Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 2x01 - The Contingency

2013. március 25. 09:00 - AaannnaaA

A sorozat rajongóinak örömére végre megérkezett ’A célszemély’ második évada a magyar TV-be, így az is felveheti az események nem kevéssé gubancos fonalát, aki itthon követi a sorozatot. Szóval. Az előző évad zárásának legfontosabb eseménye volt, hogy Főncsit Root, azaz Forrás elrabolta. Az évadzáró utolsó képein John az utcán egy kamerába beszélve kérte, hogy a gép segítsen neki megtalálni Főncsit, majd néhány másodpercnyi várakozás után a közeli nyilvános fülkében kicsöngött a telefon, és John felvette azt.

A második évadot innen folytatjuk azzal, hogy közben folyamatos visszatekintésekben ismerhetjük meg, hogyan is készítette Főncsi a gépet. Ahogy a számlálóból kiderül, 2002. január 1-je volt az első nap, ekkor kezdett a gép ténylegesen működni, ekkor kezdte Főncsi az általa épített rendszert folyamatosan javítani, fejleszteni, okosítani. A 3546. napon találkozott John és Főncsi, 243 nappal később pedig megkapták Caroline Turing nevét, akiről két nap múlva kiderült, hogy ő Forrás, és elrabolta Főncsit. Ennyi elég is a statisztikából, nézzük mit hall John a vonal túlsó végéről. Nos, egy standard, előre programozott női géphang csupán szavakat sorol, úgy mint „Family, Alpha, Mike”. Ennyi. John csak pislog, ettől most nem lettünk okosabbak. Ő sem.

1..jpg

Eközben azonban látjuk, hogy a gép persze tudja, hol van Főncsi: a városon kívül, egy pubban ül Forrással. Se megkötözés, se rászegezett fegyver, nyilvános helyen ülnek, és beszélgetnek. Illetve egyelőre csak Forrás beszél, Főncsi eléggé feszültnek tűnik. A szomszéd asztalnál helyet foglal egy rendőr, de elrablója virágnyelven Főncsi értésére adja: ha olyasmit csinál, ami neki nem tetszik (értsd: felkelti a rendőr figyelmét), megöl valakit a helyiségben. A túsz így nyugton marad. Persze ez nem tarja vissza attól, hogy gyilkosnak és tolvajnak titulálja elrablóját, de a nőnek szeme sem rebben, helyeslően bólogat. Elmeséli, hogy ez elég jól is megy neki, kivéve azt az egy alkalmat, amikor valaki megállította. (Emlékszünk, az első évad 13. részében, amikor egy ártatlan férfit akart valaki egy szenátor gyilkosának beállítani, akkor bukkant fel először Forrás, mint szuper hekker, akitől aztán Főncsi annyira megijedt, hogy az iroda teljes rendszerét lekapcsolta és újjáépítette. Akkor nem tudtuk, ki is lehet Forrás, most már annál inkább). Akkor Főncsi volt az, aki megakadályozta a nőt a tervében, neki pedig eddig tartott kinyomoznia, ki és hogyan tehetett neki keresztbe. De most már tudja, tud a gép létezéséről, és hogy Főncsi építette. A gép mindent szemmel tart, és megvédi az embereket. Főncsit miért nem védte meg? Költői a kérdése, választ most nem kapunk rá.

Carter lakásába ugrunk, meló után érkezik haza. Itthon azonban nem a fia, Tyler várja, hanem John a hírrel: Főncsit elrabolták, Carternek segítenie kell megtalálni. Oké, ráuszítom a rendőrséget, FBI-t, mindenkit. Hát azt sajnos nem lehet, mondja John. Akkor? Az elrabláshoz kapcsolódik Alicia Corwin halála, az az utáni nyomozásba kapcsolódjon be Carter, azzal tud segíteni. Oké. És Te, John fiam? Én megyek matekozni, (hogy megfejthessem a gép által adott információt).

2..jpg

Már látjuk is, az irodában okoskodik a táblánál, egyedül. Hozzá fennhangon beszél, hátha úgy jobban jönnek a gondolatok (ismerős, én is így szoktam). A géptől kapott szavakat írja fel, ezeken rágódik, sőt segítségül hívott egy kódfejtő könyvet is. Végül úgy jön rá a megoldásra, hogy rápillant a könyv gerincére, és ekkor esik le neki: a kapott szavak a könyvtári rendszerezést takarják; ahogy előkeresi, és egymás mellé teszi a megfelelő jelzetű könyvtári könyveket, (még jó hogy az iroda egy egykori könyvtár, ugye), egy sorszámot kap. Ez bizony egy TB szám lesz, így üzent tehát a gép, és ezek szerint Főncsi is így kapja meg a számokat. Leleményes. De kié a szám, és ő vajon hogyan segít megtalálni Főncsit?

John Fuszkóval beszél, aki időközben kikereste a számot, ami egy Leon Tao nevű emberhez tartozik. Elő is kerítette, az autójában van ugyanis lopás elleni nyomkövető, ezt bemérve megadja Johnnak Leon aktuális címét, ő pedig oda üget. Fuszkó kérdi Johntól, hogy akkor most Leon segít megtalálni Főncsit? Izgulsz érte, fiam, kérdi John. Inkább azért, hogy milyenné válsz, ha őt nem találjuk meg, jön az őszinte válasz. John ideér a kapott címre, ez egy késdobáló szintű kocsma, Leon hátul egy asztalnál beszélget egy taggal. John meglóbálja szokásos rendőri jelvényét, és máris Leonnal ül szemben.

a.jpg

Elé teszi Főncsi és Forrás fényképét, de semmi: Leon egyiküket sem ismeri. Akkor mit keresek én itt, kérdi magától – ismétcsak félig hangosan – John. És ekkor leesik neki az igazság: a gép nem segít megtalálni Főncsit, nem azért irányította Leonhoz, mert az tudja hol van Főncsi, hanem mert bajban van, épp meg akarják ölni (látjuk is, a kocsma vendégei közül jónéhányan alig leplezetten fegyvert szorongatnak), tehát ő „csak” egy újabb célszemély. Leon eddigi beszélgetőtársa visszalép az asztalhoz, és bólogat John felismeréséhez: ez így igaz, épp elszámolunk Leonnal, aki ellopta a pénzünket. John azonban most a barátját keresi, úgyhogy nincs ideje itt szájkaratézni, tehát ő és Leon most szépen távoznak, és annyi. A rosszfiú azonban egy fegyvert lenget, és közli a hősünkkel, hogy húzzon el, Leon viszont túl sok pénzt lopott, így ő nem mehet. John erre halálosan nyugodtan felel, miszerint az a rendőr, akinek a jelvényét meglóbáltam az imént, valószínűleg szó nélkül távozna, itt hagyva Leont, én azonban megöltem és elástam a jelvény igazi tulajdonosát, úgyhogy most szépen hagyjatok elmenni minket, mielőtt harapok. Azzal elcsípi a rosszfiúk fegyverét, kioszt pár lövést, majd Leonnal együtt kisétál.

3..jpg

Ugrunk vissza a múltba, 2002. van, 47. nap a gép "életében". Főncsi az utcán sétálva beszél hozzá, és közben teszteli: csörrentsd meg a mobilom ha látsz, egyszer ha igen, kétszer ha nem. Érted? Egy csörgés a válasz. A város különböző pontjain sétál, és mindig csak annyit kérdez: látsz engem (azaz felismered az adminisztrátort, a gazdit)? Igen. Még akkor is, amikor Főncsinek magának is nehéz egy adott helyiségben működő kamerát kiszúrnia. De a gép mindegyik kamera képét látja, azon keresztül pedig Főncsit. Ügyes. És egyben ijesztő, teszem hozzá én.

Most ennyit moziztunk a múltban, irány vissza Johnékhoz, aki meglehetősen mérges a gépre, hogy az nem Főncsi megtalálásában segít. Egy utcai kamerába beszél dühösen, hogy miért csinálja ezt a gép vele, miért nem segít? Leon tanácstalanul toporog mellette, nyilván totál lököttnek nézi hősünket. Már menne elfele, de a kocsiját épp elviszi egy tréler, így lemondóan John után üget. Kérleli, hogy csak vigye a kocsija után, aztán ő lelép. John nem így gondolja. A rosszfiúk az Árja Testvériség tagjai voltak (láttuk a beszélgetőtárs kezén a horogkereszt tetoválást), Leon nyolc millát lopott tőlük (mint a könyvelőjük), szóval nem fogják annyiban hagyni. Úgyhogy egy parkoló rendőrautóhoz lép, betöri az ablakát, majd a kocsihoz bilincseli Leont, így már biztonságban lesz. Na jó, azért Fuszkónak is odaszól, hogy tartsa a tagon a szemét, amikor az az őrsre kerül. Milyen kedves.

4..jpg

Eközben Carter Alicia Corwin meggyilkolásának ügyén dolgozik, mi pedig látjuk, hogy bizony nem csak őt foglalkoztatja a téma. Emlékszünk még az előző évadból, amikor egy fiatal kém (Henry Peck) rájött a gép létezésére, egy szervezet (akik jelenleg a gépet felügyelik, használják) üldözte őt. Ennek a szervezetnek egyik vezetőjét látjuk most Alicia haláláról beszélgetni. Akivel beszél, az Denton Weeks, őt is láttuk már Főncsi visszaemlékezéseiben, Alicia felettese volt a gép készítése idején. Szóval ők most egy csapat, és ahogy elnézem, nem éppen a jó fiúk. A főnök közli, hogy ki kell deríteni, ki ölte meg Aliciát (aki ugye egyike volt azon keveseknek, akik tudtak a gép létezéséről). Halála előtt a nő felvette a kapcsolatot Henry Peckkel, aki aztán eltűnt, így őt elő kell keríteni, és meg kell ölni. Valamint összezavarni az Alicia utáni nyomozást. Ekkor belép egy elég ijesztő gyilok, neki azt a feladatot adja a főnök, hogy Johnt ölje meg – szerencsére egyelőre nem tudják pontosan a szerepét az ügyben, és csak homályos fényképük van róla. Szép kis bagázs, mondhatom.

5..jpg

Ismét Johnt látjuk, az irodában filózik Főncsi eltűnésén. Rájön, hogy Forrásnak a Caroline Turing névre kiállított jogosítványa valódi – Fuszkó leellenőrizte – így hívja Cartert, kerítse elő azt az embert, aki az igazolványt kiállította. Leon eközben már a fogdában van, ahol megbilincselt kézzel várna a sorsára, ehelyett előadja a nagyhalált, majd amikor az őr mentőért telefonálna, a háta mögött kislisszol.

Fuszkó hívja Johnt a hírrel, aki megmondja neki, hol találja Leont, lapátolja össze újra, ha lehet. És hogy hol van? Naná, hogy a kocsijáért ment a telepre, ahova vontatták. Logikus, hiszen korábban is azért nyüszögött, hogy vissza akarja kapni. Meg is kapja a kulcsokat (viccesen fest összebilincselt kézzel), de a kocsijáig már nem jut el, Fuszkó itt éri utol, és elcsípi. De nem tudja magával vinni, mert ideérnek az Árja Testvériség emberei, és ők is Leont akarják, akárcsak Fuszkó. Illetve a pénzüket, hogy pontos legyek. Leon így a kocsijához vezeti őket, ott van a pénz. Egy milla, kötvényekben. És a többi hét? Hát izé, azt elvesztettem. Akkor gazdagabb leszel egy golyóval. Ezt azonban már Fuszkó sem hagyja annyiban (szerintem jobban tart a morcos Johntól, mint a neonáciktól), és fegyvert ránt. Sokat nem ér vele, a rosszfiúk többen vannak, hátulról le is ütik.

b.jpg

Ismét a múltba nézünk, ezúttal 2003-ban járunk, a gép 614. napján. Főncsi kaszinóban teszteli a gép képességeit. Kártyázni ül le, a gép pedig telefonon jelez neki, hogy a nyerési esélyek növelése érdekében húzzon-e lapot, vagy éppen megálljon. Egy öreg fószer ül mellette az asztalnál, sok szerencsét kívánnak egymásnak. Főncsi nyer, szép lassan, de jó sok lóvét, ekkorra már jókora tömeget vonz a sikeressége. Végül azonban, amikor vagy negyed milla nyeremény figyel előtte, a gép tanácsa ellen cselekszik, és elveszít mindent. Milliárdos, megteheti, plusz így nem hívja fel magára a figyelmet.

A jelenben Főncsi és Forrás egy patikába térnek be. Forrás lazán megvágja Főncsi kezét, így míg a patikus ellátja a sebet, ő besétál a gyógyszerszobába, és jópár dolgot magához vesz. A többit most nem tudjuk meg, Cartert látjuk Johnnal beszélgetni, közli vele, hogy Fuszkó eltűnt. John a keresésére indul.

c.jpg

Mi közben látjuk, hogy Leont és Fuszkót a neonácik megkötözték, szájukat kipeckelték így várják a főnöküket. Ki akarják szedni Leonból, hogy hol a pénz. Ő váltig bizonygatja, hogy elúszott, de a rosszfiúkat ez nem érdekli. Hoznak egy őrjöngő kutyát (akit nemes egyszerűséggel csak Hentesnek hívnak), hogy majd az segít egy kicsit a foglyot szóra bírni. Erre szerencsére nem kerül sor, mert a többi rosszfiú bevezeti Johnt, akit odakint lekapcsoltak (ja, persze). Ő elrebegi, hogy még mindig csak a barátját keresi, mert neki csak ez az egy barátja van. Mikor Fuszkó erre a kijelentésre tiltakozást morog (szája ugye kipeckelve), akkor John rásandít, majd pontosít: na jó, talán van két barátom is. (Sikítok a röhögéstől). Szóval had menjünk el mindannyian békében. A rosszfiúk kinevetik, térdre kényszerítik Johnt, és már a kutyát uszítanák rá, amikor hősünk halvány mosollyal közli, hogy a seregben volt dolga ilyen kutyával (belga juhász), a kiképzésük holland vezényszavakkal történik. Bizonyítandó mindezt, rászól hollandul a kutyára, mire az leül, majd csendben lefekszik. A neonácik ledöbbennek, mi pedig már csak kintről szemlélhetjük, ahogy három lövés után az egyik csúnya bácsi a zárt ablakon repül ki, majd Johnék lazán kisétálnak (Leon továbbra is bilincsben). John gondolkodik egy pillanatig, majd visszafordul, füttyent egyet, és a kutya máris lohol kifelé, immár hűen követve Johnt.

6..jpg

A múltban még mindig Főncsi kaszinózását látjuk, illetve azt, ahogy elhagyja az épületet. A gép ismét üzenetet küld neki, hogy álljon meg. Főncsi bosszús, már eljött az asztaltól, miért kellene megállnia, úgy tűnik hibás a gép, ki kell javítani. Ahogy folytatja útját, a gép csak küldi az üzeneteket továbbra is: állj, állj. És ekkor, ahogy Főncsi a gyalogátkelőhelyre lép, egy kocsi tűnik elő a semmiből - a volánja mögött az öreg, akit korábban a kártyaasztalnál láttunk, nyilván vezetés közben elaludt - és kis híján elgázolja Főncsit. Tehát ezért jelzett a gép, hogy álljon meg. Főncsi azonban mérges, és úgy dönt, megtanít a gépnek néhány új szabályt, mert mindenkit kell megvédenie, nem csak őt. (Nyilván ezért nem segít most Johnnak, gondolom én).

A jelenben Főncsi és Forrás egy étteremben ülnek, és beszélgetnek, illetve leginkább Forrás beszél. Mindeközben porrá tör néhány szem gyógyszert, nyilván azokból, amiket a patikában lopott. A port egy kis tasakba helyezi, majd leejt valamit a szomszéd asztalnál ülő nő lábához. Ahogy az odahajol, Forrás a port a nő italába önti. Főncsi kiakad, főleg amikor látja, hogy a nő gyanútlanul lehúzza az italát. Forrás azonban nem engedi közbelépni, tovább beszél hozzá, mintha mi sem történt volna. A gépről beszél természetesen, arról, hogy Főncsi egy olyan intelligens dolgot hozott létre, mint egy ember, de rossz emberek kezébe adta. A szomszéd asztalnál ekkor lesz rosszul a nő a gyógyszertől, Forrás pedig segítséget színlelve lenyúlja annak mobilját, és üzenetet küld róla valakinek: vészhelyzet van, találkozzunk a szokott helyünkön. A miértekre még nem kapunk választ.

7..jpg

Helyette Johnt látjuk, ahogy immár este Leonnal és az újonnan szerzett kutyával autóznak. A reptérre vinné a célszemélyt, hogy az elmenekülhessen, de hívást kap Cartertől, miszerint annak az embernek, aki kiállította a jogsit Forrásnak, van a nevén egy raktár, talán John fáradjon oda, és nézzen körül, hátha talál valamit. Úgyhogy no reptér, irány a raktár (Leonnal és Hentessel együtt). Eközben futólag látjuk a neonácik főnökét, egy benga, kétajtós szekrény állatot, aki kérdezi a megvert társától, hol van Leon, de ő csak annyit tud elnyöszörögni, hogy elvitte egy öltönyös. Akkor nyomás utána.

Johnék megérkeznek a raktárhoz. John kiszedi a kocsiból a némileg csökönyös Leont azzal, hogy a pénz és a kutya a kocsiban marad (majd vigyáznak egymásra), Te viszont velem jössz, mert amint leveszem rólad a tekintetem, azonnal ki akar valaki nyiffantani. Feltörik hát a raktárt, ahol bent van a jogosítvány készítője – holtan. Johnnak jobb ötlete nem lévén Leont ülteti az elhunyt gépéhez, derítsd ki honnan kaphatta a halott az illegális munkáért a fizetését. (Nem mellesleg a hullát olyan laza mozdulattal és faarccal bucskáztatja ki a székéből, és ülteti a helyébe Leont, hogy erősen vigyorognom kell). Leon azonban csak annyit tud mondani, hogy aki a tagot kifizette egy szuper hekker lehet, egyáltalán nem hagyott nyomot. Ez bizony szívás. Indulnak elfele, amikor Carter hívja Johnt azzal, hogy gond van, Alicia nyomozásának digitális anyagai megrongálódtak, az okosok szerint géphiba.

8..jpg

Mi persze látjuk a gyilokot, akit Weeks-ék küldtek, amint épp kisétál az őrsről, nyilván az ő műve az egész. Ez a tudás azonban nem vigasztal, mivel az adatok elvesztek, a nyomozás zsákutca. Miközben beszélnek, Johnéknál megjelennek motoron a neonácik is, lőnek is, úgyhogy futás van. Amikor lerázzák őket, kiderül, hogy John felhúzta magát az ügy kilátástalanságán, és menekülés helyett egy kamerába beszél, és elmondja a gépnek, hogy ő bizony befejezte, nem hajlandó több célszemélyt megmenteni, ha a gép nem segít megtalálni Főncsit. Leon persze csak les, hogy mi ez az egész már megint, de John leinti: csupán egy tárgyalás. Győzködi még egy kicsit a gépet, végül megszólal mellettük az utcai telefon, és ismét szavakat hallunk. John cuki, megköszöni a géphangnak, de aztán pucolás van, mert a neonácik elég kitartónak keresik őket, és lőnek is.

9..jpg

Látjuk eközben, hogy Weeks és a főnöke beszélnek, miszerint az Alicia Corwin ügy megoldódik, összezavarták a nyomozást. Weeks közli, hogy személyes ügyben most egy darabig nem lesz elérhető, de a főnök kontráz: mi mindig elérjük magát.

Ismét Johnékat látjuk menekülni, a parkolóházba jönnek, ahol a kocsit hagyták a pénzzel és az ebbel. A neonáci motorosok ide is követik őket. John az egyiküket egy poroltóval kiüti, azonban a főnök, a kétajtós szekrény már neki is kemény dió. Behúzna neki párat, de a tag szinte a kisujjával lenyomja Johnt. A küzdelemnek egy lövés vet véget, amit – legnagyobb örömömre – Carter követett el, megmentendő Johnt. Összevigyorognak, sőt még Fuszkó is itt van. Rögtön piszkálja is egy kört Johnt, hogy még sosem látta vesztésre állni, de az elintézi annyival, hogy épp rápihent a győzelemre. Behalok. Carter, ha már erre jár, visszaadja Johnnak a halom fegyvert, amit még a maffiavezérek megmentésekor kapott tőle. Irány Leon autója, ahol eddig a kutya felvigyázta a lóvét. Leon reméli, hogy nem pisilte le. Végülis tényleg nem, viszont apró fecnikre cincálta az egészet. Leon totál kiakadva motyogja, hogy ez a medve szétmarcangolta a kötvényeket, amire John csak annyit reagál, hogy ez tényleg találó, megvan Hentes új neve, ezentúl Medve lesz. (Na ez az a jelenet, amit többször vissza kellett tekernem, hogy kiröhögjem magam.)

Bear2.jpg

John csúnya nézésére Leon elrebegi, hogy azért nem ez volt az összes lóvé, nem bukott el mindent, van még belőle valamennyi. Szerintem senki nem fog könnyeket ejteni az anyagi helyzete miatt, amúgy meg John levette a bilincsét is. Szóval immár szabad, mehet az útjára. Így is tesz, de még John után kiáltja, hogy reméli sikerül megtalálnia a barátját. Hát én is remélem, teszem hozzá halkan.

Másnap reggel az irodában John már kikereste a könyveket, amelyek a gép által adott számhoz vezetnek. De ő maga nincs itt. Hogy hol van? Carter lakásán, természetesen Medvével együtt. Meglóbálja Carternek a bőröndjét: helyzet van. Új információhoz jutottam, amely szerint egy néhány éve, 14 éves korábban eltűnt lánynak köze lehet Főncsi elrablásához. Úgyhogy csomagolj, utazunk Texasba. Carter beleegyezést sóhajt.

Bear3.jpg

Főncsi és Forrás eközben egy házban beszélgetnek, Forrás vár valakit. Hoppá, Főncsi kiszúrja annak a nőnek a fényképét, akit Forrás az étteremben gyógyszerekkel kiütött. De nem szól semmit, csak arról beszél, hogy a gép felett nem tudja átvenni az irányítást, sőt nem is tudja azt átadni. Pont a Forrás-félék miatt készítette így. De Forrás nem irányítani akarja a gépet. Hanem? Nos, ezt még nem tudjuk meg, mert időközben megérkezik, akit várt. A nő elrejtőzik, kezében egy fecskendővel. Amint belép a férfi – Denton Weeks az, basszus – Forrás a nyakába szúrja a tűt, mire az kiterül. Ezért kellett hát az étteremben kiütnie azt a nőt, hogy a telefonjáról idehívhassa Weeks-et, akit aztán ártalmatlaníthat, és gyanítom a céljai érdekében majd felhasznál. Ami – most már kimondja – a gép felszabadítása. A továbbiakat pedig már csak a következő részben tudjuk meg.

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2013.03.25. 13:01:07

Basszus, ismét egy nagyon jó rész a hogyvolt alapján. Szép munka, köszönöm.

Berix 2013.03.25. 14:19:52

Szuper volt, köszi!

AaannnaaA 2013.03.25. 14:36:08

@Is: @Berix: Igazán nincs mit. Nagyon szeretem írni, hatalmas kedvenc a sorozat.
Ez a rész (meg a következő) hogyvótja a szokásoshoz képest kicsit hosszúra sikeredett, de aztán visszaállt a rend :)

Neoprimitív 2013.03.25. 17:21:34

Érdekes, hogy az évadkezdéskor sokaknak nem jött be ez a rész, mert (először, de nem utoljára) felborították a megszokott felállást. Nekem meg pont ez volt a végső lökés, hogy a sorozat átkerüljön a kötelező kategóriába: úgy is tudtak egy jó részt csinálni, hogy közben nem használták a bevált módszereket (pontosabban máshogy használták azokat).

AaannnaaA 2013.03.25. 20:01:29

@Neoprimitív: Nem is értem a fanyalgókat, szerintem zseniális az évadnyitó. Friss levegőt hoz a sorozatba, hogy kicsit szétvették a főszereplőket, így véletlenül sem tud ellaposodni, én nagyon imádtam. Meg az évad összes eddigi részét. Remélem a hogyvótokból is átjön majd.
A következő résztől hagyományt teremtek, minden rész hogyvótja végén tobzódás lesz. Majd meglátjátok :)
süti beállítások módosítása