Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

V 1x11 Fruition

2013. március 20. 15:00 - Szencsike

Este van, egy hajléktalan a sikátor kukáit nézi át valami ehetőért, esetleg használhatóért, de váratlan dolgot fedez fel. Lisa kitekert, kicsavart, eszméletlen testére bukkan. Máris a Gyógyponton vagyunk, ahol Malik kettősügynök Erát avatja be a V-verésbe. Két férfi támadt egy nőre, V-ellenes akció ez is, az ellenállás keze van a dologban. Era lepődik meg a legjobban, mikor felismeri Lisát, mint áldozatot, sőt, azt sem tudta a lányról, hogy V. A lány sérüléseit kék energiával kezelik, mikor belép hozzá, anyai ösztönei azonnal működésbe lépnek. Betakargatja a lányt, közben a támadóiról kérdezgeti őt. Lisának persze Anna villan be, amint leüti őt, így inkább a nem emlékszik semmire taktikát választja. Era rémültnek látja a lányt, így megnyugtatóan átöleli őt. Mindezt a hajón Anna, Marcus és Joshua is látja, eljött az idő, hogy Anna lemenjen a lányához. Joshua felajánlja, hogy összeforrasztja a sebeit, de Anna csak annyit kér tőle, hogy az arcán kívül mindenhol kezelje a sérüléseket. Hadd lássa a világ, mire képesek a lázadók.

pic1.png

Az alagsori rejtekhelyen Kyle ellenőrzi a fegyvereket, fél füllel hallgatja a híradót. Amikor az ő fantomképét mutatják meg, már éberen figyeli az adást. Őt és egy másik férfit megint bedobtak, mint lehetséges elkövetőt. Kedvenc a stúdióban mit sem sejt az eseményekről, egy kollégája gúnyolódik is egy kicsit rajta, hogy így kimaradt egy ekkora eseményből. Ugrás a templomra, ahol meglepően sokan vannak, pedig még nincs is mise. Travis atya magyarázza Jackatyának, hogy a megvert V-ért imádkoznak az emberek. Jacket nyugtalanítja, hogy a V-kért imádkoznak, és nem saját magukért. Azért történhet így, mert ők elfogadták a V-ket, Jackatyának is így kellene tenni.

pic2.png

Malik hozza Erának a lehetséges gyanúsítottak fényképeit, az egyik Kyle Hobbes, a másik egy szemüveges, középkorú férfi. Era mutatja meg Lisának a fotókat, a lány kénytelen bemártani a két férfit. Era rá is kérdez, hogy biztos-e a válaszában, Lisa igent mond. Ám ekkor az ajtóban már ott toporog az aggódó anya, Anna. Erának megint új ez az infó, ismét meglepődik. Anna nem győz szörnyülködni, hogy történhetett ez meg, sőt váratlan dolgot tesz: vigasztalóan átöleli lányát, közben magabiztosan mosolyog. Era rosszat sejt a háttérben. Főcím. Később, egy csendes helyiségben Anna jól játssza a megtört anyát, miközben Lisa sérüléseiről készült fotókat nézi. Ők békével jöttek ide, a csúnya, gonosz lázadók tesznek tönkre mindent. Ezért sem akarta, hogy kiderüljön, Lisa a lánya. Era megmutatja neki Hobbes és a másik fazon képét, Anna nem ismeri őket. Tématerelésül, felveti Tylert, és reméli Era átérzi, hogy mit érez ő most, hiszen ő is édesanya. Era valóban átérzi, sőt burkolt fenyegetésként is hangozhat az üzenete, miszerint megtesz mindent, hogy mások gyerekeit ne bánthassák.

pic3.png

Az alagsorban Ryan dörgöli Kyle orra alá, hogy már megint belekeverték valamibe, nincsen esetleg bármi közlendője az ügyben? Kyle-nak sem tetszik a dolog, de gyanítja, hogy az állítólagos tettestársához, a Parker nevű férfihoz lehet köze az ügynek. Mielőtt az első gyanúba belekeveredett volna, valaki felbérelte, hogy megölje Parkert. Era az irodában vázolja az FBI csapatnak a helyzetet, Kyle Hobbes és Lawrence Parker a két gyanúsított. Parker fegyvertervező, CIA-nak is dolgozott, mostanában egy magáncég alkalmazottja. Igaz, pár hete eltűnt. Paul Hobbest tartja a fő veszélyforrásnak, így őt kell előbb elkapni. Era a civilt javasolja, hisz Hobbest már hetek óta eredménytelenül keresik, ha Parker megvan, Hobbest is megtalálhatják. Paul áldását adja a tervre.

pic4.png

Ezután Erához Ty toppan be, nagyon aggódik Lisáért, megígérteti anyjával, hogy a verőlegények meglesznek, Era beviszi a srácot Lisához. Joshua gyógyítja a lány sebeit, mikor megérkeznek. Joshua és Era kint maradnak, így alkalmuk van végre összeismerkedni. Joshua gyorsan ismerteti Erával a kegyetlen igazságot: a két gyanúsított ártatlan, Anna volt a tettes. Bent Lisa és Ty kibékülnek, Era aggódik a fia biztonságáért. Joshua megnyugtatja, hogy először a srác valóban csak egy feladat volt, de mostanra Lisa érzései valódiak lettek. Sajnos Lisa és Ty ölelését Anna érkezése töri meg, menni kell. Anna mozdulatain látszik a türelmetlenség, nincsen idő felesleges időpazarlásra a két fiatal miatt.

pic5.png

A központ előtt V támogatók tucatjai várakoznak. Kedvenc is megérkezett, Marcust faggatja, miért nem keresték őt, a támadás fontos ügy. Anna nem ért rá, hangzik az átlátszó felelet, Kedvencet nem lehet lerázni, Marcusnak nincsen több ideje csevegni vele, mert megjöttek Annáék. A nő ad néhány tanácsot Lisának, fordítson minél kevesebb figyelmet a népre, mert annál jobban fogják őt akarni. Marcus megemlíti Annának Kedvencet, ám ő is ráér, hiába próbál kontaktot teremteni a tömegből Annával. A nő látványosan semmibe veszi a híradóst. A pódiumhoz lépve Anna szívhez szóló beszédet tart. Rettenetes támadás érte a V család egyik tagját, aki az ő leánya is egyben. A sebesült Lisát rögtön közszemlére teszi, maga mellé hívja, hadd bámulja meg őt a tömeg. Ők minden hátsó szándék nélkül érkeztek, felajánlották a tudásukat, cserébe csak gyűlöletet és támadásokat kapnak. A támadások miatt nincsenek biztonságban, így nehéz döntést kellett meghoznia. Távozni fognak. A tömeg zúgolódni kezd, nem mehetnek el, ellenállóink hitetlenkedve fogadják Anna szavait. A sajtótájékoztatónak vége, Anna elégedett mosollyal hagyja el a helyszínt.

pic6.png

Az alagsorban a csapat tudja, hogy kamu a sztori, Anna Lisát használja fel ürügyként. Anna mindent megtesz a céljaiért, még a lányát sem kíméli a siker érdekében. Az ő feladatuk most az, hogy megtalálják Parkert és kiderítsék, miért kell ő Annának. Kyle bedobja Tylert is, ő is szolgálhatna egy-két bennfentes infóval. Era még a gondolattól is elzárkózik, hogy Ty-t használja, Kyle és Ryan győzködik őt, de inkább Parker felkutatását sietteti. Kyle egy parkban találkozik a felettesével, tőle meg is kapja a szükséges infókat Parkerről. Mióta eltűnt, a kínai negyedben húzza meg magát, nem sikerült kideríteni min dolgozott korábban. Kyle mindenkit megelőzve a férfi lakásához megy és egy kis kutatás után megtalálja a laptopját, amiből kiszedi a merevlemezt. Erának is megtelefonálja, hogy megtalálta a férfit, de a kis magánakciójáról nem számol be neki.

pic7.png

Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez, vagyis Kedvenc már az anyahajón van, Annával akar beszélni, ám Marcussal kell beérnie. Anna energiáit leköti a kivonulásuk megszervezése, állítja Marcus, de Kedvenc nem hisz neki. Elszántan segíteni akar, ő tud hatni a közvéleményre, a közvélemény révén pedig a kormányokra is nyomást lehet gyakorolni. Marcus szerint ennyit nem ér meg a dolog, távozik és útja természetesen Annához vezet. A nő számításai bejöttek, Kedvenc kétségbeesett. Anna is ugyanúgy gondolkodik, mint Kedvenc: a tömegre kell hatni, és Chad Decker képes rá, akit hagyni kell hadd őrlődjön, annál jobban fogja feltüzelni a népet. A kivonulás első lépése a shanghai anyahajó távozása lesz. Kedvenc máris tudósíthat, milyen következményei vannak a V-k távozásának: Visszavonták a V forrásokat, tüntetések világszerte. Kedvenc egy személyes megjegyzéssel zárja a műsort. Az emberek a hibásak, hogy a helyzet idáig jutott. Meg kell tenni mindent, hogy a V-k ne menjenek el, hiszen csak velük lehet elérni a békés, biztonságos jövőt.

pic8.png

Jackatya és Ryan Parker lakását figyelik, a várakozás perceit egy kis lelkizéssel ütik el. Val nélkül Ryan nem hiszi, hogy erős maradhat Annával szemben. Jackatya szerint minden ember kételkedik magában, de hinni kell, hogy a dolgok jóra fordulnak. Era érkezésével már nem folytatják a témát, nem is tudnák, mert a célszemély is felbukkan. Era megy a férfi után, aki nem ágál sokat a segítség ellen és elmond mindent, amit tud. Ártatlan, nem követett el semmit, a bujkálás is kétes, mert valaki már a számítógépe merevlemezét is ellopta. A munkája is érdekes: néhány társával együtt egy olyan anyagon dolgoztak, amely képes csökkenteni a globális felmelegedés mértékét. Sajnos a moszat, amit előállítottak megfertőzte a halakat, teknősöket, sőt a gyíkokat is. A projektet le kellett állítani. Era agyában forognak a kerekek, de sajnos Parker a társaival nem találkozott, mindegyikük külön végezte a kutatásait. Az ő részét viszont ellopták. Eközben az FBI is megtudta, hol bujkál Parker. Erának sietnie kell, elkéri a kollégák nevét és egy kis moszatmintát is magához vesz. Gyorsan bocsánatot kér és megígéri Parkernak, hogy amiben tud segít, majd egy mozdulattal leteríti a férfit a földre, így a betoppanó FBI-os kollégák nem gyanakodnak.

pic9.png

Paulnak is jó hírei vannak: a V-k maradnak, sőt a kormány megállapodott velük, hogy közös erővel fogják keresni a lázadókat. Era is hívja a társakat, Parker kollégái mind eltűntek, ő az utolsó, aki árthat a V-knek ezzel a kutatással. Mivel Lisa fogja a férfit azonosítani, Era meg győzheti őt, hogy ne rá valljon, ám Anna jelenléte miatt ez kétséges. Era négyszemközt beszélget Lisával, odaadja neki Tyler fotóját, hogy erőt meríthessen belőle. Arra kéri Lisát, hogy csak akkor valljon a férfira, ha teljesen biztos a döntésében. Lisa már elmondaná, hogy az anyja verte őt meg, de Anna belép az irodába, mert menni kell azonosítani. A foglyok felsorakoznak, Era nyugtatja Lisát, gondolja végig nyugodtan. Anna átöleli a lányát, igaz ezzel csak azt sugallja neki, hogy még nagyobb bajban lesz, ha nem a megfelelő személyt választja, így Lisa kénytelen Parkerra vallani. Era gyanakszik, Anna elégedetten mosolyog.

pic10.png

Sajnos a V – kormány megállapodásnak köszönhetően a V-k is kihallgathatják a gyanúsítottakat, így Parkert már viszik magukkal. Era biztosítja Annát, hogy ők is kiemelt ügyként kezelik az ellenállók kézre kerítését. Kyle is sütögeti a pecsenyéjét, egy rejtélyes idegent hív, mennyit ér neki Parker kutatása? A híradások is jó hírekről számolnak be, hiszen Chad Decker őszinte szavai meggyőzték a közvéleményt. Kedvencnek maga Anna gratulál, és sajnálja, hogy a mai felfordulásban nem volt rá ideje. Kedvenc szerencsére kiismerte őt, tudja, hogy csak felhasználta. Anna csak a népét védte, az ellenállók erősek, Kedvenc is segíthetne a harcban, kiadhatná például a titokzatos forrását. Kedvenc elveivel ütközne, ha kiderülne az informátora személye. Kyle is észreveszi, hogy Ryan mennyire csendes lett, igaz csak azért aggódik, nehogy bajba sodorja őket. Egy katonai példabeszédet is mond, a V-k a Val iránt érzett szerelmét fogják felhasználni, ez lehet az ő gyengéje. Igaz, Ryan pont ezekért az érzelmekért küzdött…

pic11.png

Anna a keltetőben Lisát dicséri, kiváló munkát végzett az FBI-jal és Tylerrel is. Mivel az anyja FBI-os, így az ellenállók ellen is kiváló partner lehet. Lisa megígéri, hogy az ő bizalmát is el fogja nyerni. Lisa útja az orvosiba vezet, Joshua megerősíti a gyanúját, hogy az anyja tojásaiból kikelő katonák az ellenállókat fogják megsemmisíteni. Otthon Ty a híreket nézi, az anyja hős lett, nagyon sokat jelent neki, hogy elkapta az áruló Parkert. És reméli, hogy nem zavarja, amiért egy földönkívülivel jár. Tulajdonképpen nem, sőt Era arra is hajlandó, hogy Lisát és Annát jobban megismerje. Marcus jelenti Annának, hogy a flottájuk belép a Naprendszerbe, a földi radarok jelezni fogják. Nem fogják, mert egy elterelő program miatt a földi technika semmit sem fog jelezni. Sajnos sokan félnek a hajóikon az ellenállástól, így Anna ismét megajándékozza őket a gyönyörével. Nem is sejti, hogy Lisa és Joshua érzéketlenek erre. Ryan is megérez ebből valamit, de maradt még benne annyi erő, hogy ellenálljon Annának. Valerie magzatvize elfolyt. Kyle egy sikátorban találkozik a rejtélyes idegennel, aki nem más, mint Marcus. Kyle átadja neki Parker kutatásait, cserébe őt tisztára mossák és egy nagyobb összeget utalnak a számlájára. Marcus beleegyezik.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása