Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Happy Endings - Fuss el véle! 1x04 - Dave of the Dead

2013. március 26. 13:00 - igenapu

Eljött a zombi apokalipszis, legalábbis ebben az epizódban, Max, Brad, Jane és Dave egy zombis filmet néznek, mindjárt fel is merül a kérdés, mi a stratégia ellenük, a beolvadás, vagy felvenni velük a harcot? Általános vélekedés, hogy Dave-nek menne a legjobban a beolvadás, már most is úgy él, mint egy zombi, nőknek való gabonapelyhet eszik és nincsenek álmai. Dave cáfol, neki igenis vannak álmai, saját éttermet szeretne, most is csinált a barátainak steakes szendvicset. Jane szerint egy zombitámadásban Max nyúlna ki először, említett ezen annyira elképed, majd felháborodik, hogy kétszer is kiköpi a kaját a szájából. Szerinte Jane a leggyengébb láncszem. Max ellen szól, hogy nincs kondiban, nem ért semmihez, Jane gyenge pontja a férje, hiszen szereti, és ez lelassíthatja. Brad látja már, hogy ennek nem lesz jó vége, Jane mindennel és mindenkivel versenybe száll, iszonyatos versenyszellem lakozik benne. Kezdődik a zombilimpia, első szám a futás. Max még öblöget egy kis sörrel közvetlenül a start előtt, mondanám, hogy nem szarral gurigázik, viszont nem is nyeri meg a versenyt, sőt, határozottan kinyúlik a végén.

41.jpg

Alex és Penny mosoda napot tart, nem nyilvánosságnak való szerelésekben. Penny összeismerkedik egy sráccal, aki enyhén szólva is vitatható cuccokban pompázik, viccesen néz ki, de ez senkinek sem gyanús, el is mennek kávézni. Dave-nek rémálma van, mint kiderül, fényes nappal, a munkahelyén, (ami tulajdonképpen egy call center, és ő ott húst ad el), a kollégái zombiként viselkednek, igaz, ő sem lóg ki nagyon közülük, de ekkor felriad. Penny randizni megy Tobyval, a mosodás sráccal, Alex és Max figyelik, ahogy izgatottan készülődik. Alex boltjának a kirakatán keresztül látják, hogy a srác megérkezik, Penny furcsállja az öltözékét, Max rántja le a leplet, anyukám, ez egy hipszter, nesze neked. Toby le is szólja Penny teljesen normális outfitjét, Max besegít, megint mosás volt. Dave találkozik Braddel és Maxszel, ki van akadva, hogy mennyire zombiként élt eddig, de elhatározza, hogy mostantól minden más lesz, saját éttermet nyit és felmond a munkahelyén. Még 30 éves kora előtt meg kell valósítania önmagát.

42.jpg

A fiúk nyomban el is újságolják Alexnek, hogy Dave szakítani akar eddigi életével, hogy kövesse az álmait. Alex aggódik, hogy exe adósságokba veri magát, figyelmeztetni szeretné a fiút. Ekkor viharzik be Dave az ihletkosarával, ami igazából egy doboz, teletömve papírokkal, amin az étteremmel kapcsolatos tervek, teendők szerepelnek, az egyik ilyen a hajvágás. Max ez utóbbihoz kíván sok sikert, de amúgy senki nem állítja le Dave-ünket. Amikor Dave lelép. Alex számon kéri a srácokat, Brad magára vállalja, hogy beszél Dave fejével. Később Penny sétálgat Maxszel, a Tobyval töltött randiját ecseteli, ami inkább fura, mint frankó, ahogy Penny jellemezte. Max meg is kérdőjelezi a kapcsolat létjogosultságát, ráadásul az az érzése, hogy Penny megint azonosulni akar a pasijával, ahogy az már régebben is előfordult párszor, amikor death metálos vagy épp kórházban dolgozó fickóval járt. Penny Max segítségét kéri, nagyon bejön neki a srác (no comment). Alex boltjában próbál mindenféle lehetetlen szerelést, amit hipszternek jellemeznek, még a legszalonképesebb marad végül rajta, megspékelik egy idióta szemüveggel, és mehet is. Arra kell csak vigyáznia, hogy ne lelkesedjen be semmitől, legyen ironikus és ne kezdjen el táncolni, ha bulis zenét hall, valószínűleg ez lesz ennek a kajla lánynak a legnehezebb.

43.jpg

Jane átmegy Maxhez, hogy következzen egy újabb forduló az őrült versengésükben. Ezúttal nyugton kéne maradni, ami Max szerint Jane-nek komoly nehézséget fog okozni, mert még egy ilyen izgága nő nincs kerek e vidéken. Leülnek a kanapéra, Max még előtte lerak egy legalább literes sörös üveget az asztalra, amit aztán véletlenül fellök a lábával, a sör meg csak ömlik és ömlik. Max igazi kis gennyláda, még adja is a befeszülő Jane alá a lovat, aki végül nem bírja tovább és rápakol néhány ismeretlen eredetű férfi alsónadrágot a tócsára. Ezt a kört Max nyerte. Penny és Toby megérkeznek a hipszter buliba, egy csóka játszik gitáron, de direkt a rossz kezével, hogy ne legyen kommersz, viszont kizárt, hogy ezt élő ember élvezné, talán a zombiknak kéne szólni. Kikérik Penny véleményét, aki a délután megtanult ’uncsi’-val jellemzi a produkciót, Toby oda van érte, meg vissza.

44.jpg

Kedvenc leendő étteremtulajdonos Dave-ünk bemutatót tart szerencsés barátainak. Felveti a problémát, mi van akkor, ha egy házaspár férfi tagja mexikói kaját enne, asszonya viszont japánt, mit esznek végül? Persze, hogy japánt. A Dave által kitalált Pangaea Grill viszont kiküszöböli ezt a gondot, mert 125 etnikum 900 féle ételéből lehet választani, és ezzel odadobja Jane-nek az étlapot, aminek súlya Hammurapi törvénykönyvével vetekszik. Amíg Dave a pezsgőért megy, hogy ünnepelhessenek, a többiek kétségbeesetten néznek egymásra, ez most komoly? Van befektető, aki erre, meg a bálnazsíros tacóra ráharap? Bradre néz mindenki, nem te vállaltad magadra, hogy beszélsz a fejével, öcsém? Brave banda (a Bradből és a Dave-ből), he? Szólított bevallja, hogy kudarcot vallott. Koccintanak Dave-vel, de rajta kívül senkinek sem őszinte a mosolya.

45.jpg

Zombilimpia, harmadik forduló, számítógépes lövöldözős játék, az állás megint döntetlen. Tanakodnak, mi dönthetné el a versenyt, könyörtelenségből kellene vizsgázniuk. Max a babarablást ajánlja, Jane ezt leszavazza, de valami hasonló ötlet lenne a nyerő. Penny közben mellettük körmön fon, vagy valami hasonló, meghívja őket egy buliba, aminek long islandi bármicvó a témája. Ezek ketten előbb esznek lábgombát, mint hogy elmenjenek, de Penny a végén csak ráveszi őket. Dave egy befektetőnek adná el az ötletét, nem arat osztatlan sikert, pedig a földgömbös ötlete szerintem jópofa, összetolta az összes kontinenst, ezzel jelképezve, hogy a Pangaea grill ’egy világ, egy étterem’. Este letörten meséli a barátoknak, hogy kb kiröhögték, válság van, de kitalálta, mi a megoldás, hozzányúl a nyugdíjalapjához, illetve elvisz egy bizonyos dobozt valahová, sima ügy. Nagy csend a válasz, meg is sértődik, hogy nem fogadták kitörő lelkesedéssel, és otthagyja az asztalt. Alex az egyedüli, akinek egyrészt van vér a pucájában, másrészről neki már úgyis mindegy, hiszen az esküvőjükön lépett le, Dave után megy. Elmondja neki, hogy teljesen irracionális dolog tőle, hogy ekkora projektbe vágjon bele, őt mindenki úgy ismeri, mint biztonsági játékos. Kezdjen valami kisebbel, mint például a szendvics steakkel. Dave még benne is lenne, csak pénze nincsen. Alex előveszi az eljegyzési gyűrűt, amit megtartott, de most odaadja a fiúnak, aki szinte könnyekig meghatódik, akkor valószínűleg tényleg gyémánt van benne.

47.jpg

Ismerős hipszter csapat caplat az éjszakában, nagyon mókásan néznek ki, azonban kikerekedik a szemük, amikor belépnek a party színhelyére, csak ők néznek ki úgy, mint a papagájok, a többi ember szimplán gáz, de színek nélkül. Toby erőltetettnek tartja őket, Penny kifakad és táncra is perdül, eddig tartott a románc és a hipszterség is. Kifele menet kellemes meglepetés éri őket, egy mozgó büfébe botlanak és kiderül, hogy a tulajdonos nem más, mint Dave. A vállalkozás neve is frappáns, Steak me home tonight. A hipszterek is felfedezik maguknak a büfét, az egyetlen probléma az, hogy még nincs kaja, úgyhogy gyorsan szedik is a sátorfájukat, Max kapja a feladatot, hogy elterelje a tömeg figyelmét. Már a büfébuszon robognak (vagy hússzal) amikor Jane és Max megállapítják, hogy valószínűleg mind a ketten túlélnék a zombitámadást, de Jane egy aljas trükkel lelöki Maxet, ezzel megvan a könyörtelenség kategória és így a verseny győztese is, Max meg futhat a zombivá vált hipszterek elől.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása