Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 5x13 – Recoil

2013. március 27. 13:00 - Zenóbia

Így az ötödik évad felén túl épp ideje, hogy előjöjjön Kate anyjának az ügye, lássuk, hogyan. Hajléktalan melegszik egy hordóban gyújtott tűznél, melegedne pontosabban, ha nem zavarná, hogy valakinek a hulláját égeti el éppen, de zavarja. Finnyásak ezek a mai hajléktalanok. Annyit azért így is meg lehet állapítani róla, hogy fiatal nő volt, akit hátulról fejbelőttek, legalább nem elevenen égették el, az is valami. Viszont a fogait kiverték mind egy szálig, valaki nagyon nem szeretné, ha könnyű lenne azonosítani. De nem végzett elég alapos munkát, a titáncsavart ugyanis elfelejtette kiszedni a nő állkapcsából, szóval meg is van, hogy az áldozat Melanie Rogers, posztdoktorális környezetmérnök. He? Mindenki szerette, blabla. A halála napján két számot hívott, az egyik Julie, a féltestvére, a másik egy washingtoni mobilszám. Julie telefonján hagyott egy üzenetet, tulajdonképpen felvette a saját megölését.

5x13_castle1.jpg

Valaki követte, ő pedig elkezdte beolvasni egy autó rendszámát, de közben kinyírták, a felvételen még annyit azért hallani, hogy a gyilkos rágyújtott egy Zippoval. Ebből Kate levonja a következtetést, hogy akkor ez egy pszichopata, látszik, hogy sosem dohányzott. Melanie egyik este a washingtoni barátjával találkozott, a taxi egy hotelnél tette ki este 11-kor, ami leginkább a diszkréciójáról ismert. Na és ki volt Melanie szeretője Washingtonból? Aki még nem találta ki, az jobb lesz, ha elkezdi ütni a fejét a falba. Bracken szenátor, ki más? Beckettnek érik a bosszú, és náluk az előny, mert a szenátor még nem tudja, hogy nyomoznak utána, itt a még-en van a hangsúly szerintem. Ezért Espo és Ryan megy beszélni vele, de egyelőre csak a segítségét kérik, úgy tesznek, mintha nem vennék ezer százalékra, hogy ő gyújtotta fel a nőt egy hordóban. Nyilván nem a szenátor a gyilkos, de azért ezt vicces lesz úgy kideríteni, hogy minden erejükkel arra fognak törekedni, hogy bebizonyítsák ennek az ellenkezőjét.

Nem is szeretők voltak, hanem a nő segített neki egy törvényjavaslat kidolgozásában, legalábbis ezt állítja, és ezen a ponton arra is rájön, hogy ezek a rendőrök itt Beckett emberei, és nagyon rá akarnak kenni valamit, úgyhogy ennyit mondott, a többit már az ügyvédje fogja mondani. Mivel ha még ő is a gyilkos, akkor sem saját kezűleg követte el, ahogy azt már megszokhattuk tőle, ezért ha meglesz az elkövető, még hozzá kell kötni valahogy a szenátorhoz, nem egyszerű a feladat. A szenátor igazat mondott, valóban egy konferencián volt aznap, és Melanie is ott volt, a közelben pedig van is egy parkolóház, ahonnan szépen el is rabolták, hajjdejó. A parkolóházban ott az autó is a rendszámmal, a csomagtartójában pedig egy egész mesterlövész felszerelés, meg egy csomó fénykép Bracken szenátorról, aki jelen esetben úgy tűnik, hogy nem gyilkos, hanem inkább célpont. Ez most nagy dilemma is lehetne, ha Kate nem lenne olyan, amilyen. Tehát valaki megpróbálja majd kinyírni a holnap esti konferencián a Wildmark Hotelben.

5x13_castle2.jpg

Ahova nem rég valaki megpróbált bejutni megfelelő igazolványok nélkül, de nem jött össze neki. Nem hinném, hogy egy mesterlövész ekkora hülye lenne, de azért nézzük ki az a szerencsétlen. A kamerák szerint egy hosszú hajú csöves kinézetű fickó, aki ráadásul pont abban az időben járt arra, amikor Melanie távozott. A szenátort az őrsön próbálják meggyőzni, mármint főleg a Vaslady, a többiek azért nem aggódnak érte annyira, hogy ne mondja el a beszédét, de persze elmondja, mert nem fog megfutamodni, nem is vártunk mást. Kate-nek meg kell védenie a saját anyja gyilkosát, azért ez egészen kicsit fura érzés lehet. Négyszemközt akar beszélni a szenátorral, aki nem akar, de így járt. Mindketten értik a helyzet iróniáját, és tudom, hogy utálnom kéne a szenátort, de van humora is, egyelőre képtelen vagyok utálni. A lényeg, hogy egymásra vannak utalva ebben a helyzetben, mert a szenátor tudja, hogy Kate legszívesebben átvenné a mesterlövész helyét, ahelyett, hogy megvédené, de nem kérhet mást a védelmére, mert akkor be kéne vallania, hogy mi baja Kate-tel. Szép is az ilyen szoros kapcsolat két ember között.

5x13_castle3.jpg

Espo simán hagyná megdögleni a szenátort, Ryan szerint meg ez csak duma, szerintem meg tök mindegy, ebben a részben bárkinek nagyobb esélye van a halálra, mint Brackennek. A fegyver sorozatszáma és a fantomkép alapján a fegyverboltos elmondta, hogy a pasi nem egy puskát vásárolt, hanem nyolcvanhatot. Castle és Kate a szenátor fenyegető leveleit olvasgatja, van belőlük bőven, nahát. Az igazán figyelemreméltó önfegyelemű Kate egyedül marad a levelekkel, mert Castle megunta őket és hazamegy, ezt mondjuk a jelen helyzetben pont nem vártam volna tőle. Természetesen a következő kibontott levél az, ami megegyezik a pasas csomagtartójában talált jegyzetfüzet kézírásával, éljen. Kate a pszichológusnál köt ki a dilemmával, hogy felhasználja-e a levelet ahhoz, hogy leleplezze a gyilkost, de cserébe megmeneküljön valaki sokkal rosszabb, vagy fogjon egy gyufát és gyújtsa fel a picsába. A gyufát megfogja, meg is gyújtja, de hogy nem égeti el az tuti, mert Kate-nek olyan döntést kell hoznia, amivel együtt tud élni, és ez nem az a döntés. Vagy mégis?

5x13_castle4.jpg

Másnap reggel ugyan még mindig megvan a levél, de nem árulja el senkinek, hogy nála van, amikor pedig épp mégis megtenné, akkor új fejlemény áll be. A pasas az autóban talált nyomok alapján valószínűleg valamilyen szerelő, már csak meg kell találni, hogy hol. Meg is van, igaz, három hete kirúgták, de legalább már van egy nevünk, meg egy fotónk. Robert McManus, skizofrén, nemrég meghalt a fia, ami súlyosbított az állapotán. A képek alapján egy portás felismerte, tehát tudjuk, hol lakott az előző egy hónapban. Most épp nincs otthon, de Kate szembetalálkozik vele a folyosón, és ahelyett, hogy lelőné amikor a fickó menekülni kezd, némi fáziskéséssel belelő a falba. Biztosan velem van a baj, de ez most nekem nem jön át, hogy tényleg azt várja, hogy egy elmebeteg skizofrén szerencsétlen lője le az anyja gyilkosát? Mivel lehet, hogy másnak sem, ezért végre kapunk némi magyarázatot. A levélben amit talált, és végre megosztja Castle-val, McManus azzal vádolja a szenátort, hogy megölette a 24 éves fiát, aki gyakornokként vett rész a kampányában.

5x13_castle5.jpg

A srácnak találkozója volt egy riporterrel, másnap pedig megtalálták felakasztva. Kate pedig azért lőtt mellé a folyosón, mert látta McManus szemében a fájdalmat. Ez így már stimmel, köszi. A helyzet bonyolódik viszont, mert bombakészítésre utaló nyomokat találtak a lakásán, amivel már több emberben is kárt tehet, nem csak a szenátorban, úgyhogy Kate-nek sürgősen meg kell találnia, és meg kell akadályoznia, hogy felrobbantsa. Szerencsére a megtalálás részt elintézték neki a fiúk, bár Robert egy rohadt szót sem hajlandó szólni. De majd neki mesélni fog, mert ő megérti. Az igaz, hogy megérti, de Robert nem hisz neki, így nem hajlandó elárulni, hogy hol a bomba, de legalább a Vaslady végighallgatja, ahogy Kate előadja, hogy a szenátor megölette az anyját. Kicsit durva kitalációnak tűnhet, de nyilván meg sem fordul a fejében, hogy Kate nem csak kamuzik. Egyelőre. A szövetségiek közben megtalálták a bombát, ami pozitívum, mert McManus roppant makacs egy figura. Bérelt egy postafiókot, és ott tárolta egy mellényre erősítve. A szenátor megköszöni a Vaslady-nek a hatékonyságot, Beckettnek viszont nem köszöni meg, hogy kétszer is szándékosan mellélőtt skizofrén barátunknak.

5x13_castle6.jpg

Ahogy azt sem fogja, hogy végül mégsem tarthatja meg a beszédét, mert hiába ünnepelne Castle egy üveg borral, amikor még van hátra tíz perc a részből. Kate akárhogy is nézegeti a bizonyítékokat, valami nem stimmel velük, nem lehet McManus a merénylő, ez a girnyó, remegő kezű pasi nem fojthatta és gyújthatta fel Melanie-t, akiről amúgy rég meg is feledkeztem, hogy egyáltalán létezett valaha. Ráadásul nem is dohányzik, nekünk meg van egy felvételünk egy Zippo hangról. Így aztán saját felelősségre evakuáltatja a Wildmark Hotelt, ami azzal jár, hogy ha mégsem lesz bomba a helyszínen, ahogy gyanítja, Bracken tuti kirúgatja az elmaradt beszéde miatt. Beckett tájékoztatja, hogy az a gyanúja, hogy valaki aki hozzáfér az aktáihoz, megtalálta McManus fenyegető levelét és ezt használta fel arra, hogy rákenje a gyilkosságot, de mivel ez csak gyanú, bizonyíték nincs és ráadásul bomba sincs, Brackennek lilul a feje rendesen.

5x13_castle7.jpg

Jé, azt hittem, hogy ez a pulcsi szürke amit vettem, és most meg itt tökre lila. Baszki. Kate-nek nem veszi be az agya, hogy hol lett elszúrva ez az egész ügy, de már úgyis mindegy, mert Brackennek szent meggyőződése, hogy direkt tette tönkre élete nagy fellépését. Így aztán elindul a limuzinja felé, a sofőr meg épp a Zippoját csattogtatja a hátsó ajtónál. Kate rohan Bracken után, a sofőr meg elszámolja magát és túl hamar nyomja meg az időzítő gombját, így az autó felrobban, de Bracken és a rávetődő Kate simán megússza. Castle nekifutásból ráugrik a sofőr hátára, így tartja sakkban, míg megjönnek a kommandósok. A sofőr öt éve dolgozott a szenátornak, ami nem jelent semmit, ha valaki elég pénzt ajánl azért, hogy kinyírja a főnökét. Bracken nincs meglepve, a hatalom világában másképp történnek a dolgok, mondja Castle-nak. Castle meg azt mondja neki, hogy ő bizony hagyta volna megégni a limuzinjában, nem úgy mint Beckett, aki egy jellem.

5x13_castle8.jpg

A sofőr hallgat mint a sír, de ez nem baj, mert a lakásán találtak egy kesztyűt Melanie vérével, meg sapkát és ál szakállt, amitől McManusnak tűnhetett, ha akart. Melanie valószínűleg az álcája ellenére felismerte és követte, vesztére. A pasi meg akkora hülye volt, hogy Melanie-t fel bírta gyújtani, de a véres kesztyűt meg a többi bizonyítékot inkább hazavitte emlékbe. Bracken persze tudja, ki áll az egész mögött, valaki olyan, aki segített neki elérni a céljait, de cserébe elvárásai is vannak, amiknek úgy tűnik, Bracken nem akar maradéktalanul eleget tenni. Bracken jön neki egyel az életmentésért, Kate sosem tudhatja, mikor lesz majd neki szüksége a szenátor barátságára. Gyanítom, hogy ezek után lesz majd olyan pillanat, bármennyire is ez az utolsó dolog amire Beckett vágyik, hogy Brackentől kelljen segítséget kérnie. Az esti híradóban aztán láthatjuk a letartóztatását annak az embernek, aki felbérelte a sofőrt, és most Bracken nem a gyilkosságot választja a visszavágásra, hanem a nyilvánosságot, hiszen sokkal jobban hangzik, hogy egy jó ügy érdekében még az életével is hajlandó játszani. Valakinek, aki az elnökségig akarja vinni, jól jön az ilyen hírverés.   

5x13_castle9.jpg

Címkék: castle
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása