Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 2x06

2013. március 26. 15:00 - Szencsike

Este van, Shannon Vincentnek igyekszik jó gazdája lenni, egy kis vizet ad a kutyának. Arab hívja őt egy kis romantikára a szerelem sátorhoz. A sátor belsejében virágok, gyertyák, gyümölcsök fogadják a lányt, pásztorórára fel fiatalok! Ana csapata az erdőben táborozott le, hogy bevárják a Walt-keresőket. Sawyer nem kíméli Anát, néhány keresetlen szóval adózik a lány túravezetői képességei előtt. A csapat Eko nélkül nem megy sehova, különben is, ha Mike nem fut a gyerek után, Eko velük lenne. Sawyert sem Eko, sem Mike nem érdekli, Mike jókor tér vissza, hogy meghallja ezt. Sawyer arcán a bűnbánat jelei tűnnek fel, Mike nem törődik vele. Yin szól hozzá pár együtt érző koreai szót, Sawyer a lőtt sebes vállát fájlalja. Eko Ananak jelent, tovább kell indulniuk, mert a Többiek a környéken vannak.

pic1.png

Arabék túl vannak a kellemes együttléten, Shannon vízért indulna, Sayid udvarias férfi lévén átvállalja a feladatot. Sayid alig lép ki a sátorból, mikor egy fuvallat az összes gyertyát elfújja. Shannon úgy gondolja, hogy Sayid jött vissza, ám a csuromvizes, érthetetlen nyelven suttogó Walt áll a bejáratnál. Főcím után Shannon már Sayidnak bizonygatja, hogy látta a gyereket, Sayid szerint csak elaludt és rosszat álmodott. Rocker jön hozzájuk érdeklődni, min veszekednek, de elintézik egy semmi gonddal és elmennek. Claireanyu is felbukkan az ébren lévő Áronnal, Rocker kiakad, hogy miért kellett Claire-nek felébresztenie a gyereket, így egész éjjel fent lesz, holnap meg nyűgös lesz. Shannon részéről fújtak a romantikus éjszaka további részének, ha Sayid nem hisz neki. Sajnos Sayid nem hisz neki, így Shannon elmegy. Flashback, Shannon a régi életében, mielőtt gazdag hapsikkal töltötte volna az idejét, kifejezetten tehetséges balett-táncos és oktatja is e kecses tánc tudományát. Az óra végén barátnőjével egy kislány apukáján röhögnek, aki felkérte őt hivatalosan bébiszitternek, nem hivatalosan alkalmi szeretőnek. Sajnos a vidámságnak hamar véget vet Shannon nevelőanyjának a hívása: Shannon apját baleset érte. A kórházban Jack rohan el mellettük, miközben ők a férfi orvosával beszélgetnek és megtudják a rossz hírt, a férfit nem tudták megmenteni. Az özvegy arca alig rezdül meg, mikor a halálhírt megtudja, Shannon zokogni kezd. A nő látni szeretné férjét, az orvos odakíséri őt és a lányát. A nő kijavítja őt, csak a mostohalánya.

pic2.pngA másik csapat Dzsungelharcos vezetésével járja az erdőt, talán egy nap alatt odaérhetnek a másik táborba. Sawyer egyre nehezebben bírja a túrát, válla elég rosszul néz ki. Libby klinikai pszichológus, de rögtönzött és valószínűleg kamu diagnózisa alapján Sawyer válla rendbe fog jönni. A civilizációban Rose inkább a parton, a nap fényével szárítja a ruhákat, mint a bunker szárítógépével. Ducival tárgyalják ki a témát, mikor Shannon érdeklődik tőlük, hol volt Mike és Walt cucca. Vincent is Shannon-nal tart, a lány megszagoltatja a kutyával a fiú cuccait, Vincent megkeresheti a gazdát. A kutya rohanva elindul valamerre, a cél végül Boone sírhelye lesz.

pic3.pngClaireanyu most issza meg a levét annak, hogy felébresztette a kisfiát. Már nyolc órája fent van és keservesen sír. Lockebácsi lesz a megmentője a dolognak, újra értelmezi Áron bebugyolálását, és a kisfiú már békésen gügyörészik anyja kezében. Claire Locke-nak panaszolja el, hogy mindenki többet tud nála a nevelésről. Különösen Rocker, aki aktív tagja lett az életüknek. Semmit se tud róla, de lehet, hogy vallási fanatikus. Locke ezt nem veszi komolyan addig, amíg Claire nem említi a Mária-szobrokat, hümmög egyet, de nem köpi be a srácot. Boone sírhelyénél, Shannon egy másik temetésre emlékszik. Flashback, Shannon apjának temetésén vagyunk, ő szinte kívülállóként figyeli az eseményeket, mindenki a mostohaanyjának fejezi ki a részvétét. Felbukkan Tesó is, ő legalább odamegy hozzá. Később a halotti toron, már egy kis porcelánpohárba töltött itallal koccintanak a halott apa emlékére. Boone felejtésképpen elhívja Shannont New Yorkba, aki tartós ottlétre készül, mert egy tánccsoportba jelentkezett oktatónak. Elég kicsi az esélye, hogy megkapja az állást, de sose tudni. Nevelőanyuval a helyzet egyáltalán nem jó, a nő továbbra sem szíveli a nevelt lányát.

pic4.pngVissza a szigetre, Anáék már a sziklás parton járnak, Eko pihenőt rendel el. Dzsungelharcos rossz hírekkel szolgál Anának, nem biztos, hogy tovább tudnak menni a parton, a dzsungelen keresztül kell menniük. Ana sejti, hogy csak a sérült Sawyer miatt akar Eko gyorsabban eljutni a társakhoz, sőt Ana még jobban is szerette Ekot, mikor hallgatott. Claireanyu köszöni Lockebácsinak a segítséget, a fiúcska még mindig alszik. Kicsit félve, de ő is ölbe veszi Áront. Rocker is megjön, rögtön átveszi a kicsit, hogy Claire sétáljon. Locke sejti, hogy ebből veszekedés lesz, inkább udvariasan kimenti magát. Dzsungelharcos vezetésével a társaság igyekszik a lehető legcsendesebben átkelni a sűrű erdőn, Ana csúnya pillantásokkal illeti azt, aki hangosan lépked. Sawyer egyre rosszabbul néz ki, Mike és Yin próbál segíteni a makacs férfin, de Ana csak azt akarja, hogy fogják be végre és menjenek tovább, mert megtalálják őket. Mike-nak már elege van az állandó parancsolgatásból, miért kell ennyire parázni. Ana beadja a derekát: Az első éjjel támadták meg őket, három társukat elvitték. Két hét csend, majd kilenc embert vittek el. Veszélyesek, bárhol ott lehetnek, épp az ő területük kellős közepén járnak, úgyhogy pofa be és indulás.

pic5.pngAz ücsörgő Shannon mellé Sayid telepszik le, együtt érez a lánnyal, amiért elveszítette Boone-t. Shannon nem Boone miatt képzelődik, ő tényleg látta Waltot. Akkor meg miért itt üldögél? Shannon feladja, és inkább elindul megkeresni a srácot. Flashback, Shannon-nak megérkezett a jelentkezési eredménye, felvették, mehet New Yorkba táncolni! Barátnővel nagyon örülnek a hírnek, de a boldogságot ismét megtöri valami. A bank hívja őt, kiderül, Shannon-nak pénzügyi problémái vannak. A következő célpont mostohaanyu lesz, aki nagyon siet egy megbeszélésre. Shannon elmondja, mi a gond, és az örökség ráeső részét szeretné megkapni. Baj van, mert apának nem volt végrendelete, minden asszonykához került, Shannon-nak nem jut semmi. Talán nevelési célzata is van a dolognak, Shannon álljon a saját lábára végre. Fog ő dolgozni, de most nagyon kell a pénz, mert megkapta álmai lehetőségét, és utána rengeteget fog dolgozni. Ja persze, anyu nem hisz ebből egy szót sem, az is csak egy fellángolás, majd el fog múlni, nem ad semmit, sajnálja.

pic6.pngRocker és Lockebácsi backgamonoznak, Locke áll nyerésre. Közben megemlíti a babadolgot, ő nem szeretne a fiatalok közé állni. Rocker szerint Clairenek sokat kell tanulnia az anyaságról, a felelősségről, hiszen örökbe akarta volna adni a kicsit. Locke nem kevés célzással megemlíti, hogy egy drogfüggő beszél felelősségről. Rocker kigyógyult drogfüggőnek tartja magát. Lockebácsi beleegyezik, legyen így, de játszanak tovább. Dzsungelharcos vágja az ösvényt a csapat előtt, a sort a Sawyert cipelő, támogató Yin zárja. Bernie és Mike is felajánlja, hogy átveszi tőle a férfit, de Sawyer magasról tesz a segítőire, otthagyja mindegyiket, ám néhány lépés után összeesik. Annyit sikerül kinyögnie Mike-nak, hogy ő otthagyta volna őt, majd elájul. A társak gyorsan hozzák a vizet, a seb elfertőződött és ki is van száradva. Ana kivan, menni kéne tovább, rögtön letorkollja Libbyt, amiért pihenőt javasol. Mike sajnálja, amiért ennyit szívtak a múltban, de Sawyernek segíteni fognak, mégpedig építenek neki egy hordágyat.

pic7.pngShannon elszántan keresi Waltot, nyomában a hitetlenkedő Sayiddal. Shannon elmondja neki, hogy megtalálták a palackpostát, Walt biztosan a szigeten van. Esőre áll az ég, dörögni kezd, mikor Anáék egy meredek domboldalhoz értek. Igen, ezen kell felmászniuk és vinniük kell a hordágyas Sawyert is. A csapatból mindenki segít és épségben feljutonak a dombtetőre. Viszont a stewi Cindy eltűnt. Libby, Bernie pánikba esik, hiszen még látták is, hogy velük volt és segített. Ana rögtön indulna megkeresni, Dzsungelharcos kénytelen visszatartani, hisz ha szétválnak, még valaki eltűnhet. Ana a férfit hibáztatja, nem kellett volna átvágni a dzsungelen, hogy mentsék a félholt Sawyert. Végszóra, suttogásokat lehet hallani a dzsungelből, Ana előkapja a fegyverét, a parancs pedig futás!

pic8.pngFlashback, Shannon pakol a költözéshez, Boone látogatja őt meg. Rossz hírei vannak, az anyja neki sem adott pénzt, rájött, hogy Shannon-nak kellene. A második hidegzuhany, hogy Boone elköltözik New Yorkból, mert anyu munkát ajánlott neki, így Shannon még hozzá sem mehet lakni. Shannon alig hiszi el, Boone úgy próbálja jóvátenni, hogy a saját pénzéből ad neki. Shannon visszautasítja, majd megoldja, hogy pénzhez jusson. Boone tukmálja, ki tudja, mikor talál Shannon állást, jól jöhet még. Shannon kiborul, miért nem hiszi el, hogy képes munkát találni és dolgozni? Nem kell a pénze.

pic9.pngSzakad az eső, Vincent elszántan követ valami szagot. Csúszós talajon Shannon elvágódik, Vincent elszabadul, Sayid megpróbál segíteni a lánynak. Ő viszont elutasítóan reagál, miért nem hisz benne? Senki sem hisz neki, nem tartják sokra őt. Sayid szerint ez nem igaz, ő egyáltalán nem mihaszna. Shannon sírni kezd, ez mind szép és jó, de ha kijutnak innen, lelép tőle. Nem fog lelépni, mert szereti és hisz benne. Shannon megnyugszik Sayid őszinte szavaira, megölelik egymást. A zuhogós eső hangjain keresztül suttogásokat hallanak, Sayid is meglátja Waltot, aki csendre inti őket. Shannon rögtön utána veti magát, Sayid gyorsan magához tér a Walt-sokkból és Shannon után rohan. A lány a gyorsabb, ráadásul Sayid elesik, de azonnal felkel, ám késő lesz. Egy lövés dörren, azonnal a hang irányába indul el. Shannon bújik ki a bokorból, vérző gyomorral, Sayid karjaiban omlik össze. Sayid magához öleli a haldokló lányt, majd meglát egy fegyveres nőt, egy néger férfit és a döbbenten álló Yin-Mike párost.

Címkék: lost
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása