Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 2x20

2013. március 21. 11:00 - Segna

A mai részben nélkülözzük ninjánkat, ellenben kiderül, hogy mi lett volna, ha az x-aktákat Hawaii-n forgatják. Még jó, hogy Lavinakövér Garnéla árusunk is ad munkát a csonka csapatnak, így nem komorlunk túlsággal.

 01.jpg

A rész máris x-aktásan kezdődik – mínusz szívünk kedvenc Mulder ügynöke. Ködös, baljós éjszaka, ifjú hölgy defekttel az elhagyott úton, és rosszarcú tetkós helyi áll meg neki. A csaj erősen szabódik, már hívta az autómentőt, de az önjelölt segítség, csak nem akar tágítani. Aztán megjön a segítség, ifjú hölgy lelkesen rohan a kisteherautóhoz, ám csalódnia kell, durván elragadják. …és Főcím!

A főhadkvártélyon nyitunk, ahol Dannó, keble kedvenc főnökének levelét olvassa. A főnök elhúzott Joe White keresni, mert a jó jedink valahová eltűnt, miután annyit mondott, ő Shelburne, és a Főgonosz őt üldözi, és így nem lesz jó, ha marad. Ninjánk szkeptikus Shelburne ügyben, plusz erőst fáj a foga Wo Fat-re így magán úton ered a nagymenő kínai nyomába. Dannó, meg tartsa a frontot egy ideig. Ez aztán a frappáns feladat-átadás! Az én főnököm nem tudom, mennyire fogadná sportosan, ha egy ilyesféle levélkével lépnék le szabira, de spongyát rá, hisz ezért szeressük Hawaiit.

02.jpg

Dannó még emésztgetné az episztolát, de nincs megállás, Lavinakövér Fagylalt- és Garnéla Árusunk árad be fújtatva, miszerint ellopták a büfékocsiját, és a Five-0 teljes létszámban eredjen a rejtély nyomába! Dannó bágyadtan tiltakozna, és holmi kiemelt ügyeket emlegetne, kevés sikerrel. Kényszeredetten segítséget ígér, és ekkor végre, megszólal a telefonja… Esetre!

03.jpg

Egzotikus ananász ültetvényen találjuk magunkat, a nyitóképek ifjú hölgyével. Sajnos a lányka eléggé halott, amely tény eléggé fura módon, teljesen felzaklatja Max-ot. Nehezen találja a szavakat, alig-alig akar a Haulenak válaszolgatni, meredten a lány tarka karpereceit vizslatja. Konó közben megleli a lány kocsiját, defektes volt, és mire kiértek a vontatók, a lány eltűnt. Széparcú Félkínaink cáfolja meg Dannó, alkalom szüli a gyilkost, hevenyészet teóriáját, a lány kocsikerekéből kihalászva egy zsilett-szerűséget. Hoppá.

Dannóé a hálátlan feladat, értesíteni a feldúlt anyát, hisz nincs ninjánk, sem a Sáska-lány. Anyától nem sokat tudunk meg, telefont kapott a lányka, és korábban indult dolgozni, ámde nem a munkahelye felé találtak rá, hanem jó messzire onnan. Anya helyett a lány kocsija beszél, aminek az aljáról egy nyomkövető kerül elő, amelyet egy honlapon lehet nyomon követni. A nyomkövető nyomkövetője, pedig egy enyhén priuszos ifjú állampolgár, akit rögtön lenyomkövetnek zsaruink. Áldott XXI. század! Poirot, hogy unatkozna. Sajnos a nyomkövető ifjonc, bár tenyérbe mászó képű, de az unortodox kikérdezés végére kiderül, hogy van alibije. Lapozzunk!

04.jpg

A japanoid boncnokhoz kanyarodnak a fiúk, aki végre felfedi zaklatottsága okát. A lány sérülései egy korábbi sorozatgyilkos módszerére utalnak. Jellegzetes kötél-nyomok, és mellkasra térdepelve fojtogatás. Széparcú Félkínaink szerint azonban, a „Szemetest” aki szemetes zsákban hagyta eleddig az áldozatait, elkapták. Max szerint, a férfira csak egy gyilkosságot bizonyítottak rá, holott 6 áldozat volt 1985, és 2006 között. Heves szakmai vita bontakozik ki a félig-meddig bennszülöttek közt, arra nézvést, hogy egy másolóval, vagy az eredeti gyilkossal van-e dolguk. Max javaslatára meglátogatják az elítéltet.

05.jpg

…és folytatódik a rész x-aktás beütése, ugyanis a narancspizsamás a misztikus sorozatban is szerepelt, nem fogják kitalálni, sorozatgyilkost alakított! Mellesleg ott lobotómiát végzett, házilagos eszközökkel ifjú nőkön, és majdhogynem Scullyn, hogy megmentse őket. Elgondolkodtak már azon, hogy hogyan lehet az, hogy a sorozatgyilkosok 95%-a 25-55 éves fehér férfi? Az áldozataik túlnyomó többsége pedig ifjú hölgy. Külön buknak a szőkékre. Elmélet? Max szenvedélyesen újra akarja nyitni a nyomozást. Mindent tud az ügyről. Aggodalmas mopszliként tipródik a csapattal, így sejtjük immár, hogy valami személyes indítéka is lehet, de egyelőre nem fedi fel, hogy mi.

03_1.jpg

Míg ezen tűnődünk, megtudhatjuk, hogy semmi hír McGarretről, és az eltűnt garnélás-büfé kocsiról! Aggódunk masszívan, főleg ez utóbbi miatt!

Az ügy volt nyomozója, Max gyanúját erősíti, ő sem volt biztos a tettesben. Nincs mit tenni, meg kell nyitni az ügyet. A nyugdíjas nyomozó felhívja a figyelmüket egy egészen korai gyilkosságra, 1980-ból. A módszer ugyanaz, de még nincs szemetes zsák, és el volt tüntetve a kötél is épp, mint az új ügyben. Max szerint, a sorozatgyilkos első áldozata általában közel áll hozzá, és a módszerei sem kiforrottak még, talán óvatlan is, nyomot hagyhatott. Próbálják összehasonlítani a nyomokat, és akkor kedvenc boncnokunk elszólja magát, és kiderül, hogy a biológiai anyja, aki egy templom lépcsőjén hagyta újszülöttként, a „Szemetes” második áldozata volt. Hoppá! A templom lépcső ötletet ad a csapatnak; mi van, ha minden áldozat elhagyta a gyerekét? És bingó! A hatból kapásból háromról kiderül, hogy a Szt. Mártonban hagyta a gyerekét. Ez már izmos nyom! Irány a templom! Az aggódó pap rögtön a sekrestyést ajánlja a fiúk figyelmébe, aki 30 éve itt él, és dolgozik. A templomszolga lakhelye az x-aktásan kies és sötét picne, pislogó neonnal, szertehagyott kötelekkel és zsilettpengékkel az asztalon. Pont olyan zsilettekkel, mint amilyeneket a lányka autójának a kerekeiből operált ki Chin. Hmmm, hmmm.

A fiúk azért begyűjtik az agg templom-szolgát. Hátha ilyen egyszerű. Max is kimegy a templomba, ki tudja miért? Valami zavarja. Például, hogy az templom-szolga öreg, és artritiszes, vagyis gyenge a keze. A diakónus, a pap jobb keze egyre idegesebben figyeli Max tipródását, majd elmenekül. Japanoid boncnokunkat annyira elvarázsolja az ügy, hogy óvatlanul a nyomába ered. Mi már nem is csodálkozunk, amikor leütik. Azonban még mindig nincs vége az ügy furcsaságainak, mert a diakónust is holtan látjuk viszont, Maxszal együtt ocsúdva. Max ráadásul meg van kötözve, azokkal a bizonyos csomókkal. A véres vasat, amellyel a diakónust is fejbe csapták, pedig ki más, mint a pap tartja a kezében.

08.jpg

Már jó sokan, és jó régóta mondogatják, hogy a római katolikus egyház papválasztási és cölibátusban tartási gyakorlata, hmmm, hogy is fogalmazzak finoman? Anomáliákat szül. Jókora anomáliákat. Tudták, hogy a sorozatgyilkosok között csúnyán felül-reprezentáltak az egyházfiak? Ötlet?

Max még megkötözve is vérbeli tudós marad, és kérdez, miért? Tiszta Mulder a csávó, bár némileg piszébb, mint keblünk kedvenc FBI-sa. Ki volt az első áldozat? Forszírozza kitartóan Max. Az anyja? A pap erre kiborul, és fröcsögve kezdi szidni a gyermeküket elhagyókat. Majd arról fantáziál, hogy ők egyformák Maxszel. A boncnok szerencséje, hogy a háborodott papnak szómenése van, így Konó és Chin talán időben ér. Azok azonban zajt csapnak, így a pap a véres feszítővassal elrohan, szétütni közöttük is, Max pedig Hudinit játszik egy törött üvegre hangszerelve.

09.jpg

Aztán visszaül, mint aki továbbra is sonka. A dilis pap visszarohan, hogy Maxszel is végezzen, de fordítva sül el a terve, Max vágja a hasába a szabadulásához használt jókora üvegdarabot. Nincs bíróság, aki ne venné önvédelemre a dolgot. Chin és Konó, biztos nem fog ellentmondani.

10.jpg

A zaklatott és borongós részt, a derűs és napos tengerparton zárjuk. Ránk is fér ez a kis virtuális nyár, ebben a télies kora tavaszban. Ráadásként megkerül a büfés kocsi, amit a város vontattatott el, mert Lavinakövér Garnéla Árusunk nem fizette ki a területfoglalási engedélyét! És tus!

11.jpg

Sajnos a rész írói mesmeg nem bírnak magukkal és agyon kell magyarázniuk a nyilvánvalót, így még láthatjuk azt is, hogy Max várja a szabaduló tévesen elítéltet, és McGarrettet is megpillanthatjuk, amint Tokióban nem veszi fel Dannó hívását.

Az influenza utóhatásainak leküzdésére, valami jó vérpótló vöröset javaslok, mondjuk, merjünk kísérletezni, és igyunk egy Lajvér Avantgarde Merlot. Na, egészségünkre!

Címkék: hawaii five 0
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása