kell semmisíteni. Joshuával is megbeszélik a tervet, ha Era be tud jutni Anna magánlakrészébe, mehet a dolog, és szükség lesz egy elterelésre is.

pic1.png

Sajnos a hajón is helyzet van, szigorították a biztonságot, átkutatnak mindent és mindenkit, Joshuát a társa figyelmezteti, nehogy lebukjon. A csapat Ryant látogatja meg, aki nem tud semmit párja elrablásáról, így csak szomorkodik. Megígérték neki, ha bármi történik a szülésnél, azonnal hívni fogják, de eddig semmi. Figyelemelterelésként elmondják neki a tervet, Ryan a hajóra akar menni, segíteni. A társak lebeszélik erről, hátha hívják őt a szüléshez, inkább maradjon. Kyle fogja Marcust eltávolítani Anna közeléből, majd kikérdezik Ryant a hajó felépítéséről. Anna a keltetőben szemléli a harcostojásokat, Marcus érkezik a hírrel, hogy a flottájuk korábban érkezett meg, bemérhetik őket a földi radarokkal. A flotta álcázással rejtheti el magát addig, amig életbe nem lép a következő fázis, utasít Anna, aki az esti vacsorát illetően is bizakodó. Erica Evans FBI ügynök támogatása jól jöhet a lázadók ellen.

pic2.png

Az alagsori bázison viszont probléma van, nem tudják elérni Joshuát, Jackatya így nem akarja felengedni Erát. Valami megoldás viszont kell, így Chad Decker neve merül fel. Era és Kyle részéről érthető a tiltakozás Kedvenc ellen, sok van már a tévés rovásán az ellenállók ellen. Jackatya sem bízik benne, de egy olyan üzenetet fog írni a hajóra, amit Kedvenccel küld fel, amit sem ő, sem Anna nem érthet, ha a kezébe kerülne. Ryan végre akcióba léphet, a dokinéni felhívta és elmondta, hogy Valt elrabolták. Ryan útja egyenesen a követségre vezet, verekedésbe keveredik a V őrökkel, Anna és Marcus látják a hajón a balhét. Anna beszélni akar Ryannel, tanulmányozni akarja, miért lett olyan emberi a gyík. Ha őt meg tudják törni, mással is sikerülhet.

pic3.png

Jackatya is végrehajtja a tervét, Kedvenc azonnal eljött hozzá. Jackatya egy hívő leveleként nevezi meg az üzenetet, tessék a hajóra vinni, és ha lehet, akkor az orvosiban kéne elhelyezni. Kedvenc is összerakja, hogy már hajón is vannak lázadók, többet akar tudni. Jackatyának csak a levél átadása a feladata, nem több. Kedvencnek kezd sok lenni a kamuzás, az ellenállók veszélyt jelentenek mindenkire, így Jackatyát is sikerül kibillentenie a szerepéből. Az ellenállók nem terroristák, ahogy Anna állítja, sőt, Anna sokkal veszélyesebb, mint amilyennek látszik. Joshua is akcióba lendül, Lisát kéri meg, hogy teljesítse az ígért szívességet. Egy bombát ad neki, amivel a tojásokat lehet megsemmisíteni. Lisa tiltakozik, nem fogja elárulni az anyját, sem a népét. Ha nem, hát nem, de gondoljon Tylerre, az ő élete csak fontos neki, ugye?

pic4.png

Ryan a hajón van, egy egész katonai fogadóbizottság várja őt Annával együtt. A nő nagyon kedvesen kérdezi, miért nem hozzá fordultak rögtön, el kellett rabolnia a nőt, hogy megmenthesse, mindenkinek a baba jóléte a fontos. Ryan átlát rajta, csak kísérletezni akar a párján, nem megmenteni. Lehet, hogy így van, lehet hogy nem, Ryannek döntenie kell, mennyire fontos neki a párja élete. Főcím után Ryant a szülőszobához vezetik, ahol találkozik Vallal. A nő nagyon fél, nem bízik a V-kben, de a szülési fájdalmak legyűrik őt. Kölcsönös bocsánatkérés, egymás nyakába borulás után a keverék baba nagyon ki akar bújni, így az orvosok máris körbe veszik Valt, a férfit kitessékelik. Az alagsorban Era készül az esti vacsorára, Jackatya és Kyle vizslató tekintete mellett egy fegyvert erősít a combjára, a szoknya alá. Kyle elkészített egy bombát, Era retikülje lesz a rejtekhelye, a telefonba pedig az aktiválót helyezi el. Marcust úgy fogja elcsalni Anna közeléből, hogy egy üzenetet küld fel neki a hajóra. Jackatya utolsó jó tanácsai után Era elindul vacsorázni.

pic12.png

Kedvenc hű kutyához méltóan Annának viszi a levelet. Anna határozottan tagadja, hogy a népéből bárki az ellenállás tagja lenne, talán egy fent lakó embernek küldhették. Kedvenc vigye el a levelet, ahova kell, senkinek sem lesz semmi baja. Kyle is megkezdi az elterelést, valóban találkozik Marcussal, aki átad neki egy bőröndnyi pénzt, cserébe az előző részben megismert tudós, Parker kutatásaiért. Kyle az anyag felét hozta el, a másik részért cserébe válaszokat vár, mit akarnak vele a V-k? Marcusnak is vannak tervei, fotókat ad át Kylenak, fel akarja bérelni őt egy kis magánakcióra. Era és Ty megérkezik a hajóra, egy rövid biztonsági ellenőrzésen kell átesniük, Era kénytelen leadni a fegyverét és a táskát is. Igaz a mobilt sikerül Erának magánál tartani, hátha sürgős hívást kap, így ezt  engedélyezi a biztonsági őr. Anna és Lisa üdvözli őket, Lisa kíséri el az ebédlőbe a családot, Annának udvariasan kimenti magát, még dolga van. Az orvosiban Joshua és a kollégája ügyködnek, mikor Kedvenc jön az üzenettel. Joshua nem veszi át, nem ismer ő senkit a Földön. Ha így van, akkor talán Kedvenc tévedett és távozik. Joshua kollégája nem érti, miért nem vette el a levelet, lehet a földi társak küldték. Joshua nem bízik Kedvencben, a kolléga értesíti a többieket, nehogy baj legyen.

pic5.png

Úgy tűnik Kyle már tudtán kívül dolgozott a V-knek, ezután is ez lenne a feladata, nagyon sok pénzt kap ezért. A feladat egyszerű, épüljön be a földi ellenállásba. Miért tenne ilyet, nála van a kutatás, le is léphet vele és sosem találják meg őt. Marcusnak bombabiztos oka van, amiért Kyle meg fogja tenni, amit kér. Őt lehet, hogy nem találják meg, de a lányt igen. Kyle-nak megrándul az arca, Marcus beavatja őt a tervbe. A hajón egy csapat biztonsági tiszt tart az orvosi felé Kedvenc szeme láttára. Az orvosiban a kolléga még az üzenetet gépeli, mikor a tisztek megérkeznek. A kollégát elviszik, Joshuát meghagyják Annának és energiaketrecbe zárják. Kedvenc visszamegy az orvosiba, Joshua felvilágosítja őt, mit is fog velük tenni Anna, ha elkapja az árulókat: megnyúzás lesz az eredménye Kedvenc pofázásának. Kedvenc nem is hiszi, hogy a jóságos Anna ilyet tenne. Dehogynem, Kedvencet is átverte, mert beteggé tette. Az itt élő embereket pedig kísérleti nyúlnak használja, ha végigmegy a titkos folyosón, megtudja az igazat.

pic6.png

A templomban Travis atya kéri számon fiatal kollégáját, hogy merészel V-ellenes propagandabeszédet tartani. Jackatya azért akar így beszélni, mert sokan már a V-kben hisznek, pedig nem kellene, veszélyesek. Travis atya elkötelezett V párti, nem akarja, hogy Jackatya lázító szavai eljussanak a hívőkhöz. Ha nem írja át a beszédet, Jackatya nem prédikálhat ebben a templomban többet. A hajón Val szerencsésen megszülte a kis gyíkját és ő is szerencsésen átvészelte a szülést, sőt a kisgyíkot is megnézte, igaz eléggé megrémült a gyíkbaba látványától. Anna is jókor érkezik, megnézi a kicsit és örül, hogy a baba túlélte, és őszintén sajnálja, hogy az édesanya nem. Anna adja be Valnak a halálos injekciót. Mint ha semmi sem történt volna, olyan kedélyesen cseveg Eráékkal a vacsorán. Megnyugtatja Erát, hogy Tyler itt is legalább olyan biztonságban lesz, mint anyja védőszárnyai alatt. Era igyekszik jó képet vágni ehhez, szerencsére megszólal a telefonja, így kimehet az étkezőből.

pic7.png

Era belép Anna lakosztályába, Lisa követi, Era úgy tesz, mintha keresné a táskáját. Lisa átlát rajta, és megmutatja neki a helyes irányt a keltetőhöz és átadja a Joshuától kapott bombát is. A kis szerkezet  megfagyasztja a tojásokat, Erának minél hamarabb ki kell jutnia, ha aktiválta. Lett volna egy elterelő akció is, ez lett volna Joshua feladata, de ez nem jött össze. Lisa kitalál valamit, Era inkább menjen vissza a vacsoraasztalhoz. Joshuának megérkezik a megmentője Lisa személyében, kiszabadítja a férfit. Kedvenc a tiltott folyosóra léphet és végig megy a vörös fénnyel jelzett úton, szembesül a kegyetlen valósággal, a kísérleti nyúlként használt emberekkel. Era és Lisa békésen bájcsevegnek Annával, mikor egy biztonsági tiszt jön, azonnal az óvóhelyre kell menni, támadnak a lázadók. Era segítséget ajánl, kellene a fegyvere, Anna engedélyezi neki. Era a fegyverével a keltetőhöz tart, sehol egy biztonsági V vagy egy jelszó, hogy megakadályozza a belépését. Undorodva néz végig a gyíktojásokon, aktiválja a bombát és az utolsó pillanatban sikerül kijutnia, mielőtt az felrobbanna.

pic9.png

Joshua javában lövi az ellent, Era is megérkezik, sikerül elmondani a lázadótársnak, hogy a tojásoknak vége, és hogy tud Joshuán segíteni. Rajta viszont már nem lehet segíteni, Erának meg kell ölnie, mindenki számára fontos, hogy senki ne bukjon le. Era tiltakozik, de Joshua ráfogja a fegyverét, Era kénytelen lelőni. A harcnak vége, Anna megköszöni Era segítségét a lázadás leverésében. Erának a V-k megvédése a feladata. A támadóját nem ismerte fel, de V egyenruha volt rajta. Hát persze, mert a támadó ember volt, aki lopott magának egy ruhát, hazudja Anna. Néhány méterre tőlük a feldúlt Kedvenc érkezik, Anna odamegy hozzá. Megköszöni az üzenetet és burkoltan tudatja vele, hogy továbbra is hűségesnek kell lenni, mert a karrierje és az élete is a V-ktől függ. Kedvenc érti, inkább távozik, mielőtt bármi csúnya kiszaladna a száján. Era és Ty is megköszönik a visszatérő Annának a szíves vendéglátást, ők is indulnak haza.

pic10.png

A szülőszobában Ryan búcsúzik Valtól, Anna is betoppan, nagyon sajnálja, a veszteséget, de korábban kellett volna jönni és akkor Val életben maradt volna. Pont az érzelmek okozta megrázkódtatástól akarja óvni Anna a népét, mint amit most Ryan érez, ne búsuljon, mert ő itt van és segít. A templomban lassan-lassan összegyűlnek az esti misére az emberek, Era és Kyle is a hívők között van. Era megköszöni a férfinak, amiért elcsalta Marcust. ha Era tudná miről társalogtak, nem köszönné meg. Jackatya elkezdi a misét, és arra biztatja a hívőket, hogy döntsenek a V-k és Isten között, mert a kettő egyszerre nem megy. Sokan nem akarják tovább hallgatni az atya beszédét, így felháborodva elmennek a templomból. Anna megpróbálja visszahozni Ryant az áldása segítségével, úgy tűnik a férfi vevő erre. Jackatya bátran kiáll az igazáért, a V-k hamis próféták, két Urat nem lehet szolgálni, ez akár háborúhoz is vezethet. Szerencsére néhány hívő egyetért Jackatyával, így nem olyan elveszett a küzdelem. Travis atya a mise végeztével kiteszi Jackatya szűrét a templomából. A férfi megköszöni a híveknek a támogatást, majd Erával és Kylelal távozik. A templom utolsó sorában Kedvenc is  ott van.

pic11.png

Ryan találkozhat a kis gyíkbabával, a kicsi a farkával megszorítja Ryan ujját, Anna visszahozta a tékozló fiút. Később Anna, Marcus és Lisa társaságában szembesülhet a bomba pusztításával. Marcus Joshuát teszi felelőssé, hisz az orvosi stáb vezetőjeként volt rá lehetősége, hogy véghezvigye az akciót. Anna alig akarja elhinni, hogy ez megtörténhetett, teljes kivizsgálást akar. Szerencsére nem minden utóda halt meg, 12-en túlélték, de válságos az állapotuk. Anna a pusztítás miatt átélte az első emberi érzéseit: düh, fájdalom, gyász, harag keveredik benne. Az irányítóterembe érve Anna feldúltan hívja elő a számítógépen a következő fázis parancsait, bosszút áll gyermekei haláláért. A Föld légköre vörösbe borul, a Földlakók közül senki nem érti, hogy mi folyik itt. Az orvosiban Joshuát hozzák vissza az élők közé, Marcus felügyeli az orvos visszatérését. Anna elégedetten figyeli a vörös színben pompázó Földet.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása